Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παράταση αποπληρωμής των δανείων
  • [02] Μητσοτάκης:«Ανάγκη για συνεννόηση»
  • [03] Άκαρπες οι έρευνες για λαθρομετανάστες
  • [04] Σταματούν τον εφοδιασμό
  • [05] Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση
  • [06] Νέο κύμα απεργιών

  • [01] Παράταση αποπληρωμής των δανείων

    Σχετικά με το ζήτημα της επιμήκυνσης της διάρκειας της αποπληρωμής των δανείων από το μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ, ο κ. Παπακωνσταντίνου στην συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι», τόνισε ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει επισήμως κάτι τέτοιο, ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη μια συζήτηση.

    Επίσης σημείωσε ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί να πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ σε ότι αφορά την εικόνα των spreads και την αντίδραση των χρηματαγορών, δήλωσε πως οι αγορές έχουν υπερεκτιμήσει τον κίνδυνο σε ότι αφορά την Ελλάδα.

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, εφόσον κάνουν την ίδια κίνηση πρώτες οι χώρες της ΕΕ, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Στρος-Καν.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει "ακριβώς ότι χρειάζεται" για να περιορίσει τις δαπάνες και να επιτύχει τους στόχους που τέθηκαν ως όροι για τη βοήθεια.

    «Εμείς έχουμε συγκεκριμένους στόχους τους οποίους υλοποιούμε απαρέγκλιτα και η απαρέγκλιτη υλοποίησή τους θα μας βγάλει από την κρίση, έτσι όπως έχει δρομολογηθεί μέσα από το ΠΣΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή είναι πολύ πρόωρο να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις και μάλιστα όταν φαίνεται ότι ο σκοπός μας επιτυγχάνεται».

    Αντίθετη με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων που παίρνει η Ελλάδα, στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, είναι η Γερμανία, σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

    Στο μεταξύ, επαφές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με στόχο την εξέταση των δημοσιονομικών στοιχείων και τον ακριβή προσδιορισμό του ελλείμματος για το 2009, θα έχει το κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που έφθασε χθές στην Αθήνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Μητσοτάκης:«Ανάγκη για συνεννόηση»

    Την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε η χώρα να καταφέρει να βγει από την κρίση, επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου ειδήσεων του «MEGA» ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε δριμύτατη κριτική τόσο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, για τον οποίο τόνισε ότι είναι «ο τελευταίος πολιτικός που έγινε Πρωθυπουργός χαϊδεύοντας αυτιά», όσο και στις κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή, ενώ χαρακτήρισε «λαϊκιστή» τον Αντώνη Σαμαρά για τον οποίο εμμέσως εξέφρασε την εκτίμηση πως αν συνεχίσει σε αυτή τη λογική δεν θα γίνει ποτέ Πρωθυπουργός.

    Ο πρώην Πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι φωτογράφισε ως συνομιλητή του κ. Γιούνκερ τον Κώστα Καραμανλή, επεσήμανε όμως πως υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα.

    Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε κωμικό, γελοίο και επιζήμιο το να γίνει εξεταστική επιτροπή για την οικονομία κάνοντας έκκληση στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει αυτή η κουβέντα. «Αρκετά έχει διασυρθεί η χώρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση πως Αθήνα και Ευρώπη κρύβανε σε συμφωνία τα προβλήματα.

    Όσον αφορά το μνημόνιο ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε τα μέτρα αναγκαία, υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος είχε προτείνει το σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου για να βελτιωθεί, μεταξύ άλλων, και η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.

    Σκληρή απάντηση της ΝΔ

    Άμεση και σκληρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στους "κεραυνούς" που εξαπέλυσε κατά του Αντώνη Σαμαρά ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης. Η Ρηγίλλης χαρακτηρίζει τον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ «ναυαγοσώστη του Γιώργου Παπανδρέου» επιρρίπτοντάς του δόλο να πλήξει την παράταξη. Η απάντηση της ΝΔ ολοκληρώνεται με τη φράση «καλή σας νύχτα κ. Μητσοτάκη...», δείγμα προφανώς και του κλίματος που επικρατεί πλέον ανάμεσα στις δύο πλευρές.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Άκαρπες οι έρευνες για λαθρομετανάστες

    Άκαρπες παραμένουν, μέχρι στιγμής, οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό φορτηγού με λαθρομετανάστες, που άρπαξαν δύο ένοπλοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, αφού τούς αφόπλισαν, στον Ασπρόπυργο.

    Η επιχείρηση με την απρόσμενη εξέλιξη είχε στηθεί από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, η οποία είχε στήσει μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, έπειτα από πληροφορίες ότι φορτηγό με λαθρομετανάστες θα περνούσε από το σημείο, με κατεύθυνση την Κόρινθο.

    Πράγματι, το φορτηγό έφτασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα οι αστυνομικοί στις 11.20 το βράδυ, αλλά ο οδηγός του μόλις αντελήφθη το μπλόκο, εγκατέλειψε το όχημα και εξαφανίστηκε τρέχοντας. Το φορτηγό μετέφερε 50 λαθρομετανάστες, γιβ αυτό ένας από τους αστυνομικούς, συνοδευόμενος και από συναδέλφους του, ανέλαβε να το οδηγήσει στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη.

    Στο ύψος του Ασπροπύργου, όμως, δύο άτομα που επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο, τούς έκλεισαν τον δρόμο, πυροβόλησαν στον αέρα, ακινητοποίησαν τους αστυνομικούς και αφού τους κατέβασαν από το φορτηγό, τούς πήραν τα όπλα. Στη συνέχεια ο ένας από τους δύο δράστες πήρε το φορτηγό, ενώ ο άλλος έφυγε με το ΙΧ αυτοκίνητο.

    Ύστερα από καταδίωξη συνελήφθη ο ένας εκ των δραστών που είχε διαφύγει με το ΙΧ αυτοκίνητο, ο οποίος είναι Ιρακινός και ανακρίνεται, ενώ ο δεύτερος με το φορτηγό δεν έχει ακόμα εντοπιστεί.

    Για την υπόθεση γίνεται έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αστυνομικοί εξουδετερώθηκαν και να αποδοθούν ευθύνες εάν υπάρχουν.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] Σταματούν τον εφοδιασμό

    Προβλήματα αναμένονται στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των ελλείψεων υλικού, μετά την ανακοίνωση των μελών του Συνδέσμου Προμηθευτών Επιστημόνων και Υγείας, που προχωρούν σε εμπάργκο υλικών προς όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα από τα οποία δεν πληρώνονται.

    Οι προμηθευτές ανακοίνωσαν ότι έπειτα από πέντε χρόνια, από το 2004 έως το 2010, τα χρήματα που τους οφείλουν τα νοσοκομεία ξεπερνούν τα 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Η γενική συνέλευση των προμηθευτών αποφάσισε να αναστείλει τις παραδόσεις υλικού, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή ως μονόδρομο.

    Από την πλευρά τους, οι νοσοκομειακοί γιατροί έκαναν λόγο για μεγάλες ελλείψεις υλικού που καταγράφονται ήδη στα δημόσια νοσοκομεία και κάνουν έκκληση προς τους υπευθύνους προκειμένου να μην οξυνθεί το πρόβλημα.

    Ο ΣΕΠ επισημαίνει ακόμη ότι από την αρχή του έτους τα νοσοκομεία έχουν εξοφλήσει προς τους προμηθευτές μόνο το 4,6% των υλικών, τα οποία έχουν ήδη παραλάβει και χρησιμοποιήσει.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [05] Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

    Η ίδρυση και τήρηση διαδικτυακής βάσης δεδομένων για την ηλεκτρονική καταχώρηση συνταγών από τους θεράποντες ιατρούς, η εκτέλεση από τους φαρμακοποιούς και η εκκαθάρισή τους από τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

    Σκοπός του νομοσχεδίου, όπως περιγράφεται, είναι ο εκσυγχρονισμός των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με την έκθεση του γενικού λογιστηρίου του κράτους εκτιμάται ότι στην πλήρη ανάπτυξης του συστήματος σε όλους τους φορείς και κλάδους υγείας της κοινωνικής ασφάλισης θα προκύψει ετήσια εξοικονόμηση δαπάνης της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ περίπου.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [06] Νέο κύμα απεργιών

    Τα γαλλικά συνδικάτα ξεκινούν σήμερα Τρίτη νέο απεργιακό κύμα κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού βάζοντας σε δοκιμασία την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης του προέδρου Νικολά Σαρκοζί καθώς επίκειται η πλήρης έγκριση του σχετικού νόμου.

    Η πλήρης έγκριση του νόμου και από τα δύο σώματα, την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία, αναμένεται για το τέλος του Οκτωβρίου οπότε και ο νόμος θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τελική έγκριση.

    Προβλήματα θα υπάρξουν σήμερα σε λιμάνια, αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς καθώς τα δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν θα είναι περιορισμένα.

    Περίπου το 50% των πτήσεων θα ακυρωθούν σήμερα από το παρισινό αεροδρόμιο Ορλί και σχεδόν το 30% από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ.

    Ένα στα τρία τρένα TGV (υπερταχεία) θα κυκλοφορήσει σήμερα στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, ανακοίνωσαν τα συνδικάτα, ενώ θα πραγματοποιηθούν περίπου οκτώ από τα δέκα δρομολόγια των τρένων Thalys προς Βέλγιο και Ολλανδία.

    Περιορισμένα θα είναι και τα δρομολόγια του μετρό στην παρισινή πρωτεύουσα, ενώ αναμένονται και περιορισμένης έκτασης διακοπές ρεύματος στα δημόσια κτίρια.

    Οι διαδηλώσεις τις τελευταίες εβδομάδες έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια γάλλους. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα ατονίσουν όμως τα συνδικάτα ελπίζουν οι σημερινές κινητοποιήσεις να προσελκύσουν περισσότερα από τρία εκατομμύρια που όπως λένε είχαν συμμετάσχει στις πορείες στις αρχές του μήνα.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 October 2010 - 6:30:28 UTC