Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Με το συνέδριο γυρίζουμε σελίδα"

  • [01] "Με το συνέδριο γυρίζουμε σελίδα"

    Στρατηγική της ΝΔ είναι η απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο για την οικονομία τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο κλείσιμο του 8ου συνεδρίου του κόμματος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας υπογράφοντας το μνημόνιο που οδηγεί σε φαύλο κύκλο ύφεσης και καταστροφής».

    Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση είπε ότι «όσο είμαστε δεσμευμένοι στο μνημόνιο η χώρα θα υποβάλλεται σε τεράστιες θυσίες αλλά με πενιχρά αποτελέσματα. Εμείς λέμε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από τις δεσμεύσεις του μνημονίου αν στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις και αξιοποιήσει την περιουσία της και τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα».

    Υποστήριξε ακόμη ότι «το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο, εμείς αναζητούμε τρόπο να βγουμε μία ώρα αρχύτερα και να εφαρμόσουμε ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής».

    Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε τις κατηγορίες του και για «τα δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο πόλεμος που μας κάνουν και τα δεκανίκια που επιστρατεύουν δείχνει τον φόβο τους για τη ΝΔ. Εκείνοι που υπέγραψαν το μνημόνιο λένε ότι δεν γινόταν τίποτε άλλο, γιατί όμως δεν έπαιρναν μέτρα ηπιότερα και αποτελεσματικότερα νωρίτερα και πριν παραδόσουν τα κλειδιά της διακυβέρνησης της χώρας;». Φωτογραφίζοντας τη Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη είπε: «Αυτοί που προσχώρησαν σε αυτή την πολιτική ως εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ λένε ότι ήταν τάχα ψήφος ευθύνης. Μόνο που τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το εργασιακό προβλέπονταν στο μνημόνιο δεν ήξεραν τι ψήφιζαν, η πολιτική δεν είναι φλύαρα χαμόγελα και φτηνές ατάκες στα παράθυρα, η πολιτική είναι πράξη ευθύνης».

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «όργιο καιροσκοπισμού και φτηνιάρικης πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει τις εκλογές και τις κέρδισε αδιαφορώντας για το κόστος της επόμενης ημέρας». Ο κ. Σαμαράς προανήγγφειλε ότι στις 7 Ιουλίου θα ανακοινώσει τις θέσεις του κόμματος για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά λέγοντας ότι «με το συνέδριό μας γυρίζουμε σελίδα, αλλάζουμε κεφάλαιο, αποκαταστήσαμε τις ιδέες μας στην προμετωπίδα του κόμματος εκεί που τους ταιριάζει και όχι στο σεντούκι, προχωρούμε στην οργάνωση ενός σύγχρονου κόμματος όχι σε χαλαρή ένωση από φέουδα και βιλαέτια, φέρνουμε νέο κόσμο χωρίς να περιφρονούμε τους παλιούς αγωνιστές, είμαστε πιο ενωμένοι από ποτέ. Προβλήματα ενότητας έχει το ΠΑΣΟΚ κόμμα γεμάτο ρωγμές που δημιούργησαν οι αποφάσεις του. Μας λογάριαζαν τελειωμένους και τώρα μας βρίσκουν μπροστά τους».

    Αναφέρθηκε και στο θέμα που έχει προκύψει τον χαρακτήρα του κόμματος και την αμφίπλευρη διεύρυνση εξηγώντας: «Η πολιτική μας δεν είναι ομπρέλα θαλάσσης που την μετακινούμε στην παραλία πότε αριστερότερα και πότε δεξιότερα για να αγγίξουμε πότε εκείνους που φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ και πότε κάποιους άλλους. Δεν μετακινούμε την πολιτική μας την διευρύνουμε, η πολιτική μας χωρά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας. Από αύριο βγαίνουμε από το καβούκι μας και μπαίνουμε στην μεγάλη μάχη, μιλάμε με τον λαό, όχι με ξύλινη γλώσσα και πλαστικά συνθήματα αλλά με επιχειρήματα. Δεν είναι εχθροί μας όσοι δεν ψήφισαν τη ΝΔ, πάμε να τους ακούσουμε. Δεν πάμε να πείσουμε μόνο τους κεντρώους, τους δεξιούς ή τους αριστερούς πάμε να μιλήσουμε με όσους θέλουν να ακούσουν κάτι διαφορετικό.».

    Ειδική αναφορά έκανε στο μεταναστευτικό: «Θα καταργήσουμε τον μεταναστευτικό νόμο της κυβέρνησης και θα φέρουμε νομοθεσία με ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μην επιβραβεύεται η παράνομη μετανάστευση». Προειδοποίησε ακόμη ότι «Θα συνδέσουμε το μεταναστευτικό με την στάση της Τουρκίας. Αν θέλει η Τουρκία να συνεχισθεί η ευρωπαική της πορεία θα πρέπει να σέβεται τις δεσμεύσεις της και στο Αιγαίο και στην Κύπρο».

    Ικανοποιημένος από τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του κόμματος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. "Η ΝΔ βγαίνει και παλι μπροστά με δύναμη ενότητα και λόγο εκφράζοντας την κεντροδεξιά, εμείς είμαστε η αυθεντική έκφραση του φιλελευθερισμού" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως "δίπλα μας είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα. Τελειώνουμε με αυτά. Το 8ο συνέδριό μας ήταν συνέδριο σταθμός στην ιστορία της κεντροδεξιάς. ηταν ένα συνέδριο πυξίδα για το μέλλον μας. Μια νέα περίοδος ανατέλλει με οδηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Προχωράμε μπροστά με τη νέα μεταπολίτευση που οδηγεί στο μετασχηματισμό του κράτους. Η κοινωνία απαιτεί να κινηθούμε γρήγορα. Η κρίση του πολιτικού συστήματος άλλαξε τα κόμματα. ΄Ολοι είμαστε στην πρώτη γραμμή", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Το συνέδριο επιβεβαιώνει την ενότητα και την συσπείρωση των οπαδών της κεντροδεξιάς γύρω από τον πρόεδρο και αναδεικνύει ένα κόμμα χωρίς βαρονείες, τζάκια και φέουδα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός αποτελεί την ιδεολογία της παράταξης και συνιστά την μετεξέλιση στον 21ο αιώνα του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού του ιδρυτή του κόμματος είπε ο εκπρόσωπος του κόμματος. Η ΝΔ εκφράζει τα δύο μεγάλα ρεύματα της τελευταίας πεντηκονταετίας το λαικό δημοκρατικό ρεύμα και το φιλελεύθερο ρεύμα.

    Οι εργασίες του 8ου συνεδρίου της ΝΔ ολοκληρώνονται σήμερα, με την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής.

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, με δήλωση του απάντησε στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο του κόμματός, τονίζοντας ότι «με πομπώδεις εκφράσεις και ανερμάτιστους βερμπαλισμούς και φλυαρίες, δεν καλύπτεται η ανυπαρξία πολιτικού λόγου και εναλλακτικής πρότασης για τη χώρα από την αξιωματική αντιπολίτευση».

    Ο κ. Πεταλωτής είπε ότι «είναι πλέον μάταιο για τον Έλληνα πολίτη, να περιμένει τη στοιχειώδη ένδειξη αντίληψης της πραγματικότητας από τον κ. Σαμαρά και τη Ν.Δ. Αφού χρειάστηκε να περάσουν εννέα μήνες από τις εκλογές, η Ν.Δ. βρήκε τη στρατηγική που έψαχνε τόσα χρόνια: Tην "απαλλαγή της χώρας από το μνημόνιο"».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «αποτελεί ύβρι για τον ελληνικό λαό, οι καταστροφείς της χώρας, να μιλούν για ``παράδοση των κλειδιών από την Κυβέρνηση, για ανάγκη αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και για διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής``. Σε όλα αυτά η Ν.Δ. επί έξι χρόνια αρίστευσε. Μας κατέστησε έρμαιο των διεθνών κερδοσκόπων, την πλέον αναξιόπιστη χώρα της Ευρώπης, μεθόδευσε αριστοτεχνικά και με τέλεια επαγγελματική δεινότητα τη δωρεά δημόσιας περιουσίας σε φιλικά της συμφέροντα και κατάφερε να εκτινάξει το έλλειμμα και το χρέος σε δυσθεώρητα ύψη».

    «Ευτυχώς βέβαια ο κ. Σαμαράς φρόντισε στο κλείσιμο του συνεδρίου του κόμματός του να διασκεδάσει τον ελληνικό λαό. Μίλησε για αρραγή Ν.Δ. και για πρόβλημα ενότητας του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Πεταλωτής.

    Απάντηση Γ. Καρατζαφέρη

    «Ου γαρ οιδε τι λέγει και τι ποιεί ο κ.Σαμαράς» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: «Του θυμίζω ότι ο αντίπαλος είναι το ΠΑΣΟΚ. Είναι απέναντι και όχι μεταξύ μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 June 2010 - 16:30:14 UTC