Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο επίκεντρο τράπεζες και αποκρατικοποιήσεις
  • [02] Τουριστική κίνηση και προβλήματα
  • [03] Τραγωδία στην παραλία του Φλοίσβου.
  • [04] Πυρκαγιά στην Κάρυστο

  • [01] Στο επίκεντρο τράπεζες και αποκρατικοποιήσεις

    Με αντικείμενο το γενικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και με αιχμή τη διερεύνηση των επιλογών στο τραπεζικό σύστημα, μετά και την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα, συνεδριάζει, στο υπουργείο Οικονομικών, η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.

    Στη συνέχεια, θα συνέλθει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με θέμα τις στρατηγικές επενδύσεις και τα μεγάλα έργα.

    Στο επίκεντρο της διϋπουργικής είναι ο ορισμός συμβούλων, οι οποίοι θα αναλάβουν να εξετάσουν τις συμμετοχές του Δημοσίου στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ειδικά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.

    Στην επιτροπή συμμετέχουν οι υπουργοί, Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, Πολιτισμού & Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και Επικρατείας Χάρης Παμπούκης.

    Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των τέστ αντοχής των ευρωπαϊκών τραπεζών.

    Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ Παπακωνσταντίνου δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, σε εκδήλωση στο κτίριο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για την επίσημη τοποθέτηση του νέου προεδρείου της ΕΛΣΤΑΤ, με επικεφαλής τον Ανδρέα Γεωργίου (έως τώρα αναπληρωτή προϊστάμενο του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου).

    Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι εκτός από τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμμετος, η Ελλάδα αποκαθιστά και το έλλειμμα αξιοπιστίας της, μέσω της νέας στατιστικής αρχής, και πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα στατιστικά στοιχεία που παρέχονται στους διεθνείς οργανισμούς.

    [02] Τουριστική κίνηση και προβλήματα

    Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναμένεται να αυξηθεί η κίνηση τις επόμενες ημέρες, με τους αδειούχους του Ιουλίου να εγκαταλείπουν την Αθήνα, με προορισμό τα νησιά.

    Σύμφωνα με τις αρμόδιες λιμενικές αρχές, εκατό περίπου δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

    Ειδικότερα, 35.000 επιβάτες αναμένεται να ταξιδέψουν με τα 33 δρομολόγια που προγραμματίστηκαν για σήμερα, από το λιμάνι του Πειραιά για τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Την ίδια στιγμή, 60 και πλέον δρομολόγια με περίπου 5.000 επιβάτες θα εκτελεστούν προς τους προορισμούς του Αργοσαρωνικού.

    Ταλαιπωρία περίμενε τα ξημερώματα τους επιβάτες του πλοίου Πρέβελη, που εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο (Ρόδος - Χάλκη - Διαφάνι - Πηγάδια Καρπάθου - Κάσος - Ανάφη - Θήρα - Πειραιάς).καθώς δεν προσέδεσε, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, στο λιμάνι του Διαφανίου Καρπάθου.

    Οι 41 επιβάτες που είχαν προορισμό το Διαφάνι, αποβιβάστηκαν στα Πηγάδια Καρπάθου, όπου είχαν ήδη μεταβεί οδικώς και τα 14 άτομα που ανέμεναν στο Διαφάνι, προς επιβίβαση.

    Εκστρατεία ενημέρωσης από τη Νομαρχία Πειραιά

    Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ταξιδιωτών-καταναλωτών πραγματοποιεί, από το μεγάλο λιμάνι της χώρας, η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις καταναλωτικές οργανώσεις ΚΕ.Π.ΚΑ - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας ΓΣΕΕ, με σύνθημα "Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές!!!"

    Κλιμάκια της Νομαρχίας θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά , από τις επτά το πρωί, στο σημείο απόπλου για Κυκλάδες και στον προβλήτα απ' όπου αποπλέουν τα πλοία για Αργοσαρωνικό, προκειμένου να διανείμουν τον οδηγό που εκδόθηκε και φέτος με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών για όσα δικαιούνται, πριν ξεκινήσουν και αφού βρεθούν στον τόπο των διακοπών τους.

    Υπενθυμίζεται ότι ο "Οδηγός Διακοπών για κερδισμένους ταξιδιώτες" που εξέδωσε η Νομαρχία Πειραιά σε συνεργασία με τις παραπάνω ενώσεις καταναλωτών, περιέχονται χρήσιμες πληροφορίες για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που θα αναζητήσουν οι ταξιδιώτες, από την αρχή έως το τέλος των διακοπών τους.

    Ειδικότερα, το έντυπο περιλαμβάνει τους βασικούς κανόνες για τα καταστήματα εστίασης, απαριθμεί τα προϊόντα των κυλικείων που υπάγονται στην αγορανομική διάταξη, και ενημερώνει για τα δικαιώματα που απορρέουν από την νομοθεσία για τα ταξίδια με το πλοίο, καθώς επίσης και για τη διαμονή σε ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενο δωμάτιο.

    Περισσότερες πληροφορίες στον διαδικτυακό τόπο της Νομαρχίας Πειραιά (www.nomarhiapeiraia.gr), όπου θα βρείτε σε ηλεκτρονική μορφή τον Οδηγό Διακοπών.

    Κινητοποιήσεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

    Προβλήματα αναμένονται στις πτήσεις εξαιτίας των κινητοποιήσεων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας, που αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, με τη μορφή 24ωρων κυλιόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων, με έναρξη την Κυριακή 25η Ιουλίου 2010 και από ώρα 00.01 έως και 24.00 τοπική.

    Η απόφαση των ελεγκτών, προκάλεσε την αντίδραση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

    Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ανεξάρτητα από το δίκαιο ή μη των αιτημάτων των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (αλλά και άλλων εργαζομένων κατά καιρούς, όπως αυτά εκφράζονται από τα συνδικαλιστικά τους όργανα: ΠΝΟ για τους ναυτεργάτες, ΠΕΥΦΑ για τους φύλακες μουσείων και αρχαιοτήτων κλπ., ή από το ΠΑΜΕ συνολικότερα), ο χρόνος της απεργίας αυτής (εν μέσω μιας θερινής τουριστικής περιόδου με τόσα προβλήματα), αλλά και η εξαγγελθείσα διάρκειά της, θα βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε ό,τι απέμεινε από τον ελληνικό τουρισμό σ' αυτή την τόσο άσχημη τουριστική χρονιά, που θα μείνει στην ιστορία του τουρισμού μας ως μια μελανή σελίδα.

    Θα ακυρώσουν δε τελειωτικά και όλες τις προσπάθειες που -με κόπους και θυσίες- έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να καταβάλλουν οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ασχολούμενοι με αυτόν, για να περισώσουν ό,τι είναι ακόμη δυνατό να περισωθεί.

    "Αν αυτή η απεργία πραγματοποιηθεί τελικά- κάνουμε έκκληση στα αποθέματα ωριμότητας και ψυχραιμίας που μπορούν να διαθέσουν οι ενδιαφερόμενοι και στη βούληση των αρμοδίων. Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ευάλωτος πλέον, για να αντέξει και αυτό το χτύπημα" τονίζεται στην ανακοίνωση.

    [03] Τραγωδία στην παραλία του Φλοίσβου.

    Τραγωδία σημειώθηκε στις 4.15 το πρωί με ζευγάρι Ρουμάνων στην παραλία του Φλοίσβου.

    Το ζευγάρι ηλικίας περίπου 30 ετών, κοιμόταν σε σλίπινγκ μπάνγκ στην παραλία, όταν τους παρέσυρε φορτηγό, που καθάριζε την αμμουδιά.

    Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

    Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, αλλά πριν από λίγο ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αναλάβει την προανάκριση η Τροχαία Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.

    Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο για τον καθαρισμό της παραλίας, συνελήφθη και κρατείται. Οπως δήλωσε ο ίδιος, είχε πάει το πρωί να καθαρίσει την παραλία και δεν είδε καθόλου του ζευγάρι που κοιμόταν. Κατάλαβε τι συνέβη, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

    Οπως έγινε γνωστό, το φορτηγό είχε προβολείς, ενώ υπάρχουν και φώτα στην παραλία. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζονται οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

    [04] Πυρκαγιά στην Κάρυστο

    Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο η οποία έχει περάσει μέσα από οικισμούς (Λάλα, Νικάση, Μεκουνίδα) και συνεχίζει να καίει δασική έκταση.

    Μικρές εστίες φωτιάς καίνε στην θέση Λάλα στην Κάρυστο, όπου βρίσκονται 48 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 4 πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πτήσεις ξεκίνησαν εκ νέου τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

    Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά στο Δερβένι Αρκαδίας ενώ ύφεση παρουσιάζει η πυρκαγιά στο Πέρα Χωριό Λιβαδειάς από όπου αποχώρησαν τα εναέρια μέσα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 July 2010 - 8:30:23 UTC