Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία

  • [01] Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία

    Την κανονική έναρξη της σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Ωστόσο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα δύο συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας θα παρακολουθούν με ειδικό σύστημα επικοινωνίας την καθημερινότητα των μαθητών προκειμένου να διαπιστωθεί έγκαιρα πιθανό κρούσμα.

    Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα, το κλείσιμο του σχολείου και ενδεχομένως άλλων σχολείων στην περιοχή, θα πρέπει να αιτιολογείται και επιστημονικά.

    "Τα σχολεία αποτελούν σύμφωνα και με τις διεθνείς οδηγίες δεξαμενές για τη διάδοση του ιού στην κοινότητα. Τη στιγμή αυτή στην Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις έχουν θέσει σε ενισχυμένη επιφυλακή τα συστήματά τους, ενόψει της σχολικής περιόδου", τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Εξάλλου, το θέμα του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος με τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό.

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για το υψηλό αίσθημα ευθύνης και σοβαρότητας που έχουν επιδείξει όλα τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας, ενώ τόνισε ότι θα ακολουθήσουν και άλλα στάδια συνεργασίας με τη Νομαρχία Αθηνών.

    "Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να αισθάνονται ήσυχοι. Η Πολιτεία ετοιμάζεται, επαγρυπνεί. Το Εθνικό Σχέδιο αναπτύσσεται σε ολόκληρη την περιφέρεια, σε ολόκληρη την επικράτεια, και σημαντικός θα είναι ο ρόλος και της Νομαρχιακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

    Ερωτηθείς για τα εμβόλια και τον χρόνο παραλαβής τους, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι "όπως είχε προγραμματιστεί μία πρώτη παρτίδα θα φτάσει εδώ μετά τις 15 Σεπτεμβρίου".

    Από την πλευρά του, ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός δήλωσε ότι η Νομαρχία ετοιμάζεται "για το χειρότερο σενάριο". Όπως τόνισε, ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν όλους τους παιδικούς σταθμούς για τις συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, ενώ ήδη έχει προβλεφθεί ο εμβολιασμός των μεταναστών.

    Αναφερόμενος στη στελέχωση των 315 εμβολιαστικών κέντρων που θα δημιουργηθούν από τη Νομαρχία, ο κ. Σγουρός επανέλαβε το αίτημα για άμεση ενίσχυση των κέντρων.

    Συνολικά 208 νέα κρούσματα της γρίπης Α επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τα 1.839, με τη δραστηριότητα της γρίπης την εβδομάδα 10-16 Αυγούστου να βρίσκεται σε αυξημένα επίπεδα.

    Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκε στη χώρα μας ο πρώτος θάνατος σε ασθενή με τη νέα γρίπη, ο οποίος έπασχε από σοβαρά χρόνια καρδιολογικά προβλήματα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 August 2009 - 14:30:19 UTC