Read our Collection of articles on International Policy Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μήνυμα καταδίκης"
  • [02] "Κατά της φτώχειας"
  • [03] "Γαλάζια Σημαία"

  • [01] "Μήνυμα καταδίκης"

    Tο καλοκαίρι θα έρθουν πολύ χειρότερα αν στις 7 του Ιούνη δεν βγει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης των κομμάτων που "υιοθέτησαν την ιδιωτικοποίηση, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις αρνητικές αλλαγές σε όλους τους τομείς συν εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων, συν τη συμμετοχή της ΕΕ στον πόλεμο", τόνισε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε εργαζόμενους στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά και τους κάλεσε να στείλουν αυτό το μήνυμα καταδίκης, ψηφίζοντας ΚΚΕ "ανεξάρτητα αν συμφωνείτε σε όλα".

    «Εσείς ξέρετε τι θα πει ΕΕ από πρώτο χέρι, η ιδιωτικοποίηση των λιμανιών έγινε με την βούλα των κομμάτων που λένε ότι μέσα στην ΕΕ έχουμε δυνατότητες» τόνισε η κα Παπαρήγα και ανέφερε ότι τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών εκτός από την κυβέρνηση τις ψήφισαν και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, που "αρχίζουν τα κόλπα" όταν οι εργαζομενοι ξεσηκώνονται. «Το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτει ότι πρέπει να βρούμε το καλό τίμημα, δεν μας αρέσουν οι όροι τις πώλησης και ο ΣΥΝ περίπου τα ίδια και μετά όταν το κίνημα φουντώνει και όταν έχουν ανάγκη από ψήφους, τότε πετάνε και ένα "όχι στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού"», είπε η κα Παπαρήγα

    Το ΚΚΕ λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση ανεξάρτητα από την την τιμή ή την εθνικότητα του αγοραστή, γιατί θεωρεί ότι «τα λιμάνια όχι απλώς πρέπει να ανήκουν στο κράτος, πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία, ανήκουν στο λαό», τόνισε.

    Αναφερόμενη στη έκθεση του ΔΝΤ και τις προσαρμογές που προτείνει, είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάρει νέα μέτρα μετά τις εκλογές, αναρωτήθηκε γιατί «δεν μας λέει το ΠΑΣΟΚ τι δεν θα κάνει από αυτά που λέει το ΔΝΤ» και υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ "παίρνει υπ όψιν αυτά που λέει το ΔΝΤ για να οργανώσει την αντίσταση".

    «Όταν λέμε απειθαρχία και ανυπακοή, που είναι το σημείο συνάντησης μας με όλους εκείνους που δεν συμφωνούν σε άλλες θέσεις που έχουμε, εννοούμε το εξής πράγμα: Να μην δικαιολογήσει στο μυαλό του ο εργαζόμενος ότι αυτά τα μέτρα πατάνε σε κάποιο επιχείρημα, προκειμένου να μπορέσει να οργανώσει τη αντίσταση» τόνισε η γγ του ΚΚΕ.

    [02] "Κατά της φτώχειας"

    Τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής - ΜΑΤ, στην Καισαριανή, επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

    «Επισκέφτηκα τη Δ/νση Αστυνομικών Επιχειρήσεων για να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τα παιδιά για τους αγώνες που κάνουν, να παραμείνει ζωντανή η Δημοκρατία. Έχουν περάσει τεράστιες δοκιμασίες, έχουν προπηλακιστεί, αλλά είναι η τελευταία ζώνη άμυνας της κοινωνίας. Η Αστυνομία χρειάζεται εκπαίδευση, η Αστυνομία χρειάζεται μέσα, η Αστυνομία χρειάζεται να έχει την κάλυψη της πολιτικής βούλησης, με αποτέλεσμα, την ασφάλεια των πολιτών, που ήδη φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους», δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης μετά την επίσκεψη.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τη διαμάχη των μεγάλων κομμάτων μέσω των προεκλογικών διαφημιστικών ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απήντησε:

    «Είναι πρόκληση πλέον τα πολλά πολιτικά σποτ, με παπαγαλάκια, με φοβικά σύνδρομα και βαρβαρότητες. Ο ΛΑ.Ο.Σ. απεφάσισε να μην παρακολουθήσει αυτό τον τηλεοπτικό κατήφορο. Εμείς, αντί για τηλεοπτικά σποτ, θα καταθέσουμε 1 εκατ. ευρώ στο ταμείο κατά της φτώχειας. Πιστεύουμε ότι θα πιάσουν περισσότερο τόπο, απ' το να βγάλουμε σποτ, τα οποία θα προσβάλλουν τον έναν ή τον άλλον».

    [03] "Γαλάζια Σημαία"

    Τετρακόσιες είκοσι πέντε ακτές και οκτώ μαρίνες κέρδισαν φέτος το βραβείο ποιότητας "Γαλάζιες Σημαίες", όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης.

    Με 425 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση ανάμεσα σε 39 χώρες. Συνολικά, η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 2.699 ακτές και 639 μαρίνες. Η Ελλάδα το 2008 είχε βραβευτεί για 430 ακτές και 8 μαρίνες.

    Τα κριτήρια για τη βράβευση είναι συνολικά 29 και αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, όπως επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.

    Οι βραβευμένες παραλίες

    ΑΤΤΙΚΗ [12]

    Δήμος Μαραθώνα: Σχινιάς/Καράβι

    Δήμος Νέας Μάκρης: Μπρεξίζα

    Δήμος Μαρκόπουλου: Αυλάκι

    Δήμος Λαυρεωτικής: Πούντα Ζέζα

    Δήμος Αναβύσσου: Μαύρο Λιθάρι

    Ανάβυσσος /Κεντρική

    Δήμος Καλυβίων: Λαγονήσι 1, Λαγονήσι 2, Λαγονήσι 3

    Δήμος Βάρης: Βάρκιζα

    Δήμος Βουλιαγμένης: Αστέρας Βουλιαγμένης

    Δήμος Βούλας: Βούλα Α

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα:


    Εβρος [3], Ροδόπη [3], Καβάλα [15], Σέρρες [1], Θεσσαλονίκη [11], Χαλκιδική [47], Πιερία [13], Λάρισα [7], Μαγνησία [23], Φθιώτιδα [6],
    Εύβοια [2], Κορινθία [10], Αργολίδα [4], Αρκαδία [1], Λακωνία [10], Μεσσηνία [4], Ηλεία [6], Αχαΐα [6], Βοιωτία [2], Αιτωλοακαρνανία [3], Πρέβεζα [3], Θεσπρωτία [2], Κέρκυρα [32], Κεφαλονιά [7], Ιθάκη [2], Ζάκυνθος [8], Χανιά [27], Ρόδος [33], Ρέθυμνο [16], Ηράκλειο [13],
    Λασίθι [41], Κάρπαθος [1], Κως [7], Θήρα [3], Ιος [4], Σίφνος [2],
    Πάρος [4], Νάξος [3], Μύκονος [1], Σύρος [5], Ανδρος [3], Κέα [1],
    Σάμος [4], Χίος [1], Λέσβος [10], Λήμνος [3].

    Οι βραβευμένες μαρίνες

    ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Δήμος Σιθωνίας: Μαρίνα Πόρτο Καρράς, Δήμος Κασσάνδρας: Μαρίνα Σάνη. ΑΤΤΙΚΗ - Δήμος Λαυρεωτικής: Οlympic Μarine, Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Μαρίνα Φλοίσβου. ΚΟΡΙΝΘΙΑ - Δήμος Ξυλοκάστρου: Μαρίνα Ξυλοκάστρου. ΛΕΥΚΑΔΑ - Δήμος Λευκάδας: Μαρίνα Λευκάδας. ΚΕΡΚΥΡΑ - Δήμος Κερκυραίων: Μαρίνα Γουβιών. ΚΩΣ - Δήμος Κω: Μαρίνα Κω.

    Τα κριτήρια

    Καθαριότητα θάλασσας και ακτής

    Ποιότητα των νερών κολύμβησης, που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται 2 φορές τον μήνα, κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου (1/6 - 31/10) από διαπιστευμένα εργαστήρια, με μέγιστη απόσταση μεταξύ δύο δειγματοληψιών, 17 ημέρες. Τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών αναλύσεων εμφανίζονται στην ιστοσελίδα: http://iason.minenv.gr

    Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία.

    Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα.

    Συνεχής, περιοδικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.

    Οργάνωση ακτής

    Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των νερών κολύμβησης, με την ανάρτηση των αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων στον Πίνακα Ανακοινώσεων των ακτών.

    Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.

    Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.

    Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.

    Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.

    Ασφάλεια επισκεπτών

    Εκπαιδευμένοι ναυαγοσώστες σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.

    Προσφορά υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).

    Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

    Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.

    Αναφορά στην οργάνωση δραστηριοτήτων του διαχειριστή ακτής, που να προβάλουν ενεργά το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 27 May 2009 - 12:30:18 UTC