Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φθιώτιδα
  • [02] Προτάσεις για ενίσχυση των ασθενέστερων
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Ακρωτηριάζουν την εργατική τάξη"

  • [01] Περιοδεία του πρωθυπουργού στη Φθιώτιδα

    Περιοδεία στο νομό Φθιώτιδας πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Το πρωί θα επισκεφθεί την υπό κατασκευή Σήραγγα Καλλιδρόμου, το καινοτομικό κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών και τη δεύτερη σήραγγα και στην κοιλαδογέφυρα του υπό κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, στην περιοχή της Στυλίδας.

    Στη συνέχεια, θα παρουσιάσει την πορεία υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος δράσης 2004-2009 και των Προγραμμάτων Δράσης για την περίοδο 2007-2013, στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος.

    Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού

    Συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σαμαρά, από τότε που ανέλαβε υπουργός.

    Απαντώντας σε ερώτηση πως αισθάνεται που μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για πρώτη φορά μετά το 1993, ο κ. Σαμαράς δήλωσε "αισθάνομαι μία χαρά", ενώ σημείωσε ότι με τον πρωθυπουργό είχαν μια συνάντηση ουσίας και αποτελέσματος.

    Ο ελληνικός πολιτισμός είναι η πηγή πλούτου για τη χώρα μας και οφείλουμε ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, τις κρίσιμες για την οικονομία μας, να τον αναδείξουμε ακόμα περισσότερο και να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο, υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού.

    Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε ότι τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης θα γίνουν στις 20 Ιουνίου, ενώ απαντώντας σε ερώτηση εάν υπάρχουν κονδύλια για τον πολιτισμό, ο κ. Σαμαράς είπε "ασφαλώς και κάνουμε τις αναγκαίες περικοπές, εκεί που μπορούμε, αλλά από την άλλη πλευρά οι βασικές ανάγκες θα ικανοποιηθούν απολύτως".

    Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με την εκλογολογία και τη διαδοχολογία, ο κ. Σαμαράς είπε "θα πω αυτό που έχω ξαναπεί. Ότι δηλαδή ο Κώστας Καραμανλής, θα είναι ο πρώτος αρχηγός εθνικού κόμματος μετά από την μεταπολίτευση, που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός".

    Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Χιλής Francisco Encina.

    Ομιλία στη Βουλή

    Υπευθυνότητα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, τους επαγγελματικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην ελληνική Οικονομία ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής κατά την πρωτολογία του στη σχετική προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή της οποίας είχε ο ίδιος. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν απαιτείται συμφωνία σε όλα, ωστόσο, "το 'όχι σε όλα' είναι αναντίστοιχο με τις προκλήσεις που δέχεται ο τόπος: "το μέλλον της κοινωνίας μας, το μέλλον της πατρίδας μας εξαρτάται από τη σύγκρουση ανευθυνότητας και υπευθυνότητας. Η δική μας επιλογή είναι δεδομένη και δεν αλλάζει. Είναι οι πολιτικές που αποδεικνύουν υπευθυνότητα στην πράξη. Οι πολιτικές που μετριάζουν τις συνέπειες της παγκόσμιας καταιγίδας. Οι πολιτικές που υπηρετούν την ασφάλεια όλων των πολιτών" είπε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος προέβλεψε ότι "η παγκόσμια κρίση δεν θα ξεπεραστεί εύκολα και γρήγορα".

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, (όλοι) οφείλουμε να αναπροσαρμόζουμε τις δράσεις μας, ανάλογα με τις εξελίξεις. "Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να περιορίσουμε, όσο το δυνατόν, τις δυσμενείς επιπτώσεις. Οφείλουμε να συγκρατήσουμε τις διεκδικήσεις μας, αλλά και να ελέγξουμε τους τρόπους διεκδίκησης. Οφείλουμε να σκεφτούμε και το μέλλον. Γεγονότα, όπως οι βανδαλισμοί του Δεκέμβρη, αλλά και το κλείσιμο των δρόμων, τον περασμένο μήνα, πλήττουν σοβαρά την Οικονομία, βλάπτουν ολόκληρη την Κοινωνία, πληγώνουν την εικόνα της χώρας μας. Η πίεση του διεθνούς περιβάλλοντος εντείνεται. Οι δυσκολίες αυξάνονται".

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις δυσκολίες των κοινωνικών ομάδων και ότι "η κυβέρνηση υιοθετεί κάθε γόνιμη και ρεαλιστική πρόταση, απ' όπου κι αν προέρχεται. Επιδιώκουμε σύνθεση απόψεων, μακριά από μονομέρειες και αγκυλώσεις. Δεν επιλέγουμε τις δράσεις μας, ούτε με ακραίες κρατικίστικες αντιλήψεις, ούτε με νεοφιλελεύθερες εμμονές. Δεν ωφελούν τα λόγια, παρά μόνο εάν εξειδικεύονται σε μέτρα και δράσεις" είπε ο πρωθυπουργός.

    Επανέλαβε μάλιστα ότι "Σχέδιο χωρίς κόστος δεν υπάρχει. Μαγικές και ανέξοδες λύσεις δεν υπάρχουν. Και βέβαια, δεν συνιστούν λύση οι προτάσεις εκείνων -επιχειρήσεων ή συνδικάτων- που δεν κάνουν τίποτ' άλλο, παρά μόνο να υποδεικνύουν τί πρέπει να κάνουν οι άλλοι γι' αυτούς".

    Η κρισιμότητα των περιστάσεων, συνέχισε ο κ. Καραμανλής, το χρηματοπιστωτικό σύστημα να συμπράξει ενεργά στην ενίσχυση της ρευστότητας της Οικονομίας, επεκτείνοντας τις πιστώσεις και μειώνοντας τα επιτόκια, από τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα προγράμματα που εφαρμόζονται για να διατηρήσουν το προσωπικό τους, από τα συνδικάτα να συνειδητοποιήσουν τα πραγματικά προβλήματα για τους εργαζόμενους, να αποφεύγουν δράσεις που τα επιδεινώνουν, και που αυξάνουν την ανεργία, από τους δημόσιους λειτουργούς να σταθούν δίπλα στους πολίτες και τους επενδυτές, και "προπάντων, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να λειτουργούμε με υπευθυνότητα".

    Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η χώρα δεν αντέχει ανταγωνισμούς πλειοδοσίας, μετωπικές συγκρούσεις και επιπολαιότητες: "Δεν μπορούμε να επιδοθούμε σε πλειοδοσία παροχών. Θα ήταν εμπαιγμός στους πολίτες".

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι σε μια εποχή που ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε μια "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" απαιτούνται και "έκτακτες αποφάσεις" με την κυβέρνηση, να επιδιώκει την καλύτερη δυνατή ισορροπία στους άξονες της ανάπτυξης της δημοσιονομικής εξυγίανση και της στήριξης στους οικονομικά ασθενέστερους.

    Αναφερόμενος στους άξονες αυτούς, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι, οι Τράπεζες οφείλουν να συμμορφωθούν στην τήρηση των υποχρεώσεών τους και ότι ο έλεγχος από την κυβέρνηση "θα είναι στενός, θα είναι συνεχής, θα είναι αυστηρός: Το πρόγραμμα αυτό δεν χαρίζει σε κανέναν, ούτε ένα ευρώ. Κάνουν λάθος όσοι προτίμησαν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια. Κάνουν ζημιά στην πραγματική οικονομία όσοι επέλεξαν την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα στις κρίσιμες αυτές περιστάσεις".

    Ειδικότερα για τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών είπε ότι "περικόπτονται όλες οι ελαστικές δαπάνες και, πρώτ' απ' όλα, τα έξοδα για ταξίδια, δημόσιες σχέσεις, υπερωρίες, συμμετοχές σε επιτροπές. Σε όλα αυτά, είμαι απόλυτος. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο ακέραιο. Όλοι όσοι έχουν ευθύνη για την εφαρμογή του υποχρεούνται να τηρήσουν απόλυτα τις προβλεπόμενες πολιτικές. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παρεκκλίσεις. Ό,τι έχουμε πει θα γίνει. Ό,τι έχουμε δεσμευτεί θα εφαρμοστεί πλήρως" είπε ο κ. Καραμανλής χειροκροτούμενος από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.

    [02] Προτάσεις για ενίσχυση των ασθενέστερων

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθεί αύριο τη Μεσσηνία. Θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στην Καλαμάτα (Κλειστό Γυμναστήριο «Τέντα») και θα συναντηθεί με τοπικά στελέχη του Κινήματος.

    Το βασικό ζήτημα δεν είναι ποιος θα διαχειριστεί, αλλά ποιος θα πληρώσει την κρίση και ποιος θα κερδίσει λόγω της κρίσης, είπε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου, στην εισήγησή του στο πολιτικό συμβούλιο του Κινήματος, τονίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να πληρώσουν οι ασθενέστεροι και η μεσαία τάξη.

    Ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως μέσα στην κρίση πρέπει να τεθούν οι βάσεις ώστε η ελληνική κοινωνία να εξέλθει πιο δυναμωμένη από αυτήν. Ο κ. Παπανδρέου δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο εμφάνισης ακραίων μορφών περιθωριοποίησης φτώχειας και βίας.

    Ο κ. Παπανδρέου διερωτήθηκε για ποιο λόγο ο πρωθυπουργός προκάλεσε προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός ζητά συνενόχους για την αποτυχία της πολιτικής της κυβέρνησής του, αλλά και συναινέσεις για να παραμείνει στην εξουσία και όχι για τον τόπο.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι ούτε και χθες ο πρωθυπουργός παρουσίασε σχέδιο για την οικονομία και επισήμανε ότι σε αντίθεση με όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει προτάσεις, οι οποίες και εξειδικεύονται πάνω στις βασικές του κατευθύνσεις, δηλαδή την ενίσχυση των ασθενέστερων, την ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο - πράσινη ανάπτυξη- και την ύπαρξη και λειτουργία ενός κράτους δικαίου.

    Την επόμενη Κυριακή θα υπάρξει παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ σε ειδική εκδήλωση, όπου θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τη χώρα, τόσο σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ όσο και σε κοινωνικούς εταίρους, ενώ στο επόμενο διάστημα θα υπάρξουν και ειδικές εκδηλώσεις του Κινήματος με τις θέσεις του για την πράσινη ανάπτυξη και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

    Ενόψει των ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες τη συγκρότηση επιτροπής εκλογικού αγώνα, η οποία θα είναι μία μεγάλη Κεντρική Επιτροπή καθώς και μία γραμματεία επικεφαλής της οποίας θα είναι ο κ. Παπανδρέου, ενώ θα συμμετάσχουν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Ρέππας, καθώς και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου που δεν έχουν ενταχθεί στους πρόσφατα δημιουργηθέντες με απόφαση του κ. Παπανδρέου επιτελικούς κύκλους. Επίσης θα συγκροτηθεί και μία επιτροπή εκλογικής προετοιμασίας με συμμετοχή των γραμματέων των Τομέων του Κινήματος και άλλων στελεχών.

    Λίγο πριν τη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είπε αναφερόμενος στη μεταφορά των γραφείων του Κινήματος στην Οδό Ιπποκράτους, ότι "το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη 50 είναι γεμάτο από μνήμες αγώνων και μεγάλων αλλαγών στην πατρίδα μας", και φωτογραφήθηκε μαζί με όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, στην αίθουσα Τύπου της Χαριλάου Τρικούπη.

    Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου είναι η τελευταία στο κτίριο αυτό, στο οποίο στεγάζεται το ΠΑΣΟΚ από το 1977, καθώς το Κίνημα μεταφέρεται σε καινούργια γραφεία, στην οδό Ιπποκράτους, κάτι που όπως είπε ο κ. Παπανδρέου σηματοδοτεί την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ, αλλά έχει πάντα αναφορά και σε αρχές και αξίες τις οποίες το Κίνημα "τιμά και σήμερα ως αντιπολίτευση και αύριο ως κυβέρνηση".

    Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Α. Βγενόπουλου για την Ο.Α.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της MIG Ανδρέα Βγενόπουλο, μετά από αίτημα του δεύτερου προκειμένου να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την πρότασή του για την Ολυμπιακή Αεροπορία.

    "Η συνάντηση πήγε καλά, ο κ. Παπανδρέου μου εξήγησε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την ΟΑ και παρεμφερείς επιχειρήσεις που προβλέπει ένα μικτό σχήμα" είπε ο κ. Βγενόπουλος μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας ότι "Στην πρότασή μας εμείς δίνουμε αυτή τη δυνατότητα, αν υπάρχει κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να διαμορφωθεί η ΟΑ σε ένα σχήμα συμβατό σύμφωνα με τις επιθυμίες τους".

    Ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε ότι η πρόταση της MIG, για την οποία έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, όπως είπε, και μεγάλος αριθμός εφοπλιστών "σκοπεύει στο να σωθεί η ΟΑ και να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας". Ο κ. Βγενόπουλος είπε ακόμη ότι "θέλουμε καινούργια αεροπλάνα, καλή εξυπηρέτηση και μια ΟΑ που θα μας κάνει όλους υπερήφανους και θα το πετύχουμε εφόσον βέβαια ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον μέλλον των εργαζομένων, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι αυτό είναι θέμα και υποχρέωση της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι η καινούργια ΟΑ θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας, στις οποίες αρκετοί από τους νυν εργαζομένους της εταιρείας θα απορροφηθούν.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της MIG απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει και πρόσθεσε ότι "κάναμε μια δεσμευτική πρόταση και ζητήσαμε από την κυβέρνηση αποκλειστικότητα τριών εβδομάδων για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση και πριν από λίγο πληροφορήθηκα ότι η κυβέρνηση το απεδέχθη".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πρόταση που είχε υποβάλλει, ότι μετά την εξαγορά της από τη MIG, η ΟΑ θα μπορούσε να επανέλθει υπό κρατικό έλεγχο εάν αυτό ήταν επιθυμητό και σε σχέση με όσα του είπε ο κ. Παπανδρέου ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε: "από ότι κατάλαβα ο κ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί την ΟΑ υπό κρατικό έλεγχο, αλλά σε μικτό σχήμα. Αν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ είμαστε ανοιχτοί, δεν έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία προκειμένου να ιδιωτικοποιηθεί η ΟΑ που θέλει χρόνο και μελέτη και προσπάθεια. Αν η κυβέρνηση θέλει άλλο σχήμα δεν υπάρχει πρόβλημα".

    Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο πολιτικός εκπρόσωπος Μεταφορών Νίκος Σηφουνάκης και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση αφού πρώτα υπογράμμισαν το γεγονός ότι δεν είναι το ΠΑΣΟΚ εκείνο που διαπραγματεύεται, πρόσθεσαν ότι στη συνάντηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε το πλαίσιο του κινήματος, υπήρξε μια διαπίστωση ότι η πρόταση του κ. Βγενόπουλου είναι συμβατή με σημεία αυτού του πλαισίου και κατέληξαν λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένει την τελική συμφωνία προκειμένου να τοποθετηθεί.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη Πρωθυπουργού στη Λαμία:

    -10:00 - Επίσκεψη στην υπό κατασκευή Σήραγγα Καλλιδρόμου (Τμήμα της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός)

    10:30 - Επίσκεψη στο καινοτομικό κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών

    11:00 - Επίσκεψη στη δεύτερη σήραγγα και στην κοιλαδογέφυρα του υπό κατασκευή τμήματος του αυτοκινητοδρόμου, στην περιοχή της Στυλίδας

    11:45 - Παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος δράσης 2004-2009 και των Προγραμμάτων Δράσης για την περίοδο 2007-2013, στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδος

  • Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών (10:00:00, Αθήνα/ΔΣΑ-Ακαδημίας 60 )

  • Αποκριάτικη γιορτή της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. (11:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα επεισόδια του Δεκεμβρίου (13:00:00, Αθήνα/Προπύλαια)

  • Ο Μελέτης Μελετόπουλος, πρόεδρος του νέου κόμματος των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, θα παρουσιάσει την νέα πολιτική κίνηση στο ξενοδοχείο Le Palace. (18:30:00, Θεσσαλονίκη/Τσιμισκή 12)

  • Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΝ, ΣΙΝΕ Κεραμεικός- Κεραμεικού 58

  • Εκδήλωση της Marfin στην Κωνσταντινούπολη

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (22η ημέρα)

    16:45 Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ ALPHA

    16:45 Πανιώνιος-Εργοτέλης NOVA

    19:00 ΑΕΚ-Θρασύβουλος NOVA

    19:00 Ολυμπιακός-Αρης ΝΕΤ

  • Μπάσκετ-Α1 Ανδρών-18η Αγωνιστική

    15:00 Πανελλήνιος-ΑΕΚ

    16:00 Ολυμπιακός-Καβάλα

    17:00 Αιγάλεω-ΠΑΟΚ

    17:00 Άρης-Ολύμπια Λάρισας

    19:00 ΑΕΛ-Μαρούσι

  • Ποδόσφαιρο-Β' εθνική (22η ημέρα):

    Απόλλων Καλαμαριάς-Βέροια - 15:00:00, Θεσσαλονίκη

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (9η ημέρα):

    Βουλιαγμένη-Γλυφάδα - 17:30:00,Βουλιαγμένη

  • Υδατοσφαίριση-LEN Trophy γυναικών (Προημιτελικοί, β΄ αγώνες)

    19:00:00, Εθνικός-Στουρμ Τσέχοφ

    Μεντιτεράνι-Ολυμπιακός

  • Χάντμπολ-Τσάλεντζ Καπ γυναικών (Φάση «16», β΄ αγώνας):

    Τούρινγκερ-Νέα Ιωνία - 19:00:00

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (18η ημέρα), 17.00 Κερατέα - Άρης

    17.00 Παναθηναϊκός - Πανιώνιος

    18.00 Ηρακλής Κηφισιάς - ΕΑ Λαρίσης

    19.00 Ίωνες - Μαρκόπουλο

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (17η ημέρα), 18.00 Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλ.

    19.00 Λαμία - Μίλων

    19.00 Ολυμπιακός - Αρης

    21.00 ΠΑΟΚ - ΕΑΠ ==Novasports 3==

  • Βόλεϊ-Α2 Ανδρών (15η ημέρα)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 Ανδρών (13η ημέρα), 14.00 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος

    16.30 Χίος-ΝΕ Πατρών

    16.30 Παλ.Φάληρο-Χανιά

    17.00 Ολυμπιακός-Ηρακλής

    19.00 Βουλιαγμένη-Εθνικός

    19.00 ΝΟ Πατρών-Παναθηναϊκός

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (17η ημέρα), 17:00 ΑΣΕ Δούκα-ΑΕΚ

    18:00 Θερμαϊκός-Μινώταυρος Π.

    18:00 Διομήδης Άργους-ΓΑΣ Κιλκίς

    18:00 Απόλλων Καλαμ.-Βριλήσσια

    18:00 Φίλιππος Βερ.-ΓΣ Κορωπίου

    18:30 Πανελλήνιος-Ζαφειράκης Νάουσας

  • Μπάσκετ-Α2 Ανδρών-18η Αγωνιστική, 16:00 ΚΑΟΔ-Ηλυσιακός

    17:30 Νήαρ Ηστ-ΑΓΟ Ρεθύμνου

    17:30 Ξάνθη-Παγκράτι

    17:30 ΜΕΝΤ-Ολυμπιάδα Π.

    17:30 Απόλλων Π.-Δάφνη

    17:30 Κεραυνός Αιγ.-Ερμής Λ.

    17:30 Ηρακλής-Πανερυθραϊκός

    17:30 Περιστέρι-ICBS

  • Χάντμπολ-Α1 γυναικών (13η ημέρα), 16:00 Άρης Θεσ.-ΑΕΠ Ξάνθης

    18:00 Αναγέννηση Άρτας-ΑΣΕ Ορμή

    18:00 Αναγέννηση Βύρωνα-Ελπίδες Δράμας

    18:00 Εθνικός Κοζ.-Άρης Νικ.

  • Στίβος-Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στην Παιανία (1η ημ.), Παιανία (GRC)

    [04] "Ακρωτηριάζουν την εργατική τάξη"

    "Αντί να απολογηθούν οι κυβερνήσεις και τα όργανα της ΕΕ, με θράσος και με αφορμή την κρίση συνεχίζουν να κλιμακώνουν την επίθεση στα εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το σχέδιο της ΕΕ το οποίο υλοποιούν οι κυβερνήσεις της είναι οι συνέπειες της κρίσης -που προέρχεται από την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου- να φορτωθούν πάση θυσία στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα", τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.

    "Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να εμπιστευθούν τις θέσεις του ΚΚΕ. Δεν πρέπει να υποκύψουν στα τρομοκρατικά διλήμματα που θέτει η πλουτοκρατία και τα κόμματά της. Να απορρίψουν το διάλογο απάτη που στήνουν ξανά ΓΣΕΕ και ΣΕΒ και οδηγεί στο συνεχή ακρωτηριασμό των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Το παρόν και το μέλλον των εργαζόμενων δεν μπορεί να είναι η προσωρινή δουλειά - μερική ανεργία και τα επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης", επισημαίνει το ΚΚΕ.

    "Ανασύνταξη του κινήματος, ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή της πολιτικής του «ευρωμονόδρομου» και της εξουσίας των μονοπωλίων", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Για την Ολυμπιακή

    "Ιδιωτικοποίηση υγιής και προς όφελος του λαού δεν υπάρχει. Ανεξάρτητα από την τιμή της «Ολυμπιακής» και σε ποιον κεφαλαιοκράτη την παραδίδει η κυβέρνηση, η ιδιωτικοποίησή της είναι μια αρνητική εξέλιξη για το λαό. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν τετελεσμένα. Ανυπακοή στην ΕΕ, πάλη κατά των μονοπωλίων και της εξουσίας τους, για αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο φορέα αερομεταφορών", υπογραμμίζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 14 February 2009 - 5:30:21 UTC