Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων"
  • [02] Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • [03] Καταιγίδες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
  • [04] Αντιθαράθεση στη Βουλή για την Υγεία
  • [05] Έρευνα για τις βιαιότητες στο Κιργιστάν
  • [06] Πέθανε ο πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου
  • [07] 1,2 εκατ. δολάρια για το χειρόγραφο του "A Day In The Life" των Beatles

  • [01] "Σε τροχιά σημαντικών μεταρρυθμίσεων"

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία επίτευξης των στόχων της, ανακτώντας σταδιακά την αξιοπιστία της διεθνώς εξέφρασε από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, τονίζοντας ωστόσο την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προωθήσει σημαντικές και δύσκολες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο πολιτικό σύστημα, στη δημόσια διοίκηση και στο σύστημα πρόνοιας.

    Την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο εξέφρασαν, σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το θέμα της ελληνικής κρίσης, ανέδειξε στην ΕΕ την ανάγκη οικονομικής διακυβέρνησης και συντονισμένης οικονομικής πολιτικής των 27 κρατών μελών, ούτως ώστε, στο μέλλον, να προλαμβάνονται παρόμοιες κρίσεις.

    Προς αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε ο πρωθυπουργός, εργάζεται η λεγόμενη "Ομάδα Κρούσης", υπό την προεδρία του Προέδρου της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, η οποία θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, μέσα στους επόμενους μήνες.

    Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις της ΕΕ για τη ρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών, ενόψει της Συνόδου του G-20 στο Τορόντο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΕΕ δεσμεύεται να λάβει αποφάσεις, ακόμη και αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει έλλειψη πολιτικής βούλησης, σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, αναφερόμενος στη συζήτηση για τη ρύθμιση της αγοράς παραγώγων και των ασφαλίστρων κινδύνου, ο Γ. Παπανδρέου επεσήμανε την πρόταση περί φορολόγησης των τραπεζών και των συναλλαγών στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι 27 ηγέτες συζήτησαν το ζήτημα της αναγκαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, τονίζοντας ότι εκτός από την ανάγκη μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και των κρατικών χρεών, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη ανάκτησης ρυθμών ανάπτυξης και τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό, συνέχισε ο Γ. Παπανδρέου, η νέα στρατηγική για την "Ευρώπη 2020", που υιοθέτησαν οι "27" στοχεύει στην ενίσχυση της απασχόλησης, στη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, αλλά και στην κοινωνική συνοχή. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, σημείωσε ο πρωθυπουργός, χρειάζονται οι αναγκαίοι πόροι, γι' αυτό η Ελλάδα στήριξε την πρόταση περί φορολόγησης των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, φορολόγησης του διοξειδίου του άνθρακα και έκδοσης ευρωομολόγων.

    Αναφερόμενος, ειδικότερα, στις αλλαγές που πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το κράτος είναι ο "μεγάλος ασθενής", με βασικά συμπτώματα τη σπατάλη, την αναξιοκρατία, την ανομία, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή και τις πελατειακές αντιλήψεις. Ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η κυβέρνηση πήρε μέτρα, διότι ήταν υποχρεωμένη να διασώσει την ελληνική οικονομία, ενώ ως προς τις αλλαγές που προωθούνται, τόνισε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων και των κομμάτων.

    Εξάλλου, ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι παράλληλα με τις περικοπές δαπανών, πρέπει να διαμορφωθεί ένα κατάλληλο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων, το οποίο δεν θα αξιοποιεί μόνο τα προγράμματα της ΕΕ, αλλά θα προωθεί τη συστηματική συνεργασία με τρίτες χώρες, οι οποίες ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα.

    "Έχουμε τεράστια ευθύνη να σώσουμε την οικονομία και θα το κάνουμε", δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι αν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει τα μέτρα που έπρεπε, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. "Πολλά από αυτά τα οποία προωθούμε σήμερα είναι αυτά τα οποία μας ζήτησε ο ελληνικός λαός προεκλογικά", ανέφερε ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ο λαός ζήτησε διαφάνεια, αξιοκρατία, αλλά και καταπολέμηση της διαφθοράς και του πελατειακού συστήματος που επιβαρύνει το δημόσιο τομέα. Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε "μικρές επαναστάσεις" τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση στη δημόσια διοίκηση και την αυτοδιοίκηση, αλλά και στη φορολογία, για ένα πιο δίκαιο και διαφανές σύστημα. "Δυστυχώς ήμασταν υποχρεωμένοι να λάβουμε μέτρα έκτακτης οικονομικής ανάγκης", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Στη Ν. Υόρκη

    Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετέβη στη Νέα Υόρκη για να προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, από αύριο Κυριακή μέχρι την Τρίτη.

    Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου θα έχει σειρά συναντήσεων με αρκετούς ξένους ηγέτες και σημαντικές προσωπικότητες που θα συμμετέχουν στη σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Επίσης, θα δώσει συνεντεύξεις σε αμερικανικά ΜΜΕ, ενώ την Κυριακή το βράδυ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη προς τα ομογενειακά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

    Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι μουν, τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδας), ενώ την Τρίτη το πρωί (τοπική ώρα), ο κ. Παπανδρέου θα προεδρεύσει της τρίτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

    [02] Ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας

    Τον υπουργό Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδο δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικώς με το περιεχόμενο της συμφωνίας που επετεύχθη με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για τα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργού.

    Ο κ. Παπούλιας υποδεχόμενος τον κ. Λοβέρδο, έκανε λόγο για δύσκολες ώρες και σημείωσε: "Ελπίζω να δώσετε τη μάχη να περιοριστούν οι απώλειες και να πείσετε την κοινωνία ότι οι θυσίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα καλύτερες μέρες".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργσίας παραδέχθηκε ότι περνάει "πάρα πολύ δύσκολες ώρες", αλλά τόνισε ότι δεν κάμπτεται.

    "Με στηρίζει η πίστη ότι αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός και εμείς οι υπουργοί είναι μια προσπάθεια για να διασωθεί η χώρα. Μπροστά σ' αυτό δεν υπάρχει κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος για κανέναν μας και για κανέναν λόγο", πρόσθεσε.

    Και συνέχισε:

    "Πιστεύω ότι η χώρα θα ξεφύγει με τις δικές της προσπάθειες από αυτή τη μέγγενη. Για αυτό, άλλωστε, προσπαθούμε, σε συνεννόηση με τους εταίρους και τους δανειστές μας, να πάρουμε τα μέτρα που έχουμε υποχρέωση να πάρουμε, κατοχυρώνοντας όσα περισσότερα μπορούμε, σ'αυτές τις δύσκολες περιστάσεις".

    Ο κ. Λοβέρδος μίλησε ακόμη για "τραχύ αγώνα", αλλά μετέφερε στον Πρόεδρο ενα, όπως είπε, "ευχάριστο μήνυμα", αναφερόμενος στην συμφωνία οι αναπληρώσεις στο νέο συνταξιοδοτικό σύστημα να είναι κοντά στο 63-64 %.

    Επισήμανε ακόμη ότι για τα εργασιακά δεν υπήρξε εκ μέρους της "Τρόικας" κάποια άλλου είδους πρόταση και πρόσθεσε ότι "έχουμε μεγάλο περιθώριο να δούμε μέσα στην πορεία του χρόνου πώς θα διαμορφωθούν αυτές οι σχέσεις".

    [03] Καταιγίδες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

    Βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, που συνοδεύτηκαν από κεραυνούς, ανέμους και χαλάζι, σημειώθηκαν χθες το απόγευμα σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας.

    Μπόρα με ασθενή χαλαζόπτωση, έπληξε νωρίς το απόγευμα, περιοχές των νομών Φλώρινας και Κοζάνης, ενώ ελαφρά βροχόπτωση σημειώθηκε στους νομούς Γρεβενών, Καστοριάς, Πέλλας και Ημαθίας.

    Δυνατή βροχή έπεσε στους νομούς Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Στην πόλη του Κιλκίς η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 12 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια.

    Η καταιγίδα έπληξε και το νομό Θεσσαλονίκης. Ο ουρανός σκοτείνιασε, και ισχυρή βροχόπτωση, συνοδευόμενη -κατά τόπους- από χαλάζι αλλά και ισχυρό άνεμο, άρχισε να πέφτει. Η συσσώρευση υδάτων στους δρόμους προκάλεσε κυκλοφοριακά προβλήματα και μικροατυχήματα, εντός και εκτός που πολεοδομικού συγκροτήματος.

    Οι άσχημες καιρικές συνθήκες προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στην ανατολική πλευρά της πόλης. Σύμφωνα με τον περιφερειακό Διευθυντή Μακεδονίας-Θράκης της ΔΕΗ, Αναστάσιο Μιζαμίδη, τα συνεργεία της επιχείρησης έχουν σπεύσει στα σημεία και οι βλάβες αναμένεται να αποκατασταθούν μέσα στις επόμενες ώρες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβασή της για κοπή δέντρων.

    Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, τρεις πτήσεις, μια της Ολυμπιακής και δύο της Αegean, αναγκάστηκαν, σύμφωνα με τον Αερολιμενικό έλεγχο του αεροδρομίου, να αλλάξουν προορισμό και να μην προσγειωθούν στο «Μακεδονία». Οι συγκεκριμένες πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν αργότερα.

    [04] Αντιθαράθεση στη Βουλή για την Υγεία

    «Στηρίζουμε το ΕΣΥ από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε. Ο πρωθυπουργός και όλοι οι υπουργοί, δίνουμε καθημερινή, σκληρή μάχη για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία, τον ελληνικό λαό, το κράτος» ανέφερε χθες στη Βουλή η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, απαντώντας στις ιδιαιτέρως σκληρές βολές του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική και το χώρο της υγείας.

    Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε «προπολεμικές καταστάσεις στα δημόσια νοσοκομεία» συνεπεία της «ομηρίας στην οποία περιήλθε το ΕΣΥ στα χέρια των προμηθευτών», παρατηρώντας ότι όλες οι κυβερνήσεις, μαζί κι η σημερινή, «συνήθως πηγαίνουν σε επίταξη απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους ναυτεργάτες, ενώ σβ αυτούς κάνετε τα χατίρια. Γιατί οι υπερτιμολογήσεις ήσαν φοβερές; (...) Γιατί η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύθηκε τα αποθέματα του στρατού σε υγειονομικό υλικό;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

    Απαντώντας, η κα Ξενογιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, με το τεράστιο, διαπιστωμένο χρέος των 6,2 δισεκ. ευρώ των νοσοκομείων. «Καταφέραμε στην αρχή να αποπληρώσουμε 1,2 δισεκ. και προχωρήσαμε σε διαπραγματεύσεις. Στη συνέχεια υπήρξε η προσπάθεια διασφάλισης του μηχανισμού στήριξης και αμέσως μετά, ξαναπιάσαμε το νήμα της συζήτησης με τους προμηθευτές και είδαμε πως υπήρξε μια προκλητή έλλειψη υλικού από πλευράς μεγάλης μερίδας των προμηθευτών. Ήμασταν αποφασιστικοί, είπαμε πως δεν δεχόμαστε τον εκβιασμό και θέσαμε προ των ευθυνών τους, τους πάντες (είχαν και ποινικές ευθύνες, εάν διαπιστωνόταν ότι αρνούνταν να διακινήσουν το υλικό) και καταλήξαμε σε πρόταση. Αυτή την εβδομάδα έχουμε ομαλοποίηση του εφοδιασμού των νοσοκομείων και υπήρξε μια έκπτωση υπέρ του Δημοσίου που αγγίζει το 15%» σημείωσε η υπουργός.

    «Πάνω απβ όλα, πρέπει να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον στην υγεία, ώστε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα εκβιασμού στο μέλλον. Γιατί πώς να πιάσει τόπο το παρατηρητήριο τιμών, όταν είχαμε την δαμόκλεια σπάθη της υπερχρέωσης πάνω απβ το ΕΣΥ; Τώρα γυρίζουμε σελίδα και ερχόμαστε να διασφαλίσουμε το δημόσιο συμφέρον, βάζοντας κανόνες και τάξη, όχι για την τρόικα, αλλά για να πιάνουν τα χρήματα του φορολογούμενου, τόπο στην υγεία» ανέφερε η κα Ξενογιαννακοπούλου και διαβεβαίωσε πως, «σβ αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυρία, ο Πρωθυπουργός και οι υπουργοί, δίνουμε μάχη σκληρή, καθημερινή. Να κρατήσουμε όρθια την οικονομία, τον ελληνικό λαό, το κράτος. Δεν εξωραΐζω τα πράγματα, αλλά έχουμε σαφή δέσμευση και δεν τιμούμε απλώς την δέσμευσή μας - αλλά την υλοποιούμε κάθε μέρα».

    [05] Έρευνα για τις βιαιότητες στο Κιργιστάν

    Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ζήτησε σήμερα από την κυβέρνηση του Κιργιστάν την διενέργεια μιας "εξαντλητικής και διαφανούς" έρευνας για τις βιαιότητες που έπληξαν τη χώρα την περασμένη εβδομάδα.

    "Ζητούμε από την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κιργιστάν να διενεργήσει μία έρευνα εξαντλητική και διαφανή και η οποία θα κάνει όσους είναι υπεύθυνοι για την απώλεια ανθρώπινων ζωών σε σχέση με τα γεγονότα της 7ης Απριλίου 2010 και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης εθνοτικής βίας να λογοδοτήσουν", αναφέρει ψήφισμα το οποίοι προτάθηκε από τις ΗΠΑ και το Κιργιστάν και εγκρίθηκε κατά την τελευταία ημέρα της 14ης συνόδου στη Γενεύη.

    Το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδικάζει "κατηγορηματικά τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων σχετικά με την αλλαγή της κυβέρνησης τον Απρίλιο καθώς και τις προκλήσεις και τις βιαιότητες στην Ος και στην Τζαλαλαμπάντ".

    [06] Πέθανε ο πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου

    Πέθανε ο βραβευμένος με Νόμπελ πορτογάλος συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου σε ηλικία 87 ετών στο ισπανικό νησί Λανθαρότε στα Κανάρια Νησιά, ανακοινώθηκε από την οικογένειά του και τον εκδοτικό του οίκο Alfaguara.

    Ο Ζοζέ Σαραμάγκου γεννήθηκε το 1922 στο χωριό Aζινιάγκα της Πορτογαλίας και ήταν το παιδί ακτήμονων χωρικών που αργότερα μετακόμισαν στη Λισαβόνα.

    Εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 12 ετών για να εργαστεί ως κλειδαράς, επάγγελμα το οποίο άσκησε για δύο χρόνια.

    Μετά το πρώτο του μυθιστόρημα "Γη της Αμαρτίας" που δημοσιεύθηκε το 1947, πέρασαν 19 χρόνια μέχρι να εκδώσει το δεύτερο βιβλίο του μία ποιητική ανθολογία με τίτλο "Os Poemas Possiveis". Εντωμεταξύ εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος, ως υπάλληλος σε εκδοτικούς οίκους και συνεργάστηκε με πολλές εφημερίδες.

    Γράφτηκε στο Κομμουνιστικό Κόμμα το 1969, ενώ τον Απρίλιο του 1974 πήρε μέρος στην "Επανάσταση των Γαρυφάλλων" που οδήγησε στην πτώση της χούντας του Σαλαζάρ.

    Το δεύτερο μυθιστόρημά του "Εγχειρίδιο Ζωγραφικής και Καλλιγραφίας" δημοσιεύθηκε το 1977, όμως έγινε γνωστός το 1982, σε ηλικία 60 ετών, με το βιβλίο του "Το χρονικό του μοναστηριού", ένα ερωτικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται τον 18ο αιώνα.

    Το 1992 ξέσπασε σκάνδαλο στην Πορτογαλία με την έκδοση του βιβλίου "Το κατά Ιησούν Ευαγγέλιον", όπου περιγράφει τον Χριστό να χάνει την παρθενιά του από τη Μαρία Μαγδαληνή και χρησιμοποιεί το Θεό για να εξασφαλίσει την παγκόσμια κυριαρχία. Το βιβλίο δέχθηκε τα πυρά της πορτογαλική εκκλησίας, ενώ η πορτογαλική κυβέρνηση απέρριψε την υποψηφιότητά του για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Λογοτεχνίας, γεγονός που ώθησε τον συγγραφέα να κατηγορήσει την κυβέρηση για λογοκρισία. Την επόμενη χρονιά ο Σαραμάγκου εγκατέλειψε τη χώρα του και από το 1993 ζούσε αυτοεξόριστος στο νησί Λανθαρότ στα ισπανικά Κανάρια Νησιά.

    Το 1998 τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ.

    Το Νοέμβριο του 2009 εξέδωσε το τελευταίο του μυθιστόρημα "Κάιν", που εξιστορεί με ειρωνικό τρόπο τη βιβλική ιστορία της δολοφονίας του Άβελ από τον αδερφό του Κάιν, προκαλώντας και πάλι την Καθολική Εκκλησία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου ο Σαραμάγκου είπε ότι η Βίβλος είναι "ένα εγχειρίδιο κακής ηθικής" και "ένας καταλογος με ό,τι χειρότερο έχει η ανθρώπινη φύση".

    Μέσα σε εξήντα χρόνια ο Σαραμάγκου εξέδωσε 30 έργα: μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα.

    [07] 1,2 εκατ. δολάρια για το χειρόγραφο του "A Day In The Life" των Beatles

    Το χειρόγραφο του "A Day In The Life", ενός από τα πιο διάσημα τραγούδια των Beatles που δημιουργήθηκε από τον Τζον Λένον και τον Πολ Μακάρτνι, πωλήθηκε σε δημοπρασία για 1,2 εκατομμύρια δολάρια στην Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

    Το πρωτότυπο έγγραφο ξεπέρασε τις προσδοκίες του οίκου δημοπρασιών ο οποίος είχε εκτιμήσει την αξία του μεταξύ των 500.000 και 700.000 δολαρίων.

    Το τραγούδι είναι γραμμένο σε ένα μόνο φύλλο, διπλής όψης, από τον Τζον Λένον, ενώ φαίνονται οι διορθώσεις στους στίχους. Το 1967 το BBC ανήγγειλε την απαγόρευση της μετάδοσης του τραγουδιού εξαιτίας του στίχου "Iβd love to turn you on" που κρίθηκε ότι υποστηρίζει τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

    Το "A Day In The Life" είναι το τελευταίο κομμάτι του άλμπουμ του θρυλικού συγκροτήματος με τίτλο "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" το οποίο παρέμεινε για μήνες στην κορυφή των charts της Βρετανίας και των ΗΠΑ, κέρδισε τέσσερα βραβεία Grammy το 1968 και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των καλύτερων άλμπουμ όλων των εποχών του Rolling Stone.

    Ο οίκος Sotheby's δεν ανακοίνωσε τον νέο ιδιοκτήτη του χειρόγραφου, το οποίο ανήκε στον Μαλ Έβανς, υπεύθυνο των περιοδειών των Beatles.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 June 2010 - 6:30:36 UTC