Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια"
  • [02] MIG: Ζητά επέμβαση της διοίκησης του Πρωτοδικείου

  • [01] "Τα προβλήματα δεν λύνονται με ευχολόγια"

    Διάλογο με πολίτες στο Περιστέρι είχε σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, και απάντησε σε ερωτήσεις.

    Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια, τόνισε ότι αυτό αφορά μόνο τους υπαλλήλους στο δημόσιο τομέα και όχι στον ιδιωτικό. «Στον ιδιωτικό τομέα ακολουθούνται οι συλλογικές συμβάσεις και πέρυσι προβλεπόταν αύξηση 5,5%», είπε και πρόσθεσε: «Όταν λέμε πάγωμα μισθών, εννοούμε μόνο τους μισθούς στο δημόσιο και μάλιστα από ένα ύψος και πάνω».

    Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα και τη στάση άλλων χωρών της ΕΕ απέναντι σε αυτό το πρόβλημα, ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν του είναι ευχάριστο να προτείνει δύσκολες συνταγές, αλλά υπάρχει συμφωνία με την ΕΕ για τους κανόνες που αφορούν το έλλειμμα. «Ωστόσο, δεν το κάνουμε γιατί μας το επιβάλλουν κάποιοι. Το κάνουμε για να νοικοκυρέψουμε το σπίτι μας. Κάποιες χώρες της ΕΕ έχουν πράγματι πολύ μεγάλο έλλειμμα, όμως στη δική μας περίπτωση υπάρχει ένας επιβαρυντικός παράγοντας, το τεράστιο δημόσιο χρέος», είπε και διευκρίνισε:

    «Αν το έλλειμμα φύγει μια χρονιά δεν είναι τραγικό, αν τα δημοσιονομικά είναι εντάξει. Για χώρες, όμως, που έχουν μεγάλο δημόσιο χρέος είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό και είναι επιτακτική ανάγκη να χτυπηθούμε μαζί του και να το φέρουμε στα επίπεδα, που πρέπει».

    Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί με ευχολόγια να λύσει τα προβλήματα και εκτίμησε ότι το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο. «Το χρέος χτίστηκε με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», είπε και τόνισε ότι «βλέποντας και κάνοντας είναι η συνταγή του ΠΑΣΟΚ».

    Για το ασφαλιστικό ο πρωθυπουργός είπε ότι «για να μην υπάρξει πρόβλημα, πρέπει αν γίνουν σήμερα όσα είναι απαραίτητα» και τόνισε ότι «το κράτος εγγυάται τις συντάξεις, αλλά πρέπει αν συνεχιστεί η μεταρρύθμιση στο σύστημα». Υπενθύμισε δε, τη μεταρρύθμιση των Ταμείων από την κυβέρνηση, η οποία «έγινε με τη σφοδρή αντίδραση του ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε ότι «πρέπει να αναθεωρηθεί ο κατάλογος των βαρέων και ανθυγιεινών, και των αναπηρικών συντάξεων, και πρέπει να ενοποιηθεί η κοινωνική ασφάλιση με το υπουργείο Υγείας».

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε την ενοποίηση 250 φορέων του δημοσίου και τη μείωση ελαστικών δαπανών των υπουργείων, και εκτίμησε ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα δεν θα λυθεί μόνο με το πάγωμα για τους υψηλόμισθους του δημοσίου, αλλά με μια σειρά παρεμβάσεων, με μείωση δαπανών, με διαρθρωτικές αλλαγές, ανεπτυγμένα όλα αυτά σε μια διετία.

    «Είναι συγκεκριμένα μέτρα. Από την άλλη πλευρά ακούμε μόνο ασάφειες και ευχολόγια. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Παπανδρέου αποφεύγει και ντιμπέιτ και συνεντεύξεις με δημοσιογράφους. Έχουμε δύο ριζικά διαφορετικούς δρόμους. Σας λέω ότι έχουμε δύσκολο δρόμο, ένα σφίξιμο, και σας λένε για ένα νεφελώδες πράγμα, για συννεφάκια. Αυτό είναι εμπαιγμός, να σου πάρω την ψήφο κι έχει ο θεός μετά», είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «αυτός που κάνει παροχές τώρα, θα προκαλέσει οικονομικές περιπέτειες μετά», και αναφερόμενος στο δημόσιο χρέος είπε ότι «έχουμε μια "πάθηση" και πρέπει να τη θεραπεύσουμε. Αρκεί να αποφασίσουμε να διαλέξουμε το σωστό και όχι να μας παρασύρουν οι σειρήνες ότι μπορούν να λυθούν τα πράγματα μόνα τους, χωρίς ούτε ένα δυσάρεστο μέτρο, ούτε μια αποσαφήνιση».

    Κάλεσε πάλι τον κ. Παπανδρέου να δώσει σαφείς απαντήσεις στο τι εννοεί μεσαίο εισόδημα, ποια θα είναι η ενιαία φορολογική κλίμακα, τι θα κάνει με τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

    «Όταν κάποιος δεν θέλει να πει τίποτα 5 μέρες πριν τις εκλογές, τότε κάποιο λάκκο έχει η φάβα», είπε ο πρωθυπουργός.

    Επιπλέον, τόνισε ότι χρειάζεται προσωπικό ειδικευμένο, κυρίως στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Εντατικής και διευκρίνισε ότι ο χώρος της Υγείας και της Παιδείας εξαιρείται από το πάγωμα προσλήψεων.

    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε, επίσης, ότι θα αλλάξει το καθεστώς του πανεπιστημιακού ασύλου, θα λάβει μέτρα ώστε να διαδηλώνουν όσοι θέλουν, αλλά να μην κλείνουν το κέντρο της Αθήνας, και τόνισε ότι οι αστυνομικοί είναι οι προστάτες της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους, κατηγορώντας όσους υποστηρίζουν «παρωχημένες» απόψεις, ότι η αστυνομία είναι εναντίον της κοινωνίας.

    Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περιθώριο να πάει καμία ψήφος χαμένη, παραδέχθηκε λάθη και είπε ότι μια κυβέρνηση μπορεί να δημιουργεί πικρίες και δυσαρέσκειες, αλλά σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως αυτή σήμερα, δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο διαμαρτυρίας, γιατί θα επωφεληθεί το ΠΑΣΟΚ.

    Δηλώσεις Γ. Κουμουτσάκου

    Επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο ανέφερε ότι "δεν πρόκειται να δοξαστεί κρυπτόμενος", εξαπέλυσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με αφορμή την απροθυμία, όπως είπε, του Γιώργου Α. Παπανδρέου να δώσει πολλές συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης και να δεχθεί την νέα τηλεμαχία που του είχε προτείνει ο Κ. Καραμανλής.

    Ο Κ. Καραμανλής, συνέχισε ο εκπρόσωπος, έχει ήδη δώσει τέσσερις συνεντεύξεις σε έγκριτους δημοσιογράφους, έχει κάνει, ήδη, μια συζήτηση με πολίτες και θα κάνει μια ακόμη σήμερα το απόγευμα στο Περιστέρι, τη δε Πέμπτη θα κάνει συζήτηση με πολίτες μέσω διαδικτύου και θα απαντήσει σε ερωτήματα που έχουν επιλεγεί με δημοκρατική διαδικασία πάλι μέσω του διαδικτύου.

    Ο πρωθυπουργός, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ανταποκρίνεται στο καθήκον του για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να πάρουν την απόφασή τους σε μια κρίσιμη συγκυρία.

    Με τις συνεντεύξεις του ο πρωθυπουργός έχει δώσει συγκεκριμένες και εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα, είπε.

    Αντίθετα, συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε το ντιμπέιτ με τον Κ. Καραμανλή και αποφεύγει τις συνεντεύξεις, "κρυπτόμενος πίσω από έωλες προφάσεις".

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, προσπαθεί να αποσπάσει την ψήφο των πολιτών κρυπτόμενος. Κρύβεται γιατί κρύβει. Στον υπεύθυνο συγκεκριμένο και αληθινό πολιτικό λόγο του κ. Καραμανλή, ο κ. Παπανδρέου αντιτάσσει γενικές, ασαφείς, αόριστες, γενικόλογες προτάσεις και εξωπραγματικές υποσχέσεις προς όλους και για όλα, υποσχέσεις που συγκαλύπτουν και παραπλανούν, τόνισε.

    Ο εκπρόσωπος της ΝΔ έθεσε για μια ακόμη φορά συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία, όπως είπε, δεν έχει δώσει ακόμη απάντηση ο κ. Παπανδρέου: Δεν έχει απαντήσει για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον ΟΤΕ, τα λιμάνια, το πανεπιστημιακό άσυλο, τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, είπε.

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", το οποίο ανέφερε "ότι η κυβέρνηση προέβη σε κρυφό δανεισμό", ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως στην εποχή μας και ειδικά στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν υπάρχει κρυφός δανεισμός, αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές.

    Ο Γ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο ποσό που αναφέρει η εφημερίδα αφορά ένα είδος ημερήσιου δανεισμού, όπως γίνεται στη διατραπεζική αγορά που καλύπτει ημερήσιες ανάγκες, και δεν προστίθεται η πρακτική αυτή στο συνολικό ετήσιο δανεισμό.

    Αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με το πιθανό ύψος του δημοσίου ελλείμματος, λέγοντας ότι θα υπάρξει πιθανή αύξηση του ελλείμματος στο 8% , αν δεν υλοποιηθούν μία σειρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση, όπως η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων, οι έκτακτες εισφορές, κλπ.

    Τότε, είναι πιθανόν, είπε ο εκπροσπωπος της ΝΔ, να έχουμε αύξηση του ελλείμματος, αν δεν υλοποιηθούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

    Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση σχετική με χθεσινή δήλωση του γραμματέα του κόμματος Λ. Ζαγορίτη, ο οποίος ανέφερε ότι "μπορεί να γίνονται λάθη ηθελημένα ή αθέλητα και κάποιοι ψηφοφόροι να έχουν ενοχληθεί, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα αλλάξουν παράταξη, θα ψηφίσουν τη ΝΔ, θα ψηφίσουν τον Κ. Καραμανλή και θα αποδοκιμάσουν αυτόν που τους έχει ενοχλήσει", ο κ. Κουμουτσάκος δήλώσε πως "τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καταρτίστηκαν και δημοσιοποιήθηκαν μετά από συνολική αξιολόγηση των πολιτικών συμπεριφορών και έχουν την πλήρη υποστήριξη και εμπιστοσύνη του κόμματος".

    Ο εκπροσπωπος της ΝΔ πρόσθεσε ότι με το στελεχιακό δυναμικό που είναι ανανεωμένο περίπου κατά 50%, η ΝΔ κατεβαίνει στις εκλογές για τη νίκη. Το σύνολο των ψηφοδελτίων χωρίς εξαίρεση έχουν την εμπιστοσύνη του κόμματος. Πρόσθεσε, όμως, ότι οι ψηφοφόροι παίρνουν τις δικές τους αποφάσεις, έχουν το ιερό δικαίωμα να επιλέξουν τους αντιπροσώπους τους.

    Οι πολίτες, συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, κρίνουν με διάφορα κριτήρια και ενδεχομένως θεωρητικά να υπάρχουν πολίτες οι οποίοι έχουν πικρίες από συγκεκριμένους βουλευτές.

    Αυτό δεν σημαίνει, είπε ο κ. Κουμουτσάκος, ότι η πικρία που μπορεί να έχει προκύψει από διάφορους λόγους, θα πρέπει να οδηγήσει τους πολίτες να μην ψηφίσουν το κόμμα, την παράταξη και τον Κώστα Καραμανλή.

    [02] MIG: Ζητά επέμβαση της διοίκησης του Πρωτοδικείου

    Την επέμβαση του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών ζητά με σημερινή της ανακοίνωση η MIG προκειμένου να διερευνήσει "τη διακριτική μεταχείριση της Γραμματείας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ της κας Ντόρας Μπακογιάννη και να αποδώσει ευθύνες στους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς".

    Ειδικότερα όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η MIG, την Παρασκευή 25-09-09 η εταιρία κατέθεσε αγωγή κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και το δημοσιοποίησε. Την ίδια μέρα η κα. Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι και η ίδια κατέθεσε αγωγή εναντίον μας, ώστε τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως να παρουσιάσουν το θέμα σαν "εκατέρωθεν" αγωγές. "Η αλήθεια όμως είναι ότι η κα Μπακογιάννη την ημέρα εκείνη δεν είχε καταθέσει καμία αγωγή και είπε ψέματα. Η αγωγή της κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα 28-09-09 και ώρα 10:49π.μ. Πιθανόν το ψέμα της κας Μπακογιάννη να μην εντυπωσιάζει σε μια περίοδο όπου ορισμένοι πολιτικοί αμαυρώνουν γενικά την πολιτική με τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους, όμως για μας είναι ενδεικτικό μιας παρωχημένης νοοτροπίας που την καταγγέλλουμε και την καταδικάζουμε" επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με την MIG, πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι, ενώ η αγωγή που κατατέθηκε η MIG μια μέρα νωρίτερα πήρε δικάσιμο για τις 26-05-2011, η αγωγή της κας Ντόρας Μπακογιάννη που κατατέθηκε μια μέρα αργότερα πήρε δικάσιμο για τις 22-04-2010 δηλαδή 13 μήνες νωρίτερα. "Ποια είναι επιτέλους η κα. Ντόρα Μπακογιάννη και τι προσβάσεις έχει στον κρατικό μηχανισμό; Καλούμε τον Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου να διερευνήσει τη διακριτική μεταχείριση της Γραμματείας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υπέρ της κας Ντόρας Μπακογιάννη και να αποδώσει ευθύνες στους αυτουργούς και τους ηθικούς αυτουργούς" τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Απάντηση της δικηγόρου της Ντόρας Μπακογιάννη

    Η κα Μαρία Μάμμου, πληρεξούσιος δικηγόρος της Υπουργού των Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη απαντώντας στην ανακοίνωση της εταιρίας "MIG", σχετικά με την κατατεθείσα σε βάρος της αγωγή από την κα Μπακογιάννη, δήλωσε τα εξής:

    "Η αγωγή που άσκησε η εντολέας μου Ντόρα Μπακογιάννη για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της προσωπικότητάς της δια του τύπου κατά της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία "Marfin Investment Group AE Συμμετόχων" και κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, κατατέθηκε και προσδιορίστηκε με πράξη του αρμοδίου προέδρου του Πρωτοδικείου Αθηνών την Παρασκευή 25/9/09 και ώρα 12:50 και ορίστηκε δικάσιμος αυτής η 22/4/10.

    Η κατάθεση ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 28/9/09 δια της λήψεως επικυρωμένων αντιγράφων προς κοινοποίηση, πράγμα που έγινε την ίδια ημέρα.

    Η διαδικασία αυτή είναι συνήθης στη δικαστική πρακτική.

    Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται από το πρωτότυπο της αγωγής που παραμένει κατατεθειμένο στη γραμματεία του αρμοδίου δικαστηρίου.

    Η ημερομηνία που προσδιορίστηκε η αγωγή ήταν αυτή που οριζόταν για όλες τις αγωγές που προσδιορίζονταν στο συγκεκριμένο πινάκιο και το οποίο αφορά αποκλειστικά και μόνο αγωγές που έχουν ως βάση τη συκοφαντική δυσφήμηση τελούμενη δια του Τύπου.

    Όσον αφορά την απορία της αντιδίκου πλευράς για την ημερομηνία προσδιορισμού της δικής τους αγωγής, καλό θα ήταν να απευθυνθούν στον πληρεξούσιο δικηγόρο τους".

    ΥΜΕ για τη χορήγηση αδείας πτήσεων της Aegean

    Δεν είχε εγκρίνει εκ των προτέρων το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, τη χορήγηση αδείας πτήσεων της Aegean από και προς την Κωνσταντινούπολη, ούτε είχε πάρει καμιά σχετική απόφαση. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του εξέδωσε το ΥΜΕ απαντώντας στα όσα περιελήφθησαν στο χθεσινό δελτίο τύπου του τέως διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κωνσταντινίδη για το συγκεκριμένο θέμα.

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου τονίζεται ότι "στο ΥΜΕ όπως και σε όλα τα άλλα Υπουργεία, δεν είναι τα διοικητικά στελέχη των εποπτευομένων φορέων που αποφασίζουν και χαράσσουν την πολιτική, αλλά η πολιτική ηγεσία. Στη συγκεκριμένη λοιπόν περίπτωση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών δεν ενέκρινε εκ των προτέρων, ούτε και αποφάσισε τίποτα σχετικό. Ενημερώθηκε εκ των υστέρων και γι' αυτό έπραξε τα δέοντα".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 September 2009 - 16:30:38 UTC