Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πράσινο φως" Ρέππα για τα Τέμπη
  • [02] Λύση μυστηρίου για τα σχέδια φρούρησης
  • [03] Το Ιράν επεκτείνει πυρηνικά σχέδια
  • [04] Η Daimler είχε αγνοήσει προειδοποιήσεις
  • [05] Βόλτα στο Προεδρικό

  • [01] "Πράσινο φως" Ρέππα για τα Τέμπη

    "Πράσινο φως" για να δοθούν τα Τέμπη στην κυκλοφορία έδωσε ο υπουργός Υποδομών κ. Δ. Ρέππας με ανακοίνωσή του στην οποία τονίζει:

    «Είναι γνωστό ότι όσα προβλέπονται στη σχετική μελέτη έχουν εφαρμοστεί ώστε ο δρόμος στα Τέμπη να διαθέτει επίπεδο οδικής ασφάλειας σαφώς ανώτερο από αυτό που διέθετε όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στην κυκλοφορία και ανώτερο των απαιτούμενων από τις ελβετικές αρχές προδιαγραφών για την οδική ασφάλεια.

    Κατόπιν τούτου πιστεύω ότι είναι πράξη ευθύνης η δίοδος των Τεμπών να δοθεί στην κυκλοφορία».

    [02] Λύση μυστηρίου για τα σχέδια φρούρησης

    Λύθηκε τελικά το μυστήριο με τα σχέδια φρούρησης των περιοχών γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο και τη Βουλή, που είχαν χαθεί από γραφείο της Αμεσης Δράσης.

    Τα έγγραφα βρέθηκαν χθες το πρωϊ, μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε, στο γραφείο αρμόδιου αξιωματικού της ΓΑΔΑ, όπου είχαν αφεθεί κατά λάθος.

    [03] Το Ιράν επεκτείνει πυρηνικά σχέδια

    Διεθνείς οργανισμοί, επιθεωρητές και αξιωματούχοι των δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών πιστεύουν ότι η Τεχεράνη σχεδιάζει να κατασκευάσει περισσότερες εγκαταστάσεις εμπλουτισμού ουρανίου, σύμφωνα με την εφημερίδα The New York Times.

    Επικαλούμενη ανώνυμες πηγές από αρκετές κυβερνήσεις και διεθνή πρακτορεία, η εφημερίδα ανέφερε ότι επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών αναζητούν στοιχεία για την ύπαρξη δύο ιρανικών πυρηνικών σταθμών.

    Η αμερικανική εφημερίδα προσθέτει ότι οι επιθεωρητές είχαν λάβει σχετικές προειδοποιήσεις όταν σε συνέντευξη του στο Ιρανικό Φοιτητικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αλί Ακμπάρ Σαλέχι, επικεφαλής της Ιρανικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα μπορούσε να ξεκινήσει η κατασκευή δύο νέων σταθμών εμπλουτισμού ουρανίου μετά από την ιρανική Πρωτοχρονιά στις 21 Μαρτίου.

    Το δημοσίευμα των New York Times έρχεται στο φως λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της G8 στον Καναδά, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών αναμένεται να συζητήσουν το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

    [04] Η Daimler είχε αγνοήσει προειδοποιήσεις

    Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler, ύποπτη από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι χρησιμοποίησε την πρακτική των δωροδοκιών σε ευρεία κλίμακα, είχε αγνοήσει προειδοποιήσεις ενός στελέχους της για ύποπτους τραπεζικούς λογαριασμούς του ομίλου, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί τη Δευτέρα.

    Το περιοδικό, στην κατοχή του οποίου περιήλθε έγγραφο της ποινικής έρευνας, αναφέρει ότι ένα πρώην στέλεχος της εσωτερικής υπηρεσίας εξέτασης λογιστικών βιβλίων είχε προειδοποιήσει το Μάιο του 2000 για ένα σύστημα "ξένων εσωτερικών τραπεζικών λογαριασμών" που επέτρεπε να πραγματοποιούνται "μη επιτρεπόμενες πληρωμές στο εξωτερικό".

    "Δεν υπήρχε καμιά διαφάνεια για τους λογαριασμούς αυτούς που επέτρεπαν επίσης τις πληρωμές σε μετρητά", υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα.

    Σύμφωνα με το περιοδικό, το στέλεχος της εσωτερικής υπηρεσίας εξέτασης λογιστικών βιβλίων είχε προτείνει η υπηρεσία του να ελέγξει όλους τους λογαριασμούς αυτούς, να αναγνωρίσει τις προβληματικές πληρωμές σε νομικό επίπεδο και να "τους κλείσει το συντομότερο δυνατό". Ωστόσο το στέλεχος αυτό "προσέκρουσε σε αντιστάσεις" από την πλευρά της εμπορικής διοίκησης του ομίλου που δεν ήταν, όπως το στέλεχος είπε, "διατεθειμένη να επιτρέψει περισσότερη διαφάνεια στις πληρωμές που πραγματοποιούνταν μέσω των λογαριασμών αυτών".

    Ένα χρόνο αργότερα, το στέλεχος αυτό ζήτησε το "πλήρες κλείσιμο των εν λόγω λογαριασμών" αλλά ένας υπεύθυνος του εμπορικού τμήματος δεν συμφώνησε, προσθέτει το περιοδικό.

    Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο φάκελο της υπόθεσης, η αυτοκινητοβιομηχανία είναι έτοιμη να πληρώσει 180 εκατομμύρια δολάρια ως πρόστιμο στο πλαίσιο συμφωνίας με την αμερικανική δικαιοσύνη για να κλείσει έρευνα σχετική με κατηγορίες για διαφθορά.

    Η συμφωνία έχει στόχο τον τερματισμό της ποινικής έρευνας της αμερικανικής δικαιοσύνης, καθώς και της παράλληλης έρευνας των χρηματιστηριακών αρχών, για κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέβαλε μίζες σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα.

    [05] Βόλτα στο Προεδρικό

    Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι από σήμερα και κάθε Κυριακή (εκτός από αργίες), ο κήπος του Προεδρικού Μεγάρου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κήπος του Μεγάρου θα είναι ανοικτός από τις 10.00 πμ έως τις 14.00 μμ.

    Η προσέλευση θα είναι ελεύθερη και η είσοδος θα πραγματοποιείται από την οδό Βασ. Γεωργίου Β΄ 2. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας ενώ θα απαιτείται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.

    Για ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, σύλλογοι κ.λ.π.) θα προηγείται επικοινωνία στα τηλέφωνα τα τη.: 210-72 83 289 και 210-72 24 939.

    Ο κήπος απλώνεται σε μια έκταση περίπου 25 στρεμμάτων. Στα μέσα του 19ου αιώνα τον χώρο καταλάμβανε ο λαχανόκηπος των βασιλικών ανακτόρων (σημερινή Βουλή), αφού το έδαφος ήταν ιδιαίτερα εύφορο.

    Η φυτολογική σύνθεση είναι αρκετά πλούσια. Περιλαμβάνει περίπου 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων, αναρριχώμενων φυτών κ.ά. Μερικά από τα φυτά αυτά είναι σπάνια, ενώ πολλά από τα δέντρα -π.χ. αριές και κυπαρίσσια- ξεπερνούν έναν αιώνα ζωής. Ο κήπος ακολουθεί ένα σχετικά αυστηρό γεωμετρικό σχέδιο γαλλικού ρυθμού, με συμμετρικά παρτέρια χλόης και νησίδες εποχικών ανθοφόρων φυτών. Την αυστηρότητα μετριάζουν αιωνόβια πλατάνια, φιλύρες, φοίνικες και κυπαρίσσια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 March 2010 - 7:30:19 UTC