Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-07-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό
  • [02] "Βάζουμε τάξη στο χάος"
  • [03] ΙΚΑ: Επ' αόριστον η αναπηρία 80%
  • [04] Τυφλοί τηλεφωνητές στο Δημόσιο
  • [05] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ
  • [06] Ανταλλαγή δεδομένων
  • [07] Στόχος ο τελικός

  • [01] Στην Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό

    Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη, εν μέσω αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστικών φορέων.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς εάν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας για την ψηφοφορία, δήλωσε ότι "σεβόμαστε και είναι επιθυμητή η αυτοτέλεια του κάθε βουλευτή. Ο κάθε βουλευτής εκφράζει την αγωνία, τις απόψεις και τις σκέψεις των πολιτών που εκπροσωπεί. Από εκεί και πέρα το Ασφαλιστικό είναι από τις πολύ μεγάλες τομές".

    Επισήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που ανοίγει το Ασφαλιστικό και μάλιστα με ένα νομοσχέδιο που διασφαλίζει ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο και κατά το δυνατό δίκαιο.

    "Την επίγνωση αυτής της μεγάλης αλλαγής και αυτής της ευθύνης την έχουν όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και όλα τα άλλα είναι εκ του περισσού", τόνισε.

    Κληθείς να σχολιάσει εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ για τον καθορισμό της εθνικής συλλογικής σύμβασης, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί πώς προδικάζουμε ότι δεν θα υπάρχει συμφωνία και αποτέλεσμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης.

    "Εμείς ενθαρρύνουμε να υπάρχει αποτέλεσμα, συμφωνία ώστε οι κοινωνικοί εταίροι να δείξουν την υπευθυνότητα που έχουν και να αποβεί αυτή η συμφωνία προς όφελος της εργασίας", υπογράμμισε.

    Ερωτηθείς εάν οι αλλαγές που έχουν γίνει έως τώρα τυγχάνουν της υποστήριξης όλων των κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι οι μεγάλες αλλαγές που κάνει η κυβέρνηση είναι συλλογικές της αποφάσεις.

    "Φυσικά το διαψεύδω, τα δημοσιεύματα δεν σημαίνει ότι απεικονίζουν την πραγματικότητα πολλές φορές", τόνισε ο κ. Πεταλωτής, ερωτηθείς εάν ισχύουν δημοσιεύματα περί δυσαρέσκειας του πρωθυπουργού για υπουργούς που δεν βγαίνουν δημόσια να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού.

    Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο που φέρνει τα πάνω-κάτω, που μέσα και από επώδυνες αποφάσεις παγιώνει ένα δίκαιο κατά το δυνατό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και το οποίο δουλεύεται μέχρι τελευταία στιγμή.

    "Άρα είναι λογικό και επόμενο να επωμίζεται το βάρος κάθε φορά ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός όταν αφορά σε τέτοιου είδους μεγάλες ρυθμίσεις όπως είναι το ασφαλιστικό", επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόωπος.

    Ερωτηθείς πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ενδεχόμενες δικαστικές προφυγές, ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση επιτελεί ένα πολύ σημαντικό και βαρύ καθήκον που δεν θα μπορούσε να το επιτελεί έχοντας στο μυαλό ότι κάποιοι μπορούν να προσφύγουν σε κάποια δικαστήρια.

    "Πιστεύουμε ότι λειτουργούμε με απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους του ελληνικού κράτους αλλά και τα κοινοτικά δεδομένα και τους διεθνείς κανόνες που διέπουν τις συμβάσεις", υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής και συμπλήρωσε ότι "από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να προσφύγει σε όποιο δικαστήριο θέλει".

    Στο μεταξύ, νέα γενική απεργία έχουν κηρύξει για την Πέμπτη, ημέρα της ψηφοφορίας του ν/σ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ.

    Η ΓΣΕΕ απορρίπτει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις ρυθμίσεις για τα εργασιακά και ζητά να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ, να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟΜΕΔ.

    Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, την Πέμπτη, 8 Ιουλίου, αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη απεργία η ΠΝΟ δεν είχε συμμετάσχει, πλην δύο σωματείων, που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ.

    Συμμετοχή, στην πανελλαδική απεργία της Πέμπτης, των δημοσιογράφων που εργάζονται σε όλα τα ΜΜΕ, το Δημόσιο, τους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ, αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

    Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) δηλώνει τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν προαναγγελθεί για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, με στόχο την άρση των αδικιών που επιφέρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

    Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ, με απόφαση - ψήφισμα που ενέκρινε στις 28/6/2010, διατύπωσε τη σοβαρή ανησυχία του και την έντονη δυσαρέσκεια του συνόλου του εμπορικού κόσμου για τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό σύστημα.

    Ως τη μεγαλύτερη κοινωνική ανατροπή από τη μεταπολίτευση, χαρακτηρίζει η ΝΔ το νέο ασφαλιστικό σύστημα και επιμένει στην απόφασή της να μην το ψηφίσει. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημειώνει ότι θα θέσει θέμα συνταγματικότητας του νομοσχεδίου.

    Το ΚΚΕ κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι σε συνεργασία με τους εργοδότες καταργούν τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να εξασφαλίσουν φθηνό εργατικό δυναμικό πριν ακόμα ανακάμψει η οικονομία. Ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι δεν θα ψηφίσει το ασφαλιστικό, κάνοντας λόγο για μία ακόμη αποτυχημένη προσπάθεια, με περιορισμένη χρονική διάρκεια ζωής.

    Ενημερωτική ημερίδα για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πραγματοποίησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένουν να ενημερωθούν οι βουλευτές από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα σωματεία για τα προβλήματά τους..

    Ο πρόεδρος της ΚΟ Αλέξης Τσίπρας, σε παρέμβασή του, τόνισε ότι το ασφαλιστικό και εργασιακό ζήτημα είναι μείζον για την κοινωνία και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μονομερώς από τα κόμματα και τους πολίτες, αλλά είναι αναγκαία η συσπείρωση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.

    Ο κ. Τσίπρας στην τοποθέτησή του σχολίασε και τη συνέντευξη του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα, σχετικά με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, λέγοντας: "να υπενθυμίσω στον κ. Παπανδρέου ότι έχει εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας και όχι άλλης χώρας και είναι υποχρεωμένος να σέβεται το Σύνταγμα. Δεν μπορεί να το απαξιώνει και να το κάνει κουρελόχαρτο".

    Η Έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής

    Περιορισμένες ενστάσεις, που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την βαρύτητα των διαφωνιών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διατυπώνει η Έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής επί του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

    Η βασική θέση που εκφράζεται είναι ότι δεν κωλύεται ο κοινός νομοθέτης, καταρχήν να μεταβάλλει, για το μέλλον, το σύστημα συνταξιοδότησης κατηγοριών ασφαλισμένων, ιδίως δε το ύψος των ασφαλιστικών παροχών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του γενικότερου συμφέροντος, ενόψει των εκάστοτε βιοτικών αναγκών που επικρατούν και των οικονομικών δυνατοτήτων των ασφαλιστικών οργανισμών.

    Στην ένσταση που εκφράζεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις συγχωνεύσεις φορέων κοινωνικής ασφάλισης, το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής επισημαίνει πως έχει κριθεί ότι δεν αντίκειται στο άρθρο 22 παρ. 5 του Συντάγματος η κατάργηση υγιούς και αυτοδιοικούμενου ειδικού ασφαλιστικού οργανισμού και η σύσταση νέου οργανισμού που δεν διοικείται από εκπροσώπους των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, αλλά από εκπροσώπους του κράτους, ούτε η ενιαία αντιμετώπιση ασφαλισμένων και συνταξιούχων που τελούσαν υπό διαφορετικές συνθήκες, μετά την ενοποίηση ταμείων εύρωστων με ταμεία μη βιώσιμα.

    Το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής συμφωνεί με το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι τα ποσοστά αναπλήρωσης, δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο απλής νομοθετικής εξουσιοδότησης (δηλαδή υπουργικής απόφασης) αλλά απαιτείται «ειδικός νόμος».

    Όσον αφορά τα Επικουρικά Ταμεία και την διάταξη του νόμου που ορίζει ότι το κράτος δεν καλύπτει κανένα τρέχον ή μελλοντικό έλλειμμά τους, το Επιστημονικό Συμβούλιο επισημαίνει ότι το κράτος εκτός από την υποχρέωση άσκησης του ελέγχου νομιμότητας των πράξεών τους, είναι υποχρεωμένο να καλύπτει και τα ελλείμματα των Επικουρικών Ταμείων μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

    Τέλος στο θέμα των χαμηλότερων αποδοχών των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής θέτει ως ερώτημα «ως προς το χρονικό διάστημα κατά το οποίο η αμοιβή των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργαζόμενων θα είναι επιτρεπτό να είναι χαμηλότερη της νόμιμης, καθώς η απασχόλησή τους επί μακρόν, υπό τους ανωτέρω όρους εργασίας, είναι πιθανόν να θεωρηθεί ότι παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας».

    [02] "Βάζουμε τάξη στο χάος"

    «Η χώρα βρέθηκε σε βαθιά οικονομική κρίση, κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πολύ πιεστικά περιθώρια και βάζουμε τάξη στο χάος, που υπάρχει», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, στη διάρκεια της εισήγησής του, σε μεγάλη κυβερνητική σύσκεψη για τα ναρκωτικά και τις εξαρτήσεις, η οποία πραγματοποιείται στο Ιλιον, στη δυτική Αττική.

    «Το κράτος είναι ο μεγάλος ασθενής, είδαμε ότι δεν σεβάστηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα ήταν ότι δεν μπορούσαμε να προστατεύσουμε επαρκώς τον πολίτη και τους αδύναμους», είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «για μας η οικονομική κρίση δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προστατεύσουμε τους ασθενέστερους, αντίθετα αντιμετωπίζουμε τα θέματα της καθημερινότητας, καθώς πολλά από αυτά δεν απαιτούν μεγάλα κονδύλια, αλλά διαφορετική αντίληψη, ανθρωπιά και ανοιχτό μυαλό».

    «Μια ευαίσθητη πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων», σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι στο παρελθόν «δεν υπήρξε πολιτική βούληση για την αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών».

    Σημειώνεται, ότι σκοπός τής σημερινής σύσκεψης είναι η κατάρτιση ενός εθνικού σχεδίου για την καταπολέμηση των εξαρτήσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «μπορεί η κρίση να επηρεάζει τις δημόσιες δαπάνες και απαιτείται πολύ προσοχή, πού επενδύουμε το δημόσιο χρήμα».

    «Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης» τόνισε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα είναι δίπλα στους πολίτες, όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοια προβλήματα.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει προγράμματα για την ομαλή επανένταξη των εξαρτημένων, επανέλαβε παλαιότερη θέση του για διαχωρισμό χρήστη και εμπόρου και τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια στον εξαρτημένο, όχι με ποινικοποίηση του χρήστη, αλλά με συμπαράσταση.

    Ο πρωθυπουργός έδωσε, επίσης, μεγάλο βάρος στην πρόληψη και την ενημέρωση, που «πρέπει να ξεκινά από τα σχολεία» και ανέφερε, ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα αυτά είναι σημαντικός, κοινοποιώντας ότι ο ρόλος αυτός θα αναβαθμιστεί με το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που θα δώσει νέες δυνατότητες για την εκπόνηση νέων προγραμμάτων μακριά από το πελατειακό σύστημα γι αυτό ζήτημα.

    Υπουργικό Συμβούλιο

    Θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη -παρουσία του Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνη- αλλά και η επιλογή ηγεσίας των Ανώτατων Δικαστηρίων, το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου και η άρση του καμποτάζ, θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που συνέρχεται στις 3 μετά το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    [03] ΙΚΑ: Επ' αόριστον η αναπηρία 80%

    Από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώνεται ότι:"Με την παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 3846/10 (ΦΕΚ 66Α/11-5-2010) καθορίσθηκε επ' αόριστον η διάρκεια της αναπηρίας των ασφαλισμένων όλων των ασφαλιστικών Οργανισμών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης που κρίνονται από τις αρμόδιες Υγειονομικές Επιτροπές Αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 80% και πάσχουν από:

    α) Σύνδρομο Down -αυτισμό- υψηλού βαθμού νοητική υστέρηση

    β) ακρωτηριαστικές βλάβες άνω ή κάτω άκρων

    γ) φωκομέλειες

    δ) νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου

    ε) μεταμόσχευση νεφρών ή άλλων συμπαγών οργάνων

    στ) τυφλότητα

    ζ) παραπληγία - τετραπληγία

    η) ινώδη κυστική νόσο".

    [04] Τυφλοί τηλεφωνητές στο Δημόσιο

    Από αύριο Τετάρτη ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στις υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού για την κάλυψη θέσεων τυφλών τηλεφωνητών στο Δημόσιο Τομέα καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, βάσει των διατάξεων του νόμου 2643 του 1998. Το σύνολο των θέσεων είναι 23 για το Δημόσιο Τομέα και έξι για τα ΝΠΙΔ.

    Οι ενδιαφερόμενοι που υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου 2643/98 και κατέχουν πτυχίο των Σχολών Εκπαίδευσης Τυφλών τηλεφωνητών μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010, στις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ όπου εδρεύουν Επιτροπές του άρθρου 9 του Ν. 2643/98. Για θέσεις στο Δημόσιο Τομέα υποβάλλεται μόνον μία αίτηση σε μία Επιτροπή ενώ για θέσεις σε ΝΠΙΔ οι προστατευόμενοι μπορούν να υποβάλουν μέχρι και τρεις αιτήσεις σε αντίστοιχες Επιτροπές.

    Έντυπα αιτήσεων - υπεύθυνων δηλώσεων οι προστατευόμενοι μπορούν να βρουν στις υπηρεσίες καθώς και στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να ενημερωθούν για τις διευθύνσεις έδρας των Επιτροπών και για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η δήλωση ανακριβών στοιχείων στις αιτήσεις-υπεύθυνες δηλώσεις συνεπάγεται απώλεια της προστασίας του νόμου 2643/98.

    [05] ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ

  • Συνεδρίαση ΕΣΡ

  • Ημερίδα Εξειδικευμένης Ενημέρωσηςγια τα ΜΜΕ της Περιφέρειας Κρήτης. Έναρξη με χαιρετισμό Γ Πεταλωτή. Αθήνα/Κέντρο Τύπου Γ.Γ.Ε. - 09:15:00

  • Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα προεδρεύσει κυβερνητικής σύσκεψης για τα Ναρκωτικά και τις Εξαρτήσεις.Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης της χρήσης των Εξαρτησιογόνων Ουσιών, στο Ίλιον. (Αγίου Νικολάου 21 και Εφύρας) - 10:30:00

  • Συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens. Εξέταση μαρτύρων Ζορμπάς Γ και Φίσσερ Γιούνγκ π.Γ/Δ Siemens Hellas. Βουλή/223 - 11:00:00

  • Ενημέρωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Ευάγγελου Ζερβέα, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην ειδική επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής. Βουλή/151 - 11:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου-εκδήλωση που διοργανώνει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος προς τιμήν της υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκας Κατσέλη. Η συνέντευξη Τύπου - εκδήλωση πραγματοποιείται μετά από επιθυμία της κ. Κατσέλη, η οποία θα ήθελε να πληροφορήσει τη διεθνή κοινή γνώμη επί των νέων νομοθετικών και διοικητικών μέτρων σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς της. Αθήνα/Ακαδημίας 23 - 12:00:00

  • Ανάρτηση βαθμολογιών πανελληνίων εξετάσεων στα Λύκεια της χώρας - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου οργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα "Προγραμματισμός και δράσεις σε καιρό κρίσης". Αθήνα/Νεοφύτου Δούκα 4 - 12:00:00

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα - 13:00:00

  • Συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου. Θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του πολίτη (παρουσία Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνη), σχέδιο νόμου για το Πράσινο Ταμείο κ.λ.π., η άρση καμποτάζ, καθώς και θα επιλεχθεί η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων. Βουλή - 15:00:00

  • Ενημέρωση Αν. Διαμαντοπούλου για το νομοσχέδιο περί ανάπτυξης της Δια Βίου Μαθήσεως. Βουλή - 15:00:00

  • Συγκέντρωση - συναυλία οργανώνει το ΠΑΜΕ, με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Αθήνα/ Σύνταγμα - 19:00:00

    Βόρεια Ελλάδα

  • Καθαρισμός του Σέιχ Σου από ομάδες εθελοντών. Την εκστρατεία διοργανώνπουν τρεις αντιδημαρχίες του δήμου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη/ Διασταύρωση Φιλίππειου - 09:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου ΕΔΟΘ - ΕΚΘ με θέμα την 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΣΕ και η ΑΔΕΔΥ. Θεσσαλονίκη - 11:00:00

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνδικάτων Επαγγελματιών Οδηγών Μεταφοράς (ΠΟΣΕΜ), διοργανωνεί συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στον κλάδο των μεταφορών, καθώς και για τα εργασιακά - ασφαλιστικά των οδηγών. Αφορμή αποτέλεσαν οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις για την ακαταλληλότητα οχημάτων κι οδηγών. Θεσσαλονίκη/Εργατικό Κέντρο (7ος όροφος) - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Θσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Ο δήμαρχος θα παραχωρήσει την καθιερωμένη - εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου, στο δημαρχείο. - 12:00:00

  • Συνέντευξη Τύπου υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Τάσου Τζήκα. Ο επικεφαλής της συνεργασίας πολιτών "Θεσσαλονίκη - δημιουργική πόλη" θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα "Προτάσεις για μια άλλη Θεσσαλονίκη". Θεσσαλονίκη/Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς - 12:30:00

  • Συνάντηση ροδακινοπαραγωγών. Εκπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών από νομούς της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, θα συγκεντρωθούν στην Έδεσσα προκειμένου να αποφασίσουν για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών τους. Διεκδικούν καλύτερες τιμές για το συμπύρηνο ροδάκινο. Έδεσσα - 19:00:00

    [06] Ανταλλαγή δεδομένων

    Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε χθες πως υποστηρίζει τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την ανταλλαγή τραπεζικών στοιχείων πολιτών τους, ένα μέτρο που οι διωκτικές αρχές υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει στις έρευνες για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Η ψηφοφορία στην επιτροπή Ανθρωπίνων Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου πραγματοποιήθηκε έπειτα από διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων μεταξύ της ΕΕ και της Ουάσιγκτον, προκειμένου να βελτιωθούν οι διασφαλίσεις που προέβαλαν οι Ευρωβουλευτές όταν άσκησαν βέτο στο πρώτο σχέδιο της συμφωνίας τον Φεβρουάριο.

    Η ΕΕ επέτυχε να εξασφαλίσει υποχωρήσεις από τις αμερικανικές αρχές ως προς τον τρόπο που θα διαβιβάζονται και θα χρησιμοποιούνται τα τραπεζικά δεδομένα, κατευνάζοντας τις ανησυχίες για πλημμελή προστασία των ιδιωτικών πληροφοριών των Ευρωπαίων πολιτών.

    «Επιτύχαμε μία ισορροπία, σεβόμενοι τα δικαιώματα των πολιτών μας στην ιδιωτική ζωή και την ελευθερία, εγγυώμενοι συνάμα την ασφάλειά τους», τόνισε ο γερμανός ευρωβουλευτής Αλεξάντερ Άλβαρο.

    Οι ευρωβουλευτές της επιτροπής ψήφισαν με διαφορά ( 42 υπέρ, έναντι 8 κατά) τη συμφωνία, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική κύρωσή της σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο αργότερα εντός της εβδομάδος.

    [07] Στόχος ο τελικός

    Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις του Μουντιάλ, Ολλανδία και Ουρουγουάη, διεκδικούν απόψε (21:30 ώρα Ελλάδας) στο Κέιπ Τάουν, το εισιτήριο για τον τελικό του Μουντιάλ, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι «οράνιε» αποτελούν την έκπληξη για την ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού έμειναν μακριά από την τετράδα παραδοσιακές δυνάμεις, όπως η Ιταλία, η Αγγλία και η Γαλλία, ενώ οι Ουρουγουανοί εκπλήσσουν με την παρουσία τους στα ημιτελικά εκπροσωπώντας την Νότια Αμερική, την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις Αργεντινή και Βραζιλία έμειναν «εκτός νυμφώνος».

    Ο Μπερτ Φαν Μαρβικ θα παίξει για ακόμη μία φορά με 4-5-1 και τον Φαν Πέρσι στην κορυφή, ενώ οι Σνάιντερ, Ρόμπεν και Κάιτ θα αναλάβουν τον δημιουργικό ρόλο πίσω από τον επιθετικό της Αρσεναλ. Οι Μπουλαρούζ, Χέιτινγκα και Ματάισεν θα επωμισθούν την αμυντική λειτουργία της ομάδας, που αποδεικνύεται ικανοποιητική, αν ληφθεί υπ΄όψιν ότι η Ολλανδία είναι η μοναδική ομάδα στην κορυφαία διοργάνωση, που μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

    Από την πλευρά του, ο Οσκαρ Ταμπάρες, που δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Λουϊς Σουάρες, θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3 και πιό προωθημένο τον Ντιέγκο Φορλάν, που θα αναμένεται να είναι ο εκφραστής των περισσότερών επιθετικών ενεργειών. Ωστόσο, θεωρείται αρκετά πιθανό στην κορυφή της επίθεσης να παίξει ο Σεμπαστιάν Αμπρέου και ο Φορλάν να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην μεσαία γραμμή, προκειμένου να απασχολεί τους μέσους της Ολλανδίας, δίνοντας επιπλέον χώρο στους συμπαίκτες του.

    Γερμανία-Ισπανία

    Αύριο, το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό θα διεκδικήσουν οι δύο ομάδες που έχουν παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο στο Μουντιάλ, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης. Η Γερμανία και η Ισπανία, λοιπόν, θα διεκδικήσουν αύριο στο Ντέρμπαν (21:30 ώρα Ελλάδας) την πρόκριση, σ΄έναν αγώνα που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός του παγκοσμίου κυπέλλου.

    Τα «πάντσερ» του Γιόακιμ Λεβ, εντυπωσιάζουν με την παραγωγικότητα που διαθέτουν, ενώ το σημαντικότερο στοιχείο της ομάδας, είναι η εξαιρετική αλληλοκάλυψη των παικτών. Οι Γερμανοί προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις με την Αγγλία (4-2) και την Αργεντινή (4-0), ωστόσο το έργο τους δεν θα είναι ανάλογα εύκολο, αφού απέναντι τους θα είναι η καλύτερη μεσαία γραμμή του τουρνουά. Ο Λεβ θα παίξει και πάλι με 4-5-1 και τον Κλόζε στην κορυφή της επίθεσης, ενώ οι Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ και Ποντόλσκι θα αναλάβουν τον δημιουργικό ρόλο. Παράλληλα, οι Φρίντριχ, Κεντίρα και Μερτεζάκερ θα επιδιώξουν να σταματήσουν τον Βίγια που με πέντε γκολ βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

    Από την πλευρά του, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με 4-4-2 και προωθημένους τους Τόρες και Βίγια. Οι Πουγιόλ και Πικέ θα ηγηθούν της αμυντικής λειτουργίας, ενώ οι Ινιέστα, Μπούσκετς και Τσάβι θα αναλάβουν τον δημιουργικό τομέα με τους Καπντεβίλα και Αλόνσο να επιφορτίζονται κυρίως την ανασταλτική λειτουργία και τον έλεγχο στην μεσαία γραμμή.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 July 2010 - 10:30:33 UTC