Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-11-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τήρηση του προγράμματος των εκατό ημερών"
  • [02] Περιοδείες και ομιλίες των υποψηφίων
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Δικαίωμα στην εργασία"

  • [01] "Τήρηση του προγράμματος των εκατό ημερών"

    Το νομοσχέδιο για τη διαφάνεια και αξιοκρατία των προσλήψεων θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που συνέρχεται στις 11 το πρωί, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    Είναι χρέος μας να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα του κάθε πολίτη τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας κατά τη διάρκεια της χθεσινής άτυπης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ερχόμενος κατευθείαν από το αεροδρόμιο, μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο, όπου παρέστη στην τελετή της 20ης επετείου από την πτώση του Τείχους.

    Στο αεροδρόμιο, όπως ο ίδιος ανέφερε, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς, με τον οποίο συζήτησε την πορεία της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην παρουσία του στο Βερολίνο τόνισε ότι η παρουσία της χώρας στις μεγάλες αλλαγές που συντελούνται, έχει ιδιαίτερη σημασία.

    Η άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε ως στόχο, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, να γίνει ένας πρώτος απολογισμός του κυβερνητικού έργου στο σύντομο διάστημα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά της η κυβέρνηση.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι παρότι το διάστημα είναι πολύ μικρό ο απολογισμός του έργου είναι θετικός, καθώς η κυβέρνηση παρεμβαίνει καθημερινά και άμεσα σε όλο το εύρος των θεμάτων που αφορούν στον πολίτη, παρά τη δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στη χώρα και η οποία δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές της δυνατότητες.

    Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι η τήρηση του προγράμματος των εκατό πρώτων ημερών, καθώς, είπε, οι δεσμεύσεις αυτές είναι προϋπόθεση για να γίνουν τα επόμενα βήματα, τα οποία προσδιόρισε ως εξής:

    - ανάρτηση υπογραφών και αποφάσεων στο διαδίκτυο

    - ψήφιση του νόμου για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

    - μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών

    - κατάθεση νομοσχεδίου για τις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής

    - ρύθμιση χρεών επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση και τη ρευστότητα στην αγορά (ΤΕΜΠΜΜΕ)

    - πρωτοβουλίες για την προστασία της απασχόλησης από καταχρηστικές απολύσεις και αλλαγή του καθεστώτος "ενοικίασης" εργαζομένων

    - κίνητρα πρόσληψης νέων ανέργων

    - έναρξη διαλόγου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

    - εκλογικός νόμος.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου δεν μπορούν να γίνουν όλα σε 34 ή 100 μέρες και συνεχίζεται η καταγραφή των πραγματικών προβλημάτων κατά υπουργείο.

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην κατάσταση την οποία η νέα κυβέρνηση παρέλαβε τόνισε ότι ακόμα και η οικονομία είναι θύμα του τρόπου οργάνωσης της πολιτείας. Πρόσθεσε ότι "εχθροί μας" είναι η αδιαφάνεια, οι πελατειακές σχέσεις, οι ανισότητες, τα μικρά και μεγάλα συμφέροντα που θέλουν να επιβάλλουν τη θέλησή τους σε βάρος του εθνικού και δημοσίου συμφέροντος.

    Δίνουμε μάχη, πρόσθεσε, για την ανόρθωση του κύρους και της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς.

    Τόνισε, επίσης, ότι άρχισε η μεγάλη ανατροπή στη δομή του ελληνικού κράτους, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για ανακατανομή αρμοδιοτήτων, αλλά για μια ριζική αλλαγή, η οποία θα αποτελέσει το πρόπλασμα του μελλοντικού κράτους και αυτό, όπως είπε, είναι μια μεγάλη και διαρκής προσπάθεια. Θέλουμε, υπογράμμισε, ένα κράτος ορθολογικό και αποτελεσματικό που θα υπηρετεί τους Έλληνες.

    Οι αλλαγές που έχουν γίνει και όσες θα ακολουθήσουν, ανέφερε ο πρωθυπουργός, δείχνουν ότι αλλάζουμε τον τρόπο και το ήθος της διακυβέρνησης στη χώρα με τέτοιο τρόπο, που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορεί να αγνοήσει στο μέλλον.

    Χαρακτήρισε μονόδρομο αυτές τις αλλαγές και προϋπόθεση για όσα θα ακολουθήσουν. Πρόσθεσε ότι έχει γίνει μόνο η αρχή και υπενθύμισε ότι η εντολή που έλαβε η κυβέρνηση είναι να αλλάξει ριζικά την πορεία της χώρας.

    Αναφερόμενος στο προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση τόνισε ότι αυτός καταρτίστηκε με σκοπό να αντιμετωπίσει την κρίση και να βάλει τη χώρα και τους πολίτες σε μια νέα τροχιά ελπίδας και ανάπτυξης. Δεν είναι, τόνισε, ένας προϋπολογισμός κομμένος και ραμμένος για να χωρέσει με αμυντικό τρόπο στους περιορισμούς της κρίσης.

    Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ως ένα προϋπολογισμό καθαρών λογαριασμών, ο οποίος βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και όχι σε στοιχεία που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βαδίζει δυναμικά στο δρόμο της υλοποίησης του προγράμματος των εκατό ημερών και κάθε εβδομάδα θα υπάρχει και μία σημαντική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών, τη διαφάνεια και ένα καλύτερο κράτος.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αναθέρμανση της αγοράς, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στην οικονομία να κινηθεί και πάλι. Και όλα αυτά, όπως τόνισε, δείχνουν ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής παρά την οικτρή, όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που άφησε πίσω της η Νέα Δημοκρατία.

    Αναφέρθηκε στα προβλήματα που συναντά καθημερινά η κυβέρνηση, αλλά απευθύνοντας συστάσεις προς τους υπουργούς τόνισε ότι η κυβέρνηση εξελέγη για να λύσει τα προβλήματα και δεν έχει νόημα να αντιμετωπίζουμε μόνο τα προβλήματα αλλά να αποδεικνύουμε κάθε μέρα ότι η πρώτη σκέψη μας είναι πώς θα βελτιώσουμε τη ζωή του πολίτη.

    Ήρθαμε, τόνισε, για να αλλάξουμε αυτά που ο κόσμος λέει ότι δεν αλλάζουν, δηλαδή οι νοοτροπίες, οι αντιλήψεις και οι συμπεριφορές. Ο ελληνικός λαός μας εξέλεξε ακριβώς για αυτό και πρόσθεσε ότι το υπουργικό συμβούλιο λειτουργεί συλλογικά και συντονισμένα σε αντίθεση με το παρελθόν όπου στις συνεδριάσεις του δίνονταν εντολές ηθικής και χρηστής συμπεριφοράς, εντολές τις οποίες χαρακτήρισε "αστείες προτροπές".

    [02] Περιοδείες και ομιλίες των υποψηφίων

    Την απόφασή του να στηρίξει τον κ. Αντώνη Σαμαρά για την προεδρία της ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε κοινή εμφάνισή του με τον κ. Σαμαρά.

    "Στέκομαι στο πλευρό του και στηρίζω την υποψηφιότητά του", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε ότι "η επιλογή του Αντώνη οδηγεί σε μεγαλύτερη συνοχή, σε διασφάλιση της ενότητας, σε μια παράταξη θεσμών και αρχών, σε ένα ανοιχτό κόμμα με δημοκρατική λειτουργία".

    Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ακόμη ότι κάποιοι πλήγωσαν πολύ και βαθιά τους ψηφοφόρους του κόμματος, και πρέπει να τους φέρουμε πίσω. Ο κ. Αβραμόπουλος αποδοκίμασε στη δήλωσή του συμπεριφορές του παρελθόντος, προσωπικούς μηχανισμούς και παρασκηνιακές λειτουργίες που κόστισαν στο κόμμα.

    Η απόφασή του, εξήγησε, "δεν έχει να κάνει με προσωπικά συναισθήματα και με παζάρια. Η ΝΔ είναι μία και ενιαία. Οι ανάγκες της εποχής επιβάλουν πολιτικές που δεν στέκονται στα πρόσωπα. Απαιτούν συναντίληψη, αλληλεγγύη και κοινή εργασία".

    Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε γενική αναφορά στην πρότασή του για εκλογή του αρχηγού από τη βάση, που αποτέλεσε "ένα πρώτο βήμα για ένα ανοιχτό δημοκρατικό κόμμα χωρίς προσωπικούς μηχανισμούς. Πιστεύω ότι πρέπει να επιλέξουμε αρχηγό με πολιτικούς όρους. Συμφωνώ με τον Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει να πείσουμε τους ψηφοφόρους που έφυγαν να ξαναέρθουν με τη συμπεριφορά μας και το έργο μας".

    Μίλησε ακόμη για το Κέντρο, λέγοντας ότι δεν είναι μια γεωγραφική έννοια, αλλά προσδιορίζεται με πολιτικά χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Σαμαράς, που στεκόταν δίπλα από τον κ. Αβραμόπουλο την ώρα της ανακοίνωσής του, δήλωσε αμέσως μετά: "Ολόθερμα χαιρετίζω την απόφαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου" και πρόσθεσε ότι "στο συνέδριο αποδείξαμε ότι η ενότητα δεν κινδυνεύει. Την ενότητα αυτή θα την μετατρέψουμε σε ελπίδα νίκης". Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη ότι σκόπευε πάντα στην αμφίπλευρη διεύρυνση της παράταξης και πρόσθεσε ότι αυτή η διεύρυνση αρχίζει από τώρα με τη συμφωνία με το Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Η προσπάθεια της ΝΔ δεν αφορά μόνο εκείνους που πήγαν σε άλλα κόμματα αλλά κι εκείνους που έμειναν σπίτι και μας γύρισαν την πλάτη, ανέφερε ο κ. Σαμαράς. Αναγνώρισε δημοσίως στον κ. Αβραμόπουλο ότι η πρωτοβουλία για εκλογή από τη βάση ήταν δική του, και ότι είναι το πρώτο βήμα για να γίνει το κόμμα μεγαλύτερο και πιο ισχυρό.

    Η συμφωνία των δύο, ανέφερε ο κ. Σαμαράς εγγυάται την αμφίπλευρη διεύρυνση. Η ενότητα θα γίνει η αφετηρία για πορεία προς τη νίκη, θα προχωρήσουμε μαζί για να κάνουμε τη ΝΔ μεγαλύτερη και καλύτερη. Τέλος, ανέφερε ότι μέχρι το Πάσχα θα γίνει τακτικό συνέδριο, το οποίο θα αποφασίσει για την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος.

    Συνάντηση Μπακογιάννη με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ

    Σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του κ. Αβραμόπουλου η Ντόρα Μπακογιάννη. «Κάθε στέλεχος της ΝΔ, με βάση τα δικά του βιώματα, διαδρομές και κριτήρια, έχει τη δυνατότητα να τοποθετηθεί. Ο κ. Αβραμόπουλος επέλεξε να τοποθετηθεί υπέρ του κ. Σαμαρά και η απόφασή του είναι απολύτως σεβαστή» είπε.

    Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε με μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη έθεσε το δίλημμα: "Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία ένα κόμμα δίπλα στους πολίτες, δημοκρατικό, δυνατό, και στη βάση του, και στην κοινωνία, που θα αντιπολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ, ή ένα κόμμα περιχαρακωμένο, εσωστρεφές, επιρρεπές στον λαϊκισμό, το οποίο θα προσπαθεί να λύσει τα σύγχρονα προβλήματα με γενικολογίες και παλαιοκομματικές συνταγές;".

    "Η θέση μου δική είναι απολύτως ξεκάθαρη. Η πολιτική και ιδεολογική περιχαράκωση της Νέας Δημοκρατίας είναι συνταγή αποτυχίας. Μια Νέα Δημοκρατία με νέο αρχηγό και παλιά νοοτροπία, δεν έχει μέλλον", τόνισε.

    Σήμερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στις 19:30 σε Νεοδημοκράτες της Δυτικής Αθήνας στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Περιστερίου.

    Περιοδεία Σαμαρά στον Έβρο

    Ο κ. Αντ. Σαμαράς, μίλησε σε συγκέντρωση πολιτικών φίλων του στο Χαλάνδρι, και απηύθυνε ομιλία σε συγκέντρωση στελεχών της Αβ Αθηνών, στο ξενοδοχείο «PARK».

    Ο κ. Σαμαράς μεταξύ άλλων στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ιδεολογία της παράταξης, λέγοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο ιδεολογικός αφοπλισμός της Νέας Δημοκρατίας, και πρόσθεσε: «είχαμε την νοοτροπία να ψαρεύουμε στις όχθες του ποταμού, και ψάχνοντας τον ταλαντευόμενο ψηφοφόρο, δεν αντιληφθήκαμε ότι ο δικός μας κόσμος έφευγε. Αυτούς πρέπει να φέρουμε πίσω, αυτούς που νοιώθουν μέσα τους Νέα Δημοκρατία».

    Σήμερα ο Αντ. Σαμαράς θα περιοδεύσει στο νομό Έβρου. Το πρόγραμμά του είναι το εξής:

    Στις 9.00 το πρωί θα επισκεφθεί το δημαρχείο του Δήμου Σουφλίου, στις 9.45 το δημαρχείο του Δήμου Ορφέα, στις 10.30 το δημαρχείο του Δήμου Διδυμοτείχου και στις 11.30 το δημαρχείο του Δήμου Ορεστιάδος. Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι ο κ. Σαμαράς θα επισκεφθεί το γραφείο της Τ.Ε της Ν.Δ Ορεστιάδος, στις 12.30 θα έχει συνάντηση με φίλους και μέλη της Ν.Δ στο ξενοδοχείο «VIENNΙ» της Ορεστιάδος και στις 14.00 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε φυλάκιο της παραμεθορίου ζώνης.

    Ακολούθως, το απόγευμα στις 18.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα γραφεία της ΝΟΔΕ Έβρου της Ν.Δ. και στις 19.30 θα απευθύνει ομιλία προς τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

    Δήλωση Π. Ψωμιάδη

    «Άλλο Αβραμόπουλος, άλλο Ψωμιάδης. Δεν μπήκα στην κούρσα της διαδοχής για να πλήξω ή να ωφελήσω κάποιον», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, μετά τη δήλωση του Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

    «Αγωνίζομαι για την ενότητα της επόμενης μέρας. Καλώ τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να αντισταθούν στις πιέσεις και να στηρίξουν μια καθαρή και δυνατή φωνή, τη φωνή του Παναγιώτη Ψωμιάδη», πρόσθεσε.

    Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM ο κ. Ψωμιάδης είπε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψήφιους, στην περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, και σημείωσε:

    «Εγώ τα δαχτυλίδια τα έχω καταγγείλει γιατί δαχτυλίδια φοράνε οι πρίγκιπες και έχω καταγγείλει τους πρίγκιπες στη ΝΔ. Εγώ δεν είμαι με τους γαλαζοαίματους, είμαι με τον απλό Νεοδημοκράτη. Δεν κατέβηκα να στηρίξω τη μία ή την άλλη πλευρά. Κατέβηκα να εκφράσω το λόγο, τη φωνή του απλού Νεοδημοκράτη, τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Τη δεύτερη Κυριακή θα προτείνω στον κόσμο, που δεν είναι πρόβατα, να ψηφίσουν ΝΔ, την ενότητα και μία καλύτερη μέρα σύσφιγξης των σχέσεων».

    Σήμερα, ο κ. Ψωμιάδης θα κάνει περιοδείες στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας, όπου θα έχει συναντήσεις με στελέχη και φίλους της ΝΔ.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνάντηση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνας Μπιρμπίλη με τον Συνήγορο του Πολίτη (09:30:00, Αθήνα/Χ. Μέξη 5)

  • Συνάντηση υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου με Πρυτάνεις (09:30:00, Αθήνα/Υπουργείο Παιδείας)

  • Συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου (11:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Διημερίδα ΙΕΝΕ "Ενέργεια και Ανάπτυξη 2009" (11:30:00, Αθήνα/Ευγενίδειo Ιδρυμα)

  • Συνέντευξη Τύπου ΚΘΒΕ για την παρουσίαση της παράστασης «Βασικά με λενβ Θανάση», του Γιώργου Αρμένη, στο φουαγιέ του κτιρίου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (12:00:00, Θεσσαλονίκη/ΕΜΣ)

  • Συνέντευξη τύπου με την ευκαιρία της έναρξης του 21ου Συνεδρίου ΠΑΝΔΟΙΚΟ στη Λαμία (12:00:00, Λαμία)

  • Συνέντευξη Τύπου για την έκθεση "Οι εκδόσεις του Μουσείου Μπενάκη (1935-2009)" (12:30:00, Αθήνα/Μουσείο Μπενάκη-Κουμπάρη)

  • Συνέντευξη Τύπου της εταιρείας Fnac (13:00:00, Αθήνα/Μητροπόλεως 80)

  • Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα δεχθεί τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Μάρκο Κυπριανού (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνάντηση του αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα με τον Κύπριο ΥΠΕΞ Μάρκο Κυπριανού (14:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ)

  • Συνάντηση εργασίας του πρωθυπουργού και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, θα έχει με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Louis Ayala (14:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Μάρκο Κυπριανού (15:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Ημερίδα με θέμα "οι ακτινοβολίες από τις κεραίες στη ζωή και την υγεία μας" διοργανώνει ο δήμος Συκεών, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών (18:00:00, Θεσσαλονίκη/Κομνηνών και Μεγάρων )

  • Συνάντηση υπουργού Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου με ΣΕΒ (18:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Παιδείας)

  • Ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα "πανδημία της νέας γρίπης Η1Ν1", διοργανώνει η Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ, στην αίθουσα τελετών της Παλιάς Φιλοσοφικής (18:30:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ)

  • Επίσκεψη υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελας Γκερέκου στο Λονδίνο

  • Περιοδεία Αντώνη Σαμαρά στον Έβρο

    Αθλητική ατζέντα

  • Χάντμπολ-Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών (1ος όμιλος, 5η ημέρα): ΠΑΟΚ-Βαγιαδολίδ - 20:00:00, Θεσσαλονίκη/Πυλαία (GRC)

  • Μπάσκετ-Κύπελλο Γυναικών (Γ' Φάση) - 21:00:00, Κρόνος-Παναθηναϊκός

  • Μπάσκετ-Κυπελλο Γυναικών (Δ' φάση-Προημιτελική), ΓΑΣ Απόλλων Πτολ.-Ολυμπιάδα Λ.

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (1ος όμιλος, 9η αγωνιστική)

  • Ποδόσφαιρο-Γ' Εθνική (2ος όμιλος, 9η αγωνιστική)

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (7η ημέρα)

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (4η ημέρα),

    Προκόμ-Παναθηναϊκός 20:45

    Μαρούσι-Κάχα Λαμποράλ 19:15

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (5η αγωνιστική)

    [04] "Δικαίωμα στην εργασία"

    Ερώτηση για τα ζητήματα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων κατέθεσε η κ. Αλέκα Παπαρήγα προς τον πρωθυπουργό.

    "Όλα τα προηγούμενα χρόνια, οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, προώθησαν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης (προσωρινές συμβάσεις STAGE, Δελτία Παροχής Υπηρεσιών, υπενοικίαση εργαζομένων κλπ), τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Η πολιτική αυτή είναι απόρροια και εφαρμογή «της στρατηγικής της Λισσαβόνας» της Ε.Ε., που την έχουν συνυπογράψει οι κυβερνήσεις της χώρας μας, για τη στήριξη της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου", τονίζει η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    "Η πραγματικότητα αποδείχνει ότι οι πολιτικές αυτές οδήγησαν σε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και της ζωής των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, μεγάλωσαν την ανεργία, προς όφελος της κερδοφορίας και της συγκέντρωσης πλούτου σε μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα", εκτιμά η κ. Αλέκα Παπαρήγα και προσθέτει:

    "Ανεξάρτητα όμως και από τη συγκυρία της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η πραγματικότητα αναδείχνει ότι οι επιστημονικές - τεχνικές δυνατότητες και η παραγωγικότητα της εργασίας, με την αλματώδη πρόοδο που σημειώνουν, επιτρέπουν σήμερα λιγότερες ώρες εργασίας, καλύτερες αμοιβές και περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Επιτρέπουν την εφαρμογή του 7ωρου, 5νθήμερου, 35ωρου, με πλήρη ασφάλιση και αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Τη μονιμοποίηση των χιλιάδων εργαζομένων που δουλεύουν με το καθεστώς των STAGE, την κατάργηση κάθε ελαστικής μορφής απασχόλησης, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό τομέα, διασφαλίζοντας το δικαίωμα κάθε ανθρώπου και ιδιαίτερα του νέου, να έχει μόνιμη σταθερή εργασία με δικαιώματα και ταυτόχρονα ελεύθερο χρόνο για ουσιαστική μόρφωση και ψυχαγωγία".

  • Η Αλέκα Παπαρήγα θα συναντηθεί στις 12 το μεσημέρι με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Π.)

    «Δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι προεκλογικές προειδοποιήσεις του ΚΚΕ: Η αντιλαϊκή θύελλα στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στο λαϊκό εισόδημα ήταν προαποφασισμένη στην ΕΕ, με την συμφωνία και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να πληρώσει ο λαός της συνέπειες της κρίσης και όχι η υψηλή κερδοφορία της πλουτοκρατίας» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή τη συνεδρίαση των Eurogroup και Ecofin.

    «Καμιά σημασία δεν πρέπει να δώσει ο λαός στις απαιτήσεις για θυσίες που τον καλούν τα στελέχη της ΕΕ και η κυβέρνηση. Το ζήτημα που επείγει είναι τώρα να οργανώσει την πάλη και την αντεπίθεση του» τονίζει στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ.

    Σχετικά με την κήρυξη της απεργίας στο λιμάνι παράνομη και καταχρηστική το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καλεί τους εργαζόμενους "να συνεχίσουν, να κλιμακώσουν και να συντονίσουν την πάλη τους με άλλους κλάδους εργαζομένων. Να μην καμφθούν από τις συκοφαντίες και τις απειλές κυβέρνησης και εργοδοτών, αλλά ούτε από τις άδικες-τρομοκρατικές αποφάσεις των δικαστηρίων".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 11 November 2009 - 5:30:24 UTC