Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ιράν: Νέο πακέτο προτάσεων
  • [02] "Να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό"
  • [03] "Ενιαία συνδικαλιστική έκφραση"
  • [04] "Διαφάνεια και προστασία"
  • [05] Βαθμολογίες μαθημάτων

  • [01] Ιράν: Νέο πακέτο προτάσεων

    Η ιρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταρτίζει ένα νέο πακέτο προτάσεων, το οποίο θα προτείνει στις χώρες της Δύσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Μανουσέρ Μοτακί τόνισε ότι το νέο πακέτο αφορά την πολιτική, την ασφάλεια και διεθνή θέματα.

    Ο Μοτακί σε ομιλία του στην Τεχεράνη, μερικές ώρες μετά τη λήξη της συνόδου της G8 στη Λ΄Ακουιλα της Ιταλίας, είπε πως οι ηγέτες της ομάδας των Οκτώ έχουν ανησυχήσει με τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών που διεξήχθησαν στο Ιράν.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε κατά τη σύνοδο της G8 ότι οι παγκόσμιοι ηγέτες "ανησυχούν ιδιαιτέρως" από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Το Ιράν απορρίπτει την εκδοχή ότι επιδιώκει να κατασκευάσει πυρηνική βόμβα.

    Ο Μοτακί προσπάθησε να υποβαθμίσει τις διεθνείς ανησυχίες για τις πυρηνικές δραστηριότητες της Τεχεράνης, λέγοντας πως "δεν υπάρχει νέο μήνυμα από τη G8".

    "Εμείς θα παρουσιάσουμε σύντομα το πακέτο των προτάσεών μας, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για διαπραγμάτευση όλων των περιφερειακών και διεθνών θεμάτων", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χωρίς να δώσει διευκρινίσεις.

    "Το πακέτο αυτό μπορεί να αποτελέσει καλή βάση για συνομιλίες με τις χώρες της Δύσης", επισήμανε.

    Οι ΗΠΑ απειλούν με κυρώσεις την Τεχεράνη, αν απορρίψει τις προτάσεις για αναστολή των πυρηνικών της δραστηριοτήτων. Το Ιράν τονίζει ότι το πυρηνικό του πρόγραμμα προορίζεται για μη στρατιωτική χρήση.

    [02] "Να εγκαταλείψει τον αλυτρωτισμό"

    Κάλεσμα στην ηγεσία της ΠΓΔΜ να εγκαταλείψει «τα αλυτρωτικά της οράματα», την «κλοπή της ιστορικής και εθνικής κληρονομιάς της Ελλάδος» και να αποδεχθεί «αμοιβαία λύση στο θέμα του ονόματος που θα σέβεται την ιστορία», απηύθυνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, κατά το χαιρετισμό του, στην τελετή λήξης του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων και του 63ου Συνεδρίου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, που διεξήχθη στο Διεθνές Ίδρυμα Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο Λιτόχωρο Πιερίας.

    Ο Πρόεδρος κάλεσε την ηγεσία της ΠΓΔΜ «να επιδείξει επιτέλους την πολιτική βούληση που απαιτείται, να προσέλθει στις διαπραγματεύσεις με το αναγκαίο εποικοδομητικό πνεύμα, χωρίς εθνικιστικές και αναχρονιστικές πρακτικές, προς όφελος της ευημερίας και της προόδου των πολιτών της».

    Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε τους απόδημους «για τη δύναμη και αποφασιστικότητα με την οποία υπερασπίζεστε όχι μόνο το θέμα της Μακεδονίας αλλά και όλα τα θέματα της Πατρίδας μας» και πρόσθεσε: «Οι Απόδημοι Μακεδόνες αλλά και όλοι οι Απόδημοι Έλληνες έχετε αποδείξει έμπρακτα την πίστη σας στην Ελλάδα και στη δύναμη του Ελληνισμού».

    Επισήμανε δε πως «όλοι μας μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για το μέλλον της πατρίδας μας και για το μέλλον των Βαλκανίων» για ειρήνη, ευημερία, οικονομική ανάπτυξη και συνεργασία στο πλαίσιο της Ενωμένης Ευρώπης.

    Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο δήμαρχος Λιτοχώρου, ο Νομάρχης Πιερίας και η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Νίνα Γκατζούλη, η οποία επανέλαβε τις πάγιες θέσεις των Παμμακεδονικών Ενώσεων για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ και αναφέρθηκε στην επιστολή Αμερικανών και άλλων ακαδημαϊκών προς τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας».

    Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών χάρισαν στον Πρόεδρο δώρα που συμβολίζουν την ιστορία του τόπου, όπως ένα άλμπουμ με φωτογραφίες του Ολύμπου, από τη δεκαετία του β50, του εκλιπόντα πλέον φωτογράφου της περιοχής, Σάββα Τσιλιγκιρίδη.

    Ο πρόεδρος της Δημοκατίας θα ξεναγηθεί απόψε στο αρχαιολογικό Πάρκο Δίου από το διευθυντή των ανασκαφών καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή και στη συνέχεια θα κηρύξει την έναρξη του 38ου φεστιβάλ Ολύμπου.

    [03] "Ενιαία συνδικαλιστική έκφραση"

    Στις εκδηλώσεις του Αντι-ιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ στον Γράμμο θα παραβρεθεί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Αυτή την ώρα, επισκέπτεται τον χώρο της κατασκήνωσης στο Νεστόριο. Αύριο, Κυριακή 12 Ιουλίου, και ώρα 10:00 π.μ., η κα Παπαρήγα θα παραβρεθεί στην κεντρική εκδήλωση για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην Λυκόραχη.

    "Ενότητα δράσης"

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ είχε χθες η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του κόμματος, στον Περισσό.

    Μετά τη συνάντηση, η κα Παπαρήγα δήλωσε πως "είναι απαράδεκτη κάθε προσπάθεια οργανωτικής διάσπασης στο συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων, στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ραδιόφωνο και τηλεόραση" και εξέφρασε την υποστήριξη του ΚΚΕ για ενιαία έκφραση των εργαζομένων σε σωματεία και ομοσπονδία, ανεξάρτητα αν δουλεύουν σε κρατικά μέσα ή ιδιωτικά, ανεξάρτητα από τη μορφή και το είδος των εργασιακών σχέσεων.

    "Έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ενότητα δράσης της εργατικής τάξης, για την απόκρουση της αντιδραστικής πολιτικής, που ακολουθείται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, αλλά και από τους διευθυντές και ιδιοκτήτες των μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται να γίνεται καλά η δουλειά τους, με ένα προσωπικό, όμως, που θα είναι όμηρος των πολλαπλών εργασιακών σχέσεων και με καταφανή τάση την παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης", υποστήριξε και πρόσθεσε ότι "το ΚΚΕ παλεύει, ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να γράφονται στα σωματεία".

    Επιπλέον, είπε ότι "βεβαίως θα συμπαρασταθούμε σε κάθε προσπάθεια που θα γίνει να υπογραφεί συλλογική σύμβαση, όχι με τους μισθούς πείνας, που καθόρισε η ΓΣΕΕ, αλλά με βάση τις πιεστικές ανάγκες των εργαζομένων σε συνθήκες κρίσης".

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, δήλωσε πως τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν την κ. Παπαρήγα για τα προβλήματα των εργαζομένων και τις απολύσεις στον κλάδο.

    [04] "Διαφάνεια και προστασία"

    Συνάντηση με το προεδρείο της ΠΟΣΠΕΡΤ είχε στα γραφεία του κόμματός του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης. Η συνάντηση, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, καθώς και για τη μη υπογραφή συλλογικών συμβάσεων στην επιχείρηση.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Καρατζαφέρης στήριξε την προσπάθεια της ΠΟΣΠΕΡΤ "να μείνει ελεύθερη, να καταδεικνύει τα γεγονότα και να προσπαθεί για διαφάνεια και προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων".

    "Καπελωμένος συνδικαλισμός σημαίνει και μεγάλο βαθμό εξάρτησης", είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

    [05] Βαθμολογίες μαθημάτων

    Από σήμερα το πρωί έχουν "ανέβει" στο διαδίκτυο, οι βαθμολογίες των συμμετεχόντων στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (Ξένη γλώσσα - Σχέδια - Μουσική).

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση Οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την Τρίτη, σε όλες τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, προκειμένου οι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ενημέρωση των υποψηφίων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 July 2009 - 18:30:26 UTC