Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ας κάνουμε τη διαφορά"
  • [02] "Ενότητα αριστεράς και οικολογίας"
  • [03] Δεσμεύσεις λογαριασμών

  • [01] "Ας κάνουμε τη διαφορά"

    "Ας κάνουμε τη διαφορά", τόνισε σήμερα η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας με εργαζόμενους στο ξενοδοχείο "Χίλτον", αναφερόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

    Η κα Παπαρήγα δήλωσε σχετικά ότι "εμείς δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια, δεν παίζουμε με την ψήφο σας και πρέπει να σταθούμε ακόμη περισσότερο συνεπείς μαχητές τα επόμενα χρόνια".

    Ως εκ τούτου, συμπλήρωσε "ας κάνουμε, λοιπόν, τη διαφορά. Ας διαλέξετε και εσείς, αυτό που δεν κάνατε μέχρι τώρα: την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, για να τα βγάλουμε όλοι μαζί πέρα στην ανηφόρα που περιμένει τον Ελληνικό λαό με τις αποφάσεις της ΕΕ".

  • ** Νωρίτερα, η κα Παπαρήγα επισκέφθηκε υποβαθμισμένες περιοχές κοντά στο κέντρο της Αθήνας.

    [02] "Ενότητα αριστεράς και οικολογίας"

    «Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν συμβεί ποτέ στη χώρα», κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή επίσκεψή του στον Ασωπό ποταμό.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων για «το έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον, στη φύση αλλά και τους ανθρώπους», σημειώνοντας ότι οικολογία είναι πάνω από όλα ρήξεις με τα μεγάλα συμφέροντα, γιατί τα μεγάλα συμφέροντα που, με στόχο το κέρδος, δεν διστάζουν να μολύνουν το περιβάλλον, δεν διστάζουν να μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα μιας ευρύτερης περιοχής, δεν διστάζουν να δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην υγεία των πολιτών της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού, της ευρύτερης περιοχής της Βοιωτίας.

    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο μόνος τρόπος για να αντισταθούμε σε αυτά τα προβλήματα και να μην πέσουν όλα τα βάρη στους εργαζόμενους και στο περιβάλλον, είναι η ανάδειξη ενός τρίτου ισχυρού πόλου της Αριστεράς και της Οικολογίας.

    Τόνισε επίσης την ανάγκη να αναπτυχθούν οι δράσεις των πολιτών, των ενεργών πολιτών που διεκδικούν ποιότητα ζωής, που διεκδικούν χώρους ανάσας, που διεκδικούν να μην πίνουν νερό με εξασθενές χρώμιο, που διεκδικούν να μην μολύνονται τα ποτάμια και ο υδροφόρος ορίζοντας και οι θάλασσες, από τις ανεξέλεγκτες αποθέσεις και από τα απόβλητα των βιομηχανικών εγκαταστάσεων που μόνο στόχο έχουν το κέρδος και δεν λογαριάζουν κανέναν.

    Ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα της αριστεράς και της οικολογίας, την οποία χαρακτήρισε, ως επείγουσα απάντηση στην κρίση, έκανε ο κ. Τσίπρας και στην ομιλία του ανοικτή συγκέντρωση που οργάνωσε, την Πέμπτη, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

    Μάλιστα, όπως σημείωσε «η ενότητα της Αριστεράς με την οικολογία, είναι ο μόνος δρόμος για να αποτρέψουμε το μεγάλο σχέδιο που μας ετοιμάζουν, δηλαδή το να περάσει το τεράστιο βάρος της κρίσης αποκλειστικά στους εργαζόμενους και το περιβάλλον». Όπως τόνισε «είναι μια επείγουσα απάντηση στην κρίση, με επίκεντρο την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, την υπεράσπιση του περιβάλλοντος, την διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, τα πολιτικά και τα κοινωνικά δικαιώματα».

    Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι «απευθυνθήκαμε στις δυνάμεις του ΚΚΕ και των Οικολόγων - Πράσινων, καθώς και στην βάση του ΠΑΣΟΚ», αλλά όπως πρόσθεσε «ξέρουμε ότι πριν τις εκλογές είναι δύσκολο να πάρουμε θετική απάντηση από τις πολιτικές δυνάμεις στις οποίες απευθυνόμαστε». Και πρόσθεσε: «Το ΚΚΕ περιχαρακώνεται και εξαντλεί την ρητορική του στην προσπάθεια να αποδείξει ότι είναι η μοναδική αριστερά στον τόπο. Ενώ οι Οικολόγοι έχουν επιλέξει να μαζέψουν ψήφους χαλαρής συμπάθειας και χαλαρής διαμαρτυρίας. Αλλά έτσι πολύ λίγα μπορούν να καταφέρουν για την περιβαλλοντική υπόθεση».

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού τόνισε σε αυτό το σημείο ότι μετά τις εκλογές όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι. Και συμπλήρωσε: «Η ανάγκη για ενότητα είναι σήμερα ώριμη σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Γιατί τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη ανατροπή. Για να αλλάξουμε το τοπίο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

    Ακόμη στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς, στους νέους και τις νέες και την ελπίδα αυτή κανείς δεν μπορεί να την νικήσει». Επίσης τόνισε ότι «οι νέοι, οι εργαζόμενοι και όλοι όσοι πλήττονται από την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης θα υψώσουν το ανάστημά τους». Όσον αφορά τις εκλογές της Κυριακής ο πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, γιατί δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία».

  • ** Το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αλέκο Αλαβάνο. Θα χαιρετίσουν οι Ελένη Σωτηρίου, Φ. Κουβέλης, Ντίνα Ταχταλίδου.

    Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Αριστοτέλους, στις 8.00 μ.μ.

    [03] Δεσμεύσεις λογαριασμών

    Σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων και λογαριασμών του φυγόδικου Χρήστου Καραβέλα προχώρησε η Αρχή για την "Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομη δραστηριότητα", ύστερα από συνεννόηση με τον 4ο ειδικό ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens.

    Η Αρχή προχωρά σε απαγόρευση πώλησης και μεταβίβασης ακινήτων (και κτημάτων) του Χρ. Καραβέλα σε Εκάλη, Αντίπαρο, Πάρο, Σαντορίνη, Αράχωβα και Μύκονο. Θα σταλούν, μάλιστα, σχετικές επιστολές σε όλα τα υποθηκοφυλάκεια της χώρας.

    Δεσμεύονται, επίσης, χρήματα (200.000 ευρώ), που έχουν βρεθεί σε κατάθεση σε τράπεζα της Αθήνας, καθώς και όσα τιμαλφή κρατάει η οικογένεια σε θυρίδες.

    Την ερχόμενη εβδομάδα, ανάλογες ενέργειες θα γίνουν και για τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους στην υπόθεση, ακόμη και αν έχουν μεταβιβάσει περιουσιακά στοιχεία σε συγγενικά τους πρόσωπα.

    Ο κ. Γιάννης Μαρκουλάκος, συνήγορος του κ.Καραβέλα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με φήμες που θέλουν τον εντολέα του να διαπραγματεύεται την παράδοσή του στις ελληνικές αρχές, απάντησε πως «αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμιά διαπραγμάτευση με καμία αρχή».

    Ο συνήγορος είπε, επίσης, ότι ενημέρωσε τον ανακριτή ότι έχουν κατατεθεί προσφυγές των θυγατέρων του κ. Καραβέλα για εξάλειψη ή σημαντική μείωση της συνολικής εγγύησης 2 εκατομμυρίων ευρώ, που τους έχει επιβληθεί, και ότι έλαβε τη διαβεβαίωση του κ. Ζαγοριανού ότι δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια ως την έκδοση των σχετικών βουλευμάτων.

    Επίσης, ο συνήγορος αναφερόμενος στην υπόθεση δέσμευσης λογαριασμών, στους οποίους είναι συνδικαιούχος και ο μικρότερος γιος του Χρ. Καραβέλα, δήλωσε ότι πιστεύει πως ο ανακριτής δεν θα προβεί σε κάποια ενέργεια για το αγόρι και ότι ίσως απλώς το καλέσει, ως μάρτυρα στην υπόθεση.

    Για το φυγόδικο εντολέα του, ο κ. Μαρκουλάκος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αν γνώριζε όλα αυτά που συνέβησαν με την οικογένειά του δεν θα είχε φύγει.

  • ** Ο κ. Μαρκουλάκος επισκέφθηκε σήμερα τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά και ζήτησε εγγράφως να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου η υπόθεση να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Ο κ. Μαρκουλάκος ζήτησε την σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, επικαλούμενος ότι δεν ασκεί ορθά τα καθήκοντα του ο 4ος ειδικός ανακριτής Ν. Ζαγοριανός που χειρίζεται την υπόθεση της Siemens. Ο κ. Σανιδάς εξέτασε την αίτηση του κ. Μαρκουλάκου και την αρχειοθέτησε, επικαλούμενος ότι ο Ν. Ζαγοριανός εκπληρώνει σωστά τα καθήκοντά του.

  • ** Στο μεταξύ, από την Εισαγγελία Εφετών ασκήθηκε έφεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, που επέτρεπε τη χορήγηση ολόκληρης της δικογραφίας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων.

    Ο συνήγορος του κ. Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης δήλωσε ότι στην Εισαγγελία Εφετών δεν του επέτρεψαν να ενημερωθεί για το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης.

    Τις επόμενες ημέρες, εξ άλλου, αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών επί της αιτήσεως εξαίρεσης του ανακριτή, που υπέβαλαν, οι δια των συνηγόρων τους, οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Siemens, Ηλίας Γεωργίου και Γιώργος Σκαρπέλης. Ήδη, πρόταση προς το Συμβούλιο έχει υποβάλει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Βούλγαρης.

    Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Φ.Γιουνγκ

    Ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αφέθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον του 4ου ειδικού ανακριτή, ο πρώην πρόεδρος της Siemens Ελλάδος και στέλεχος της μητρικής εταιρίας Φόλκερ Γιουνγκ.

    Ο κ. Γιουνγκ, που απολογήθηκε με τη βοήθεια μεταφραστή, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου έξι ώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 June 2009 - 14:30:22 UTC