Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προωθείται η διοικητική μεταρρύθμιση
  • [02] Περιοδεία στη Δυτική Αθήνα

  • [01] Προωθείται η διοικητική μεταρρύθμιση

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σχετικά με το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση.

    Εδώ και καιρό έχει αρχίσει η συζήτηση με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, ανέφερε μετά τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι "μπήκε στη σωστή βάση το ζήτημα των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο είναι δυνατόν να στηριχθεί η διοικητική μεταρρύθμιση".

    Ο Π. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της μεταρρύθμισης την οποία προωθεί η κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, ιδίως με τον "Καποδίστρια", δημιούργησε δομές και μάλιστα εν κρυπτώ και στη συνέχεια τις άφησε χωρίς καμιά οικονομική στήριξη.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ότι "εμείς πρώτα βάζουμε τα θεμέλια της οικονομικής στήριξης, ώστε να μπορούν οι πιο ισχυροί πια οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους και κατόπιν προχωράμε στην κεντρική μεταρρύθμιση".

    Ο κ.Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης κατέληξε σε συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ για την ενίσχυση των οικονομικών των δήμων, καθώς το 90% των τελών κυκλοφορίας και έκτακτη οικονομική ενίσχυση μεταφέρονται στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού, ενώ συνεχίζεται και η συζήτηση με την ΕΝΑΕ.

    Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι αναμένονται οι μελέτες από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και όταν ολοκληρωθούν, με βάση και τη νέα οικονομική βάση, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τα διοικητικά συμβούλια των δυο οργανώσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις δομές και να προωθηθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή.

    Συνάντηση με την υπουργό Απασχόλησης

    Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλη -Πετραλιά.

    Η κα Πετραλιά μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι άρχισε να εφαρμόζεται ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό και πως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τις εντάξεις και τις ενοποιήσεις των ταμείων.

    Ενημέρωσα αναλυτικά τον πρωθυπουργό, τόνισε η κ. Πετραλιά, για το λεπτομερές σχέδιο στο οποίο προχωρούμε σχετικά με τις εντάξεις και τις ενοποιήσεις των ταμείων, καθώς και για την πολιτική που έχει στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν ετοιμάζεται απελευθέρωση του ορίου απολύσεων και αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η κα Πετραλιά υπογράμμισε πως "τόσο η θέση της κυβέρνησης, όσο και η προσωπική μου είναι συγκεκριμένη και απόλυτη".

    Το πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στο οποίο κινούμεθα, είπε η υπουργός Απασχόλησης, αφορά ένα και μόνο πράγμα, το μοντέλο της πλήρους και ποιοτικής εργασίας.

    Σε άλλη ερώτηση, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής Π.Τατούλης ανέφερε ότι η κοινωνία "είναι απέναντι" στις αλλαγές για το ασφαλιστικό, η κα Πετραλιά απάντησε: "με καλύπτουν οι δηλώσεις του κ. Ζαγορίτη".

  • ** Αύριο στις 10.00 το πρωί, ο κ.Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ.Αλογοσκούφης στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Στις 11.00 θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, η Κυβερνητική Επιτροπή με θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών.

    [02] Περιοδεία στη Δυτική Αθήνα

    «Είναι αδιανόητο να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για την χώρα μας έχοντας νέους ανθρώπους να δουλεύουν υπό συνθήκες ομηρίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ στο Περιστέρι, πρώτο σταθμό της περιοδείας που πραγματοποιεί σήμερα σε γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

    Ο κ. Τσίπρας αφού ανέφερε πως το ΙΚΑ της περιοχής αντιμετωπίζει "μεγάλα προβλήματα από την έλλειψη προσωπικού" είπε πως έκανε τη "συγκλονιστική" -όπως τη χαρακτήρισε - διαπίστωση πως στον Οργανισμό το 1/3 περίπου του προσωπικού εργάζεται ανασφάλιστο. «Με προγράμματα stage με 400 ευρώ τον μήνα, χωρίς καμία προοπτική για το αύριο και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σήμερα λίγο πριν την απόλυση» σημείωσε.

    «Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε την αλήθεια και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της ανεργίας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ προσθέτοντας πως «η χώρα μας δίνει ελάχιστα χρήματα σε δημόσιες επενδύσεις για την απασχόληση και την ανεργία. Είναι η χώρα με τις χαμηλότερες δαπάνες στην ευρωζώνη».

    «Η ανεργία καλπάζει το 8% που δίνουν οι επίσημες στατιστικές έρευνες είναι πλασματικό και την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργάζεται με συμβάσεις έργου, σε προγράμματα stage ή για 400 ευρώ. Και οι συνταξιούχοι που έρχονται εδώ στο ΙΚΑ για να λάβουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είναι αναγκασμένοι να ζούνε με μια σύνταξη 600 ευρώ το μήνα. Και διερωτόμαστε ποιος είναι δυνατόν να μπορέσει σήμερα να ζήσει και να τα βγάλει πέρα με 20 ευρώ την ημέρα;» κατέληξε ο κ.Τσίπρας.

    Το απόγευμα, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα επισκευθεί στις 6:00 τις υποδομές Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και θα ενημερωθεί για τη δράση της οργάνωσης στο Πάρκο, ενώ στις 6.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση που οργανώνουν δημοτικές κινήσεις της περιοχής στην πλατεία Αγίων Αναργύρων σχετικά με την κατάσταση στο Πάρκο.

    Στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση που οργανώνει η Ν.Ε. του Συνασπισμού στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 14 April 2008 - 12:30:27 UTC