Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία για την εξωτερική πολιτική
  • [02] "Σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] Συνάντηση με Αλμούνια

  • [01] Συνεργασία για την εξωτερική πολιτική

    Συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προς τα Σκόπια, ότι «όσο η ηγεσία τους καλλιεργεί ατμόσφαιρα προκλήσεων, εθνικισμού και μισαλλοδοξίας η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην χρηματοδότηση της κατασκευής του ευρωπαϊκού οδικού'' άξονα 10'', στην μετονομασία του οποίου προχώρησε προκλητικά η γειτονική χώρα».

    Επανέλαβε ότι, «οι ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές φυλοδοξίες των Σκοπίων δεν θα ικανοποιηθούν, όσο συνεχίζουν σκόπιμα, την εμμονή τους σε ένα γκρίζο παρελθόν και η ηγεσία τους, με την ανερμάτιστη πολιτική της, δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον αλλά μόνο για μικροκομματικά οφέλη, ενόψει εκλογών».

    Ο κ. Καραμανλής καυτηρίασε έντονα την αδιαλλαξία των Σκοπίων και τις πρόσθετες, όπως τόνισε, προκλητικές αποφάσεις τους, όπως οι ανιστόρητες ονομασίες γηπέδων, δρόμων και η μετονομασία του ''άξονα 10'' και πρόσθεσε ότι η κοντόφθαλμη αυτή πολιτική αντιβαίνει τις σχέσεις και τις αρχές καλής γειτονίας .

    «Οι θέσεις και οι αποφάσεις μας είναι πάντα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και όλα γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και με ξεκάθαρες θέσεις», τόνισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:

    «Εμείς λέμε ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει στα πάντα. Καλούμε τα Σκόπια να συμπράξουν στην εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής λύσης, δεν θέλουμε να βρεθούν αποκλεισμένοι από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ.Το συμφέρον της περιοχής επιβάλει στην ηγεσία της γείτονος χώρας να εγκαταλείψει το γκρίζο παρελθόν και να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό της μέλλον».

    «Η Ελλάδα έχει τα μέσα, δεν τα εγκαταλείπει, τα χρησιμοποιεί με σύνεση και με αξιοπιστία, την ώρα που πρέπει», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Εξάλλου, απαντώντας ο πρωθυπουργός, στο ερώτημα του κ Καρατζαφέρη αν υπήρξαν πτήσεις αμερικανικών αεροσκαφών προς την εμπόλεμη ζώνη στη Μέση Ανατολή, διέψευσε κατηγορηματικά τονίζοντας ότι, «όπως κανένα ελληνικό λιμάνι έτσι και κανένα ελληνικό αεροδρόμιο δεν έχει χρησιμοποιηθεί στη συνεχιζόμενη κρίση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

    Απάντηση σε ερώτηση για τη Γάζα

    "Δεν έγινε καμία μεταφόρτωση αμερικάνικου στρατιωτικού υλικού σε κανένα ελληνικό λιμάνι". Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από το βήμα της Βουλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με τις πρωτοβουλίες της ελληνικής Κυβέρνησης για το Παλαιστινιακό. "Ζήτημα μεταφόρτωσης στρατιωτικού υλικού σε ελληνικό έδαφος για λογαριασμό του Ισραήλ δεν ζητήθηκε και βεβαίως δεν έγινε. Ζήτημα πραγματοποίησης τέτοιας μεταφόρτωσης δεν τέθηκε και δεν τίθεται" τόνισε ο πρωθυπουργός.

    Διευκρίνισε επίσης ότι, "πράγματι, από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν δεν υπήρχε καμία πολεμική εμπλοκή στην περιοχή μας, τέθηκε από την αμερικανική πλευρά, ζήτημα μεταφόρτωσης στο λιμάνι του Αστακού, αμερικανικού στρατιωτικού υλικού, και υπογραμμιζόταν ότι προοριζόταν για αμερικανικές αποθηκευτικές μονάδες στο Ισραήλ". Όπως σημείωσε ο κ. Καραμανλής, "το πλοίο έφτασε ανοιχτά του Αστακού στις αρχές του μήνα. Δεν υπήρξε ωστόσο άδεια από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και μεταφόρτωση δεν έγινε. Με λίγα λόγια: Ναι, υπήρξε αίτημα. Ναι, έφτασε το πλοίο ανοιχτά του Αστακού. Δεν έγινε όμως καμιά μεταφόρτωση και το πλοίο αναχώρησε" δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Καραμανλής.

    Παράλληλα, τόνισε ότι "δεν μπορεί να αγνοείται το γεγονός ότι το αίτημα μεταφόρτωσης στρατιωτικού υλικού από μια χώρα για δυνάμεις της ίδιας χώρας υποβλήθηκε σε ανύποπτη περίοδο", ενώ υπογράμμισε ότι "στο αίτημα που υπέβαλε το Νοέμβριο η αμερικανική πλευρά τονιζόταν κατηγορηματικά ότι η μεταφορά υλικού γινόταν μεταξύ αμερικανικών αποθηκευτικών μονάδων και ότι το υλικό αυτό θα παρέμενε στην επιμέλεια της αμερικανικής κυβέρνησης, χωρίς να μεταφερθεί ούτε η επιμέλεια ούτε η ιδιοκτησία στην ισραηλινή κυβέρνηση".

    O κ. Καραμανλής είπε ότι η υπεραπλούστευση και διαστρέβλωση μπορεί να βολεύουν όποιον επενδύει στο λαϊκισμό δεν υπηρετούν όμως το συμφέρον του τόπου και χαρακτήρισε "τουλάχιστον άδικη για την Ελλάδα, κάθε απόπειρα, που έχει στόχο να την εμφανίσει αποστασιοποιημένη από τις πάγιες θέσεις της για ειρήνη στη Μέση Ανατολή", αλλά και "τουλάχιστον περίεργο να προτείνονται μονομερείς δράσεις που δεν εγγυώνται κανένα θετικό αποτέλεσμα για τον πολύπαθο λαό της Γάζας: Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για έλλειψη ευαισθησίας, γρήγορων διπλωματικών ανακλαστικών ή για έλλειψη πρωτοβουλιών για τον τερματισμό τραγωδίας".

    Τέλος, είπε ότι η "ουδέποτε διστάσαμε να καταγγείλουμε τη βία, από όπου κι αν προέρχεται, είτε συνίσταται σε τρομοκρατικές ενέργειες είτε σε πέραν από κάθε μέτρο στρατιωτικές δράσεις, απέναντι σε υπαρκτές προκλήσεις. Πολύ περισσότερο, όταν οι δυσανάλογες στρατιωτικές ενέργειες έχουν ως θύματα αμάχους. Η βία δεν μπορεί να είναι μέσο επίλυσης προβλημάτων. Η απώλεια ζωών, οι τραυματισμοί, ο πόνος των αμάχων ενισχύουν τα άκρα. Επιβαρύνουν τη δύσκολη προσπάθεια την ειρήνευσης. Δημιουργούν συνθήκες αποσταθεροποίησης".

    [02] "Σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση"

    Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να τεθεί υπόψη της Ολομέλειας της Βουλής, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και της λίμνης Βιστωνίδας.

    Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, "επειδή η παρούσα Βουλή βρίσκεται ήδη στη δεύτερη τακτική σύνοδό της και είναι σφόδρα πιθανή η διάλυση της, επείγει η κίνηση, της κατά το άρθρο 86 του Συντάγματος διαδικασίας, ώστε να μη λήξει η κατά χρόνο αρμοδιότητα της Βουλής και να μη διαφύγουν του δικαστικού ελέγχου πράξεις, που τελέστηκαν κατά την προηγούμενη βουλευτική περίοδο".

    Ομιλία Παπανδρέου στα Τρίκαλα

    Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία να «σταματήσει τα επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο» απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην αρχή της ομιλίας του σε πολιτική εκδήλωση στο Δημοτικό Κλειστό Στάδιο Τρικάλων, υπογραμμίζοντας, επιπλέον, ότι «η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές, δεν θα ανεχτεί ούτε θα επιτρέψει τέτοιες ενέργειες και αυτό πρέπει να το σημειώσει η Τουρκία και όποιος άλλος "ενδιαφερόμενος"».

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι «επί πέντε χρόνια έχει σταυρώσει τα χέρια και βλέπουμε την Τουρκία να αποθρασύνεται».

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην κυβέρνηση γιατί «έφερε την χώρα αθωράκιστη μπροστά στις νέες εξελίξεις» με τις πολιτικές της, ενώ αναφερόμενος στην συζήτηση στην Βουλή της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής είπε «να δούμε αν αύριο θα τραπούν και πάλι σε φυγή μπροστά στην απαίτηση του λαού για διαφάνεια ή αν θα συγκαλύψουν και πάλι».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για την υπερχρέωση της χώρας, την διεύρυνση της φτώχειας και την κρίση και πρόσθεσε ότι «τώρα προσπαθούν να γαντζωθούν από έναν επικοινωνιακό ανασχηματισμό, προσπαθούν να εξαγοράσουν ψήφους με χρήση πόρων του ΟΑΕΔ, και σκηνοθετούν συναντήσεις για δήθεν πιέσεις στους τραπεζίτες και όλα αυτά με μόνη πυξίδα την δική τους διάσωση».

    «Σήμερα στις Βρυξέλλες θα ακούσουμε και επίσημα τα μαύρα μαντάτα για την ελληνική οικονομία» είπε στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι «ξέρουμε τι θα πεί ο κ. Αλμούνια, τα είπαμε στη Βουλή προ μηνός».

    «Η χώρα είναι μια ανάσα πριν την ύφεση» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «δεν θα το επιτρέψουμε, το ΠΑΣΟΚ έχει τη λύση για την διέξοδο από την κρίση και σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη».

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει και άμεσο πρόγραμμα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, καταπολέμησης της ανεργίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι εκείνο που απαιτείται είναι μια νέα κυβέρνηση.

    «Την λύση θα δώσουν οι κάλπες, την λύση θα την δώσει ο λαός και μάλιστα πολύ σύντομα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας ταυτόχρονα την βεβαιότητά του ότι το Κίνημα θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών.

    «Θα έχουμε τιτάνιο έργο μπροστά μας, όμως έχουμε ολοκληρωμένο οδηγό το πρόγραμμά μας» είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται ευνομούμενο κράτος, οικονομική ανάπτυξη, κοινωνική αλληλεγγύη, δίκαιη ανακατανομή του πλούτου και σιγουριά και ασφάλεια για τον κάθε πολίτη.

    «Η φωνή των αγροτικών κινητοποιήσεων από όλη την Ελλάδα εκφράζει την αγωνία των αγροτών για το σήμερα αλλά και για το αύριο» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για πλήρη εγκατάλειψη των αγροτών.

    «Το ΠΑΣΟΚ γνωρίζει τα προβλήματα και τα ονομάζει» είπε ο κ. Παπανδρέου ενώ αναφερόμενος στην Θεσσαλία είπε ότι ένα από τα βασικότερα προβλήματα της περιοχής είναι οι υδάτινοι πόροι.

    «Εγγυόμαστε ότι η Θεσσαλία δεν θα γίνει Σαχάρα» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ειδικά για τους υδάτινους πόρους, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει σε εκτίμηση των αναγκών σε νερό κάθε περιοχής, στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, στην κατασκευή έργων αποταμίευσης νερού, στην προώθηση λιγότερο υδροβόρων καλλιεργειών και στην δημιουργία σύγχρονου φορέα διαχείρισης υδάτων.

    Αναφερόμενος, ιδιαίτερα στα Τρίκαλα, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο και για συνδυασμό αγροτικής ανάπτυξης με εναλλακτικό τουρισμό μέσω της «αξιοποίησης των Μετεώρων και του ορεινού όγκου, αλλά και του πολιτισμού της περιοχής».

    Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου μνημόνευσε τον «τροβαδούρο και αγαπημένο συνθέτη του Ανδρέα, Βασίλη Τσιτσάνη» λέγοντας «ελπίζουμε να μην έχουμε μπροστά μας πολλές "Συνεφιασμένες Κυριακές"».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια έκανε λόγο για συνέχιση των κοινοτικών επιδοτήσεων και μετά το 2013 μέσω «σκληρών διαπραγματεύσεων», εκσυγχρονισμό των αγροτικών εκμεταλλεύσεων μέσω προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και δημιουργία νέων ισχυρών δομών με την δέσμη αυτών των μέτρων να αποσκοπεί στην «νέα γεωργία» όπου ο αγρότης «θα επιλέγει αυτό το επάγγελμα που θα είναι αναβαθμισμένο και με προοπτικές».

    Η αύξηση των δημοσίων επενδύσεων για την βελτίωση των υποδομών διαχείρισης υδάτων και της ανταγωνιστικότητας και ποιότητας των προϊόντων, η εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά και η ριζική αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων, η θέσπιση κινήτρων για νέες ισχυρές συλλογικές δομές, η αλλαγή των συνεταιριστικών οργανώσεων ώστε να είναι «στην υπηρεσία του απλού αγρότη και όχι εφαλτήριο για τις προσωπικές στρατηγικές των διοικούντων, η καθιέρωση Μητρώου Αγροτών και εμπόρων αγροτικών προϊόντων, η διασφάλιση συνεχούς ενημέρωσης των αγροτών, ο χωροταξικός σχεδιασμός, ο εκσυγχρονισμός του ΕΛΓΑ, η ανάπτυξη σύγχρονου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και η αύξηση της βασικής σύνταξης των αγροτών αλλά και η δυνατότητα συνταξιοδότησης των αγροτών με 37 χρόνια ασφάλισης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, αποτελούν την δέσμη μέτρων για την «Συμφωνία Εμπιστοσύνης» του ΠΑΣΟΚ με τον αγροτικό κόσμο, είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα δέκα μέτρα άμεσης στήριξης των αγροτών λόγω της οικονομικής κρίσης, και πιό συγκεκριμένα:

  • Να δοθεί 1 δισ. ευρώ απο τα 28 δισ που δίνονται στις τράπεζες στον αγροτικό τομέα.

  • Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών και να συμπεριλαμβάνεται και περίοδος χάριτος 2 ετών.

  • Πάγωμα όλων των ενήμερων δανείων για δύο χρόνια, χωρίς δόσεις κεφαλαίου, τόκους υπερημερίας και ανατοκισμό των τόκων.

  • Επέκταση των παραπάνω ρυθμίσεων και για «συγκεκριμένες περιπτώσεις υγιών οργανώσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων.

  • Αμεση επέκταση του ΤΕΜΠΜΕ και στις επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα

  • Αύξηση απο το 7% στο 11% της επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες που υπάγονται στο ειδικό καθεστώς για όλα τα προϊόντα φυτικής και ζωϊκής προέλευσης.

  • Επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου σε ποσοστό 4% επί του συνολικού ύψους των τιμολογίων πώλησης αγροτικών προϊόντων με βάση στοιχεία του 2007.

  • Χορήγηση ουσιαστικού επιδόματος θέρμανσης.

  • Κατάργηση του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας και επαναφορά του φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.

  • Αύξηση της επιδότησης του μεταφορικού κόστους ζωοτροφών για τις μειονεκτικές και νησιώτικες περιοχές.

    «Αυτές οι προτάσεις και αυτές οι δεσμεύσεις μας θα γίνουν πράξη» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

    Σχόλιο κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος απαντώντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «O αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίζει την αδιέξοδη τακτική

    n της άρνησης των πάντων και του μηδενισμού

    n της καταστροφολογίας και του συνειδητού εκφοβισμού της κοινωνίας

    n της κινδυνολογίας και της εκλογολογίας.

    Αφού για μήνες έκανε πως δεν βλέπει την διεθνή οικονομική κρίση, τώρα ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να γίνει εκ των υστέρων προφήτης. Βλέπει παντού καταστροφές και κινδύνους.

    Και περηφανεύεται - όπως λέει - ότι το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε την Ελλάδα «στη καλύτερη οικονομική κατάσταση από τη μεταπολίτευση». Ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου ότι οι κυβερνήσεις των οποίων ήταν κορυφαίο μέλος άφησαν πίσω τους ανεργία σε ποσοστό πάνω από έντεκα τοις εκατό και έλλειμμα πάνω από επτά τοις εκατό. Αυτή είναι η αλήθεια. Κι όχι όσα ισχυρίζεται ο κ. Παπανδρέου.

    Παραχαράσσοντας την αλήθεια ο κ. Παπανδρέου δεν πείθει κανένα. Έχει τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Τρέχει πίσω από τις εξελίξεις.

    Κυρίως δεν πείθουν κανένα τα εξωπραγματικά σχέδια του κ. Παπανδρέου για την οικονομία που δεν είναι τίποτε άλλο από ανεφάρμοστες εκθέσεις ιδεών.

    Με παχιά λόγια πολιτική δεν γίνεται. Ούτε με συνθήματα περασμένων εποχών στα οποία εξακολουθεί να είναι προσκολλημένο το ΠΑΣΟΚ.

    Το κυριότερο: Ο κ. Παπανδρέου δεν λέει που θα βρει τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει όσα ανεφάρμοστα υπόσχεται στους πάντες.

    Με τη σιωπή σβ αυτό το καίριο ερώτημα ο κ. Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα προδίδουν τις πραγματικές τους προθέσεις: Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα αποκτήσουν την εξουσία. Με κάθε θυσία. Ακόμη και κακολογώντας διεθνώς την χώρα. Ακόμη και προσπαθώντας να εκφοβίσουν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

    Γι αυτό μιλάνε όλο και συχνότερα όλο και περισσότερο για εκλογές. Αδιαφορώντας ότι παίζουν με τους θεσμούς.

    Δεν θα τους ακολουθήσουμε σ αυτή την επίδειξη πολιτικής ανευθυνότητας.

    Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα όραμα, έχει ένα στόχο: Να πάει τη χώρα μπροστά. Με πρόγραμμα. Με σχέδιο. Χωρίς κραυγές.

    Ειδικά τώρα που όλος ο κόσμος διέρχεται μια μεγάλη διεθνή οικονομική κρίση η χώρα εμπιστεύεται περισσότερο από ποτέ τη στάση ευθύνης του Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και απορρίπτει τον ανεύθυνο πολιτικό λόγο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνεργασία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με την υπουργό εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη (11:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμο)

  • Ο ΥΜΕ Ε. Στυλιανίδης παρουσία του ΥΠΕΣΔΔΑ Π. Παυλόπουλου, θα παρουσιάσει τους νέους τύπους αδειών οδήγησης (11:30:00, Χολαργός)

  • Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της εθελοντικής εκστρατείας αναδάσωσης της Πεντέλης οργανώνει ο Σύνδεσμος 22 Δήμων & Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (12:30:00, Αθήνα/Αίγλη Ζαππείου)

  • Συνάντηση του Αλ. Αλαβάνου με τον υπουργό Αγρατικής Ανάπτυξης κ. Χατζηγάκη (13:00:00, Αθήνα)

  • Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΥΠΕΞ από την Υπουργό Ν.Μπακογιάννη (13:00:00, Αθήνα)

  • Αποστολή Νέας Ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα (14:00:00, Πειραιάς /Λιμάνι )

  • Συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων του νέου κόμματος, που θα προκύψει από την ιδρυτική διάσκεψη, στις 17 & 18 Ιανουαρίου. Ηγεσία, όνομα, έμβλημα, καταστατικό, προγραμματικές θέσεις - (15:00:00, Αθήνα)

  • Συνεδριάση υπό τον Λ. Ζαγορίτη, των Γραμματειών Διεθνών Σχέσεων και απόδ. ελληνισμού της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ για τις ευρωεκλογές (16:00:00, Αθήνα)

  • Ημερίδα "Η εφαρμογή των ΔΛΠ στην Ελλάδα - Προβλήματα, αδυναμίες, οφέλη και προοπτικές" στο ΕΒΕΘ ( 17:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Πολιτική εκδήλωση του ΣΥΝ - Ομιλία Αλέξη Τσίπρα (19:00:00, Αθήνα)

  • Συζήτηση για το Λιμάνι διοργανώνει η δημοτική παράταξη "Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια", στην Αποθήκη Γ', στο Λιμάνι. (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Λιμάνι)

  • Γενική συνέλευση της θεματικής εργασιών του ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης (19:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης σε εκδήλωση που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης - απονομή βραβείων "Μέγας Αλέξανδρος" σε αθλητές - αθλήτριες (19:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνάντηση της διοίκησης του Συνδέσμου Οικοδομικών Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος με εκπροσώπους των ΜΜΕ, στο εστιατόριο "DEAL" (21:00:00, Θεσσαλονίκ)

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα ανδρών-Κλήρωση της φάσης των «16» - 14:00:00, Βαρκελώνη, Ισπανία

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (18η ημέρα) - 18:00:00, ΑΣΚ Ολυμπιακός-Πιερικός

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών (Φάιναλ Φορ)-Κλήρωση - 11:00:00, Γραφεία ΕΟΚ, Μαρούσι

    [04] Συνάντηση με Αλμούνια

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου θα συναντηθεί σήμερα, στις Βρυξέλλες, με τον αρμόδιο κοινοτικό επίτροπο Χοακίμ Αλμούνια.

    Επίσης,ο κ. Παπαθανασίου ενδέχεται να συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ, καθώς και τον πρόεδρο της ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ. Αύριο, θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στη σύνοδο του Εcofin.

    Σε περίοδο βαθιάς ύφεσης εισέρχονται οι χώρες της ευρωζώνης, σύμφωνα με την έκθεση που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η Κομισιόν για την κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 January 2009 - 5:30:26 UTC