Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσκεψη για την ασφάλεια

  • [01] Σύσκεψη για την ασφάλεια

    "Θέλω να εκφράσω τη βαθιά οδύνη όλων μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο και το ανήλικο παιδί του Νεκτάριου Σάββα, καθώς και στην ΕΛΑΣ, που έχασε ακόμα έναν άνδρα της εν ώρα καθήκοντος", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ανακοίνωσε ότι με αφορμή "το σημερινό τρομοκρατικό χτύπημα" πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για θέματα ασφάλειας, υπό τον Πρόεδρο του Κινήματος Γιώργο Παπανδρέου.

    Απαντώντας σε ερώτηση τί ακριβώς συζητήθηκε στην σύσκεψη, ο κ. Παπακωνσταντίνου έφερε ως παραδείγματα τη "δραστική μείωση των φρουρών της "προστατευόμενης μάρτυρος" σε αντίθεση με το παρελθόν" και τις "αλλαγές στην αντιτρομοκρατική" και κατέληξε λέγοντας ότι "υπάρχουν ελλείμματα σε επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο".

    "Τα ζητήματα ασφάλειας βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ γιατί βρίσκονται πολύ ψηλά στην ατζέντα του πολίτη και έχουν να κάνουν με την τρομοκρατία, που παρουσιάζει αναβίωση στη χώρα μας, το κοινό έγκλημα και την πολιτική προστασία", είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ότι στην βάση των προβλημάτων στα θέματα αυτά "υπάρχει ο κοινός παρανομαστής της πελατειακής αντίληψης για το κράτος και της κομματικοποίησης που οδήγησε σε αποδιάρθρωση υπηρεσιών, όπως η Αντιτρομοκρατική που δούλευε σωστά και τώρα έχει σταματήσει να δουλεύει έτσι".

    "Το ζητούμενο για μας είναι μια διαφορετική αντίληψη λειτουργίας του κράτους, η οικοδόμηση μιας κοινωνίας συνοχής όπου εμπεδώνεται η σχέση εμπιστοσύνης πολίτη - κράτους και όπου θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα του πολίτη αλλά θα υπάρχει και αποτελεσματικότητα", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι "οι προτάσεις του Κινήματος θα έλθουν σε δημόσιο διάλογο ώστε την επομένη των εθνικών εκλογών να μπορούν να υλοποιηθούν γρήγορα".

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ ζητεί παραίτηση των αρμοδίων υπουργών ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "από τον Δεκέμβριο και μετά επισημάναμε ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω την λέξη "παραίτηση" σήμερα. Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι αν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους".

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορία σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να υπάρξει παραίτηση του δημοσίου από την δίκη για τον ΕΛΑ για λόγους οικονομίας, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν μπορώ να διανοηθώ ότι το δημόσιο μπορεί να παραιτηθεί από δίκη για θέματα δημοσίου συμφέροντος για λόγους οικονομίας".

    Ο Γ. Παπανδρέου στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται αύριο στις Βρυξέλλες στην συνάντηση του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των εν ενεργεία σοσιαλιστών πρωθυπουργών.

    Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η ατζέντα περιλαμβάνει τρία θέματα, με πρώτο εκείνο της επανεκλογής Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της επανεκλογής Μπαρόζο και για αυτά που πρεσβεύει, αλλά και αποτιμώντας την προηγούμενη θητεία του",τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι υπάρχει επιστολή του προέδρου της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ.Σουλτς με την οποία ζητά να μην ληφθεί απόφαση για τον κ.Μπαρόζο στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αλλά να αναβληθεί αυτή για μετά το ιρλανδικό δημοψήφισμα και αφού τεθεί σε ισχύ η Συνθήκη της Λισσαβώνας.

    Το δεύτερο θέμα της ατζέντας αφορά την οικονομική κρίση, όπου, όπως είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου θα καταθέσει τις προτάσεις του Κινήματος "όπως τις είχαμε καταθέσει και πριν τις ευρωεκλογές στην Ελλάδα".

    Το τρίτο θέμα θα αφορά την λαθρομετανάστευση όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τα οκτώ σημεία που πρόσφατα πρότεινε και θα αναφερθεί και σε θέματα ευρωπαϊκών συνόρων και κοινοτικής αλληλεγγύης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 June 2009 - 16:30:21 UTC