Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-08-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων

  • [01] Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά καυσίμων

    Ετοιμότητα στην παρακολούθηση της αγοράς και ιδιαίτερα στην πορεία των τιμών των υγρών καυσίμων ώστε να αποτρέπονται οι περιπτώσεις αισχροκερδείας, δηλώνει το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. Επίσης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι γίνονται εκτενείς έλεγχοι στην αγορά καυσίμων από τις νομαρχίες και ότι οι ακραίες διαφορές τιμών που εντοπίζονται μεταξύ πρατηρίων του ίδιου νομού, συνήθως οφείλονται σε αδόκιμη σύγκριση άλλου τύπου προϊόντων και πιο συγκεκριμένα σε άλλους τύπους βενζίνης, ενώ γενικότερα με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τις τιμές των καυσίμων, σημειώνει τα εξής:

    - Το υπουργείο παρακολουθεί ανελλιπώς την εξέλιξη της αγοράς καυσίμων διαμέσου και του πρόσφατα ενισχυμένου Παρατηρητηρίου Τιμών και παρεμβαίνει σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται ανωμαλίες.

    - Υπενθυμίζεται ότι η τιμή της βενζίνης διαμορφώνεται κατά 62,4% από φόρους και δασμούς, 29,3% από την τιμή διυλιστηρίου (η οποία αυξήθηκε κατά 1,1 cent την τελευταία εβδομάδα) και κατά 8,3% από το περιθώριο κέρδους εταιριών εμπορίας και πρατηρίων. Ήδη ερευνάται αν η αύξηση στην τιμή λιανικής πώλησης βρίσκεται ή όχι σε αρμονία με την κατά 1,1 cent αυξημένη τιμή διυλιστηρίου.

    - Με αφορμή την αναστάτωση στην αγορά, που επήλθε εξαιτίας της απεργίας των Βυτιοφορέων, καλέσαμε την προηγούμενη εβδομάδα σε ειδική σύσκεψη τις δύο ομοσπονδίες των βενζινοπωλών (ΟΒΕ - ΠΟΠΕΚ), αλλά και τους δύο Συνδέσμους Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ - ΕΝΕΕΕΠ), ώστε να διασφαλίσουμε το γρηγορότερο δυνατό την αποκλιμάκωση των τιμών και την ομαλοποίηση της αγοράς. Σε αυτήν καταδικάστηκαν από όλες τις πλευρές οι περιπτώσεις κερδοσκοπίας που παρουσιάστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της απεργίας όσο και αμέσως μετά τη λήξη της.

    - Αλλωστε, μετά από ελέγχους της Υπηρεσίας Ελέγχου Αγοράς, που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις και ήδη επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

    - Οι έλεγχοι συνεχίζονται και με τη συμμετοχή και συνεργασία των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ανά την επικράτεια η ευθύνη ελέγχου ανήκει στις νομαρχίες και ο επιτελικός σχεδιασμός στο υπουργείο.

    - Οι καταναλωτές καλούνται να ενημερώνονται συνεχώς για τις διαθέσιμες τιμές και να επιβραβεύουν τα πολλά εκείνα πρατήρια που σέβονται τους πελάτες τους και διατηρούν χαμηλές τιμές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 August 2010 - 18:30:17 UTC