Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας"
  • [02] "Προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Αλόγιστες σπατάλες"

  • [01] "Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας"

    Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και εργαζόμαστε σταθερά, συνεχώς για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Ζάππειο, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

    Ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του Συμφώνου Σταθερότητας και εξήρε την σημασία της επιλογής που πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την δεκαετία του 1970, καθώς και τα οφέλη που αποκόμισε η χώρα μας από την συμμετοχή της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

    Αναφερόμενος στην Ευρωζώνη επισήμανε ότι αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της ΕΕ ειδικά αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία, και δεν είναι ώρα για παραπληροφόρηση. Ανέφερε ότι η εφαρμογή της Μεταρρυθμιστικής Συνθήκης αποτελεί ένα σοβαρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να σηματοδοτήσει την έξοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την περίοδο περίσκεψης και να δώσει απαντήσεις σε καίριας σημασίας ζητήματα.

    «Ξέρουμε, βέβαια, ότι είναι μια συμφωνία στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Ξέρουμε ότι δεν στερείται αδυναμιών. Ξέρουμε, όμως, ότι έχει νέα και πολύ ισχυρά στοιχεία» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι προωθεί τις αξίες της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της ισότητας, του Κράτους Δικαίου και δρομολογεί λειτουργίες, που βάζουν την Ένωση στην τροχιά της πολιτικής ενοποίησης.

    Ο Πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, λέγοντας «εμείς θέλουμε μια πιο ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει διττή παρέμβαση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και στις εθνικές οικονομίες, πάντα, όμως, με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

    «Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: Η διεθνής κρίση υποδεικνύει, με τον πιο επιτακτικό τρόπο, όσα υπέδειξαν δεκαετίες πρωτύτερα οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές. Υποδεικνύει την ανάγκη να συνεχίσουμε τη μεγάλη πορεία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Να συνεχίσουμε ακόμη πιο τολμηρά, ακόμη πιο γρήγορα. Υποστηρίζουμε σθεναρά το όραμα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, γιατί πιστεύουμε ότι η ασφάλεια, η ανάπτυξη και η πρόοδος, περνούν μέσα από τη συλλογικότητα» είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι τα κράτη γίνονται πιο δυνατά όταν ενώνουν τις δυνάμεις, τις προσπάθειες, τα οράματά τους.

    Ανέφερε ακόμη ότι η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια σημαίνει μεγαλύτερη δύναμη, για όλους και αυτό ισχύει πολύ περισσότερο στη σημερινή εποχή της αλληλεξάρτησης των οικονομιών, και ακόμη πιο πολύ, στις σημερινές, τις δύσκολες περιστάσεις για ολόκληρο τον κόσμο. «Μια σειρά ευρωπαϊκές αποφάσεις, από την πρώτη στιγμή της χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενίσχυσαν τις αντοχές των εθνικών οικονομιών μας και απέτρεψαν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μια σειρά ευρωπαϊκές αποφάσεις στόχευσαν και στοχεύουν στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της απασχόλησης» είπε ο πρωθυπουργός.

    Τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η Ευρώπη τις προσπάθειες ευρωπαϊκού συντονισμού για την πολιτική προστασία και την από κοινού ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Πρότεινε ακόμη την δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και την από κοινού προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.

    «Τα πρώτα βήματα έγιναν και είναι, πράγματι, σημαντικά. Πραγματοποιούνται, ήδη, κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό, με στόχο την αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας και χαιρόμαστε που βλέπουμε να προχωρά και αυτή η σημαντική ελληνική πρωτοβουλία» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

    Η εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων

    Με μια λαμπρή εκδήλωση παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, του πρώην προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Ζισκάρ ντ' Εστέν, του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημήτρη Σιούφα, σχεδόν ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου, βουλευτών, πρέσβεων και πολλών επιφανών καλεσμένων, το Ινστιτούτο Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" τίμησε την επέτειο των 30 χρόνων από την υπογραφή προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, αλλά και τον πρωτεργάτη της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

    Μία ιστορική επέτειος, όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Πέτρος Μολυβιάτης στο χαιρετισμό που απηύθυνε, η οποία άλλαξε τη μοίρα της Ελλάδας με αδιαμφισβήτητο αρχιτέκτονα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έθεσε τα θεμέλια τριών βασικών στόχων, της ειρήνης, της ευημερίας του ελληνικού λαού και της δημοκρατικής σταθερότητας της χώρας.

    Μία ένταξη που επιτεύχθηκε, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, χάρις στον καθοριστικό ρόλο του Ζισκάρ ντ' Εστέν, προς τον οποίο απηύθυνε τις θερμές ευχαριστίες του τόσο για την υποστήριξή του τότε, αλλά και για την παρουσία του σήμερα, η οποία τιμά και πάλι την χώρα μας.

    Η ένταξη στην ΕΟΚ αποτέλεσε την κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας, αλλά και την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού οράματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή για μια Ελλάδα ευημερούσα και ασφαλή, είπε στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Αχιλλέας Καραμανλής.

    Σήμερα, πρόσθεσε, η τρέχουσα οικονομική κρίση καθιστά τη συζήτηση για την ΕΕ πιο επίκαιρη και μας καλεί να επαναβαπτιστούμε στο όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ζισκάρ ντ' Εστέν, καθώς χρειάζεται περισσότερη πολιτική διαχείριση της παγκοσμιοποίησης και περισσότερη συνεργασία και από κοινού προσπάθεια βασισμένη στις κοινές μας αξίες.

    Η Ελλάδα θα ήταν σήμερα πολύ διαφορετική αν δεν βρισκόμασταν στην ΕΕ. Και αυτό δεν θα είχε συμβεί χωρίς τη μεγαλύτερη υπηρεσία που πρόσφερε στη χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ως αποτέλεσμα προσεκτικής, συνειδητής και αποτελεσματικής επιλογής, είπε ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, επισημαίνοντας ότι είναι εθνικό ευτύχημα το ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κυβέρνησε την πατρίδα σε εποχές που χρειαζόταν έναν ηγέτη, όπως αυτός.

    Στις 28 Μαΐου του 1979 έζησα, είπε στο χαιρετισμό του ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Βαλερί-Ζισκάρ ντ' Εστέν, μία από τις καλύτερες μέρες της ζωής μου. Με την υπογραφή της συνθήκης για την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ είχα την αίσθηση ότι ξεπλήρωνα ένα τεράστιο χρέος αναγνώρισης απέναντι στον ελληνικό πολιτισμό.

    Γιατί έπρεπε να θέλουμε να ενταχθεί η Ελλάδα στην ΕΟΚ; διερωτήθηκε και απάντησε: για να μην παραμείνει η ΕΟΚ μία λέσχη χωρών της Δυτικής Ευρώπης, γιατί εδώ στην Ελλάδα δημιουργήθηκε ο πρώτος κίονας του ναού που ονομάστηκε Ευρώπη, προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αγνοεί ούτε το χρέος που έχει η Ευρώπη απέναντι στο Βυζάντιο και τον πολιτισμό του.

    Υπήρξαν αμφιβολίες, πρόσθεσε στη συνέχεια ο ίδιος, αλλά ευτυχώς η λαμπρή και υπερήφανη προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή αποτελούσε την πιο σοβαρή εγγύηση για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Και σήμερα εδώ χαιρετίζω τη μνήμη του.

    Η Ελλάδα σήμερα, κατέληξε ο κ. Ντ' Εστέν, είναι ένα σύγχρονο έθνος, μία υποδειγματική δημοκρατία που προσφέρει οικονομική ευημερία, είναι η πρωτεύουσα της σταθερότητας στη νότια περιοχή της ΕΕ, είναι στυλοβάτης της ευρωπαϊκής άμυνας, είναι σταυροδρόμι ενεργειακής τροφοδοσίας που συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, γεγονός για το οποίο της είμαστε ευγνώμονες: μια χώρα που δεν σταμάτησε όλα αυτά τα χρόνια να μας εκπλήσσει.

    Γιατί αν η Ελλάδα έχει ανάγκη την ΕΕ και η ΕΕ έχει ανάγκη από την Ελλάδα, κατέληξε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

    Επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ

    Τα γραφεία του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός κι ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και τον διοικητή του Οργανισμού για τις πολιτικές και τις δράσεις, που ακολουθούνται.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και τις ανεύθυνες υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας, έργου που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα και θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους».

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διευθνούς οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση δίνει βασική προτεραιότητα στη διατήρηση της απασχόλησης και στον περιορισμό της ανεργίας. Πρόσθεσε ακόμα, ότι το εθνικό σχέδιο, που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, αφορά 1,35 εκατ. εργαζομένους και ανέγους και είναι συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

    «Ο ΟΑΕΔ θα δαπανήσει φέτος 1,6 δισ. ευρώ σε δεκάδες δράσεις για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως οι πρώτες 120.000 θέσεις δουλειάς, από τις 200.000 που θα δημιουργηθούν φέτος, είναι ήδη ανοικτές, ενώ περισσότερα από δέκα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

    «Η έγνοια μας δεν είναι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Διαμορφώνουμε σήμερα τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε με αξιώσεις στην κούρσα, που θα ξεκινήσει μετά την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως: «Eπενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επανακατάρτιση δίνοντας έμφαση σε νέα επαγγέλματα, που σίγουρα θα έχουν ζήτηση αύριο».

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είπε ότι χρηματοδοτούνται σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και ένα τέτοιο, προηγμένης τεχνολογίας, με τρισδιάστατα συστήματα προσομοίωσης, διδάσκεται στο ΟΑΕΔ.

    «Η επένδυση στη γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τη νέα γενιά είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    [02] "Προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη"

    Σε ειδική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ με θέμα: «Πολιτικό σύστημα και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη», θα μιλήσει στις 11.00 ο κ.Γ.Παπανδρέου.

    «Δεσμευόμαστε για την προστασία των δικαιωμάτων του πολίτη. Δεσμευόμαστε για μια αξιοπρεπή σύνταξη για όλους. Για βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα. Τελικά, για την ίδια την αξιοπρέπεια του πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος, ο οποίος επισκέφθηκε το ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, καθώς και με ασφαλισμένους.

    Ο κ. Παπανδρέου σε δηλώσεις του χαρακτήρισε "απαράδεκτη" την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, του κράτους πρόνοιας.

    «Με την πολιτική τους, έχουν υποχρηματοδοτήσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία, έχουν δώσει δώρα, με εισφορές, σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε τράπεζες. Υπάρχει τεράστια διαφθορά και κακοδιαχείριση στον τομέα της υγείας, στον τομέα των Ασφαλιστικών Ταμείων και αυτό, έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουμε την καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων, με πρόσφατο παράδειγμα, το πάγωμα των συντάξεων, αλλά και τη βάναυση, βάρβαρη θα έλεγα, ταλαιπωρία των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων, των ηλικιωμένων, με την προχειρότητα του ΑΜΚΑ και, βεβαίως, με την τεράστια γραφειοκρατία και τα βάρη που φορτώνουν σε αυτούς τους ανθρώπους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επιστημονικό συνέδριο στο πλαίσιο της έκθεσης Athens International 2009 που καλύπτει θέματα άμυνας, ασφάλειας, ενέργειας και πολιτικής αεροπορίας (09:30:00, Σπάτα/Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

  • Διαδημοτικό συνέδριο με θέμα "Παράκτιες Περιοχές και Βιώσιμη Ανάπτυξη" στο Πολιτιστικό Κέντρο "ΚΑΠΠΑ 2000" (παραλία Περαίας) (09:30:00, Θεσσαλονίκη/παραλία Περαίας). Σημείωση: Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος οι δήμαρχοι Αξιού, Επανομής, Εχεδώρου, Θερμαϊκού, Μηχανιώνας και Χαλάστρας

  • Υπογραφή της Σύμβασης για την απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων από το Ελληνικό Δημόσιο προς τους ΟΤΑ θα γίνει από τους υφυπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Ν. Λέγκα, Εσωτερικών Α. Νάκο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Ν. Κακλαμάνη στο υπουργείο Οικονομικών ( 09:30:00, Αθήνα/Πανεπιστημίου 37 )

  • Το 1ο Ελληνικό Συνέδριο για τη Σύγχρονη Εφηβική Λογοτεχνία διοργανώνεται από το Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ, στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής (10:00:00, Θεσσαλονίκη/Α.Π.Θ.)

  • Ημερίδα του ΕΟΤ για την παρουσίαση της διαδικτυακής πύλης παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας του Ελληνικού Οργανσισμού Τουρισμού (10:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο "Μ. Βρετανία")

  • Επίσκεψη Α. Παπαρήγα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (10:00:00, Μοσχάτο)

  • Ενημέρωση εκπροσώπων καταυλισμών αθιγγάνων του νομού Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Υγιεινής της Νομαρχίας για τη νέα γρίπη των χοίρων (11:00:00, Θεσσαλονίκη/Μοναστηρίου 15)

  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση του Κινήματος, με θέμα: "Πολιτικό σύστημα και κράτος στην υπηρεσία του πολίτη" (11:00:00, Αθήνα/ Παλαιά Βουλή)

  • Συνέντευξη Τύπου στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα θυρεοειδούς, από μέλη της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρίας (12:00:00, Θεσσαλονίκη/πλ. Αριστοτέλους 4)

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ θα τιμήσει τη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του και προβάλλοντας τις θέσεις του για τη μείωση των εξοπλισμών (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Ημερίδα με θέμα "Η συμβολή των εμπορικών κέντρων στις τοπικές κοινωνίες διοργανώνεται από την Επιτροπή του Διεθνοιύς ΥΣμβουλίου Εμπορικών Κέντρων και τον πρόεδρο του Θ.Χαραγκιώνη (12:30:00, Αθήνα/Κηφισίας 14)

  • Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών (14:30:00, Αθήνα/υπουργείο Εσωτερικών-Σταδίου 27)

  • Στο ΕΒΕ Ροδόπης, στην Κομοτηνή, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Αντιπροέδρων του ΣΒΒΕ (15:00:00, Κομοτηνή). Σημείωση: Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα συζητηθούν τα προβλήματα που ανακύπτουν από την οικονομική κρίση στην περιφέρεια καθώς επίσης και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή τους προς τα αρμόδια Υπουργεία

  • Εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου με θέμα "Η Ευρώπη που θέλουμε" διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ, στο Grand Hotel Palace (19:00:00, Θεσσαλονίκη/Μοναστηρίου 305-307)

  • Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η Εγνατία Οδός Α.Ε. και το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Α.Μ.-Θ. διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Μεγάλα έργα υποδομής και οικονομική ανάπτυξη" (19:00:00, Κομοτηνή). Σημείωση: Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της Πανελλήνιας Εμπορικής Έκθεσης "Θράκη 2009". Ομιλητές: Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γεώργιος Παπαστάμκος, ευρωβουλευτής, Άγγελος Φιλιππίδης, πρόεδρος Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

  • Έναρξη του 17ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής στο ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. Την έναρξη θα κηρύξει ο ΥΜΑ-Θ. (20:00:00, Κομοτηνή)

  • Επίσκεψη Α. Παπαρήγα στο Ηράκλειο Κρήτης

    15:30: Συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο Olympic στο Ηράκλειο Κρήτης

    20:30: Ομιλία σε συγκέντρωση για τις ευρωεκλογές στο Ηράκλειο Κρήτης

  • Τα Μέσα Ενημέρωσης της Ημαθίας, θα επισκεφθεί ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τα ΜΜΕ, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας

  • Επίσκεψη του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Στ. Καλαφάτη σε Ξάνθη και Κομοτηνή

  • Συνέντευξη Τύπου θα δώσει ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Φιλικός γυναικών: Γαλλία-Ελλάδα - 21:00:00, Μπουρζ

  • Ποδόσφαιρο-Γ` Εθνική (αγώνας μπαράζ): Προαγγελία

  • Χάντμπολ-Α1 ανδρών (τελική φάση, 3η ημέρα)-Προαγγελία

  • Υδατοσφαίριση-World League γυναικών (β΄ προκρ. γύρος, Α΄ όμιλος, 1η ημέρα), Μπόχουμ (DEU), 18:00 Γερμανία-Ρωσία

    20:00 Βρετανία-ΕΛΛΑΔΑ

    [04] "Αλόγιστες σπατάλες"

    Το Αγρίνιο επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.Θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια θα μιλήσει σε στελέχη και φίλους του Κόμματος.Αύριο θα μεταβεί στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια στα Γιάννενα.

    «Παρατηρώ μεγάλες και αλόγιστες σπατάλες σε τηλεοπτικά σποτ και σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Θέλω να ελπίζω ότι η έκκλησή μου να δώσουμε ένα ποσό στο Ταμείο κατά της φτώχειας, αντί να το σπαταλήσουμε για διαφημιστικά τρικ, θα γίνει δεκτή από τους πολιτικούς αρχηγούς, έστω και την τελευταία στιγμή», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ.Γ.Καρατζαφέρης.

    Ανεφερόμενος στην τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών πρότεινε να γίνει και μια αναμέτρηση με τους δημοσιογράφους από τις Ενώσεις Συντακτών Αθηνών, Θεσ/νικης και όλης της Ελλάδος, λέγοντας χαρακτηριστικά:"Μην υποτιμήσουμε την έντυπη δημοσιογραφία".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 22 May 2009 - 4:30:19 UTC