Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πόλεμος στον πόλεμο"

  • [01] "Πόλεμος στον πόλεμο"

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Τα αντιλαϊκά αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ», αύριο και ώρα 12:30.

    "Ξεσηκωμός τώρα! Ο λαός πρέπει να κηρύξει πόλεμο στον πόλεμο που διεξάγουν εναντίον του κυβέρνηση - ΕΕ και όλα τα αστικά κόμματα και που θα συνεχιστεί πιο έντονος μετά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

    "Tα παχιά λόγια και η θριαμβολογία του πρωθυπουργού για την Σύνοδο της ΕΕ, είναι το τυρί στη φάκα που έχουν στήσει για τον ελληνικό λαό, προκειμένου να χειραγωγήσουν και να κάμψουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο, μπροστά στα μέτρα που πάρθηκαν και θα παρθούν στη συνέχεια για τις εργασιακές σχέσεις, το ασφαλιστικό και πολλά άλλα", δήλωσε.

    Η γγ της ΚΚΕ του ΚΚΕ μίλησε για "μηχανισμό που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά, από την ΕΕ και το ΔΝΤ και θα στραφεί εναντίον όλων των λαών των κρατών - μελών της ΕΕ και όχι μόνο. Είναι ένας μηχανισμός που στήθηκε με αφορμή την Ελλάδα, είναι ένας μηχανισμός που δείχνει προσωρινούς συμβιβασμούς και συμμαχίες, αλλά αυτός ο μηχανισμός θα χρησιμοποιηθεί και για το λαό της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, για την Ιταλία, και βεβαίως θα επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη".

    Εκατό χρόνια από την εξέγερση του Κιλελέρ

    Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ με σημερινή ανακοίνωσή της, με την ευκαρία συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την εξέγερση του Κιλελέρ τονίζει ότι επιβεβαιώθηκε για τις εκτιμήσεις που είχε κάνει προεκλογικά σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθούσε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και υπογραμμίζει ότι "αυτή η πείρα πρέπει να γίνει αφετηρία μιάς μεγάλης αλλαγής στην πολιτική σκέψη και στάση μεγάλου μέρους των αγροτών, ώστε να μην πέσουν σε νέες παγίδες και εκβιασμούς".

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι "ο αγώνας και σήμερα συνεχίζεται ενάντια στη θύελλα των σκληρών, βάρβαρων, αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, που εξυπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου, των μονοπωλίων στην Ελλάδα, στην ΕΕ, σε όλο τον κόσμο. Μέτρα - φωτιά για την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, που δε θα έχουν τέλος, αν δεν αποφασίσει ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του".

    Επίσης η Κεντρική Επιτροπή εκτιμά ότι θύμα της πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ "είναι και η πλειοψηφία της αγροτιάς, που βιώνει την καταστροφή της ακόμη πιο έντονα την τελευταία 10ετία, καθώς χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες, ζώντας στην ανασφάλεια, αβεβαιότητα και φτώχεια έχουν εξαναγκαστεί να έχουν ή να ψάχνουν άλλη κύρια πηγή εισοδήματος για να ζήσουν".

    Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το ΚΚΕ, το 2007 το 74,74% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων (642.880) είχε τυπικό ακαθάριστο κέρδος από 1.200 έως 9.600 ευρώ, το οποίο επιδεινώθηκε τα επόμενα χρόνια. Οι τιμές παραγωγού στα αγροτικά προϊόντα μειώθηκαν τουλάχιστον κατά 50%, σε αντίθεση με το κόστος παραγωγής που αυξήθηκε, κυρίως λόγω των ακριβών τιμών των αγροτικών εφοδίων (μηχανήματα, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, κ.ά.) που αγοράζουν οι αγρότες από τα μονοπώλια. Αποτέλεσμα οι μικροπαραγωγοί να φτωχαίνουν, οι εμποροβιομήχανοι και τραπεζίτες να αυξάνουν τα κέρδη τους.

    Επίσης αναφέρει ότι την τελευταία 10ετία, ετησίως, εκτοπίζονται 20.000 από την αγροτική παραγωγή.

    Το 2010, με τα νέα "μέτρα υγείας" της ΚΑΠ, αυτή η τάση επιδεινώνεται, λέει το ΚΚΕ και εκτιμά ότι έτσι θα εξοστρακισθούν 200.000 αγροτοπαραγωγοί, οι οποίοι θα στερηθούν τις πενιχρές επιδοτήσεις και τα δικαιώματα που είχαν μέχρι τώρα.

    Η Κεντρική Επιτροπή υποστηρίζει ότι ο εκσυγχρονισμός που υπόσχεται η κυβέρνηση με την πράσινη ανάπτυξη,το "νέο μοντέλο" αγροτικής παραγωγής, που θα πριμοδοτεί κάποια συμπληρωματικά προϊόντα,στο πλαίσιο του αγροτουρισμού και των φωτοβολταϊκών, δεν δίνει ούτε εργασία, ούτε ζωή στο χωριό, ούτε φτηνά και ποιοτικά διατροφικά προϊόντα για το λαό, ούτε κατάλληλες πρώτες ύλες για την εγχώρια βιομηχανία, σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες.

    Το οικονομικό πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα πολιτικό, τονίζει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι "τα μονοπώλια στηρίζει και η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ έχει ειδικό ρόλο στον αποπροσανατολισμό, σπέρνοντας συγχύσεις με αριστερή φρασεολογία, που αφορά και το χαρακτήρα της ΕΕ".

    Το ΚΚΕ τονίζει ότι ένας δρόμος υπάρχει: "Να συσπειρωθούν στο αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΥ, σε κοινούς αγώνες με το ΠΑΜΕ και την ΠΑΣΕΒΕ, στο λαϊκό μέτωπο που καλεί το ΚΚΕ για να συντρίψει την αντιλαϊκή εξουσία, από όποιο κυβερνητικό σχήμα κι αν προέρχεται, για να φέρουν στην ημερήσια διάταξη τη διεκδίκηση της λαϊκής εξουσίας. Γιατί μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να δώσει προοπτική στον αγροτοπαραγωγό".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 March 2010 - 11:30:15 UTC