Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητοποιήσεις των αγροτών
  • [02] Βενιζέλος για τα στρατόπεδα
  • [03] Διαδήλωση υπέρ του Πατριαρχείου
  • [04] "Εκπαιδεύουν μουσουλμάνους"
  • [05] Η ιστορία των "χαμένων" Ελλήνων του Σαν Αντρές
  • [06] Έρευνες για την έκρηξη
  • [07] "Λαϊκή αντεπίθεση"
  • [08] Για τον εκλογικό νόμο
  • [09] "Πειραματόζωα της ΕΕ"
  • [10] Αξιολογούν τις προτάσεις
  • [11] Δύσκολη αποστολή

  • [01] Κινητοποιήσεις των αγροτών

    Νέο γύρο κινητοποιήσεων ξεκινούν αγρότες που διεκδικούν εγγυημένες τιμές για τα προϊόντα τους και μείωση του κόστους παραγωγής, που αποφάσισαν την κάθοδο στους δρόμους την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, μετά τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου στην Κατερίνη.

    Οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου αποφάσισαν να μεταβούν στην Αγιά και στην Ελασσόνα. Οι αγρότες από τη Φλώρινα και το Αμύνταιο προγραμματίζουν τον αποκλεισμό του Τελωνείου Νίκης και της Εγνατίας Οδού. Οι αγρότες από το Νομό Κιλκίς θα μεταβούν στα Τελωνεία Δοϊράνης και Ευζώνων.

    Κάθοδο με τα τρακτέρ τους σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να θέσουν τα αιτήματά τους στους υφυπουργούς Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη και Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μάρκο Μπόλαρη αποφάσισαν οι ελαιοπαραγωγοί της Χαλκιδικής σε χθεσινή σύσκεψή τους.

    Οι αγρότες θα ξεκινήσουν από τον κόμβο της Νέας Τρίγλιας, όπου έχουν παρατεταγμένα τα αγροτικά μηχανήματά τους και θα κατευθυνθούν στη Θεσσαλονίκη για να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και να ζητήσουν να προγραμματιστεί συνάντησή τους με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή.

    Μεταξύ των αιτημάτων των αγροτών είναι η κατάρτιση μητρώου αγροτών, η μείωση του κόστους παραγωγής και η άμεση καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης.

    «Ζητάμε ακόμη επίλυση του τοπικού ζητήματος, δηλαδή καταβολή της διαφοράς μεταξύ της μέσης τιμής πώλησης για τη φετινή σοδιά, που είναι 0,70 λεπτά το κιλό και μεταξύ του κόστους παραγωγής, ώστε να μπορέσουμε να ξανακαλλιεργήσουμε", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπός τους Φιλαλήθης Καπάνδριας.

    «Σήμερα κατεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη και σε νέα σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου θα αποφασιστούν τα περαιτέρω βήματα των κινητοποιήσεων», ανέφερε ο κ. Καπάνδριας.

    [02] Βενιζέλος για τα στρατόπεδα

    Το θέμα της απόδοσης στις τοπικές κοινωνίες εκτάσεων στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις Ενοπλες Δυνάμεις, συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και τον μητροπολίτη Σταυρουπόλεως-Νεαπόλεως Βαρνάβα.

    Η απόδοση αυτών των εκτάσεων είναι μια προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είπε ο κ. Βενιζέλος.

    «Μερικά στρατόπεδα μπορούν να δοθούν αμέσως, για άλλα χρειάζεται συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών κι αυτό που έχει σημασία είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει ώριμες, ολοκληρωμένες προτάσεις και να είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτή τη νέα πρόκληση», τόνισε.

    Ο υπουργός επεσήμανε ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει αδικηθεί, καθώς έχει πέσει θύμα βάρβαρων ταξικών διαιρέσεων του χώρου και ενός μοντέλου ανάπτυξης που υποβαθμίζει περιοχές και ανθρώπους. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να γίνει αποκατάσταση των αδικιών με αντισταθμιστικά μέτρα, είπε.

    Τη συνάντηση οργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρία Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της και δήμαρχος Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος είπε ότι τα στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται είναι τέσσερα (Ζιάκα, Μ. Αλεξάνδρου, Π. Μελά, Καρατάσιου) συνολικής έκτασης 1.500 στρεμμάτων και είναι καιρός να γίνει πράξη μια εξαγγελία χρόνων, γιατί θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής.

    Στο περιθώριο της συνάντησης ο υπουργός Εθνικής Αμυνας απάντησε σε ερώτηση για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης.

    Υπογράμμισε ότι «η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μητροπολιτική περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή, όμως, θα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τώρα ποιος θα είναι ο πληθυσμός αναφοράς ποια θα είναι η έκταση που θα καλύπτει η κάθε περιφέρεια, είτε μητροπολιτική είτε μη μητροπολιτική, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη μεγάλη αυτή θεσμική διαβούλευση που ανοίγει σήμερα».

    Σε ερώτηση για την τροπολογία που αφορά στις γονικές παροχές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων υπογράμμισε:

    «Το βασικό ζητούμενο στη νομοθεσία και ιδίως στην φορολογική νομοθεσία, είναι να μην υπάρχουν αναδρομικές εκπλήξεις, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου να ξέρει ο πολίτης ποια είναι η φορολογική του επιβάρυνση τι χρωστάει στο δημόσιο. Να είσθε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει».

    Σχετικά με την επίσκεψη των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατήρησε:

    «Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας δεν ζητήθηκε συνάντηση μαζί μου, σε πολιτικό επίπεδο. Γιατί όταν μια υπηρεσιακή αντιπροσωπεία της Κομισιόν έρχεται στην Ελλάδα, συναντάται με ομολόγους της, δηλαδή με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως και έγινε στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Ο υπουργός υπάρχει για να συνομιλεί όποτε χρειάζεται με τους αρμοδίους Επιτρόπους γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα της πολιτικής διαβούλευσης γιατί η ΕΕ δεν κάτι πάνω ή έξω από μας. Οι διαδικασίες και τα στοιχεία είναι απολύτως διαφανή και απολύτως προσιτά».

    Σε ερώτηση γιατί οι ελεγκτές συναντήθηκαν με άλλους υπουργούς, απάντησε: «Κάθε υπουργείο έχει την ιδιορρυθμία του και τον θεσμικό του ρόλο».

    [03] Διαδήλωση υπέρ του Πατριαρχείου

    Διαδήλωση συμπαράστασης στις μειονότητες οργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι, με συνθήματα και πανό που τόνιζαν ότι «κανείς δεν θα μπορέσει να αγγίξει το Πατριαρχείο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο».

    Η πρωτοφανής αυτή εκδήλωση, οργανώθηκε από συνασπισμό φιλελεύθερων, αριστερών οργανώσεων, που αποκαλείται «70 εκατομμύρια βήματα κατά των πραξικοπημάτων».

    Οι διαδηλωτές φώναζαν μπροστά από τον Πατριαρχικό Οίκο «Ζήτω η αδελφοσύνη των λαών», «Ελευθερία», «να διαλυθεί η Εργκενεκόν» και κρατούσαν πλακάτ στο οποίο έγραφε στα ελληνικά «ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΛΦΙΑ» και στα τουρκικά «να δικαστούν οι πραξικοπηματίες και όσοι σχεδιάζουν "κλωβούς"».

    Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο "Κλωβός", που αποκαλύφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη πρόσφατα, είναι σχέδιο που επεξεργάζονται δυνάμεις του στρατού για την δολοφονία προσωπικοτήτων με στόχο να προκληθούν επεισόδια ανάλογα με τα Σεπτεμβριανά.

    Εκπρόσωπος του συνασπισμού διάβασε ανακοίνωση στην οποίαν παρουσιάζονται οι στόχοι της διαδήλωσης: «Κι εμείς θα θέλαμε να λέμε ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για πραξικόπημα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

    «Μέσα σε 50 χρόνια έγιναν 3 αιματηρά πραξικοπήματα, ένα μεταμοντέρνο πραξικόπημα και ένα με ηλεκτρονικό υπόμνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση και υπενθυμίζεται ότι "ακόμα κλείνουν τα πολιτικά κόμματα και φυλακιζόνται δήμαρχοι, εκλεγμένοι από τον λαό, ακόμα υπάρχει το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα και ότι πρόσφατα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια των αρχών ο δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ".

    «Δεν αισθανόμαστε ήσυχοι. Διότι σύμφωνα με το σχέδιο "Κλωβός", ο πρώτος που θα εδολοφονείτο ήταν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος», αναφέρει ανακοίνωση και τονίζει ότι "δεν θα επιτρέψουμε ούτε πραξικόπημα, ούτε και νέα Σεπτεμβριανά».

    Ο συνασπισμός που διαδήλωσε στο Φανάρι δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια από διάφορες συνεργαζόμενες μη κυβερνητικές οργανώσεις, ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ εκπρόσωπος των διαδηλωτών κα Γιλντζίν Ενεν: «Έχουμε κάνει πολλές εκδηλώσεις κατά του αστυνομικού κράτους και των πραξικοπηματιών», είπε και πρόσθεσε ότι "σήμερα διαδηλώνουμε τη συμπαράστασή μας προς τους Ρωμιούς πολίτες, που έχουν δεχθεί πολλές επιθέσεις. Είμαστε εδώ για να μην επιτρέψουμε νέα επίθεση κατα των Ρωμιών και δηλώνουμε ότι θα τους υπερσπασπιστούμε».

    Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος δεν βρίσκονταν της στιγμή της διαδήλωσης στο Φανάρι, αλλά ενημερώθηκε για αυτήν από δημοσιογράφους που τον συνόδευαν σε περιοδεία στη Μαύρη Θάλασσα.

    Η κα Ενεν δήλωσε ότι ετοιμάζεται μεγάλη διαδήλωση στην κεντρική λεωφόρο Ιστικλάλ, την παλαιά λεωφόρο του Πέρα στις 23 Ιανουαρίου.

    [04] "Εκπαιδεύουν μουσουλμάνους"

    Ο Ουμάρ Φαρούκ Αμπντουλμουταλάμπ, ο νεαρός νιγηριανός που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων να ανατινάξει αεροσκάφος πάνω από το Ντιτρόιτ, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές του ότι άλλοι περίπου 20 μουσουλμάνοι εκπαιδεύονται στην Υεμένη για παρόμοιες επιθέσεις, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CBS των ΗΠΑ, επικαλούμενο τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

    Η απόπειρα στο αεροσκάφος της Delta/Northwest Airlines απετράπη μόνο διότι τα εκρηκτικά που ο Αμπντουλμουταλάμπ μετέφερε στο αεροσκάφος δεν πυροδοτήθηκαν.

    Τα πρώτα στοιχεία από την έρευνα που ζήτησε να διεξαχθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δείχνουν, σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, ότι η επίθεση σχεδιάστηκε από οργάνωση της Υεμένης συνδεδεμένη με την αλ Κάιντα.

    Τα μέτρα ασφαλείας στις πτήσεις προς τις ΗΠΑ εντάθηκαν και οι επιβάτες από 14 χώρες, ειδικά από ορισμένες Αραβόφωνες χώρες και τη Νιγηρία, ελέγχονται αυστηρότερα--γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

    Σύμφωνα με το CBS, οι ΗΠΑ έστειλαν πράκτορες του FBI στην Γκάνα, όπου ο Αμπντουλμουταλάμπ άρχισε το ταξίδι του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από 5 μήνες στην Υεμένη.

    Αμερικάνοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο νεαρός, γιος νιγηριανού τραπεζίτη και πρώην υπουργού, συνάντησε κάποιο στέλεχος της αλ Κάιντα στην πρωτεύουσα της Γκάνας, Άκρα, από τον οποίο πιθανότατα έλαβε την εκρηκτική ύλη PETN που προσπάθησε να πυροδοτήσει.

    Ο 23χρονος οδηγήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Ντιτρόιτ όπου του απαγγέλθηκαν 6 κατηγορίες. Δήλωσε αθώος. Αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

    [05] Η ιστορία των "χαμένων" Ελλήνων του Σαν Αντρές

    Μια ελληνική σημαία έσωσε πριν από 130 χρόνια επτά Έλληνες και τις οικογένειές τους, στον Πόλεμο του Ειρηνικού, μεταξύ Περού και Χιλής.

    Ήταν το 1880, όταν Χιλιανοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό Σαν Αντρές, ένα ψαροχώρι του Περού. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι στρατιώτες σκότωναν τους κατοίκους. Ανάμεσα στους ντόπιους ήταν και επτά Έλληνες ναυτικοί που βρέθηκαν τυχαία στο Σαν Αντρές, κοντά στο Πίσκο, το 1870 και αποφάσισαν να ζήσουν εκεί. Για να σωθούν οι Έλληνες από τη σφαγή, ύψωσαν σε ένα σπίτι την ελληνική σημαία και κλείστηκαν εκεί με τις οικογένειές τους και με αρκετούς περουβιανούς. Οι Χιλιανοί στρατιώτες δεν τους πείραξαν. Οι Έλληνες και οι οικογένειές τους γλίτωσαν την καταστροφή. Σήμερα οι απόγονοί τους είναι κάπου 600. Τα επίθετα Κομνηνός, Γκίκας, Παπαφάβας, Φαλκόνης, Κωσταντίνου, είναι από τα πιο συνηθισμένα στο ψαροχώρι.

    Εκατόν τριάντα χρόνια μετά η ελληνική σημαία υψώθηκε και πάλι. Η ελληνική κοινότητα της Λίμα μαζί με την ελληνική κοινότητα του Σαν Αντρές αποφάσισαν να γιορτάσουν για πρώτη φορά τα Φώτα στο χωριό. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να υψωθούν στην πλατεία η περουβιανή και η ελληνική σημαία. Πολλοί από τους απόγονους των πρώτων Ελλήνων ήταν συγκινημένοι. "Οι Έλληνες για μας είναι αδέλφια μας, σας οφείλουμε πολλά. Η ανάπτυξη στην περιοχή οφείλεται στο όραμα και στη δουλειά των πρώτων Ελλήνων που έφεραν νέες ιδέες στον τόπο μας", είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής, Χουάν Βεργάρα Μάτα.

    Οι Έλληνες του Σαν Αντρές είναι καθολικοί. Ο ιερέας του χωριού είναι ο Αλφόνσο Κομνηνός. "Όταν πέθαναν οι παππούδες μας, χάθηκαν πολλά από τα έθιμα που είχαν φέρει από την Ελλάδα. Μαζί με όλα αυτά χάθηκε και η Ορθοδοξία. Είμαστε πια Καθολικοί. Δεν γινόταν διαφορετικά. Όμως πολλοί κρατάμε ακόμη πολλά έθιμα. Για αυτό σήμερα γιορτάζουμε όλοι μαζί τα Φώτα", δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πάτερ Αλφόνσο Κομνηνός, ο οποίος είναι Έλληνας πέμπτης γενιάς.

    Η θεία λειτουργία ήταν σύντομη και τελέστηκε στην παραλία, όπου έγινε και η κατάδυση του Τίμιου Σταυρού. Το ρόλο του ιερέα ανέλαβαν η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας της Λίμα, Σόνια Βαβούλης και ο πάτερ Αλφόνσο. Οι λιγοστοί που μιλούν πια ελληνικά είχαν μοιράσει φωτοτυπίες με το απολυτίκιο των Θεοφανίων γραμμένο με ισπανικά γράμματα και έτσι συμμετείχαν όλοι στην ψαλμωδία. Ο ασημένιος σταυρός ρίχτηκε στη θάλασσα και όλοι μαζί σε κλίμα συγκίνησης έψαλαν "Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου, Κύριεβ¦".

    Ένας πιτσιρικάς, έκτης γενιάς Έλληνας, βούτηξε στη θάλασσα και έφερε πίσω τον σταυρό.

    "Είναι η πρώτη φορά που γιορτάζουμε έτσι εδώ. Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας. Είναι παράλληλα και μια τιμή στη μνήμη των παππούδων μας. Είναι μεγάλη η χαρά για μας να βλέπουμε την ελληνική σημαία να κυματίζει στην πλατεία. Το 2007 ένας μεγάλος σεισμός κατάστρεψε το χωριό μας. Η Ελλάδα στάθηκε δίπλα μας και την ευχαριστούμε", δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας του Σαν Αντρές, Φερνάντο Ερνέστο Κομίνα Σεβάγιας.

    "Εκδηλώσεις όπως και η σημερινή είναι πολύ συγκινητικές για μας. Δεν είναι μόνο φορτισμένες συναισθηματικά, αλλά ξυπνούν μέσα μας την πατρίδα, τη νοσταλγία, μας μαθαίνουν να μην ξεχνούμε την καταγωγή μας", είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Λίμα, Σόνια Βαβούλης.

    Ο συνεργάτης του ΑΠΕ - ΜΠΕ, Δημήτρης Παρούσης, που εδώ και 1.379 μέρες πραγματοποιεί το γύρο του κόσμου αναζητώντας "χαμένους" Ελληνες, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην περιοχή και ερευνά την ιστορία των "χαμένων" Ελλήνων του Σαν Αντρές.

    Περισσότερα για την περιπλάνησή του στον κόσμο μπορείτε να βρείτε στο www.godimitris.gr

    [06] Έρευνες για την έκρηξη

    Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες βράδυ σε κάδο απορριμάτων, μπροστά στο Μνημείο του "Αγνωστου Στρατιώτη", στο Σύνταγμα.

    Στις 07.45 άγνωστος τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία και είπε ότι σε δέκα λεπτά επρόκειτο να γίνει έκρηξη σε κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Η αστυνομία απέκλεισε άμεσα το χώρο και απομάκρυνε τη φρουρά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη για αυτό και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

    Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία ο ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεσαίας ισχύος. Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στο τζάμι της εισόδου της Βουλής από την πλευρά της Πλατείας Συντάγματος και σε ένα ακόμα τζάμι στον 3ο όροφο ενώ στον προαύλιο βρέθηκαν μεταλλικά θραύσματα.

    Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε μεταλλικό κάδο και η εκρηκτική ύλη όπως λένε οι ειδικοί ήταν "γρήγορη" δηλαδή από δυναμίτη και δεν βρέθηκαν υπολείμματα της συγκεκριμένης ύλης.

    Δήλωση Πρωθυπουργού

    "Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσερχόμενος στη Βουλή και σχολιάζοντας την έκρηξη βόμβας στο Σύνταγμα.

    Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έστειλε μήνυμα προς τους τρομοκράτες έστειλε με δηλώσεις στον τόπο της έκρηξης μπροστά στη Βουλή.

    "Κάποιοι θέλουν να μας τρομάξουν και να μας πανικοβάλουν" είπε ο υπουργός και συνέχισε. "Δεν φοβόμαστε και δεν πανικοβαλλόμαστε. Ο χώρος αυτός της Βουλής είναι υψηλού συμβολισμού γι αυτό είναι αφύλαχτος και θα παραμείνει αφύλαχτος. Η Αθήνα είναι μία πόλη ασφαλής και δεν θα γίνει στρατοκρατούμενη. Αυτοί οι θρασείς που πραγματοποίησαν την ενέργεια να ξέρουν ότι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα πολύ σύντομα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους".

    Σημειώνεται ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο παρτέρι με τους θάμνους σε μικρή απόσταση από το φυλάκιο του Άγνωστου Στρατιώτη το οποίο και υπέστη μικρές υλικές ζημιές από την έκρηξη ενώ έσπασαν και τζάμια της Βουλής. Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην Ελευθεροτυπία είχε δώσει ακριβώς το χρόνο που επρόκειτο να γίνει η έκρηξη αλλά και το σημείο που είχε τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.

    Δηλώσεις για την βομβιστική επίθεση

    Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, σχετικά με τη σημερινή βομβιστική επίθεση, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Κάποιοι επιχειρούν να στείλουν μήνυμα που πρέπει να ανησυχήσει όλους τους Δημοκράτες. Κάποιοι αποφάσισαν να παίξουν με τη Δημοκρατία .Πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα μόνο μικρές υλικές ζημιές σε τζάμια του Κοινοβουλίου.

    Ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ., βουλευτής Ββ Αθηνών κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σε δήλωση του για την έκρηξη στο Σύνταγμα αναφέρει τα εξής:

    «H βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε απόψε, σ΄ ένα από τα πιο καλά φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας, μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη και στο Κοινοβούλιο, αποτελεί βαρύτατη πρόκληση κατά της έννομης τάξης της Ελληνικής Δημοκρατικής Πολιτείας.

    Πέρα από τον προφανή συμβολισμό της, η επίθεση αυτή στρέφεται συνολικά κατά της Ελληνικής κοινωνίας και πλήττει την εικόνα της χώρας μας διεθνώς, ζημιώνοντας τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού.

    Μακριά από ακρότητες και υπερβολές, οφείλουμε να κατανοήσουμε όλοι ότι η τρομοκρατία αποτελεί μείζον πρόβλημα για τον τόπο μας. Γι΄ αυτό και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα με καθολική συστράτευση της Κυβέρνησης, των πολιτικών κομμάτων, των κοινωνικών φορέων, των συνδικάτων και ευρύτερα της κοινωνίας των πολιτών.

    Ο αρμόδιος Υπουργός, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ήρθε η ώρα να αφήσει τα λόγια και να περάσει στα έργα.

    Είναι δεδομένη η θέση της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα μας βρει συμπαραστάτες, στην περίπτωση που εφαρμόσει τα σωστά μέτρα και ακολουθήσει την ενδεδειγμένη πολιτική, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη χώρα μας».

    Εξάλλου, το ΚΚΕ με ανακοινωση του "καταδικάζει την έκρηξη βόμβας που έγινε μπροστά στη Βουλή και προσθέτει ότι αυτή η ενέργεια σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πράξη αντίστασης στην άγρια και ολομέτωπη επίθεση που εξαπολύει η κυβέρνηση στα λαϊκά δικαιώματα. Αντίθετα βοηθάει και εξυπηρετεί όσους επιθυμούν να φοβίσουν το λαόΒ¨.

    Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης, δήλωσε για την έκρηξη στο Σύνταγμα τα εξής:

    «Οι εγχώριοι τρομοκράτες ίσως πήραν την ιδέα από την ιστοσελίδα της τουρκικής επιχείρησης όπλων "ROKETSAN", η οποία όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού δελτίου www.defencenet.gr, δείχνει τη Βουλή των Ελλήνων στις φλόγεςβ¦ Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται, δεν φοβάται, δεν υποστέλλεται. Αντιθέτως χαλυβδώνει το φρόνημα και την αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση των υπονομευτών της».

    Από την πλευρά του ο ΣΥΝ αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής: Καταδικάζουμε τη βομβιστική ενέργεια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η πράξη αυτή αποτελεί μια πρόκληση απέναντι στη δημοκρατία. Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική κοινωνία, καθώς αυτή βιώνει τις επιπτώσεις μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης, τέτοιου είδους ενέργειες επιδρούν αποπροσανατολιστικά και αξιοποιούνται ως άλλοθι για να αποθαρρυνθούν οι αναγκαίοι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες απέναντι σε μια πολιτική που πλήττει μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

    [07] "Λαϊκή αντεπίθεση"

    Επίθεση στην κυβέρνηση για την φορολογική της πολιτική εξαπολύει το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ με μακροσκελή ανακοίνωσή του με την οποία παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους σε "αντεπίθεση", τονίζοντας ότι "μόνο η εργατική και λαϊκή αντεπίθεση μπορεί να ορθώσει εμπόδια".

    Το Πολιτικό Γραφείο υπογραμμίζει ότι "ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβερνητική προπαγάνδα, περιμένοντας τη νέα φοροεπιδρομή που διαμορφώνει σε βάρος του η κυβέρνηση με τη νέα φορολογική πολιτική της και το νέο "Σύμφωνο Σταθερότητας"".

    Σύμφωνα με το ΚΚΕ, ολα τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση εξυπηρετούν την ίδια στόχευση και απόφαση, που στρέφεται ενάντια στους μισθωτούς και στους αυτοαπασχολούμενους.

    Πριν ακόμα η κυβέρνηση καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο έχει ήδη δρομολογήσει την αύξηση των εσόδων από την αντιλαϊκή έμμεση φορολογία κατά 1,6 δισ. Ευρώ, αναφέρει το Πολιτικό Γραφείο στην ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι προβλέπεται να αυξηθούν, το 2010, κατά 869 εκ. ευρώ τα έσοδα από το ΦΠΑ, "τον άδικο έμμεσο φόρο που επιβαρύνει εξίσου άνισα εισοδήματα και εξανεμίζει το λαϊκό εισόδημα, καθώς σε αυτό στοχεύουν οι σκόπιμες και επιλεκτικές διαρροές της κυβέρνησης για φορολογικές αλλαγές, είτε με άμεση γενική αύξηση του ΦΠΑ, είτε με τεμαχισμένη, ξεκινώντας από ένα μέρος των εμπορευμάτων".

    Το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ επισημαίνει ότι "οι κυβερνητικές διακηρύξεις περί "δικαιότερης φορολόγησης του συνόλου των εισοδημάτων" είναι το δόλωμα για ν' ακινητοποιηθεί η λαϊκή αντεπίθεση".

    Επίσης, το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι "τα διάφορα σενάρια που καλλιεργεί η κυβέρνηση, π.χ. το ποιες αποδείξεις και πώς θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα, οδηγούν σταδιακά στην κατάργηση του αφορολόγητου ορίου. Σε κάθε περίπτωση το μέτρο αυτό όχι μόνο δεν αποσκοπεί στη μείωση του φόρου του εργατικού και λαϊκού εισοδήματος, αλλά οδηγεί σε πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών εισοδημάτων".

    Το Πολιτικό Γραφείο επικρίνει έντονα τη συνολική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ επικρίνει τη στάση τόσο της ΓΣΕΕ, όσο και της ΑΔΕΔΥ , ενώ για την αντιμετώπιση της κρίσης προτείνει:

    - Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

    - Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κλπ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

    - Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στα 40.000 Ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 5.000 Ευρώ για κάθε παιδί.

    - Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ και

    - Η επιδότηση των αγροτών να γίνεται με βάση την παραγωγή και το εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ.

    [08] Για τον εκλογικό νόμο

    «Τα δείγματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τη συμπλήρωση 100 ημερών, είναι απογοητευτικά. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεπεράσουν σε ανικανότητα την κυβέρνηση Καραμανλή των δύο τελευταίων ετών⦻, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ.

    Ο κ. Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, τόνισε ότι "ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, να δει κατ' ιδίαν όλους τους Πολιτικούς Αρχηγούς πριν παρουσιάσει τον εκλογικό νόμο. Πιστεύουμε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έχει κάποιο λόγο να μην τηρήσει τη δέσμευσή του".

    Τέλος, μιλώντας για τις προτάσεις Ταλάτ, ανέφερε: «Ο κ. Ταλάτ παρουσίασε μια συρραφή του Σχεδίου Αννάν η οποία αποκλείει κάθε ιδέα διαπραγματεύσεως. Η Τουρκία επιθυμεί, τελικώς, το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος να έχει την τύχη της ίδιας στα πλαίσια της Ε.Ε⦻.

    [09] "Πειραματόζωα της ΕΕ"

    Στο Βερολίνο βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας για τις εργασίες της Διάσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και σε παρέμβασή του αφού τόνισε τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την οικονομική κρίση, επεσήμανε πως «η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς, η προβολή των εναλλακτικών της προτάσεων σε εθνικό ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο αναγκαία όσο σήμερα».

    Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι κρίση δεν διέρχεται μόνο η οικονομία αλλά και το μοντέλο της ΕΕ ζει μια βαθιά κρίση, καθώς «είναι ανήμπορη να διαχειριστεί την κρίση και χρησιμοποιεί χώρες με υψηλό έλλειμμα, όπως η Ελλάδα ή η Ιρλανδία, ως πειραματόζωα στα σχέδιά τους να αντιμετωπίσουν τη κρίση, ως ευκαιρία να βαθύνουν την ηγεμονία των αγορών και το νεοφιλελεύθερο πλαίσιο».

    «Η περίπτωση της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά τον Ελληνικό λαό, αλλά ως πιλοτικό σχέδιο, αποτελεί ένα κακό προμήνυμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Για τους λαούς που η δικτατορία των αγορών προσπαθεί να τρομοκρατήσει, προβάλλοντας το Ελληνικό αντιπαράδειγμα της μείωσης των μισθών και των συντάξεων, της διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος, της δραματικής μείωσης της ανεργίας», υπογράμμισε.

    Και πρόσθεσε:

    «Μπροστά σε αυτή την ωμή πράξη τρομοκρατίας που έχει τη συναίνεση της δεξιάς και σοσιαλδημοκρατίας, η Ευρωπαϊκή Αριστερά δεν μπορεί να μένει απαθής. Οφείλουμε να αντιδράσουμε. Για το λόγο αυτό, μεταξύ άλλων, προτείνουμε και ένα ειδικό ψήφισμα για την περίπτωση της Ελλάδας».

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αναφερόμενος στο 3ο Συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς τον προσεχή Δεκέμβριο, πρότεινε:

    - Να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας επιστημόνων και ερευνητικών κέντρων που θα πάρει μια ανοιχτή πρωτοβουλία για τη διατύπωση ενός εναλλακτικού συμφώνου για την ΕΕ.

    - Να οργανωθεί άμεσα καμπάνια για την ανεργία και την επισφάλεια, που θα κορυφωθεί τη 1η Μαΐου, ως ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης για το ελάχιστο ευρωπαϊκό εγγυημένο εισόδημα, την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας

    - Να διερευνηθεί η ιδέα διοργάνωσης ενός παγκόσμιου αριστερού φόρουμ για την οικονομική κρίση, που θα συνδυαστεί με το 3ο μας συνέδριο.

    - Να αναληφθεί μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ειρήνης για το Αφγανιστάν.

    Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στο ΚΕΑ να στηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

    «Για πολλούς λόγους το Κυπριακό θα μπορούσε να αποτελέσει προνομιακό πεδίο δράσης για το ΚΕΑ. Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόβλημα με άμεση εμπλοκή της αριστεράς και από τις δύο κοινότητες στην προσπάθεια επίλυσής του, η επανένωση θα μπορούσε να αποτελέσει για όλη την Ευρώπη παράδειγμα συμβίωσης (Ε/Κ-Τ/Κ, Χριστιανών - μουσουλμάνων κλπ)», είπε.

    [10] Αξιολογούν τις προτάσεις

    Σε κοινή συνάντηση σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας και οι αρχηγοί των πολιτικών κόμματων θα αξιολογήσουν τις προτάσεις Tαλάτ για το κεφάλαιο «Διακυβέρνηση- Κατανομή Εξουσιών», μια μέρα πριν από την εντατικοποίηση των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό.

    Ο πρόεδρος Χριστόφιας απέφυγε να σχολιάσει το περιεχόμενο των προτάσεων. Περιορίστηκε μόνο να δηλώσει ότι δεν έχει εκπλαγεί από τις προτάσεις

    Ωστόσο, τα κόμματα ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, καθώς επίσης το ΕΥΡΩΚΟ και οι Οικολόγοι χαρακτήρισαν τις προτάσεις απαράδεκτες και ζήτησαν από τον πρόεδρο Χριστόφια να αναπροσαρμόσει την στρατηγική του.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου δήλωσε ότι η τουρκική πλευρά στην ουσία έχει τορπιλίσει τη διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων.

    Ο κύριος Φωτίου σημείωσε ότι οι στόχοι και η στρατηγική της Τουρκίας είναι πλέον ξεκάθαροι και δεν είναι άλλοι από τη συνομοσπονδία και τη λύση των δύο κρατών.

    Ανέφερε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να διαμορφώσει μια νέα στρατηγική αντιμετώπισης της τουρκικής αδιαλλαξίας, την οποία και θα πρέπει να καταγγείλει στη διεθνή πολιτική σκηνή.

    Πρόκληση και εμπαιγμό χαρακτηρίζει τις προτάσεις Ταλάτ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου και ζητά επανατοποθέτηση του κυπριακού στη βάση της εισβολής, της κατοχής και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Ο κύριος Ομήρου είπε ότι με τις προτάσεις υπογραμμίζεται η επιμονή της Τουρκίας σε δύο χωριστά κράτη, με ίση αριθμητική συμμετοχή, με βέτο σε όλες τις αποφάσεις και με διαχωρισμό του FIR.

    Αποκορύφωμα της πρόκλησης, συνέχισε, είναι ότι ζητούν δικαιώματα ευρωπαίων πολιτών για τους Τούρκους υπηκόους, προτού η Τουρκία καταστεί μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Ο κύριος Ομήρου ζήτησε τη διαμόρφωση ενιαίας εθνικής στρατηγικής και διεθνή σταυροφορία για να εξηγηθούν οι σωστές παράμετροι του προβλήματος.

    Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, δήλωσε ότι τώρα είναι καιρός ο πρόεδρος Χριστόφιας να αντιληφθεί ότι η όλη διαδικασία δεν μας οδήγησε σε καλά μονοπάτια.

    Πρέπει να αλλάξουμε πορεία, υπέδειξε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του έχει προτάσεις, τις οποίες θα καταθέσει αύριο στη συνάντηση των αρχηγών.

    Η γενική γραμματέας των Οικολόγων, Ιωάννα Παναγιώτου, δήλωσε ότι οι προτάσεις της τουρκικής πλευράς είναι απαράδεκτες, φοβερά σκληρές και δεν δίνουν περιθώριο για συζήτηση.

    Εξάλλου, αρνητικά σχόλια για τις προτάσεις Ταλάτ διατυπώνει σε σημερινό αναλυτικό ρεπορτάζ για το περιεχόμενο τους η εφημερίδα «Πολίτης», η οποία το 2004 είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν και υποστηρίζει σταθερά τις διαπραγματεύσεις και τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης.

    Στο σχετικό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, με τίτλο « Βόμβα Ταλάτ στις εντατικές συνομιλίες», επισημαίνεται ότι «ομοσπονδία κατ' όνομα και συνομοσπονδία στην ουσία σκιαγραφεί το άτυπο έγγραφο της τουρκικής πλευράς για τη συνταγματική πτυχή».

    Η εφημερίδα σημειώνει μεταξύ άλλων ότι το μόνο θετικό για την ε/κ πλευρά στο επτασέλιδο κείμενο 10 σημείων του κ. Ταλάτ είναι η αποδοχή από την τ/κ πλευρά της πρότασης Χριστόφια για εκλογή προέδρου κι αντιπροέδρου απευθείας από τους πολίτες με στάθμιση της ε/κ ψήφου στο 20% σε ό,τι αφορά την εκλογή Τ/Κ υποψηφίου.

    «Οι υπόλοιπες πρόνοιες απέχουν κατά πολύ από τα ομοσπονδιακά πρότυπα, ευνοούν την ευρύτατη, σχεδόν κρατική, αυτονομία των πολιτειών και, ως εκ τούτου, χαρακτηρίζονται από έντονα συνομοσπονδιακά στοιχεία», προστίθεται στο δημοσίευμα.

    [11] Δύσκολη αποστολή

    Δύσκολη αποστολή θα έχει σήμερα ο Ολυμπιακός, που θα παίξει στο «Καραϊσκάκη» κόντρα στην Λάρισα, η οποία έχει κάνει σημαντικές μεταγραφές και μπορεί να εκμεταλλευτεί το αρνητικό κλίμα στον πρωταθλητή, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι.

    Από την πλευρά της η ΑΕΚ, με την ψυχολογία στα... ουράνια, θα υποδεχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο τον Ατρόμητο και θέλει να συνεχίσει με νίκη, μετά την μεγάλη επιτυχία στην έδρα του Ολυμπιακού.

    Ξάνθη - Παναθηναϊκός: 1-2

    Ο κακός, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, Παναθηναϊκός νίκησε μέσα στη Ξάνθη την τοπική ομάδα με 2-1 και αύξησε στους οκτώ βαθμούς τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό, που παίζει αύριο με τη Λάρισα. Ο άνθρωπος που χάρισε την 6η εκτός έδρας νίκη στο "τριφύλλι" ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ των "πρασίνων" στο 24΄ και το 88΄. Για τους ακρίτες μείωσε στο 89΄ ο Σουάνης.

    Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ: 0-2

    Την τέταρτη νίκη του στα πέντε τελευταία παιχνίδια (έχει και μία ισοπαλία) πέτυχε ο ΠΑΟΚ, αυτή την φορά εκτός έδρας επί του Λεβαδειακού με 2-0 στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Ο Βλάνταν Ιβιτς στο 11΄ και ο Λίνο στο 82΄ ήταν οι σκόρερ του "δικεφάλου" του Βορρά, που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 59΄, λόγω της αποβολής του Αραμπατζή με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Λεβαδειακός γνώρισε τη ήττα μετά από δύο αγωνιστικές (ισοπαλία εκτός με Καβάλα και νίκη επί της Λάρισας).

    Εργοτέλης - Πανιώνιος: 0-0

    Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση Εργοτέλης-Πανιώνιος, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Παρά το γεγονός ότι εκατέρωθεν χάθηκαν αρκετές ευκαιρίες, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έτσι μοιράσθηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.

    Συνοπτικά το αναλυτικό πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, για σήμερα Κυριακή, έχει ως εξής:

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 14:30 ΝΕΤ

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14:30 ΝOVA

    ΑΡΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 16:45 ΝOVA

    Α.Ε.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 19:00 ΝOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2010 - 7:30:32 UTC