Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού
  • [02] Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία
  • [03] Βραβεία σε αριστούχους του Παντείου
  • [04] Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

  • [01] Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

    Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν τις επόμενες 36 ώρες στη χώρα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ.

    Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη 27-1-09 οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από τα παραπάνω φαινόμενα είναι το Ιόνιο, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και τη νύχτα η Μακεδονία.

    Αύριο Τετάρτη 28-1-09 ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Θράκη.

    Στην περιοχή της Αττικής καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν σήμερα (Τρίτη 27-1-09) τη νύχτα.

    [02] Συλλήψεις για παιδική πορνογραφία

    Μεγάλο κύκλωμα παιδόφιλων που διακινούσε πολύ σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας στο διαδίκτυο, εξαρθρώθηκε από τις υπηρεσίες δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Αττικής και Θεσσαλονίκης, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας μετά από επιχείρηση που διήρκεσε περίπου τρεις μήνες.

    Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24 Ελλήνων από τους οποίους οι 11 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας αρχιμανδρίτης 44 ετών, που ιερουργεί σε πόλη της Πελοποννήσου και ο οποίος συνελήφθη στην Αττική.

    Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την ελληνική αστυνομία ύστερα από έγγραφο της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, που έφτασε μέσω Ιντερπόλ με το οποίο οι βρετανικές αρχές ενημέρωναν ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο διαδίκτυο για διακίνηση πώληση και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν πάνω από 200 ιστοσελίδες για VIP μέλη μέσω των οποίων γινόταν αγοραπωλησία υλικού που αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

    Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονταν 137 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του Ιντερνετ.

    Από την ψηφιακή ανάλυση στα ίχνη αυτά ταυτοποιήθηκαν 35 χρήστες Ιντερνετ, που στην ουσία ήταν οι 24 κατηγορούμενοι, κάποιοι από τους οποίους έβγαιναν σε περισσότερες από μία διευθύνσεις.

    Οι χρήστες διακινούσαν στο διαδίκτυο πολύ σκληρό παιδικό πορνό, στο οποίο απεικονίζονταν μεταξύ άλλων πολύ μικρά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών και πάνω δεμένα στους αγκώνες, σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους.

    Οι Ελληνες χρήστες, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχαν αγοράσει ή επιχείρησαν να αγοράσουν πρόσβαση και δικαίωμα μέλους στις VIP ιστοσελίδες, πληρώνοντας με πιστωτικές κάρτες 79,85 δολάρια ΗΠΑ για χρονική περίοδο τουλάχιστον 30 ημερών.

    Οι περιοχές από τις οποίες γινόταν η διακίνηση της παιδικής πορνογραφίας ήταν: στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, στη Μυτιλήνη, στην Πάτρα, στη Μύκονο, στην Ορεστιάδα και στην Πρέβεζα.

    Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας έγινε έφοδος της αστυνομίας και συνελήφθησαν οι 11 από τους 24, ενώ για τους υπόλοιπους 13 σχηματίστηκαν δικογραφίες οι οποίες υποβλήθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελίες.

    Συνολικά κατασχέθηκαν 28 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, οκτώ φορητοί υπολογιστές και μεγάλες αριθμός DVD συνολικής χωρητικότητας 28.000 GB, που περιείχαν υλικό παιδικής πορνογραφίας, η σκληρότητα του οποίου σε κάποιες περιπτώσεις προκαλεί πραγματικά σοκ.

    Από την αστυνομία εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν φωτογραφηθεί και διακινηθεί στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό ιστό παιδιά από την Ελλάδα, κάτι όμως το οποίο δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

    [03] Βραβεία σε αριστούχους του Παντείου

    Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά απονεμήθηκαν βραβεία σε αριστεύσαντες φοιτητές του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του τμήματος επικοινωνίας του Παντείου Πανεπιστημίου.

    Τα βραβεία απένειμε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

    Σε ειδική εκδήλωση που έγινε το πρωί στο υπουργείο Τύπου βραβεύθηκαν 54 φοιτητές που συμμετείχαν στην άσκηση προσομοίωσης διαχείρισης κρίσης που οργάνωσε το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

    Θέμα του εργαστηρίου ήταν η αντιμετώπιση της κρίσης μετά από μια υποθετική είσοδο στη χώρα μας μολυσμένου γάλακτος.

    Ανοίγοντας την εκδήλωση ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως βραβεύονται σήμερα όχι μόνο εκείνοι που αρίστευσαν,αλλά και όλοι οι φοιτητές που συμμετείχαν.

    Ο υπουργός επεσήμανε τη χρησιμότητα τέτοιων πρωτοβουλιών στη σημερινή εποχή λέγοντας χαρακτηριστικά πως για τους φοιτητές η πρόσβαση στη γνώση είναι εύκολη αλλά το ζητούμενο είναι η πρόσβαση στην εργασία.

    Την εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες τους ο πρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας μέσων και πολιτισμού καθηγητής κ. Δημήτρης Ποταμιάνος, καθώς και οι καθηγήτριες κυρίες Τσακαρέστου και Ξένου.

    Τα βραβεία στους φοιτητές απένειμε η γραμματέας επικοινωνίας κυρία Παπαδά με την υπόσχεση πως το υπουργείο Τύπου θα συνεχίσει να στηρίζει το θεσμό.

    [04] Αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις

    Την αναδιάρθρωση του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης και κάλεσε τους αγρότες να κάνουν το μεγάλο βήμα μέσα από διαδικασίες δημοκρατίας και σύνθεσης.

    Ο κ. Χατζηγάκης επεσήμανε ότι με τις αποζημιώσεις που δίνονται τα εισοδήματα των αγροτών θα αγγίξουν τα επίπεδα του εισοδήματος της τελευταίας τριετίας και δεν θα υπολείπονται των εισοδημάτων τους για το 2006. Πρόσθεσε δε, ότι «ουδέποτε έως σήμερα δεν είχαν δοθεί τόσο γενναίες και κατβ εξαίρεση -καθώς δεν είναι δικαιούμενες από τον ΕΛΓΑ- αποζημιώσεις» και ανακοίνωσε ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την καταβολή των χρημάτων. Είπε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται σε τέτοια έκταση και κατά προϊόν εξειδίκευση μέτρων από την κυβέρνηση και έκανε ακόμη λόγο για πρωτοφανούς ταχύτητας διαδικασία.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης υπεραμύνθηκε της διαχείρισης της κρίσης από το Υπουργείο του λέγοντας ότι η κυβέρνηση έδρασε άμεσα και ταχύτατα. Ο διάλογος με τους αγρότες και τους εμπλεκόμενους φορείς ξεκίνησε την επομένη της ορκωμοσίας της κυβέρνησης και ήταν σαφής και συγκεκριμένος εξαρχής, υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Οσον αφορά δε, τα προϊόντα στα οποία δεν γίνεται αναφορά στα εξαγγελθέντα μέτρα, ο κ. Χατζηγάκης δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει ενδελεχώς όλα τα αιτήματα με την ίδια φροντίδα και αποφασιστικότητα που έδειξε ως σήμερα.

    Αναλυτικά τα μέτρα για τους αγρότες

    "Σταθερή επιλογή της Κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσει το μέγιστο των αιτημάτων των αγροτών που υπέστησαν ζημιές το 2008 στα βασικά και μεγάλα προϊόντα (βαμβάκι, καλαμπόκι, σιτάρι, ελιές-ελαιόλαδο και οπωροφόρα δέντρα), μετά από εξαντλητικό και εποικοδομητικό διάλογο με όλους τους εκπροσώπους των συλλογικών φορέων των αγροτών και των συντονιστικών επιτροπών", τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στη συνέχεια αναφέρονται τα ακόλουθα:

    Εκτιμώντας τις επιμέρους ζημιές των παραγωγών των προϊόντων αυτών, προχώρησε στην κάλυψή τους με την έγκριση πακέτου μέτρων ύψους 500 εκ. ευρώ, μετά από απόφαση της Διυπουργικής Οικονομικής Επιτροπής και εντολή του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. Πρόκειται για ένα ποσό ιδιαίτερα γενναιόδωρο, για το οποίο η Κυβέρνηση μέσα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, εξάντλησε κάθε δυνατότητα.

    Οι καταβολές αυτών των αποζημιώσεων, γίνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μεγάλος δημοκρατικός διάλογος που κυριάρχησε από την πρώτη μέρα των κινητοποιήσεων δεν βρήκε την Κυβέρνηση απροετοίμαστη και αιφνιδιασμένη. Αντίθετα διεξήχθη σε πολύωρες συνεδριάσεις καθημερινά, μέσα σε συγκεκριμένο πλαίσιο οικονομικών δεδομένων και δυνατοτήτων, τόσο γενικό όσο και ειδικό. (Ως ανακοίνωση της 22/01)

    Σήμερα, η Κυβέρνηση προχώρησε στην τελική εξειδίκευση των ποσών κατά καλλιέργεια και προϊόν, η οποία είναι η εξής:

    1. ΒΑΜΒΑΚΙ

    Μεγάλο ποσοστό ζημίας: Σαράντα πέντε (45) β¬ / στρέμμα

    Μικρότερο ποσοστό ζημίας: Είκοσι πέντε (25) β¬ / στρέμμα

    2. ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΣ

    Μεγάλο ποσοστό ζημίας: Είκοσι πέντε (25) β¬ / στρέμμα

    Μικρότερο ποσοστό ζημίας: Είκοσι (20) β¬/ στρέμμα

    Σε όλους τους καλλιεργητές αραβόσιτου δίδεται επιπλέον των ανωτέρω, έκτακτη ενίσχυση 5,5 β¬/στρέμμα και επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου αυξημένη κατά 40%.

    3. ΣΚΛΗΡΟ ΣΙΤΑΡΙ

    Μεγάλο ποσοστό ζημίας: Δέκα (10) β¬ / στρέμμα

    Μικρότερο ποσοστό ζημίας: Επτά (7) β¬ / στρέμμα

    Στους καλλιεργητές σκληρού σίτου δίδεται επιπλέον των ανωτέρω, έκτακτη ενίσχυση 3,0 β¬/στρέμμα και επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου αυξημένη κατά 40%.

    4. ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ

    Μεγάλο ποσοστό ζημίας: Δώδεκα (12) β¬ / στρέμμα

    Μικρότερο ποσοστό ζημίας: Οκτώ (8) β¬ / στρέμμα

    Στους καλλιεργητές μαλακού σίτου δίδεται επιπλέον των ανωτέρω, έκτακτη ενίσχυση 2,5 β¬/στρέμμα και επιστροφή φόρου κατανάλωσης πετρελαίου αυξημένη κατά 40%.

    5. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ - ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ

    Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας προσδιορισμού των περιοχών όπου διαπιστώνεται μείωση της παραγωγής, από την Ειδική Επιτροπή Πανεπιστημιακών, θα γνωστοποιηθεί από τον ΕΛ.Γ.Α. το ύψος της αποζημίωσης για την περίπτωση του μεγάλου ποσοστού ζημίας και την περίπτωση του μικρότερου ποσοστού ζημίας, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της 22/01.

    6. ΟΠΩΡΟΦΟΡΑ ΔΕΝΔΡΑ - ΚΑΠΝΟΣ -ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ - ΠΑΤΑΤΑ

    Επιταχύνονται αποφασιστικά οι προβλεπόμενες διαδικασίες στον ΕΛ.Γ.Α. ώστε πολύ σύντομα να καταβληθούν στους δικαιούχους αγρότες, με πίστωση των προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών τους, τα αναλογούντα στον καθένα ποσά αποζημιώσεων κατά προϊόν.

    Β· Επισημαίνεται ότι με την πληρωμή των προαναφερόμενων ποσών αποζημιώσεων, το εισόδημα των αγροτών ανά στρέμμα και ανά είδος καλλιέργειας είτε προσεγγίζει, είτε ξεπερνά τον μέσο όρο της προηγούμενης τριετίας και πάντως είναι μεγαλύτερο από αυτό του καλλιεργητικού έτους 2006.

    Ποτέ μέχρι σήμερα, στην ιστορία της ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων, δεν αποφασίστηκε να δοθούν τόσο γενναίες κατβ εξαίρεση αποζημιώσεις (πακέτο 500 εκ. ευρώ), πέραν των αποζημιώσεων τις οποίες δικαιούνται οι αγρότες από τον ΕΛΓΑ.

    Β· Οι διαδικασίες καταβολής από τον ΕΛΓΑ θα επιταχυνθούν ώστε οι παραγωγοί να λάβουν τις δικαιούμενες αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν. Με σαφές χρονοδιάγραμμα και σαφή τρόπο πληρωμής (πίστωση των ατομικών τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων).

    Β· Όλες οι ενέργειες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγιναν με εξαιρετική ταχύτητα, ιδιαίτερα εκείνες που αφορούσαν το δύσκολο έργο της αναλυτικής εξειδίκευσης των διαφόρων κατηγοριών των αποζημιώσεων και των οικονομικών ενισχύσεων που δικαιούται η καθεμία κατηγορία παραγωγών (στοιχεία από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το ΚΕΠΥΟ, τον ΕΛΓΑ και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες και Οργανισμούς).

    Β· Η εργασία της απόλυτης εξειδίκευσης είναι πρωτοφανής σε έκταση και πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο βαθμό, δηλαδή κατά συγκεκριμένο προϊόν, συγκεκριμένες περιοχές και συγκεκριμένους παραγωγούς. Όχι μόνο δεν έχει υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση, αλλά αντίθετα έχει υπάρξει μεγάλη επιτάχυνση της όλης διαδικασίας.

    Β· Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο διάλογος με τους αγρότες και με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, καθώς και με εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ξεκίνησε αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης. Υπήρξε εξαρχής σαφής και συγκεκριμένος, σε όλες τις φάσεις του. Η Κυβέρνηση έδρασε ταχύτατα και άμεσα και χάρη της ικανοποίησης των αγροτικών αιτημάτων και χάρη του συμφέροντος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.

    Β· Όσον αφορά τα άλλα προϊόντα φυτικής ή ζωικής παραγωγής, η Κυβέρνηση θα εξετάσει τα σχετικά αιτήματα των αγροτών, με την ίδια φροντίδα, αξιοπιστία και αποφασιστικότητα που έχει επιδείξει έως τώρα.

    Β· Πέραν των ανωτέρω άμεσων μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, ο διεξαγόμενος διάλογος θα συνεχιστεί στο πλαίσιο των «ανοιχτών θυρών» και της συντονισμένης κοινής προσπάθειας εντός και εκτός του Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής (ΕΣΑΠ) -το οποίο θα αναδιαρθρωθεί και θα γίνει πιο ευέλικτο. Σταθερή απόφαση του Υπουργού κ. Σωτήρη Χατζηγάκη είναι στο ΕΣΑΠ να συζητηθούν όλα τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου και μάλιστα με ανοιχτή ατζέντα και σαφές χρονοδιάγραμμα.

    Απάντηση από Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανo αγροτών

    Εκ μέρους του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών, ο κ. Βασίλης Κιλάφας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, δήλωσε πως οι αγρότες εκφράζουν την πλήρη απογοήτευσή τους για την αδιαλλαξία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, τόσο για τις εξειδικεύσεις όσο και για το ύψος των αποζημιώσεων και του χρονοδιαγράμματος και της καταβολής των αποζημιώσεων.

    Η απόφασή μας είναι κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ανέφερε ο κ. Κιλάφας.

    Παραμένουν στα μπλόκα

    Σήμερα συνεδριάζουν τα συντονιστικά όργανα των αγροτών, προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για τον καθορισμό της στάσης τους, σύμφωνα με δηλώσεις αγροτοσυνδικαλιστών, ενώ οι αγροτικές κινητοποιήσεις συνεχίζονται, με αποκλεισμούς δρόμων και μπλόκα.

    Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών -Θεσσαλονίκης, στα Τέμπη, στη Νίκαια της Λάρισας, στις Μικροθήβες της Μαγνησίας και στο Κάστρο της Βοιωτίας. Κλειστός είναι και η εθνική Αθηνών -Πάτρών στον Ισθμό της Κορίνθου.

    Κλειστή επβ αόριστον είναι η Εγνατία Οδός, στο ύψος της Χρυσούπολης και του Στρυμόνα, ενώ η παλιά εθνική οδός, στα ίδια σημεία, έχει κλείσει μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

    Άνοιξε, ωστόσο, ο κόμβος στο Σταυρό Αμυγδαλεώνα, ενώ τη γέφυρα του Στρυμόνα θα κλείσουν το μεσημέρι, αγρότες της Ξάνθης.

    Στο ύψος των Γρεβενών, η Εγνατία Οδός θα κλείσει στις δύο και μισή, για δύο ώρες, ενώ κλειστή παραμένει επβ αόριστον, στο ύψος της Κουλούρας Ημαθίας.

    Αγρότες έκλεισαν ήδη και το τελωνείο της Νίκης, από τις 11.00 το πρωί και για τρεις ώρες.

    Ανοιχτά ήταν όλη τη νύχτα τα μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης, που θα κλείσουν πάλι το μεσημέρι, ενώ κλειστή εξακολουθεί να παραμένει η συνοριακή διάβαση στον Προμαχώνα, όπου οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους.

    Κλειστοί είναι οι δρόμοι προς το τελωνείο των Κήπων και στο Ορμένιο Έβρου.

    Στη μία μετά το μεσημέρι αναμένεται να κλείσει για μιάμιση ώρα ο κόμβος στα διόδια των Μαλγάρων, ενώ αντίστοιχα θα κλείσουν, στα ανατολικά της πόλης και τα «Πράσινα Φανάρια».

    Το απόγευμα θα κλείσει και ο δρόμος στη Χαλκηδόνα.

    Τρακτέρ παραμένουν συγκεντρωμένα στην εθνική οδό Κοζάνης - Λάρισας, στα Σέρβια, στην Καστοριάς - Κοζάνης, στο Αργος Ορεστικό και στο Κωσταράζι και στην παλιά εθνική οδό Κοζάνης - Φλώρινας (ΑΕΒΑΛ).

    Κατά διαστήματα ανοίγουν και κλείνουν και τα μπλόκα σε παρακαμπτήριους των κεντρικών εθνικών οδών, σε διάφορα σημεία της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης.

    Μπλόκα των αγροτών περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν στα Μάλγαρα, και στα «Πράσινα Φανάρια» στο δρόμο προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.Την ώρα αυτή, η κίνηση των οχημάτων στα Μάλγαρα, αλλά και προς το αεροδρόμιο διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

    Στην Πελοπόννησο, εκτός από το μπλόκο στον Ισθμό, αγρότες παραμένουν από χθες στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας και είναι κλειστή η εθνική οδός Καλαμάτας - Τρίπολης, ενώ σήμερα έκλεισαν την εθνική οδό και στην Τσακώνα, διακόπτοντας την κυκλοφορία των οχημάτων τόσο προς Τρίπολη όσο και προς Κυπαρισσία.

    Από τις 9:00 το πρωί σήμερα οι αγρότες της δυτικής Μεσσηνίας έκλεισαν το δρόμο Κυπαρισσία - Πύργος στο Καλό Νερό κι η μόνη διέξοδος του νομού είναι από Λακωνία.

    Στην Κρήτη, συνεχίζεται ο αποκλεισμό στο Πλατάνι Χανίων, ενώ σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του Ηρακλείου, που έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι την Εθνική οδό Ηρακλείου - Χανίων στο ύψος των Ληνοπεραμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2009 - 11:30:20 UTC