Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επιλογής"
  • [02] Μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής
  • [03] Περιβάλλον και κακοήθη νοσήματα

  • [01] "Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή επιλογής"

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Ο αρμόδιος υπουργός Κ. Μαρκόπουλος, τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη γραμμή επιλογής, ως χώρα τουρισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

    «Η απάντησή μας, στη διαχείριση της κρίσης και στις μίζερες και καταστρεπτικές προβλέψεις, είναι διαρκής και καθημερινή δράση», υπογράμμισε ο υπουργός.

    Ανέφερε ακόμη πως, η προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι αυξημένη κατά 50%, ενώ σημείωσε ότι «είναι, για πρώτη φορά, ουσιαστική και με ρήτρες η διαφήμιση με τους tour operators, με ήδη καταγεγραμμένο αποτέλεσμα τον ίδιο αριθμό πτήσεων τσάρτερς, που είχαμε και πέρυσι. Είναι επιτυχία μιας διαχρονικής προσπάθειας, την οποία παρέλαβα από τον προηγούμενο υπουργό Τουρισμού και συνεχίζω. Θα την παραδώσω, όταν έρθει η ώρα».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν συζητήθηκε στην Κυβερνητική Επιτροπή η φράση «είμαι κουρασμένος», που φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε πως «η Κυβερνητική είχε μόνο αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Ξέρετε, η αγωνία μας και η αγωνία των πολιτών, καθώς και οι υψηλές προσδοκίες τους, είναι το μόνο μας ενδιαφέρον».

  • ** Πριν από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.

    [02] Μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής

    Μειώσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους 10 αλυσίδων σούπερ μάρκετ και του υπουργείου Ανάπτυξης. Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Κ. Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ δήλωσε ότι συζήτησε μαζί τους τη δυνατότητα μείωσης των τιμών στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και ανέφερε ''έχουμε καλές ειδήσεις. Καλέσαμε τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ να προβούν σε μειώσεις τιμών το επόμενο διάστημα, σε βασικά προϊόντα και διαπιστώσαμε αποδοχή. Κάθε εταιρεία με βάση ην εμπορική της πολιτική θα προβεί σε μειώσεις τιμών.

    Την άλλη εβδομάδα θα γίνει συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Γ. Βλάχο και τους γενικούς γραμματείς με εκπροσώπους των επιμέρους αλυσίδων για την επεξεργασία των όρων της σημερινής συζήτησης.

    Προφανώς κάθε μια από τις εταιρίες θα ακολουθήσει τη δική της πολιτική αλλά η δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα θα ελεγχθεί από τη δική μας πλευρά αλλά και από τους καταναλωτές και θα πιστοποιηθεί στο δείκτη τιμών καταναλωτή. Είχαμε χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους καταναλωτές, από τη συζήτηση που έγινε, το οποίο θα αποτυπωθεί στο καλάθι της νοικοκυράς Το 2009 είναι χρονιά εθνικής και κοινωνικής ευθύνης και όλοι οι έλληνες πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεν μιλάμε για απειροελάχιστες μειώσεις αλλά για μειώσεις που θα γίνουν αντιληπτές και οι οποίες δεν θα είναι ίδιες ανά κατηγορία και ανά προϊόν. Η κάθε εταιρεία θα ορίσει το χρόνο που θα εφαρμόσει τις μειώσεις αλλά το Μάιο θα είναι ορατές οι επιπτώσεις στο δείκτη καταναλωτή''.

    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εκπροσώπους από τα σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος, Βερόπουλο, Σκαλβενίτη, Γαλαξία, Θανόπουλος, Ατλάνιτκ, Μασούτης, Βερούκας, Μπαζάρ και Καρφούρ.

    [03] Περιβάλλον και κακοήθη νοσήματα

    Τα κακοήθη νοσήματα αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου στον αναπτυγμένο κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά, και κύρια αιτία αυτών των νοσημάτων, σε ποσοστό 90%, αποτελούν περιβαλλοντικοί παράγοντες.

    Τα παραπάνω τονίστηκαν στη διάρκεια του 24ου Βορειοελλαδικού Ιατρικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ, Ζαχαρία Σινάκο, η διακρίβωση των περιβαλλοντικών παραγόντων και η απομόνωση τους θα είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή της νόσου.

    Είναι γνωστό ότι στο κάπνισμα οφείλεται το 30% των περιπτώσεων καρκίνου, ενώ το 30% - 40% των περιπτώσεων σε διαιτητικούς παράγοντες. Επιδημιολογικές έρευνες έδειξαν ότι οι χημικές ουσίες που περιέχονται στα τρόφιμα και κυρίως η ύπαρξη φυτοφαρμάκων ευθύνονται για την εκδήλωση κακοήθων νεοπλασμάτων, ενώ συνδέεται η χρήση εντομοκτόνων στο σπίτι με την παιδική λευχαιμία.

    Στις ΗΠΑ υπολογίζεται ότι για 20.000 περιπτώσεις παιδικής λευχαιμίας τον χρόνο, ενοχοποιείται το ραδόνιο, άοσμο αέριο από το έδαφος, κυρίως από ηφαιστειακά πετρώματα, που μπαίνει στα σπίτια, όπου συσσωρεύεται σε κλειστούς χώρους. Στη χώρα μας έρευνες έδειξαν αυξημένα επίπεδα ραδονίου σε εννέα σχολεία της Ξάνθης και του Δήμου Μελίτης στη Φλώρινα. Για το λόγο αυτό, συνιστάται καλός αερισμός και ο αποκλεισμός υπογείων χώρων για χρήση αιθουσών διδασκαλίας και ιδιαίτερα για νηπιαγωγεία.

    Επίσης, κίνδυνος λευχαιμίας υπάρχει από τους αγωγούς ρεύματος υψηλής τάσεως, όταν βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή, ενώ εργασίες δείχνουν κίνδυνο εγκεφάλου και λευχαιμίας από τη χρήση των κινητών τηλεφώνων, ιδιαίτερα για τα παιδιά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 March 2009 - 13:31:11 UTC