Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ατζέντα της Τρίτης 28/9/2010

  • [01] Η ατζέντα της Τρίτης 28/9/2010

    09:00:00 Το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Γκέτε της Θεσσαλονίκης διοργανώνουν στις εγκαταστάσεις τους διήμερο εκδηλώσεων εν όψει της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2010". Θεσσαλονίκη

    09:30:00 Tραπεζικό Συνέδριο με θέμα Ελληνικό Τραπεζικό Σύστημα και Διεθνής Χρηματοπιστωτική Κρίση. Αθήνα/Intercontinental

    10:00:00 Συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Περιφεριακής Ανάπτυξης Μ Χρυσοχοΐδη με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών . Θα ακολουθήσουν δηλώσεις. Αθήνα (Νίκης 5-7, 6ος ορ.)

    10:00:00 Συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου κατά των Διακρίσεων και του Στιγματισμού, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν σήμερα, θα δοθεί από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο (πρώην) Χρηστών και Επιζώντων της Ψυχιατρικής, European Network of (ex-)Users and Survivors of Psychiatry (ENUSP), το Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ., την Πανελλήνια Επιτροπή (πρώην) Χρηστών / Παλιά Φιλοσοφική - αιθ. 114

    11:00:00 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Cecilia Malmstrom. Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για Μνημόνιο Συνεργασίας ΥΠΕΘΑ-ΥΠΕΚΑ. Το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την υλοποίηση περιβαλλοντικών δράσεων στους τομείς ευθύνης του ΥΠΕΘΑ θα παρουσιάσουν και θα συνυπογράψουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη. Αθήνα Αίθουσα Τιμών ΓΕΕΘΑ (ισόγειο) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (είσοδος Μεσογείων)

    12:00:00 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τους νέους Πρέσβεις της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Δρα Roland Wegener, της Ιρλανδίας Charles Sheehan, της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Mihai Balan, του Κράτους του Ισραήλ Arye Mekel και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Daniel Bennett Smith, οι οποίοι θα επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους. Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου της δημοτικής κίνησης "Θεσσαλονίκη της Ανατροπής, Κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη", στην οποία θα ανακοινώσει την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές για το δήμο Θεσσαλονίκης. Υποψήφιος δήμαρχος είναι ο δικηγόρος Ζήσης Κλεισιάρης, επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλου. Θεσσαλονίκη/νέο δημαρχείο (Βασ. Γεωργίου)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου του Ιατρικού Ολυμπιακού Συνδέσμου. Θα παρουσιαστούν ο σκοπός, οι στόχοι και η ερευνητική του δραστηριότητα του Συνδέσμου, που ιδρύθηκε από καθηγητές του ΑΠΘ. Θεσσαλονίκη/αίθουσα διαλέξεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 4)

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του "Μικρού Φεστιβάλ 3". Πρόκειται για μία συνάντηση εναλλακτικών θεατρικών σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διοργανώνεται από την "Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα" στο πλαίσιο των "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ". Θεσσαλονίκη/στο φουαγιέ του θεάτρου της ομάδας (Καθολικών 4)

    13:00:00 Σύσκεψη για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, και οι ακόλουθοι υπουργοί: Γ. Ραγκούσης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Β. Βενιζέλος, Μ. Χρυσοχοΐδης, Τ. Μπιρμπίλη, Δ. Ρέππας, Λ. Κατσέλη, Α. Λοβέρδος, Φ. Σαχινίδης, Γ. Πεταλωτής. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την οικονομία. Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    13:00:00 Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Ο Ασωπός να ξαναγίνει». Διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Τοπικής Αειφόρου Ανάπτυξης και Πολιτισμού και τον Σύλλογο «Πολίτες για την Αειφορία». Θα παρουσιαστεί η Συλλογική προσφυγή της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώπιον της ΕΕ των Κοινωνικών Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, με αντικείμενο την παραβίαση του δικαιώματος στην υγεία των κατοίκων των Οινοφύτων από τη βιομηχανική ρύπανση. Αθήνα/αιθ. ΕΣΗΕΑ

    13:00:00 Συνεδρίαση νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με 18 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Θεσσαλονίκη/Νομαρχία

    16:00:00 Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ Daniel Smith. Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου

    16:00:00 Συνάντηση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Αθήνα (Αριστοτέλους 17)

    16:00:00 Συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε. Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας του ΠΑΣΟ , προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από τον Υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο "Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων". Αθήνα/Βουλή

    Κοινοβουλευτικό έργο. Αθήνα/Μέγαρο Βουλής

    11:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ: Συζήτηση επί του σχεδίου Έκθεσης της Επιτροπής, της Α΄ Συνόδου.

    12:00 (150) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ": Εξέταση μαρτύρων.

    12:30 (223) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ " ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ "SIEMENS" ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ":

    α) Συζήτηση για την οργάνωση του ταξιδιού στο Μόναχο.

    β) Συζήτηση για την αποτίμηση της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου.

    13:00 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής "Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις".

    16:30 (Γερουσίας) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Χαράλαμπο Παμπούκη, σύμφωνα με το άρθρο 36 παρ. 7 του Κανονισμού της Βουλής, για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο "Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων".

    17:00 (151) ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ: Διατύπωση γνώμης από τα μέλη της Επιτροπής, μετά από ακρόαση του προτεινομένου από την Υπουργό Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.), σύμφωνα με το π.δ 127/2003 (ΦΕΚ 114 Α΄), κυρίου Αλέξιου Λυκουργιώτη.

    18:00 (223) ΕΠΙΤΡΟΠΗ "ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΤΕΛΕΣΗ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ": Εξέταση μαρτύρων.

    18:00 (ολομέλεια) Επίκαιρες ερωτήσεις

    18:00 (ολομέλεια) Συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: "Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των "Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ" και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού". (1/1)

    ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

    12:00:00 Συνέντευξη Τύπου για τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθήνας. Θα μετάσχουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και της ΟΕ Κώστας Παναγόπουλος. Αθήνα/ξενοδοχείο Κάραβελ (αίθουσα Ιλισός).

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 28 September 2010 - 10:30:49 UTC