Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-09-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περαίωση με περισσότερες δόσεις
  • [02] Αύριο η απόφαση για τις κινητοποιήσεις
  • [03] Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
  • [04] "Αντιλαϊκά μέτρα"

  • [01] Περαίωση με περισσότερες δόσεις

    Η προσπάθεια της εξυγίανσης της οικονομίας πρέπει να συνεχιστεί χωρίς την παραμικρή χαλάρωση, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, μέχρι τώρα η προσπάθεια αυτή προχωρά με επιτυχία, ωστόσο, όπως παρατήρησε, η επιτυχία αυτή θα σφραγιστεί απο τις μεγάλες αλλαγές, που πρέπει να προωθηθούν σε κάθε τομέα και πρέπει να βελτιώνουν την καθημερινή ζωή του πολίτη, την προοπτική και το μέλλον του.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο θέμα της περαίωσης φορολογικών υποθέσεων, τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια το φορολογικό σύστημα λειτουργούσε με εξόφθαλμη πλημμέλεια και ανοχή στη φοροδιαφυγή.

    Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχουν 2,5 εκατ.ανέλεγκτες χρήσεις, φαινόμενο για το οποίο απέδωσε την ευθύνη σχεδόν αποκλειστικά στην Πολιτεία.

    Αυτός είναι ο λόγος, τόνισε, για τον οποίο πρέπει να γίνει μια νέα αρχή, να διαμορφωθεί μια νέα φορολογική συνείδηση και να υπάρξει μια νέα φορολογική αντίληψη.

    Αυτή η αλλαγή, όπως είπε, γίνεται για να αλλάξουμε την δυσβάσταχτη κληρονομιά ενός αμαρτωλού παρελθόντος, μέρος του οποίου είναι οι ανέλεγκτες υποθέσεις.

    Αναφερόμενος στη δυσκολία εκκαθάρισης όλων αυτών των υποθέσεων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι κανένας φορολογικός μηχανισμός, ούτε ο πιο άρτιος δεν θα μπορούσε να εκκαθαρίσει αποτελεσματικά και με διαφανή τρόπο τόσες πολλές υποθέσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σύστασή του προς τα μέλη της κυβέρνησης να μην ταυτίζονται με το υπουργείο τους και τους ζήτησε να διαμορφώσουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των μεγάλων προτεραιοτήτων που τίθενται από κάθε υπουργείο.

    Πρέπει, όπως τόνισε, η κυβέρνηση να δουλέψει με δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα και ζήτησε, επίσης, κάθε υπουργείο να μην φέρνει αποσπασματικά κάποιο θέμα στο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά να παρουσιάζει τη συνολική πολιτική του, η οποία και θα αναδεικνύεται δημόσια.

    Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο πρωθυπουργός στην επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνητικών δράσεων, τονίζοντας ότι ο στόχος είναι η μεγιστοποίηση του αποτελέσματος των κυβερνητικών πρωτοβουλιών.

    Γι΄αυτό, όπως τόνισε, πρέπει ο προγραμματισμός και το αποτέλεσμα να αναδεικνύονται μέσα από μια κεντρική διεύθυνση που θα αναδεικνύει όλα τα θετικά στοιχεία, τα οποία προωθεί το κάθε υπουργείο.

    Αναφέρθηκε και στα νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης που αφορά στη ρύθμιση διοικητικών και ποινικών υποθέσεων που εκκρεμούν στα δικαστήρια, τονίζοντας ότι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εκδίκαση αυτών των υποθέσεων δημιουργουν την αίσθηση της ατιμωρησίας όταν ο ελληνικός λαός ζητά δίκαια την ευνομία.

    Και η καθυστέρηση αυτή έχει παρενέργειες τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνική λειτουργία της χώρας, είπε.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις χθεσινές ανακοινώσεις που έγιναν στους Δελφούς και αφορούν στις αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όπου, όπως τόνισε, "κάναμε μια εκκίνηση" και πρόσθεσε ότι έχουμε κάθε δυνατότητα να οικοδομήσουμε ένα σύστημα, που μας αξίζει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής.

    Ανέφερε επίσης ότι οι έκτακτες και δραματικές συνθήκες που υπάρχουν όλο αυτό το διάστημα στη χώρα, δεν επέτρεψαν πολλές φορές να διεξαχθεί η εκτενής διαβούλευση που θα ήθελε ο ίδιος πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση. Τόνισε πάντως ότι αυτή η διαβούλευση θα είναι συχνότερη όσο θα βελτιώνονται οι συνθήκες.

    Σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά περί μηδενισμού του ελλείμματος, χαρακτηρίζοντάς τον ίδιο και τα στελέχη της ΝΔ, μαθητευόμενους μάγους, οι οποίοι, όμως, με τις πράξεις τους ευθύνονται για τα σημερινά ελλείμματα. Εμείς, τόνισε, συνεχίζουμε με σοβαρότητα και μιλάμε με πράξεις που αλλάζουν την Ελλάδα. Και πρόσθεσε ότι στο δίλημμα των νέων να φύγουν ή να μείνουν στη χώρα, η κυβέρνηση απαντά ότι πρέπει να μείνουν για να αλλάξουν τη χώρα.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εν συντομία στην επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις συναντήσεις που είχε εκεί, τονίζοντας ότι υπήρξε πολύ θετική ανταπόκριση σε ό,τι αφορά στην προσπάθεια που κάνει η χώρα για να βγει από την οικονομική κρίση και να προωθήσει μεγάλες αλλαγές.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε την απουσία του πρωθυπουργού της γείτονος από τη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ και ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά περίμενε ότι ο κ. Γκρούεφσκι θα ήταν παρών. Και αυτό, όπως είπε, θα ήταν μια ευκαιρία να προωθηθεί το θέμα της ονομασίας. Δεν λέω,τόνισε,ότι θα λύναμε το θέμα αλλά θα μπορούσαμε να το προωθήσουμε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και έχει τη βούληση να προωθήσει το θέμα για την εξεύρεση μιας αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

    Περαίωση με περισσότερες δόσεις

    Μικρότερη προκαταβολή και περισσότερες δόσεις θα προβλέπει το νομοσχέδιο για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που αναμένεται να κατατεθεί αύριο στη Βουλή σε σχέση με το αρχικό σχέδιο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε για το θέμα της περαίωσης.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η προκαταβολή για την περαίωση θα ανέλθει στο 20% του συνολικού ποσού, έναντι 25% που προβλέπονταν στο αρχικό σχέδιο.

    Οι δόσεις από 12 θα αυξηθούν στις 24, ενώ όπως διευκρινίζεται δεν αναμένεται να αλλάξουν τα ελάχιστα ποσά για το κλείσιμο των υποθέσεων.

    Παράλληλα θα εξαιρούνται από την περαίωση όσοι έχουν κάνει αυτοπεραίωση έως το 2007 με εξαίρεση το δείγμα ελέγχου ενώ για τα έτη 2008 και 2009 στις περιπτώσεις αυτοπεραίωσης θα προβλέπεται περαίωση με την καταβολή του 50% από τα ελάχιστα προβλεπόμενα ποσά.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [02] Αύριο η απόφαση για τις κινητοποιήσεις

    Ούτε στη νέα συνάντηση, τη δεύτερη σήμερα, των προέδρων των εννέα Ομοσπονδιών Ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, κατέστη δυνατόν να ληφθεί απόφαση, επί της πρότασης του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου, για αναστολή των κινητοποιήσεων προκειμένου να τροφοδοτηθεί η αγορά που ασφυκτιά.

    Στη διάρκεια της συνάντησης, σύμφωνα με πληροφορίες, διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις, με τους «σκληροπυρηνικούς» να επιμένουν σε συνέχιση των κινητοποιήσεων, με το αιτιολογικό δεν «έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα» και τους πιο ψύχραιμους να προτείνουν αναστολή των κινητοποιήσεων.

    Κανείς όμως δεν θέλησε να πάρει την ευθύνη για την οριστική απόφαση και έτσι βρέθηκε μια άλλη λύση, δηλαδή να συγκληθεί Γενική Συνέλευση και να αποφασίσει η βάση. Διευκρινίστηκε πάντως, ότι αυτή τη φορά θα στηθούν κάλπες και δεν θα ληφθεί απόφαση δια βοής, όπως την περασμένη Παρασκευή.

    Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου που συναντήθηκαν με τους μεταφορείς, άφησαν να εννοηθεί ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν για να υπερασπιστούν τις επιχειρήσεις τους.

    «Θα προσφύγουμε δικαστικά κατά των μεταφορέων αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γιώργος Κασσιμάτης. «Υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος και κάλεσε τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας να εφαρμόσουν τους νόμους. «Παραιτούμαι από κάθε άλλη προσπάθεια συνεννόησης με τους μεταφορείς» τόνισε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων, κ. Βασίλης Κορκίδης. Και οι τρεις συμμετείχαν στη συνάντηση με τους μεταφορείς που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Επιμελητήριο του Πειραιά.

    Σήμερα συζητήτηθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, η αίτηση των συνδικάτων χερσαίων μεταφορών της Αθήνας και της Μακεδονίας- Θράκης που ζητούν να ανασταλεί η επίταξη των φορτηγών και βυτιοφόρων.

    Η Ολομέλεια του ΣτΕ με πρόεδρο του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου τον Π. Πικραμμένο και εισηγητή της υπόθεσης τον σύμβουλο Επικρατείας Αντ. Σταθάκη άκουσε τις θέσεις του νομικού παραστάτη του Δημοσίου που υποστήριξε ότι η επίταξη των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και υπεραμύνθηκε της συνταγματικότητας και της νομιμότητας της επίταξης. Ακόμη, ο δικηγόρος του δημοσίου υποστήριξε ότι από την απεργία των φορτηγών έχει προκληθεί αδυναμία εφοδιασμού των νοσοκομείων με συνέπεια να υπάρχει κίνδυνος της ζωής των ασθενών, αλλά παράλληλα υπάρχει και πρόβλημα εφοδιασμού της αγοράς με τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης.

    Αντίθετα, οι δικηγόροι των συνδικάτων τόνισαν ότι η επιστράτευση είναι αντισυνταγματική και παράνομη, καθώς πλέον των άλλων, δεν έχει ημερομηνία λήξης. Ακόμη, ανέφεραν ότι όπως χειρίζεται η Κυβέρνηση το θέμα της απελευθέρωσης των αδειών των φορτηγών αυτοκινήτων, χωρίς διαπραγματεύσεις, οι ιδιοκτήτες τους ζημιώνονται.

    Η έκδοση της απόφασης αναμένεται.

    Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε σήμερα επισήμως στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ζητώντας του να αναγνωρίσει ότι η Ελλάδα με την επιβολή περιορισμών στην έκδοση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων δημοσίας χρήσεως και των ιδιωτικών βυτιοφόρων, παραβιάζει το άρθρο 49 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αφορά την ελευθερία εγκατάστασης των επιχειρήσεων.

    Στο μεταξύ, νέα ένταση προκλήθηκε το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς μεταφορείς προσπάθησαν και πάλι να εμποδίσουν φορτηγά να επιβιβαστούν στα πλοία, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

    Το πρωί ομάδα μεταφορέων εμπόδισε 20 και πλέον φορτηγά να επιβιβαστούν σε πλοία, μεταφέροντας εμπορεύματα στα νησιά. Την ίδια ώρα ένταση επικράτησε και στο μπλόκο της Μεταμόρφωσης, όταν ορισμένοι ιδιοκτήτες θέλησαν να πάρουν τα οχήματά τους για να δουλέψουν και άλλοι συνάδελφοί τους, τους παρεμπόδισαν με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της αστυνομίας.

    Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκαν δύο μεταφορείς -πατέρας και γιος- που συνελήφθησαν έξω από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Μεταμόρφωση σε μικροεπεισόδιο μεταξύ ιδιοκτητών φορτηγών και αστυνομικών.

    Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος των δύο μεταφορέων ποινική δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης ενώ σε βάρος του πατέρα απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες για τα αδικήματα της αντίστασης κατά της Αρχής και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης καθώς φέρεται να δάγκωσε στο χέρι αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

    Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε δίκη.

    Παρέμβαση Σαμαρά

    Παρέμβαση στο θέμα που έχει προκύψει με τις κινητοποιήσεις αυτοκινητιστών και τον ανεφοδιασμό της αγοράς, έκανε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε έκκληση στους ιδιοκτήτες των φορτηγών να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, και παράλληλα, έκανε έκκληση στον πρωθυπουργό να δώσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο ώστε να εκτονωθεί η κρίση, δηλαδή όπως εξήγησε, να κάνει η κυβέρνηση έστω και με καθυστέρηση αυτό που πρότεινε η ΝΔ από την αρχή.

    Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε και στην κυβέρνηση, λέγοντας: "επισημαίνω τη διαφορά ανάμεσα στη δική μας αντιπολιτευτική στάση, την υπεύθυνη και εκείνη του ΠΑΣΟΚ πριν από ένα χρόνο όταν ο σημερινός πρωθυπουργός κατέβαινε στον Πειραιά και εμφανιζόταν ως θύμα των δακρυγόνων, που σήμερα βέβαια πέφτουν με δική του εντολή".

    Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς ανέφερε: "κάνω έκκληση να πρυτανεύσει η λογική από όλες τις πλευρές σήμερα όχι αύριο, γιατί το εμπόριο έχει φθάσει στα όριά του και δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση".

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [03] Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

    Μειώσεις των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για τα παλαιά και μεγάλα ΙΧ από 12 ευρώ έως και 330 ευρώ και αυξήσεις για τα καινούργια ( που κυκλοφόρησαν από το 2005 και μετά) από 20 έως και 88 ευρώ προβλέπει το νέο σύστημα των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων με βάση το οποίο θα καταβληθουν τα τέλη για το 2011. Παράλληλα, θεσπίζεται νέο σύστημα για τα τέλη των αυτοκινήτων που θα κυκλοφορήσουν για πρώτη φορά από το 2011 και μετά τα οποία συνδέονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

    Στο νέο σύστημα τελών για τα υφιστάμενα ΙΧ καταργείται το κριτήριο της παλαιότητας. Για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που θα έχουν ταξινομηθεί έως και την 31-12-2010 (και για τις μοτοσυκλέτες, ασχέτως ημερομηνίας ταξινόμησης) θεσπίζεται ενιαία κλίμακα υπολογισμού με βάση τον κυβισμό του κινητήρα τους.

    Παράλληλα ενσωματώνεται στα νέα τέλη ο χωριστός ειδικός φόρος που είχε επιβληθεί στα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού άνω των 1.929 κ.εκ. Τα τέλη κυκλοφορίας 2011 για τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν έως τις 31 - 12- 2010 ρσυμπεριλαμβάνουν τον τυχόν ειδικό φόρο οχημάτων μεγάλου κυβισμού.

    Έτσι, τα νέα τέλη κυκλοφορίας έτους 2011, σε σύγκριση και με τις συνολικές επιβαρύνσεις των οχημάτων για το 2010, διαμορφώνονται ως εξής:

    Κλιμάκιο κ.εκ.Τέλη κυκλοφορίας 2011 (ευρώ)Τέλη κυκλοφορίας και ειδικός φόρος 2010 (ευρώ)Διαφορά 2011 έναντι 2010 (ευρώ) Από έωςΑπό έως Έως3002006820-48 30178550289622-46 78610711109418716-77 107213571209418726-67 1358154822018435236-132 1549173824018435256-112 1739192827018435286-82 1929235760057882122-221 23583000800712113088-330 300140001000912133088-330 4001και άνω12001112153088-330

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών από την σύγκριση των τελών του 2011 σε σχέση με το 2010 προκύπτει ότι πάνω από 3.180.000 κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών έχουν μείωση από 12-330 ευρώ (το 65% του συνόλου), ενώ οι υπόλοιποι έχουν αύξηση η οποία σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και κυμαίνεται μεταξύ 16-88 ευρώ ετησίως. Μεγαλύτερη αναλογικά μείωση έχουν τα μικρή και μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητα.

    Τα τέλη κυκλοφορίας όλων των επιβατικών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την 1/1/2011 και μετά, συνδέονται αποκλειστικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του κάθε οχήματος (γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο). Η σύνδεση αυτή ισχύει για όλα τα αυτοκίνητα ασχέτως τεχνολογίας (βενζινοκίνητα, υβριδικά, πετρελαιοκίνητα κλπ). Αυτό εκτιμάται σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα τη στροφή των καταναλωτών σε πιο "καθαρής τεχνολογίας" οχήματα με αντίστοιχες θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν ήδη εισαγάγει φορολογικό σύστημα αυτοκινήτων (τέλη κυκλοφορίας και τέλη ταξινόμησης) που συνδέεται ολικώς ή μερικώς με τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

    Έτσι, τα τέλη κυκλοφορίας των επιβατικών αυτοκινήτων που θα ταξινομηθούν μετά την 1/1/2011 είναι τα εξής:

    ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΕΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμ CO2 ανά χιλιόμετρο) ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ) 0 - 1000 101 - 1200,80 121 - 1401,00 141 - 1601,50 161 - 1802,00 181 - 2002,25 201 - 2502,50 Άνω των 2513,00

    Με την παραπάνω κλίμακα, τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται περαιτέρω για μεγάλο αριθμό οχημάτων τα οποία ενσωματώνουν "καθαρές τεχνολογίες". Αντίστοιχα, τα τέλη αυξάνονται για όλα εκείνα τα αυτοκίνητα των οποίων οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι υψηλές.

    Επίσης συνδέονται αποκλειστικά τέλη κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ που θα ταξινομηθούν στην Ελλάδα μετά την 1/1/2011 μόνο με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ως εξής:

    ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΕΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (γρμ CO2 ανά χιλιόμετρο) ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΑ ΓΡΑΜΜΑΡΙΟ ΕΚΠΟΜΠΩΝ (σε ευρώ) 0 - 100 0 101 - 150 2 Άνω των 151 2,5

    Η διαφορά των τελών κυκλοφορίας των ΤΑΧΙ σε σχέση με τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης οφείλεται στο γεγονός ότι, τα οχήματα αυτά είναι επαγγελματικά και διανύουν ετησίως πολλαπλάσιες αποστάσεις από αυτές των επιβατικών, με αποτέλεσμα την εξαιρετικά μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνσή τους.

    Όσον αφορά στα υπόλοιπα οχήματα (φορτηγά ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, λεωφορεία, κλπ), θα υπάρχει αύξηση κατά μέσο όρο 10% σε σχέση με το 2010. Σημειώνεται ότι τα εν λόγω τέλη δεν έχουν αυξηθεί από το 2009.

    Tα παραπάνω μέτρα όπως τονίζει το υπουργείο Οικονομικών αποτελούν ένα σύστημα δίκαιο και λειτουργικό, που θα αφήσει παράλληλα το χρονικό περιθώριο αναγκαίας προσαρμογής της αγοράς αυτοκινήτου στη χώρα μας στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι παραπάνω ρυθμίσεις, θα κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

    ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2011 ΕΝΑΝΤΙ ΤΕΛΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2010

    Κλιμάκιο κ.εκ.Τέλη κυκλοφορίας 2011 (σε ευρώ)Τέλη κυκλοφορίας και ειδικός φόρος μεγάλου κυλινδρισμού κινητήρα έτους 2010 (σε ευρώ)Διαφορά 2011 έναντι 2010 (σε ευρώ) Κλάση Α'Κλάση Β'Κλάση Γ'Κλάση Δ'Κλάση Α'Κλάση Β'Κλάση Γ'Κλάση Δ' Έως300200 35 51 68 20 -15 -31 -48 3017855028 63 79 96 22 -13 -29 -46 7861.07111094 137 162 187 16 -27 -52 -77 1.0721.35712094 137 162 187 26 -17 -42 -67 1.3581.548220184 252 302 352 36 -32 -82 -132 1.5491.738240184 252 302 352 56 -12 -62 -112 1.7391.928270184 252 302 352 86 18 -32 -82 1.9292.357600578 671 746 821 22 -71 -146 -221 Από ΈωςΑπό ΈωςΑπό ΈωςΑπό ΈωςΑπό ΈωςΑπό ΈωςΑπό ΈωςΑπό Έως 2.3583.0008007128128309309301.0301.0301.13088-12-30-130-130-230-230-330 3.0014.0001.0009121.0121.0301.1301.1301.2301.2301.33088-12-30-130-130-230-230-330 4.001και άνω1.2001.1121.2121.2301.3301.3301.4301.4301.53088-12-30-130-130-230-230-330

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form

    [04] "Αντιλαϊκά μέτρα"

    Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πάρει τα χειρότερα μέτρα που έχουμε γνωρίσει ποτέ και θα έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στο λαό και τη χώρα τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα αναφερόμενη και στα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στις ΗΠΑ και στις εξαγγελίες για την Παιδεία στους Δελφούς.

    Η κα Παπαρήγα εκτίμησε ότι θα ληφθούν και άλλα μέτρα, πέρα από το μνημόνιο, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εντείνει τη χειραγώγηση του λαού και θα θέσει εκβιαστικά διλήμματα προκειμένου να μην εκφραστεί η οργή του κόσμου στις εκλογές.

    Σχετικά με τις εξαγγελίες για την Παιδεία, η κα Παπαρήγα είπε η λογική που διακατέχει την κυβερνητική πολιτική είναι να γίνεται ακόμη πιό ταξική η Παιδεία με υποβαθμισμένες σχολές και πτυχία και με πανεπιστήμια που μετατρέπονται σε επιχειρήσεις, ενώ προέβλεψε ότι η νέα εκπαιδευτική πολιτική θα μειώσει την πρόσβαση στα πανεπιστήμια των παιδιών που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

    Σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ η γγ του ΚΚΕ είπε ότι ο Παπανδρέου συμπεριφέρθηκε ουσιαστικά ως μάναντζερ των επιχειρηματιών με τις τοποθετήσεις του για εκμετάλλευση λιμανιών, αεροδρομίων και του Ελληνικού, ενώ αναφερόμενη στις διπλωματικές επαφές του πρωθυπουργού είπε ότι η εμπλοκή της χώρας μας στους ανταγωνισμούς της περιοχής θα έχει σοβαρές συνέπειες για την Ελλάδα. Σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η γραμματέας του ΚΚΕ έκανε λόγο για συζητήσεις και για υπαναχωρήσεις εκ μέρους της χώρας μας που θα οδηγήσουν σε εκχώρηση δικαιωμάτων στην Τουρκία.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου ότι «μαζί φάγαμε τα λεφτά», η κ. Παπαρήγα είπε ότι τέτοιου είδους δηλώσεις αποτελούν προσπάθεια ενοχοποίησης του λαού και πρόσθεσε ότι αυτό προέρχεται από εκείνους που έχουν συμμετάσχει στην διόγκωση του προβλήματος της διαφθοράς.

    Στην ερώτηση, ότι σύμφωνα με μία άποψη δεν έχει υποστεί ζημιά το δημόσιο από την υπόθεση Βατοπεδίου, η κ. Παπαρήγα ότι υπάρχει ζημιά , ενώ σημείωσε επίσης ότι το δημόσιο χάνει περιουσία και με τα χρυσόβουλα που εμφανίζουν διάφορα μοναστήρια.

    More details on the subscriber's page of APE-MPE | Subscription request form


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 September 2010 - 18:35:26 UTC