Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρώτη στην Ευρώπη
  • [02] Νέα συνάντηση
  • [03] e-συνταγές με κέρδος 1δισ.

  • [01] Πρώτη στην Ευρώπη

    H πρώτη τράπεζα σε όλη την Ευρώπη και με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη καθίσταται πλέον η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που ολοκληρώθηκε χθες με μεγάλη επιτυχία, καθώς υπερκαλύφθηκε κατά 1,8 φορές αλλά και την επικείμενη πώληση μειοψηφικού πακέτου 20% της θυγατρικής στην Τουρκία Finansbank.

    Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης, σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της μεγαλύτερης σε μέγεθος ελληνικής τράπεζας, σε μια τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας -όπου οι γραμμές διατραπεζικής χρηματοδότησης είναι κλειστές- αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνον για την Εθνική και το εγχώριο τραπεζικό σύστημα αλλά και την ίδια τη χώρα.

    O κ. Ταμβακάκης έδωσε έμφαση στο πολύ μεγάλο ενδιαφέρον που επέδειξαν τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και υπογράμμισε ότι σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από το άνοιγμα της διατραπεζικής αγοράς όχι μόνον για την Εθνική, αλλά και γενικότερα για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

    Αποτέλεσμα θα είναι η σταδιακή ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος που θα διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία μέσω της αύξησης της χρηματοδότησης τόσο σε νοικοκυριά όσο και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που σήμερα κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και σε ορισμένες κατηγορίες έχει παγώσει εντελώς, λόγω και της χαμηλής ζήτησης.

    Ο Απόστολος Ταμβακάκης τόνισε ότι η Εθνική, ως η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας και ενισχυμένη από πλευράς κεφαλαίων, είναι τώρα έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στην προσπάθεια της χώρας μας για έξοδο από την κρίση.

    Όπως είπε ο κ.Ταμβακάκης η μετοχική σύνθεση της τράπεζας δεν αλλάζει μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με τα ξένα θεσμικά χαρτοφυλάκια να εξακολουθούν να κατέχουν περίπου το 35% του μετοχικού κεφαλαίου της.

    Το επιτελείο της Εθνικής Τράπεζας το οποίο συμπλήρωναν οι γενικοί διευθυντές Άνθιμος Θωμόπουλος, Παύλος Μηλωνάς και Άγις Λεώπουλος στη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ είχε μεγάλο αριθμό συναντήσεων με ξένους θεσμικούς επενδυτές, επενδυτικές τράπεζες, επικεφαλής διεθνών χρηματοοικονομικών οργανισμών τόσο για τα θέματα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας όσο και για θέματα που απασχολούν το τραπεζικό σύστημα σε διεθνές επίπεδο γενικότερα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Νέα συνάντηση

    Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, θα έχει σήμερα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών, για το πετρέλαιο θέρμανσης.

    Η συνέντευξη Τύπου της Ομοσπονδίας, που είχε προγραμματισθεί για σήμερα το μεσημέρι, αναβάλλεται.

    Στη χθεσινή συνάντηση, ο υφυπουργός δεσμεύθηκε ότι οι επιστροφές του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θα γίνονται σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων στο σύστημα "Ήφαιστος", ενώ η Ομοσπονδία επέμεινε στη θέση να καταργηθεί η προκαταβολή του φόρου από τους βενζινοπώλες, οι οποίοι, όπως αναφέρει, δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτούν το κράτος.

    Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους βενζινοπώλες πετρέλαιο διανέμουν οι εταιρείες εμπορίας και οι μεταπωλητές.

    Στο μεταξύ, η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης θα κυμανθεί περίπου στα 0,67 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με τη δέσμευση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής και Θεσσαλονίκης όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν με το γενικό γραμματέα Εμπορίου, Στ. Κομνηνό.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] e-συνταγές με κέρδος 1δισ.

    Η ίδρυση και τήρηση διαδικτυακής βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική καταχώρηση συνταγών από τους θεράποντες ιατρούς, η εκτέλεση από τους φαρμακοποιούς και η εκκαθάρισή τους από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

    Σκοπός του νομοσχεδίου, όπως περιγράφεται, είναι ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους εκτιμάται ότι στην πλήρη ανάπτυξη του συστήματος σε όλους τους φορείς και κλάδους υγείας της κοινωνικής ασφάλισης θα προκύψει ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ περίπου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 October 2010 - 8:30:50 UTC