Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάζουν την προκήρυξη της "Σέχτας"
  • [02] Συζήτηση ν/σ υπουργείου Δικαιοσύνης
  • [03] Siemens: Κλήσεις σε απολογία
  • [04] Εφορίες: Διορθώσεις στα λάθη του Ε9
  • [05] Η ομορφιά των ελληνικών βουνών
  • [06] ΤτΕ: Αντέχουν οι τράπεζες
  • [07] Ανασχηματισμός στη Γαλλία
  • [08] Πυρετός μεταγραφών

  • [01] Εξετάζουν την προκήρυξη της "Σέχτας"

    Στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκεται η προκήρυξη της Σέχτας Επαναστατών, με την οποία η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Αντώνη - Νεκτάριου Σάββα, 41 ετών, πριν από μία εβδομάδα στα Ανω Πατήσια. Η προκήρυξη είναι γραμμένη σε κομπιούτερ και περιλαμβάνεται σε CD, που έστειλε η οργάνωση στην εφημερίδα «Τα Νέα».

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για ένα 7σέλιδο κείμενο, στο οποίο ο συντάκτης της προκήρυξης εξαπολύει απειλές κατά πάντων, ενώ όπως υποστηρίξουν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, γίνεται προσπάθεια για να υπάρξει μια ιδεολογική προσέγγιση των πραγμάτων. «Θα χτυπάμε όλους τους κυρίαρχους μηχανισμούς, τους θεσμικούς φορείς και τα πληρεξούσια άτομα», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην προκήρυξη.

    Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, γίνονται εκτενείς αναφορές σε άλλες οργανώσεις του λεγόμενου «αντάρτικου πόλεων», κάτι που είχε γίνει και σε μία από τις δύο προηγούμενες προκηρύξεις, οι οποίες απευθυνόταν επικριτικά στον «Επαναστατικό Αγώνα».

    Το κείμενο μελετάται από τους ειδικούς αναλυτές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας.

    [02] Συζήτηση ν/σ υπουργείου Δικαιοσύνης

    Η επαύξηση του αξιοποίνου σε κακουργηματικό βαθμό με βαρύτατες ποινές της παραβατικής συμπεριφοράς σε διαδηλώσεις λόγω της χρήσης κουκούλας, καθώς και τα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των λαθρομεταναστών, κυριάρχησαν στην πρώτη συζήτηση στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις «Μεταρρυθμίσεις στην οργάνωση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, στη θεραπευτική μεταχείριση χρηστών ναρκωτικών ουσιών και άλλες διατάξεις».

    «Τα μέτρα που παίρνουμε λαμβάνονται μετά από προσεκτική μελέτη και σε καμία περίπτωση χάριν εντυπωσιασμού. Μας αφήνουν παγερά αδιάφορους φωνές που μιλούν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα της κοινωνίας, προβλήματα των καιρών και ασφάλειας στο κέντρο των πόλεων». Αυτό τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ν. Δένδιας απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την αυστηροποίηση των ποινών στους κουκουλοφόρους των διαδηλώσεων, προσθέτοντας ότι το μέτρο κρίνεται μη ευχάριστο, αλλά τελέσφορο και ως εκ τούτου δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση του ΛΑΟΣ να χαρακτηρισθεί η χρήση της κουκούλας ως ιδιώνυμο αδίκημα.

    Ο υπουργός είπε ότι στην κατεύθυνση της εξασφάλισης της εσωτερικής τάξης από τα συναρμόδια υπουργεία έχουν εξαγγελθεί έξι μέτρα που λαμβάνονται ή θα ληφθούν: οι διατάξεις για την κουκούλα καθώς και η τροπολογία για τους λαθρομετανάστες με το συζητούμενο νομοσχέδιο, οι ρυθμίσεις για την ταυτοποίηση των χρηστών καρτοκινητών που κατατέθηκε ήδη στη Βουλή και η άρση των απορρήτου των επικοινωνιών για κακουργήματα, η τράπεζα DNA και η ενεργοποίηση των καμερών που σύντομα θα νομοθετηθούν. Ο υπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι έχοντας ξεχάσει τις δικές του παραλείψεις επί είκοσι χρόνια «προσπαθεί να κάνει φροντιστήριο», αντί της ανάγκης να βρεθεί κοινός τόπος συνεννόησης.

    Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Βενιζέλος έκανε λόγο για μέτρα που «συνιστούν εξαπάτηση μιας φοβισμένης κοινωνίας, όταν ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί υποστηρίζουν ότι με δρακόντειες ποινές θα λυθούν τα προβλήματα»: Είμαστε, τόνισε, κατηγορηματικά αντίθετοι στη βία των κουκουλοφόρων, αλλά όχι να συνηγορήσουμε στην παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας στην αντιμετώπιση των ποινικών πράξεων: «Δεν συμπράττουμε στη διατύπωση μιας ψευδαίσθησης προς την κοινωνία. Υπάρχει πράγματι ανάγκη να συνεννοηθούμε, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία πανικόβλητη από τα εκλογικά αποτελέσματα τρέχει πίσω από πολιτικές πρωτοβουλίες του κ.Καρατζαφέρη και υιοθετεί μια ατζέντα που δεν έχει επεξεργαστεί».

    Η κριτική προς το νομοσχέδιο είναι άδικη γιατί δεν κάνει τίποτε λιγότερο ή τίποτε περισσότερο από το να ανταποκρίνεται στις υπαρκτές ανάγκες της κοινωνίας, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ.Π.Παναγιωτόπουλος προσθέτοντας ότι αν κάτι μπορεί να καταλογιστεί στην κυβέρνηση είναι ότι άργησε.

    Η κυβέρνηση πιέζεται από τον ΛΑΟΣ, αλλά και από το ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για ανίκανη αστυνομία και προσπαθεί να απαντήσει φέρνοντας διατάξεις για λόγους επικοινωνίας, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ.Α.Σκυλλάκος.

    Μιλώντας επί της αρχής του νομοσχεδίου ο εισηγητής της ΝΔ κ.Α.Γεροντόπουλος υπενθύμισε ότι «άλλο το δικαίωμα στη διαδήλωση και άλλο ο χουλιγκανισμός, εξέφρασε όμως το φόβο ότι η ρύθμιση για τις κουκούλες θα απονευρωθεί από τη δικαστική πρακτική. Η κ.Θεοδώρα Τσάγκρη από το ΠΑΣΟΚ έκρινε ότι «η κυβέρνηση κρύβει πίσω από τις διατάξεις για τις κουκούλες τη δική της ανικανότητα να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα του Δεκεμβρίου. Η κ.Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ) έκανε λόγο για ένα νομοσχέδιο το οποίο «αποπνέει την αυστηροποίηση ενός κράτους- μπάχαλο στη λογική της ισχυροποίησης των διωκτικών αρχών με την καλλιέργεια φοβίας και εντολή να χτυπηθούν τα κεφάλια που θα σηκωθούν». Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ κ.Σοφία Ανδριοπούλου χαρακτήρισε τις διατάξεις για τη χρήση κουκούλας ως παράλογη, ενώ πρόσθεσε ότι δεν θα κληθεί ο δικαστής να αποδείξει την ενοχή κάποιου που έχει κουκούλα στην τσέπη, αλλά ο ίδιος ο συλληφθείς να αποδείξει την αθωότητα του. Υπερ του χαρακτηρισμού της χρήσης κουκούλας ως ιδιώνυμου αδικήματος τάχθηκε ο αγορητής του ΛΑΟΣ κ.Μ.Βορίδης.

    Όσον αφορά την τροπολογία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για προβληματική ρύθμιση που θα καταστήσει «επικίνδυνους, άρα εν δυνάμει απελάσιμους» και τους νομίμους μετανάστες. Την αρχή του νομοσχεδίου καταψηφίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση.

    [03] Siemens: Κλήσεις σε απολογία

    Κλήσεις προς απολογία για δύο κακουργήματα απέστειλε ο 4ος Ειδικός Ανακριτής, Νίκος Ζαγοριανός, σε ένδεκα πρόσωπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση της Siemens.

    Οι κλήσεις στους κατηγορούμενους είναι για την Πέμπτη το πρωί και αφορούν τα αδικήματα της συνέργειας σε δωροδοκία (παθητική) και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν καταθέσει στο στάδιο της προκαταρκτικής, ως ύποπτοι.

    [04] Εφορίες: Διορθώσεις στα λάθη του Ε9

    Και οι εφορίες θα διορθώνουν τα λάθη στις δηλώσεις Ε9 για τον υπολογισμό του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομίας & Οικονομικών, κ Αντώνη Μπέζα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης των ελλείψεων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (εντύπου Ε9), να βελτιωθεί η ποιότητα των διορθώσεων και να διευκολυνθούν οι πολίτες.

    Έτσι οι πολίτες που τους έχουν αποσταλεί ειδοποιητήρια μπορούν να διορθώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις της περιουσιακής τους εικόνας, που είχαν την 1-1-2008 (δήλωση Ε9):

    1) Είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου (call center) που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό, στο τηλέφωνο 8011112277

    2) Είτε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής (internet), στη διεύθυνση www.e-9.gr

    3) Είτε τέλος εξυπηρετούμενοι μέσω των Δ.Ο.Υ όλης της χώρας με βάση τη σημερινή εγκύκλιο.

    [05] Η ομορφιά των ελληνικών βουνών

    Η Ελλάδα είναι μια κατβ εξοχήν ορεινή χώρα, αφού στην επικράτειά της υπάρχουν περισσότερα από 300 μεγαλύτερα ή μικρότερα βουνά. Ο σημαντικότερος ελληνικός ορεινός άξονας είναι η oρoσειρά της Πίνδου, πoυ σχηματίζει τη «ραχοκοκαλιά» της ηπειρωτικής χώρας και έχει ως φυσική συνέχεια τα βουνά της Πελοποννήσου και της Κρήτης. Εξάλλου, τα περισσότερα νησιά αποτελούν, στην πραγματικότητα, τις βουνοκορφές της καταποντισμένης Αιγηίδος, πoυ κάποτε συνέδεε την ηπειρωτική Ελλάδα με τη Μικρά Ασία.

    Τo ψηλότερο βουνό της χώρας είναι o (φημισμένος από την ελληνική μυθολογία) Όλυμπος (στη Μακεδονία), πoυ φτάνει τα 2.917 μέτρα (κορυφή Μύτικας), ενώ περίπου 40 ορεινά συγκροτήματα, σβ όλη τη χώρα, υπερβαίνουν σε υψόμετρο τα 2.000 μέτρα.

    Τα ελληνικά βουνά χαρακτηρίζονται από την ποικιλομορφία τους, τα σπάνια τοπία και τα μοναδικά δάση τους, μερικά από τα οποία είναι από τα παλαιότερα φυσικά δάση της Ευρώπης. Λόγω του απαράμιλλου φυσικού τους πλούτου (σε χλωρίδα και πανίδα) πολλά από αυτά προστατεύονται ως Εθνικοί Δρυμοί, ενώ παράλληλα, τις τελευταίες δεκαετίες, με τις υποδομές που δημιουργήθηκαν αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για όσους θέλουν να απολαύσουν δραστηριότητες ορεινού τουρισμού.

    [06] ΤτΕ: Αντέχουν οι τράπεζες

    Ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει ακόμη και στις πλέον ακραίες διαταράξεις , διαπιστώνει η πρώτη Έκθεση για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Ωστόσο απαιτείται επαγρύπνηση καθώς όπως επισημαίνεται "η αβεβαιότητα για την πορεία της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας παραμένει υψηλή παρά την ύπαρξη ορισμένων ενθαρρυντικών ενδείξεων."

    Η άσκηση προσομοίωσης σε υποθετικές ακραίες καταστάσεις που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα εννέα τραπεζών οι οποίες αποτελούν το 80% του ενεργητικού του συνόλου των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων κατέληξε σε ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Σκοπός της άσκησης αυτής που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν να αξιολογηθεί η ανθεκτικότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

    Συγκεκριμένα, εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις ενός ακραία αρνητικού μακροοικονομικού σεναρίου για την Ελλάδα του οποίου οι υποθετικές παραδοχές εκκίνησης προέβλεπαν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 3% τα επόμενα δύο χρόνια, με ταυτόχρονη αύξηση των επιτοκίων κατά 4%. Υπό τις συνθήκες αυτές εκτιμήθηκε ότι τα καθυστερούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών θα εμφάνιζαν αύξηση από το 5% του συνόλου των χορηγήσεων που ήταν στο τέλος του 2008 στο 12,7% στις 31.12.2010.

    Στο μεταξύ όμως η ΤτΕ διαπιστώνει ότι το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2009 αγγίζοντας το 6%. Συνακόλουθα, η εξέλιξη αυτή όπως επισημαίνει η ΤτΕ, μολονότι οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν σημαντικού ύψους εγγυήσεις και εμπράγματες ασφάλειες, επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση. Επιπροσθέτως, η Έκθεση διαπιστώνει ότι στο πρώτο τρίμηνο του έτους το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο υποχώρησε κατά 0,5%, λόγω του αυξημένου κόστους άντλησης κεφαλαίων από το τέταρτο τρίμηνο του 2008 και μετά καθώς και της υποχώρησης του ρυθμού πιστωτικής επέκτασης.

    Όσον αφορά στα αποτελέσματα των ασκήσεων προσομείωσης στις αναδυόμενες αγορές που δραστηριοποιούνται οι ελληνικές τράπεζες, διαπιστώνεται ότι με τις πλέον ακραίες παραδοχές επιδείνωσης της κατάστασης στις χώρες αυτές, στο τέλος του 2010 το μέσο ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση θα τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το υφιστάμενο στο τέλος του 2008, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις θα δεκαπλασιαστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως η δυνατότητα απορρόφησης της ζημιάς που θα προέκυπτε για τις ελληνικές τράπεζες εντός της προσεχούς διετίας, ως αποτέλεσμα της επαλήθευσης των ακραίων αυτών σεναρίων, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα κέρδη που θα εμφανίσουν οι τράπεζες σ΄αυτό το διάστημα. Για τις ανάγκες της άσκησης πάντως θεωρήθηκε κατ΄υπόθεση ότι τα προ φόρων κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 15% το 2009 και στην συνέχεια το 2010 αυξηθούν κατά 10%. Υπενθυμίζεται πάντως ότι μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2008 και του αντίστοιχου διαστήματος φέτος τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 85,3% σε επίπεδο τραπεζών και κατά 51,3% σε επίπεδο Ομίλων.

    [07] Ανασχηματισμός στη Γαλλία

    Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης του τον τρίτο μέσα σε διάστημα μικρότερο των δύο χρόνων, αλλάζοντας οκτώ υπουργούς και υφυπουργούς.

    Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του προεδρικού γραφείου από το Μέγαρο των Ηλυσίων Κλοντ Ζουέντ, η υπουργός Εσωτερικών Μισέλ Αλιότ Μαρί αντικαθιστά την Ρασιντά Ντατί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και αναβαθμίζει το ρόλο της σε αυτόν της υπουργού προεδρίας.

    Η Ντατί κόρη μεταναστών από το Μαρόκο , είχε γίνει ένα σύμβολο του κοινωνικού ανοίγματος του Σαρκοζί προς τις γυναίκες αλλά και τις μειονότητες. Αλλά έπεσε σε δυσμένεια εξ αιτίας της εκρηκτικής και πολλές φορές δύστροπης προσωπικότητας της.

    Ο στενός συνεργάτης και πολιτικός σύμμαχος του Σαρκοζί Μπρις Ορτεφό αντικατέστησε την Αλιότ Μαρί στο υπουργείο Εσωτερικών μετά από μια μικρή απογοητευτική θητεία ως υπουργός Εργασίας. Ο υπουργός Παιδείας Ξαβιέ Νταρκός αντικατέστησε τον Ορτεφό στο υπουργείο Εργασίας.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Λικ Σατέλ ορίστηκε να αντικαταστήσει τον Νταρκός στον υπουργείο Παιδείας.

    Όπως είχε ανακοινώσει ο ίδιος νωρίτερα σήμερα ο Φρεντερίκ Μιτεράν, ανηψιός του πρώην προέδρου Φρανσουά Μιτεράν, είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού που αντικαθιστά την Κρισίν Αλμπανέλ.

    Η αντικατάσταση της Αλμπανέλ θεωρείται ως μια ένδειξη δυσαρέσκειας του Σαρκοζί προς το πρόσωπο της και στο γεγονός ότι δεν μπόρεσε να χαράξει έναν αξιόπιστο νόμο για την αντιμετώπιση της πειρατείας στο διαδίκτυο.

    Ο υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπρούνο Λε Μαίρ ορίστηκε υπουργός Γεωργίας αντικαθιστώντας τον Μισέλ Μπαρνιέ, ο οποίος εξελέγη ευρωβουλευτής.

    [08] Πυρετός μεταγραφών

    Και με... τη βούλα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είναι ο Ολαφ Μέλμπεργκ, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα, πέρασε με επιτυχία από τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο για τρία χρόνια.

    «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Σουηδού διεθνή αμυντικού Όλαφ Μέλμπεργκ από τη Γιουβέντους. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας», αναφέρει η λιτή ανακοίνωση για τον 31χρονο άσο, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας.

    Ολοκληρώθηκε και τυπικά η ένταξη του Ματ Ντάρμπισιρ στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού. Ο Αγγλος διεθνής επιθετικός έφτασε χθες στην Αθήνα και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο στους Πειραιώτες. Λίγο αργότερα ακολούθησε η ανακοίνωση από πλευράς των Πειραιωτών: "Η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αγγλου, διεθνή επιθετικού Ματ Ντάρμπισιρ. Ο ποδοσφαιριστής υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας."

    Ο νεαρός άσος εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της υπόθεσης: "Είναι φανταστικό συναίσθημα να παίξω ξανά για τον Ολυμπιακό που είναι υπέροχη ομάδα με πολύ κόσμο και τίτλους. Έγινε αυτό που ήθελα. Ήθελα να συνεχίσω στον Ολυμπιακό και είμαι ευχαριστημένος που τα κατάφερα. Ελπίζω να βελτιωθώ και να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα με περισσότερα γκολ", τόνισε ο διεθνής με την Ελπίδων επιθετικός και πρόσθεσε: "Ανυπομονώ να ξεκινήσει και για μένα η προετοιμασία. Τώρα θέλω απλά να δουλέψω".

    Από σήμερα ο ποδοσφαιριστής θα βρίσκεται στο Ζέεφελντ, προκειμένου να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή των "ερυθρόλευκων".

    Μεταγραφές στον ΠΑΟ

    Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Σεμπαστιάν Λέτο στην Ελλάδα, αυτή την φορά, όμως, για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Το ταξίδι του Κώστα Αντωνίου στην Αγγλία και οι επαφές που είχε με τους ανθρώπους της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκαν χθες και, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν, επήλθε πλήρης συμφωνία για την μετακίνηση του Αργεντινού μεσοεπιθετικού στους "πράσινους" έναντι περίπου 4 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης θα αμείβεται περίπου με 1.1 εκατ. ευρώ για κάθε χρόνο του συμβολαίου του, ενώ η μεταγραφή του αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα.

    Ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού φέρεται να είχε επαφή και γι΄ ακόμη έναν παίκτη που αγωνιζόταν την προηγούμενη χρονιά σε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά τα όνομά του δεν έγινε γνωστό. Σενάρια θέλουν να πρόκειται για τον Αιγύπτιο στράικερ της Γουίγκαν, Αμρ Ζακί, ο οποίος έκανε καταπληκτική χρονιά με τη φανέλα των "λάτικς".

    Σήμερα, εξάλλου, αναμένεται να ανακοινωθεί και η μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη. Οι "πράσινοι" ήρθαν σε συμφωνία με τη Μπενφίκα, αλλά και με τον παίκτη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 June 2009 - 6:30:29 UTC