Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η πιο σημαντική μεταρρύθμιση στον ΟΣΕ
  • [02] "Σεβαστά τα σύνορα και τα ανθρώπινα δικαιώματα"
  • [03] Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ
  • [04] Επίθεση σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ
  • [05] Βαθμολογίες υποψηφίων στα ΕΠΑΛ
  • [06] Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Σαντορίνη
  • [07] Στο επίκεντρο η πανευρωπαϊκή ασφάλεια
  • [08] "Φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική"
  • [09] "Κοινός βηματισμός"
  • [10] "Ατελέσφορα μέτρα"
  • [11] Στον έλεγχο των ΕΛΠΕ
  • [12] Πέπλο μυστηρίου...

  • [01] Η πιο σημαντική μεταρρύθμιση στον ΟΣΕ

    Συνεργασία με τον υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες που ήδη έχει ξεκινήσει ο υπουργός, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του Οργανισμού Σιδιροδρόμων Ελλάδας (ΟΣΕ).

    «Αυτή τη σημαντική μεταρρύθμιση, που έχουμε ήδη ξεκινήσει, είμαστε αποφασισμένοι να την φέρουμε εις πέρας, προκειμένου να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα σύγχρονο ελληνικό σιδηρόδρομο, ένα κοινωνικό, οικολογικό σιδηρόδρομο», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε πως μέσα από το πρόγραμμα εξυγίανσης, που παρουσίασε, «αναδεικνύονται οι νέες δυνατότητες και λαμβάνονται όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ώστε η κακή ή ελλιπής διαχείριση των προηγούμενων δεκαετιών να μην έχει επιπτώσεις ούτε στο μέσο ούτε στους εργαζόμενους, ούτε στην κοινωνία ούτε στην ελληνική οικονομία».

    «Έχουμε αυτοπεποίθηση και είμαστε αποφασισμένοι ότι όπως και με την Ολυμπιακή, έτσι και με τον ΟΣΕ, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ήταν δυνατόν να είχε αποφευχθεί η φορολογία που ανακοινώθηκε χθες, ο υπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση παίρνει μέτρα στην καρδιά της σφοδρότερης διεθνούς οικονομικής κρίσης, με ευαισθησία για τα λαϊκά στρώματα και με έναν ορθολογισμό, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε καλύτερους δρόμους, καθιστώντας τον κίνδυνο, ευκαιρία».

    [02] "Σεβαστά τα σύνορα και τα ανθρώπινα δικαιώματα"

    Τη Σερβία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας, το οποίο παραθέτει ο Πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Σερβίας και υπουργό Εσωτερικών, 'Ιβιτσα Ντάσιτς.

    Αύριο, θα βρίσκεται στο Μαυροβούνιο, όπου θα προεδρεύσει στο Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η διεθνής οικονομική κρίση, οι κλιματικές αλλαγές, η λαθρομετανάστευση και οι περιφερειακές κρίσεις.

    Επίσκεψη στην Αλβανία

    «Θέλουμε να διεξαχθούν ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γ. Παπανδρέου, ο οποίος χθες επισκέφθηκε τα Τίρανα, όπου έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο από τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Εντι Ράμα.

    Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ράμα μίλησαν σε συγκέντρωση οπαδών του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας με τον κ. Ράμα να αναφέρεται στη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές και να τονίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επέφερε αλλαγές στο κόμμα και κέρδισε την εμπιστοσύνη των νέων, προτάσσοντας την ανάγκη για αλλαγή και μια νέα αντίληψη διακυβέρνησης.

    Από την μεριά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε στον κ. Ράμα και το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας «μεγάλη νίκη» στις εκλογές της Κυριακής, τονίζοντας ότι «με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις στην Ελλάδα και την Αλβανία θα προχωρήσουμε στην επίλυση, μεταξύ άλλων, και των προβλημάτων των Αλβανών στην Ελλάδα και της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τη θέση του «όχι στη λαθρομετανάστευση» και έκανε λόγο για «οργανωμένη μετανάστευση» και «υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών στη δουλειά, με ίσους μισθούς για την ίδια εργασία, κοινωνική ασφάλιση και συντάξεις», με τις τελευταίες να διευθετούνται μέσα σε διμερές πλαίσιο.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε, επίσης, ότι «ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «θα βοηθηθούν και όσοι Αλβανοί επιθυμούν να επενδύσουν στην Αλβανία».

    Επανέλαβε τις θέσεις του για «άμεση απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά μεταναστών γεννιούνται στην Ελλάδα» καθώς και για απόδοση της ελληνικής υπηκοότητας σε όσα παιδιά τελειώνουν στην Ελλάδα τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εξακολουθούν να παραμένουν στην χώρα μας για 3 συνεχή έτη.

    «Οι Αλβανοί μετανάστες αποτελούν θετικό οικονομικό μέγεθος για την Ελλάδα και τους ευχαριστώ γι αυτό», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας, παράλληλα, ότι «η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία μπορεί να αποτελέσει γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».

    «Παλιά, οι μειονότητες θεωρούνταν απειλή, τώρα πλέον δεν αποτελούν απειλή, εξάλλου γι αυτό δημιουργήσαμε την ΕΕ, ώστε τα σύνορα να παίζουν "μικρότερο ρόλο" έναντι των δικαιωμάτων των ανθρώπων», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας την θέση του για «ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» στην Αλβανία και εκφράζοντας ανησυχία για «όσα είδα χθες και σήμερα, τα οποία δεν είναι καλά σημάδια και παραπέμπουν στις πρακτικές των "συνόρων" και του αυταρχισμού».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «αν το ΠΑΣΟΚ εκλεγεί κυβέρνηση, ο ίδιος θα γίνει "πρωταθλητής" της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ».

    Στη συνέχεια, συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη συνομιλία, ενώ αμέσως μετά, σε δηλώσεις του, εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμησή του στο έργο του Αρχιεπισκόπου και στην συνεχή του προσπάθεια, ώστε «η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία να παίξει τον ρόλο της δημουργίας, της καταλαγής και της προσφοράς, τόσο στην ανάπτυξη της Αλβανίας, όσο και στην αλληλοκατανόηση θρησκευμάτων και λαών σε ένα βαλκανικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τοπίο, όπου καλούμαστε να συμβιώσουμε με ανθρωπιά, αγάπη και αλληλοκατανόηση».

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δήλωσε ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να δεχόμαστε επισκέψεις πολιτικών ηγετών, που ενδιαφέρονται για την Αλβανία και τα Βαλκάνια» και εξήρε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, που επιδεικνύει για την περιοχή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    «Προσπαθήσαμε, ως ορθόδοξη Εκκλησία, να είμαστε εντός του κοινωνικού γίγνεσθαι, χωρίς να ζητάμε τίποτα και το πράξαμε ακόμα και σε δύσκολες στιγμές, όταν η χώρα ήταν σε δοκιμασία, όπως το 1994, 1997 και 1999 και τότε είπαμε "όχι στη βία", "κάτω τα όπλα", "καταλαγή και συνεννόηση"», είπε ο κ. Αναστάσιος, υπογραμμίζοντας ότι «έχει περάσει το μήνυμα του σεβασμού της Ορθόδοξης Εκκλησίας σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο, ανεξαρτήτως του τι πιστεύει, ακόμα και αν δεν πιστεύει».

    Ο κ. Αναστάσιος αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που διαδραματίζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όχι μόνο με την συμμετοχή της στα διεθνή εκκλησιαστικά φόρα αλλά και από το γεγονός ότι "η Αλβανία είναι μια χώρα με εξαιρετικά αρμονικές σχέσεις μεταξύ θρησκειών και δογμάτων".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, του οποίου σημειωτέον η παρουσία στην Αλβανία συμπλήρωσε, στις 24 Ιουνίου, το 17ο έτος της, ένα λεύκωμα του Μουσείου της Ακρόπολης, το οποίο ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τις μνήμες της Κατοχικής Αθήνας, που ξυπνά μέσα του ο Ιερός Βράχος, καθώς «η επίσκεψή μας εκεί, στα τέσσερα εκείνα χρόνια, που μας φάνηκαν αιώνες, ήταν μια ανάσα ελευθερίας».

    Από την πλευρά του, ο κ. Αναστάσιος δώρισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το τελευταίο του βιβλίο με τον τίτλο «Εως εσχάτων της γης», όπου περιγράφεται η ιστορία της Ιεραποστολής, της οποίας υπήρξε σκαπανέας στην αφρικανική ήπειρο.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας προσδίδοντας μια νότα ευθυμίας στη συνάντηση, ρώτησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά;» για να προσθέσει: «τα νιάτα δεν κρύβονται, εμείς πια έχουμε περάσει στην πίσω πλευρά του βουνού».

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στα Τίρανα με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του «Κόμματος Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», Βαγγέλη Ντούλε, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι «όλα θα πάνε καλά (σσ. στις εκλογές) αν δεν γίνουν "παρατράγουδα"».

    Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι με τον κ. Ντούλε τον ενώνουν κοινές αξίες και ο αγώνας για την προοπτική της Αλβανίας στην ΕΕ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην απόφαση της ΕΕ, επί ελληνικής προεδρίας το 2003, για την προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην Ένωση.

    Είπε ακόμη, ότι η ΕΕ αποτελεί «οικογένεια κοινών αξιών» και τόνισε ότι πρέπει να γίνονται «σεβαστά τα σύνορα και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

    «Η ελληνική μειονότητα είναι πλεονέκτημα και για τις δύο χώρες και μπορεί να λειτουργήσει, ως γέφυρα φιλίας και συνεργασίας στην Βαλκανική χερσόνησο σε μια ευρωπαϊκή προοπτική, που βασίζεται στους κανόνες της δημοκρατίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κατέληξε: «Όλοι, στην ΕΕ περιμένουμε ότι οι εκλογές (σσ. της Κυριακής) θα είναι πραγματικά ελεύθερες και δίκαιες με δημοκρατικούς κανόνες, ώστε ο αλβανικός λαός να εκφράσει, χωρίς φόβο, την πραγματική βούλησή του».

    [03] Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΑΕΙ

    Δύο προτάσεις κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος, κατά την ομιλία του στην 61η Σύνοδο των Πρυτάνεων των ΑΕΙ, που γίνεται στα Γιάννενα.

    Η πρώτη αφορά την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος εγκληματολογικών επιστημών και αντεγκληματικής πολιτικής. Όπως επισήμανε ο κ. Σπηλιωτόπουλος οι προτάσεις αυτές γίνονται λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας και είναι κατανοητή η ανάγκη να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά, ρεαλιστικά και μακροπρόθεσμα, όχι μόνο μέσω της καταστολής, αλλά και μέσω της πρόληψης, τα κοινωνικά και θεσμικά προβλήματα και οι αιτίες που συμβάλλουν στην ανάδειξη της εγκληματικότητας και της παρανομίας σε κρίσιμο ζήτημα των κοινωνικών σχέσεων και της κοινωνικής ειρήνης στην Ελλάδα.

    Η δεύτερη πρόταση αφορά στην εκπόνηση μελέτης και πιλοτικής εφαρμογής ενός συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων σε όλα τα πανεπιστήμια της χώρας. Σκοπός της μελέτης είναι να αξιοποιήσει στο έπακρο τις νέες τεχνολογίες και να παραδοθεί ένα έργο, το οποίο θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να απλοποιηθεί η διαδικασία της παράδοσης των συγγραμμάτων στους δικαιούχους φοιτητές, αλλά ταυτόχρονα να απλοποιηθεί και η διαδικασία αποζημίωσης των συγγραφέων και των εκδοτών.

    Σε δηλώσεις του ο κ. Σπηλιωτόπουλος για το αν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής φοιτητών στα ΑΕΙ επισήμανε ότι όλα αυτά τα ζητήματα διερευνώνται στο συμβούλιο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του καθηγητή κ. Μπαμπινιώτη, που κάνει εξαιρετική δουλειά και, όπως σημείωσε, το φθινόπωρο θα είναι έτοιμες να κατατεθούν οι προτάσεις.

    Η σύνοδος των πρυτάνεων, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί τις εργασίες της, θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ, οπότε και θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματά της. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση ήταν η πορεία του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση", οι προκηρύξεις δράσεων ΕΤΠΑ και ερευνητικών προγραμμάτων μέσω του ΠΕΠ, οι προτάσεις για την αλλαγή της εισαγωγής στα ΑΕΙ κ.λπ.

    [04] Επίθεση σε αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ

    Το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ στον Άγιο Δημήτριο έγινε στόχος αγνώστων που πέταξαν βόμβες μολότοφ. Από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δύο λεωφορεία καταστράφηκαν, ενώ σε πέντε προκλήθηκαν ζημιές. Οι πυροτεχνουργοί που έσπευσαν στην περιοχή, εντόπισαν σάκους με εύφλεκτο ευλικό.

    [05] Βαθμολογίες υποψηφίων στα ΕΠΑΛ

    Οι πίνακες με τις αναλυτικές βαθμολογίες των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, αναρτώνται σήμερα στα σχολεία τους.

    Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, οι υποψήφιοι θα μπορούν να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων. Δηλ. Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο, με κεφαλαία.

    [06] Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στη Σαντορίνη

    Έντονη σεισμική δραστηριότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στη θαλάσσια περιοχή, Βορειοανατολικά στη Σαντορίνη, όπου τη νύχτα σημειώθηκαν δύο ισχυρές δονήσεις, η πρώτη 5,1 Ρίχτερ στις 23:37 και η δεύτερη 4,7 Ρίχτερ στη 1:14 τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

    Το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίστηκε στα 10 χιλιόμετρα.

    [07] Στο επίκεντρο η πανευρωπαϊκή ασφάλεια

    Με τη συμμετοχή περισσότερων από 50 υπουργών Εξωτερικών, συνέρχονται σήμερα και αύριο στην Κέρκυρα δύο χωριστές σύνοδοι, στο επίκεντρο των οποίων θα βρεθεί η πανευρωπαϊκή ασφάλεια, με στόχο την εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ Ανατολής-Δύσης.

    Σήμερα, συνέρχεται το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας (NRC), για πρώτη φορά από τον πόλεμο της Γεωργίας.Θα συμμετάσχει και ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Αύριο, συγκαλείται η άτυπη υπουργική σύνοδος των 56 χωρών, που μετέχουν στον ΟΑΣΕ, της οποίας προεδρεύει η Ελλάδα δια της υπουργού Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη.

    Η υπουργός Εξωτερικών θα έχει σειρά διμερών συναντήσεων, με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χόοπ Σέφερ, με το Ρώσο ομόλογό της, Σεργκέι Λαβρόφ, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Α. Νταβούτογλου και τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

    Με την αμερικανική πλευρά, η Ελλάδα αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες, που θα ανοίξουν το δρόμο για την απελευθέρωση των Ελλήνων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ, από το καθεστώς της βίζας, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος.

    Ως προς το μεγάλο θέμα της πανευρωπαϊκής ασφάλειας, επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξει η αρχή ενός νέου διαλόγου, το πλαίσιο του οποίου να οριοθετηθεί στην υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ τον Δεκέμβριο, με την οποία θα ολοκληρωθεί η θητεία της ελληνικής προεδρίας.

    Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη

    «Οι μεγαλύτερες απειλές που θα αντιμετωπίσουν οι χώρες της Ευρώπης στον 21ο αιώνα εκτείνονται πέρα από την ευρωπαϊκή ήπειρο και περιλαμβάνουν το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βορείου Κορέας και τη Μέση Ανατολή», τονίζει σε άρθρο της στην ιστοσελίδα «huffingtonpost.com», η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στη σύγκληση της Συνόδου του ΟΑΣΕ της Κέρκυρας, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

    Η κ. Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «θα πρέπει να αναζητηθούν τα εργαλεία και οι πολιτικές εκείνες οι οποίες θα συμβάλλουν στο ξεπέρασμα των διαφορών των χωρών του ΟΑΣΕ, αλλά και να συζητηθούν τα θέματα εκείνα τα οποία αποτελούν τις πραγματικές προκλήσεις στο θέμα της ασφάλειας».

    Η υπουργός Εξωτερικών της χώρα μας αναφέρει ότι «ο στόχος της Συνόδου είναι όλες οι χώρες-μέλη του ΟΑΣΕ να εμπλακούν στη διαδικασία της Κέρκυρας, η οποία θα βοηθήσει στον καθορισμό κοινών στόχων και κοινής δράσης για τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας στον 21ο αιώνα».

    Της αμερικανικής αντιπροσωπείας θα ηγηθεί ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις κ. William J. Burns, καθώς η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρυ Κλίντον, ενημέρωσε την κα Μπακογιάννη ότι λόγω του πρόσφατου τραυματισμού της, δεν θα δυνηθεί να συμμετάσχει στη Σύνοδο.

    [08] "Φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική"

    Σε δηλώσεις θα προβεί σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα, σχετικά με τη γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, να γίνεται χρήση των χειροβομβίδων με καουτσούκ από την Αστυνομία, κατά των διαδηλώσεων.

    Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, κάνοντας λόγο για "επίδειξη της εντεινόμενης κρατικής καταστολής και πρόκληση στο λαό. Έρχεται σε μια στιγμή που θωρακίζεται το κρατικό - κυβερνητικό οπλοστάσιο περισσότερο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις, ενόψει των ακόμη σκληρότερων μέτρων που ετοιμάζονται, προκειμένου να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι".

    "Η επίθεση των μονοπωλίων και των πολιτικών τους στηριγμάτων θα ενταθεί. Η ταξική πάλη οξύνεται. Η πρόκληση πρέπει να πάρει απάντηση από τους εργαζόμενους", καταλήγει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Πρόταση νόμου για προστασία λαϊκού εισοδήματος

    Για "συμπαιγνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που απέρριψαν την πρόταση νόμου την οποία κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για τη λήψη μέτρων προστασίας του λαϊκού εισοδήματος", γίνεται λόγος σε ανακοίνωση του κόμματος.

    "Για να αποκρούσουν οι εργαζόμενοι τα νέα φορολογικά βάρη με την αύξηση των έμμεσων φόρων, τις απολύσεις και τα χειρότερα μέτρα της ΕΕ για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, πρέπει να οργανώσουν τώρα αποφασιστικά την πάλη τους σε κάθε εργασιακό χώρο και κλάδο, σε κάθε λαϊκή συνοικία. Μόνο αν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμή του, απορρίψει τη μοιρολατρία και σηκώσει το αγωνιστικό του ανάστημα θα μπορέσει να βάλει φρένο και να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική", τονίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    [09] "Κοινός βηματισμός"

    "Οι δυνάμεις της Αριστεράς και της Οικολογίας οφείλουν να βρουν κοινό βηματισμό, όχι μόνο στο επίπεδο κοινωνικών αντιστάσεων, αλλά και στο επίπεδο μιας νέας προγραμματικής διεξόδου, που θα κερδίσει τη στήριξη ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων και θα διεκδικήσει την ηγεμονία στο πολιτικό πεδίο", τόνισε ο κ.Αλ.Τσίπρας σε χαιρετισμό του στο συνέδριο των Οικολόγων.

    Επισημαίνει ότι "στη σημερινή δύσκολη συγκυρία οι σχέσεις των δύο πλευρών δεν είναι δυνατόν να είναι ανταγωνιστικές" και καταλήγει λέγοντας ότι "οι φυσικές πολιτικές συμμαχίες του Οικολογικού χώρου βρίσκονται στην Αριστερά και όχι στα κόμματα του δικομματισμού".

    Συγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς

    «Συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς για την εικόνα, που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες ο ΣΥΡΙΖΑ», ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μετεξελιχθεί σε ενιαίο κόμμα».

    Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας μιλώντας στους δημοσιογράφους, είπε: «Προσωπικά, ύστερα από δύο εβδομάδες αδικαιολόγητα καταστροφικής διαχείρισης ενός αποτελέσματος, το όποιο δεν ήταν ό,τι καλύτερο για μας, αλλά δεν ήταν καταστροφικό, αισθάνομαι την ανάγκη, εκ μέρους του ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσω συγγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς, από τα μέλη και τους φίλους της παράταξης γι αυτή την συμπεριφορά, που τους γέμισε πίκρα και στενοχώρια. Θέλω, όμως, να τονίσω, γιατι βρίσκομαι, το τελευταίο διάστημα, δίπλα στους ανθρώπους του κόμματος, στη βάση του κόμματος, ότι στη βάση δεν επικρατεί το ίδιο κλίμα, που επικρατεί στην ηγεσία. Στη βάση του κόμματος επικρατεί κλίμα ψυχραιμίας, σύνεσης και λογικής».

    Ο κ.Τσίπρας πρόσθεσε:

    «Το δεύτερο, που θέλω να πω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι, ούτε πρόκειται να μετεξελιχθεί, σε ενιαίο κόμμα και είναι θετικό ότι χθες υπήρξαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις από πολλές πλευρές. Αρκετά ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο μας εκπέμποντας μηνύματα συγκεχυμένα, ως προς τις στρατηγικές μας επιλογές. Από την άλλη, όμως, ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς δεν είναι, ούτε πρόκειται να αφήσουμε να μετεξελιχθεί, σε ένα κλειστό κλαμπ, όπου δικαίωμα πρόσβασης θα έχουν μονάχα οι ηγεσίες των συνιστωσών, που τον απαρτίζουν.

    Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστερας, είναι ένα πλατύ, ελπιδοφόρο, ενωτικό εγχείρημα, που μπορεί να αποτελέσει το πρόπλασμα για τη μεγάλη συμπαράταξη της Αριστεράς και της Οικολογίας στο τόπο μας, μπορεί να αποτελέσει ένα ελπιδοφόρο λαϊκό κίνημα, πάνω στο όποιο να μπορεί η κοινωνία να εναποθέσει τις ελπίδες της, προκειμένου ο τόπος να βγει από τα αδιέξοδα στα οποία τον έχουν οδηγήσει, οι κυβερνητικές επιλογές ενός δικομματικού συστήματος εξουσίας. Αυτή είναι η ελπίδα μας, γι αυτό αγωνιζόμαστε και γι αυτό όλοι μαζί, θα αγωνιστούμε από εδώ και στο εξής».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέβαλε την προγραμματισμένη συνάντησή του με τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου, στα Χανιά, καθώς, λόγω της απεργίας των ελεγκτών εναερίας κυκλοφορίας, καθυστέρησε πολύ να φτάσει στην Κρήτη.

    Στο Ηράκλειο και τη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε ότι πολλοί έσπευσαν να μιλήσουν για μεγάλη ήττα. "Η αλήθεια είναι ότι ήταν ήττα των προσδοκιών μας, όμως δεν είναι καταστροφή για την Αριστερά", είπε.

    Πρέπει, ανέφερε, να δούμε τα λάθη και τις παραλήψεις μας, προσθέτοντας ότι ο χώρος έχει μάθει να επιβιώνει σε πολύ δυσκολότερες συνθήκες. Δεν δικαιολογείται, τόνισε, από την πλευρά της ηγεσίας μια καταστροφολογική, καταστροφική διαχείριση.

    Ακόμη ανέφερε πως "το κλίμα που εκπέμφθηκε από μας το προηγούμενο διάστημα δεν αντιστοιχεί στη βάση του κόμματος όπου υπάρχει απογοήτευση και στενοχώρια. Υπάρχει όμως η σύνεση, η λογική και η ψυχραιμία και κυρίως η εμπειρία μιας εκλογικής μάχης".

    Μίλησε επίσης για "μάχη που δόθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό που αντίστοιχος δεν υπήρξε άλλη φορά" και έκανε λόγο για "πλούτο και εμπειρία που πρέπει να καταθέσουμε και να δούμε πως να διορθώσουμε τα λάθη μας".

    Παράλληλα, ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο της Αριστεράς και τόνισε πως ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρός Συνασπισμός.

    Περνάμε, είπε, κρίσιμες ώρες και θεωρώ ότι δεν έχουμε πρώτιστο χρέος να κατανείμουμε τις ευθύνες. Και αυτό θα γίνει στην ώρα του. Και βεβαίως, ανέφερε, οι ευθύνες υπάρχουν κυρίως στην ηγεσία του κόμματος και ο καθένας από εμάς θα τις αναλάβει και τις αναλαμβάνει στο μέτρο που του αναλογεί. "Όμως αυτή την ώρα δεν πρέπει να κοιτάξουμε πως θα κατανείμουμε τις ευθύνες και τα προβλήματα, αλλά τα ίδια τα προβλήματα. Να κοιτάξουμε τα προβλήματα και να δούμε πως θα τα λύσουμε" συμπλήρωσε. Αυτός ήταν και ο λόγος, όπως είπε, που ο ίδιος συνειδητά δεν θέλησε να παραθέσει την δική του εκδοχή για τα γεγονότα.

    Πιστεύω, σημείωσε, ότι συλλογικά πρέπει να δούμε τις αδυναμίες και τα λάθη μας και κυρίως να μάθουμε από αυτά.

    Χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα αρνητικό, λέγοντας όμως ότι "πρέπει να αποτιμήσουμε τις νέες συνθήκες στις οποίες καλούμαστε να δράσουμε", ενώ μίλησε ακόμα για συντηρητική στροφή της πολιτικής ατζέντας. Τέλος για την αποχή είπε πως είχε χαρακτηριστικά συνεκτικότητας και εξέφρασε το προβληματισμό του.

    [10] "Ατελέσφορα μέτρα"

    "Ατελέσφορα και επικίνδυνα για την οικονομική κατάσταση της χώρας", χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ τα νέα φορολογικά μέτρα.

    "Η κυβέρνηση ρουφά χρήμα από την αγορά και διατηρεί το κράτος σε ιδιαίτερα σπάταλα επίπεδα. Εάν η κυβέρνηση Καραμανλή επιμένει σε θυσίες -χωρίς προοπτική- από τον Ελληνικό λαό, τότε τουλάχιστον ας δεχθεί την άμεση μείωση κατά 50% του μισθού του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των υπουργών και των βουλευτών, όπως κατ' επανάληψη έχει προτείνει ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης", τόνισε ο κ.Αϊβαλιώτης.

    Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, αναφερόμενος στους ισχυρισμούς των δικηγόρων του κ. Χριστοφοράκου για την έκδοσή του στην Ελλάδα, δήλωσε:

    «Ο κ. Χριστοφοφοράκος μιλά για κίνδυνο της ζωής του. Ας πρόσεχε με ποιους συναναστρεφόταν όλα αυτά τα χρόνια. Στον χώρο των κακοποιών υπάρχει ο "χρυσός κανόνας": αν κάνεις δουλειά με την ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ανά πάσα στιγμή κινδυνεύεις».

    [11] Στον έλεγχο των ΕΛΠΕ

    Την εξαγορά του δικτύου πρατηρίων της ΒΡ στην Ελλάδα ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

    Η συμφωνία αφορά 1200 πρατήρια καυσίμων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις 170.000 κυβ. μέτρων ανά την Ελλάδα, καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Δεν περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες που αφορούν τα καύσιμα αεροπορίας, τα λιπαντικά και τον τομέα ηλιακής ενέργειας οι οποίες παραμένουν υπό τον έλεγχο της ΒΡ.

    Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 359 εκατ. ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει και την ανάληψη υποχρεώσεων ύψους 40 εκ. ευρώ.

    Με βάση τη συμφωνία, περίπου 240 εργαζόμενοι της BP θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται στις δραστηριότητες που έχουν μεταβιβασθεί. Το υπόλοιπο προσωπικό θα εξακολουθήσει να απασχολείται στις άλλες δραστηριότητες της BP στην Ελλάδα.

    Σημειώνεται ότι η συμφωνία προβλέπει εύλογη μεταβατική περίοδο για την διαχείριση του δικτύου και των σημάτων της BP.

    Ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ κ. Ε.Χριστοδούλου, δήλωσε σχετικά ότι: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας, που εστιάζεται στην αναβάθμιση της διύλισης και εμπορίας, η συμφωνία αυτή ενισχύει τη θέση του Ομίλου στην λιανική εμπορία πετρελαιοειδών στην Ελλάδα και επιφέρει παράλληλα σημαντικές συνέργειες.».

    Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κ.Γ.Κωστόπουλος, πρόσθεσε εξάλλου τα εξής: «Η σημερινή συμφωνία αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη του Ομίλου μας και είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική μας. Είμαι ενθουσιασμένος από την επικείμενη συνεργασία με τα στελέχη, τους ανθρώπους και τους συνεργάτες της ΒΡ Hellas, η οποία από το 1951 που λειτουργεί στην Ελλάδα, έχει διαγράψει συνεχή επιτυχημένη πορεία και ισχυρή κερδοφορία στην εγχώρια αγορά πετρελαιοειδών.

    Το διευρυμένο δίκτυο πρατηρίων αλλά και η ενίσχυση της τεχνογνωσίας και των δυνατοτήτων που προκύπτουν από τη συμφωνία, θα προσδώσουν στον Όμιλο αξία και θα οδηγήσουν στην περαιτέρω βελτίωση παροχής υπηρεσιών και προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών στην Ελλάδα».

    [12] Πέπλο μυστηρίου...

    Μυστήριο καλύπτει τα ακριβή αίτια του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον. Ο θάνατος του τραγουδιστή Μάικλ Τζάκσον δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, δήλωσε εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού ινστιτούτου του Λος Άντζελες έπειτα από μία αυτοψία στο πτώμα του "βασιλιά της ποπ", τα τελικά αποτελέσματα της οποίας αναμένονται σε "τέσσερις με έξι εβδομάδες".

    Τα αποτελέσματα αυτά θα δημοσιοποιηθούν μετά τη διενέργεια τοξικολογικών αναλύσεων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, Κρεγκ Χάρβεϊ, σε συνέντευξη Τύπου.

    Είπε όμως πως οι γιατροί που εξέτασαν το πτώμα δεν εντόπισαν "τραυματισμό" ούτε ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

    Η ετυμηγορία για "την αιτία του θανάτου καθυστέρησε. Αυτό σημαίνει πως ο ιατροδικαστής ζήτησε να διενεργηθούν και άλλες αναλύσεις, όπως τοξικολογικές και άλλες εξετάσεις. Αναμένουμε ότι αυτές οι εξετάσεις θα πάρουν τέσσερις με έξι εβδομάδες", δήλωσε ο Χάρβεϊ.

    Την Πέμπτη, ο αδελφός του σταρ, Τζερμέν, είχε αναφερθεί σε "ανακοπή καρδιάς" η οποία συνέβη, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, στην κατοικία του Τζάκσον στο Χόλμπι Χιλς, μία πλούσια συνοικία του Λος Άντζελες όπου ενοικίαζε μία κατοικία από τον Ιανουάριο.

    Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε αφού πήρε μια ισχυρή δόση μορφίνης, υποστηρίζει η εξειδικευμένη σε θέματα διασημοτήτων ιστοσελίδα tmz.com, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

    Η ιστοσελίδα, που ήταν το πρώτο μέσο που μετέδωσε το θάνατο του Τζάκσον, αναφέρει ότι η οικογένειά του ανησυχούσε για την κατάστασή του και σκόπευε να τον βάλει σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης γιατί είχε εθιστεί στη μορφίνη και τα φάρμακα.

    Τις τελευταίες εβδομάδες ήταν σε τέτοια ληθαργική κατάσταση που ήταν αδύνατο να κάνει πρόβες για τις συναυλίες που επρόκειτο να δώσει τον Ιούλιο στο Λονδίνο με σκοπό να αναζωογονήσει την καριέρα του.

    Μένει να δούμε αν οι Αμερικανοί θα θυμούνται τον Μάικλ Τζάκσον για τη μουσική του

    Ο άνθρωπος αυτός δημιούργησε μια περιουσία που εκτιμάται ότι έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και στη συνέχεια βάλθηκε να την καταστρέψει μπροστά στις κάμερες.

    Ο άνθρωπος αυτός παραμόρφωσε το πρόσωπό του με πλαστικές εγχειρήσεις μέχρι να γίνει από μαύρος λευκός και στη συνέχεια έγραψε ένα τραγούδι, το Black or White, για να πει ότι το χρώμα του δέρματος δεν έχει εν τέλει καμιά σημασία.

    Ο άνθρωπος αυτός κλειδώθηκε σε μια φυλακή που ο ίδιος δημιούργησε και την ονόμασε Neverland (Χώρα του Ποτέ), με έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο από κατοικίδια, ένα τρένο-μινιατούρα και μια ρόδα του λούνα παρκ όπου ανέβαινε μόνο αυτός.

    Ο άνθρωπος αυτός έπασχε από το σύμπτωμα του Πίτερ Παν, κάτι που αποτελούσε είτε προμετωπίδα για το αρρωστημένο ενδιαφέρον του για τα αγόρια - όπως προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να αποδείξει ένας εισαγγελέας του δικαστηρίου της Σάντα Μπάρμπαρα - είτε ένα από τα πολλά συμπτώματα μιας πνευματικής κατρακύλας που διήρκεσε δύο δεκαετίες και ίσως να οδήγησε στο θάνατό του.

    Το ότι ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε νέος, γράφει ο Κρις Εϊρς στους Τάιμς, δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Στην πραγματικότητα, έζησε είκοσι ζωές σε διάστημα μόλις μιας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας τραγουδιστής σε ηλικία 8 ετών. Ηταν τόσο ταλαντούχος, ώστε πολλοί υποπτεύτηκαν ότι ο πατέρας του ήταν ένας απατεώνας: είχε αγοράσει ένα νάνο και τον παρουσίαζε ως παιδί του.

    Στο κάτω-κάτω ποιο παιδί θα μπορούσε να χορεύει τόσο καλά;

    Ο νεαρός Μάικλ μπορούσε να χορεύει και να τραγουδά εξίσου καλά. Ετσι, μόλις τον «έκλεισε» ο Μπέρι Γκόρντι από τη Motown Records, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι θα γινόταν σταρ.

    Η έκπληξη ήταν ότι έγινε κάτι παραπάνω από σταρ. Και η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, που συχνά ξεχνάμε στην εποχή του Ομπάμα, είναι ότι έγινε τόσο μεγάλος σταρ αν και ήταν μαύρος.

    Είκοσι χρόνια νωρίτερα, ένας νεαρός αφροαμερικανός που έβγαζε από το στόμα του κοριτσίστικους ήχους δεν θα περνούσε καν την πόρτα πολλών μουσικών εταιρειών. Ισως να έπαιρνε ένας λευκός τα τραγούδια του και να κατάφερνε να φτάσει με αυτά στην κορυφή των charts. Το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον, που στην εποχή της δόξας του ήταν εξίσου δημοφιλής με τον Ιησού και τον Ρόναλντ Ρίγκαν, δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει.

    Και θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Τζάκσον έγραφε ο ίδιος τα τραγούδια του. Το Beat It και το Billie Jean, τα διασημότερα τραγούδια του διασημότερου άλμπουμ του, του Thriller, που μια εποχή πουλούσε ένα εκατομμύριο αντίτυπα την εβδομάδα και παραμένει το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, ήταν δικές του συνθέσεις. Ούτε οι Μπιτλς δεν θα μπορούσαν να παινευτούν για αυτό το τριπλό ταλέντο: γράψιμο καταπληκτικών τραγουδιών, εξαιρετική ικανότητα στην ερμηνεία τους και χορευτικές κινήσεις που θα τις ζήλευε ένας επαγγελματίας αθλητής.

    Αν αναμίξει κανείς όλα αυτά με τη δίψα του Τζάκσον για τον καπιταλισμό - δεν δείλιαζε να υπογράψει συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Pepsi - καταλήγει σε μια μοναδική αμερικανική δημιουργία του 20ού αιώνα.

    Λέγεται ότι ο δημιουργός του Πίτερ Παν, ο βρετανός συγγραφέας Τζ.Μ.Μπάρι, δημιούργησε αυτόν τον χαρακτήρα όταν πέθανε ο αδελφός του σε ένα ατύχημα με το σκέιτ, σε ηλικία 7 ετών. Η μητέρα του δεν το ξεπέρασε ποτέ.

    Στον Μάικλ Τζάκσον, πάλι, είχαν πει από τότε που ήταν μικρός ότι το παν ήταν να γίνει ένας καλός σόουμαν. Κι έτσι προσπαθούσε πάντα να σοκάρει και να ψυχαγωγεί το κοινό του, ακόμη κι όταν το κοινό αυτό το αποτελούσαν οι πιο διαφορετικοί άνθρωποι στον κόσμο. Η προσπάθεια αυτή, όμως, τον οδήγησε τελικά να έχει σχέση μόνο με τα παιδιά.

    Τον ακριβή χαρακτήρα αυτής της σχέσης ίσως να μην τον μάθουμε ποτέ.

    Παρά την τρέλα του όμως, καταλήγει ο αρθρογράφος των Τάιμς, αυτό που ο Τζάκσον αφήνει πάνω απ'όλα πίσω του είναι μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά τραγούδια του 20ού αιώνα. Και το πιο πιθανό είναι ότι για τη μουσική θα τον θυμούνται, όχι για όσα τη συνόδευσαν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 27 June 2009 - 6:30:38 UTC