Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρ.Παυλόπουλος για τη δημόσια διοίκηση

  • [01] Πρ.Παυλόπουλος για τη δημόσια διοίκηση

    «Η μετεξέλιξη της Δημόσιας Διοίκησης σε ισχυρό, αξιόπιστο και αποτελεσματικό μηχανισμό, ο οποίος εγγυάται την παροχή στον πολίτη υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, καθώς και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ανάπτυξης, είναι προτεραιότητες για τις οποίες εργαζόμαστε μεθοδικά και συντονισμένα τα τελευταία 5 χρόνια». Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κατά το χαιρετισμό του σε εκδήλωση για την πορεία εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».

    Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, «οι ευκαιρίες που προσφέρει η 4η προγραμματική περίοδος 2007-2013 και προς την κατεύθυνση της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και της ανάπτυξης είναι ουσιαστικές και τις αξιοποιούμε οργανωμένα και συστηματικά». Και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό εκπονήσαμε, για πρώτη φορά, και ήδη εφαρμόζουμε όπως ανακοινώθηκε και κατά την επίσημη έναρξή του τον Δεκέμβριο του 2007, το Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για τη «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», προϋπολογισμού 631 εκ. ευρώ. Πρόκειται για το σημαντικότερο πρόγραμμα διοικητικής αναδιοργάνωσης που έχει επιχειρηθεί ποτέ για τον ανασχεδιασμό των κρισιμότερων δημόσιων υπηρεσιών οι οποίες αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη».

    Ο κ. Παυλόπουλος παρέθεσε ορισμένες από τις κυριότερες παρεμβάσεις, που είναι:

    - Η μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων.

    - Η μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας για τις επιχειρήσεις κατά 25%.

    - Η συντόμευση του χρόνου έκδοσης πιστοποιητικών κατά 50%.

    - Ο αυστηρός έλεγχος των προμηθειών των νοσοκομείων.

    - Η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης.

    - Η ουσιαστική καταπολέμηση της διαφθοράς, ιδίως μέσω του περιορισμού της προσωπικής επαφής του υπαλλήλου με τον πολίτη κατά τη συναλλαγή.

    Τόνισε δε ότι «το αναπτυξιακό όραμα του Επιχειρησιακού Προγράμματος θα μπορούσε να συνοψιστεί στη δημιουργία μίας πολιτο-κεντρικής, αποτελεσματικής, ανοιχτής και ευέλικτης διακυβέρνησης, με στόχο τη μετάβαση από την απλή διαχείριση αρμοδιοτήτων και διαδικασιών στην αποτελεσματική διοίκηση πολιτικών, υπηρεσιών και αποτελεσμάτων».

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι ο στρατηγικός στόχος της Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξειδικεύεται σε περαιτέρω τέσσερις επιμέρους στόχους, που είναι η αναβάθμιση των δημόσιων πολιτικών, για τον εκσυγχρονισμό του ρυθμιστικού πλαισίου και των δομών της Δημόσιας Διοίκησης, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, την ενδυνάμωση των πολιτικών ισότητας μεταξύ των δύο φύλων και η τεχνική υποστήριξη της εφαρμογής, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

    Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη μεταναστευτική πολιτική σημειώνοντας την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, την επιτάχυνση της διαδικασίας των μετακλήσεων, την ενδυνάμωση των δομών που συνδέονται με την προώθηση της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 January 2009 - 9:30:12 UTC