Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 10-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο "Καποδίστριας 2"
  • [02] "Να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο "Καποδίστριας 2"

    Το θέμα του "Καποδίστρια 2" θα βρεθεί στο επίκεντρο του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδριάζει το απόγευμα, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει σύσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Σ.Ξυνίδη και τους προέδρους των νομαρχιακών επιτροπών.

    Χθες, ο κ.Γ.Ραγκούσης ενημέρωσε τον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ με θέμα το νομοσοχέδιο «Νέα αρχιτεκτονική για την Αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη Διοίκηση». Αύριο, θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    Ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Παπουτσής, σχετικά με την Διοικητική Μεταρρύθμιση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της. Είχαμε δεσμευτεί για τη Διοικητική Αποκέντρωση, για τη μεταφορά της εξουσίας στον πολίτη, για τη Διαφάνεια, τη Δημοκρατία και την ενίσχυση της Λαϊκής Κυριαρχίας. Αυτό και επιδιώκουμε. Το σχέδιο αυτό παρουσιάζει ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, με στόχο μια νέα αρχιτεκτονική στην Περιφερειακή Διοίκηση της χώρας και την Αποκέντρωση των Εξουσιών".

    [02] "Να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα"

    Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την "αιφνιδιαστική τροπολογία" για την φορολόγηση των γονικών παροχών εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος κατηγορώντας την ότι "ξεπέρασε και πάλι τον κακό της εαυτό σε προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς".

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισημαίνει σε δήλωσή του ότι η ΝΔ είναι αντίθετη στην "φοροεπιδρομή" και ζητά από την κυβέρνηση "να αυξήσει κατά πολύ το αφορολόγητο, ώστε να μην γονατίσουν τα μικρομεσαία εισοδήματα".

    Στη δήλωσή του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει ότι αντί η κυβέρνηση να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο εξόδου από την κρίση, όπως επανειλημμένως είχε καλέσει τον κ. Γ. Παπανδρέου ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς επέλεξε "την χειρίστη κοινοβουλευτική πρακτική των αιφνιδιαστικών τροπολογιών".

    Προσθέτει ότι αν και αυτή την τακτική την είχε απορρίψει στα λόγια ο κ. Παπανδρέου στο παρελθόν, "μετά από ένα έντονο παρασκήνιο, η περιφερόμενη από γραφείο σε γραφείο, περιβόητη, πλέον, τροπολογία, κατατέθηκε με ρυθμίσεις που έχουν αντιφατικό χαρακτήρα".

    Ακολούθως ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρεται στις θέσεις της ΝΔ επισημαίνοντας ότι:

    "Η φορολογική πολιτική μιας χώρας -και μάλιστα σε στιγμές κρίσεως- δεν ανακοινώνεται με δόσεις, με τροπολογίες-"μπαλώματα". Είμαστε αντίθετοι στην ανεξέλεγκτη φορο-επιδρομή κατά της ακίνητης περιουσίας, η οποία πλήττει, κυρίως, τη μεσαία τάξη και την μικρομεσαία ιδιοκτησία, που αντιμετωπίζει το ακίνητο ως επένδυση ζωής. Θεωρούμε ότι μέτρα αυξήσεων της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας, του φόρου μεταβιβάσεως ακινήτων, του κόστους των γονικών παροχών και των αντικειμενικών αξιών -και μάλιστα σε ώρες οικονομικής ύφεσης- θα οδηγήσουν σε μείωση συναλλαγών, μείωση εσόδων, μείωση κατασκευαστικής δραστηριότητας. Δηλαδή, στην οικονομική συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης, του εισοδήματος, των τζίρων και των φορολογικών εσόδων".

    Τέλος στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρει ότι "το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσφεύγει στην αύξηση των φόρων στα τσιγάρα και τα ποτά,για να ενισχύσει τα έσοδα, δεν μας βρίσκει αντίθετους, ως έκτακτο μέτρο σε περίοδο κρίσεως. Αλλά θεωρούμε απαραίτητο να επαναλάβουμε ότι εάν επαληθευτούν οι φήμες για αύξηση των φόρων και στα καύσιμα, αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στην οικονομία".

    Για διαφάνεια και εκλογικό νόμο

    Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την επιβολή όρων διαφάνειας στην δημόσια ζωή πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

    Ο κ. Σαμαράς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ζήτησε την διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στο Κοινοβούλιο, με αντικείμενο την διαφάνεια.

    Σε ανακοίνωση της ΝΔ επισημαίνεται ότι το αίτημα είχε θέσει ο κ. Σαμαράς και στη σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος το είχε αποδεχθεί.

    Επισημαίνει ακόμη η ΝΔ ότι με το αίτημά της επιδιώκει να αποτελέσει η διαφάνεια την πρώτη προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση του νέου έτους.

    Ο Αντώνης Σαμαράς προτείνει ακόμη να συγκροτηθεί μία ειδική ευρεία διακομματική επιτροπή που θα εξετάσει το θέμα, σε όλες του τις πτυχές και να προτείνει νομοθετικές παρεμβάσεις μέχρι την λήξη της συνόδου της Βουλής τον Ιούνιο, ώστε να αρχίσει η ψήφισή τους αμέσως και αν είναι δυνατόν με διακομματική συναίνεση.

    Εξ άλλου προ τριών ημερών η ΝΔ σε ανακοίνωσή της επισήμανε ότι δέχεται τη σύσταση όλων των εξεταστικών επιτροπών που προτείνει το κυβερνών κόμμα (συμπεριλαμβανομένης και της επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου) και ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτε από την διερεύνηση των υποθέσεων του παρελθόντος.

    Διακομματική διαβούλευση για εκλογικό νόμο

    Ο αρχηγός της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς αποστέλει επιστολές στον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων σχετικά με τον εκλογικό νόμο.

    Επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει συμφωνία για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, τονίζει σε δήλωσή του ο Α. Σαμαράς, ζητώ διακομματική διαβούλευση από μηδενική βάση.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • 250 φυσικά έλατα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου Αθηναίων θα φυτευτούν στην πρόσφατα καμένη περιοχή του περιβάλλοντα χώρου του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας στην Πεντέλη (10:00:00, Πεντέλη)

  • Εκδήλωση πραγματοποιείται από το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ σε συνεργασία με την Ένωση Φυσικών-Παράρτημα Κεντρ.& Δυτ.Μακεδονίας με θέμα "Ίλια Πριγκοζίν" και ομιλητή τον Ι. Αντωνίου, καθ.Τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Εγκαταστάσεις Κέντρου ΝΟΗΣΙΣ)

  • Συνεδρίαση του Υπουργικου Συμβουλίου, υπό την προεδρία Γ. Παπανδρέου

  • Βόλεϊ-Α1 γυναικών (13η ημέρα)

    Παναθηναϊκός-ΓΣΚ Ηρακλής - 14:00:00, Γλυφάδα

  • Χάντμπολ-Διεθνές τουρνουά ανδρών (3η ημέρα)

  • Ποδόσφαιρο-Β' εθνική (16η ημέρα)

    15:00:00, Παναιτωλικός-Δόξα Δράμας

    Κέρκυρα-Ηλιούπολη

    Αιγάλεω-Διαγόρας

    Εθνικός-Πιερικός

    Ρόδος-Ολυμπιακός Βόλου

    Θρασύβουλος-Καλαμάτα

    Ιωνικός-Πανσερραϊκός

  • Βόλεϊ-Α1 ανδρών (14η ημέρα), Μετς, 18.00:

    Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

    Μίκρας, 19.00: Ηρακλής - Φοίνικας Σύρου

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (10η ημέρα)

    16:00 Ελπίδες Δράμας-Αναγέννηση Αρτας

    16:00 Ποσειδών Λουτρ.-Μ.Αλέξανδρος Γιαννιτσών

    16:00 Εθνικός Κοζ.-Αναγέννηση Βύρωνα

    16:00 Αρης Θεσ.-Αρίων Πτολεμαϊδας

    18:30 ΑΣΕ Ορμή-Νέα Ιωνία

  • Υδατοσφαίριση-Α2 ανδρών (1η ημέρα)

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών-11η Αγωνιστική,

    16:00 Μαρούσι-Ολύμπια Λάρισας

    17:00 Καβάλα-Τρίκαλα

    19:00 Ολυμπιακός-Κολοσσός Ρόδου

  • Ποδόσφαιρο-Super League-17η Αγωνιστική

    ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΑΒΑΛΑ 14:30 ΝOVA

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 14:30 ΝΕΤ

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 14:30 ΝOVA

    ΑΡΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 16:45 ΝOVA

    Α.Ε.Κ. - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 19:00 ΝOVA

  • Ποδόσφαιρο-Γ΄ Εθνική (17η ημέρα)

  • Δεν θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Βέροια-Καστοριά (λόγω αποβολής της δεύτερης) και Δόξα-Κρανούλας-Νίκη Βόλου (μετά από απόφαση του τακτικού διαιτητικού δικαστηρίου για την δεύτερη).
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 10 January 2010 - 5:30:16 UTC