Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεσμικό πλαίσιο για υγιή αθλητισμό

  • [01] Θεσμικό πλαίσιο για υγιή αθλητισμό

    Οδηγίες για άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων με στόχο την κάθαρση στον αθλητισμό, έδωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη και Γιάννη Ιωαννίδη, με τους οποίους είχε συνεργασία διάρκειας 1,5 ώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Λιάπης σε δηλώσεις του είπε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τις εξελίξεις μετά τα κρούσματα του ντόπινγκ και είπε ότι ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή για λήψη μέτρων ώστε το υπουργείο να προχωρήσει στην κάθαρση στο χώρο του αθλητισμού.

    Δεν αρέσκομαι στα μεγάλα λόγια είμαι άνθρωπος της πράξης, είπε ο κ. Λιάπης και αποκάλυψε ότι το επόμενο 10ήμερο θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο που ήδη είναι κατατεθειμένο και αφορά τη βία στα γήπεδα, η οποία θα στοχεύει στην κάθαρση στον αθλητισμό.

    Δεν μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια με κάθε κόστος, είπε ο κ. Λιάπης. Ήρθε η ώρα να καταθέσουμε ένα θεσμικό οπλοστάσιο για να έχουμε υγιή αθλητισμό, καθαρούς αθλητές και πάνω από όλα να προστατεύσουμε τη νεολαία μας, είπε χαρακτηριστικά.

    Και συμπλήρωσε λέγοντας θέλουμε μετάλλια, αλλά πάνω από όλα θέλουμε καθαρούς αθλητές.

    Από την πλευρά του ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, είπε ότι θέλει καθαρό αθλητισμό και θέλει τα παιδιά να είναι στα γήπεδα για τη σωματική και ψυχική υγεία τους και κάλεσε τους γονείς να μην φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά τους στα γήπεδα.

    Ο κ. Ιωαννίδης ζήτησε να μην μπερδεύουμε τα μετάλλια με το ντόπινγκ και είπε ότι υπάρχουν και καθαρά μετάλλια, χωρίς ντοπάρισμα. Αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Εμιλ Ζάτοπεκ, ο οποίος πριν από μερικές δεκαετίες πήρε τρία χρυσά σε αθλήματα του στίβου, πράγμα που δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα παρά την εξέλιξη της επιστημονικής στήριξης.

    Αναφέρθηκε επίσης και στο παράδειγμα του Μπομπ Ντίμον, το παγκόσμιο ρεκόρ του οποίου στο άλμα εις μήκος χρειάστηκε δεκαετίες για να καταρριφθεί.

    Συνάντηση Κ.Καραμανλή με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας

    Τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος - Τσεχίας καθώς και έναν αριθμό θεμάτων που ενδιαφέρουν τις δύο χώρες, ως εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ενωση και συμμάχους στο ΝΑΤΟ, συζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας Μίρεκ Τοπολάνεκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά τη συνάντηση που διήρκεσε μιάμιση ώρα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του ανέφερε ότι ο Τσέχος ομόλογός του τον ενημέρωσε για τις προτεραιότητες που θα θέσει η Τσεχία, ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ από τον Ιανουάριο του 2009.

    Συζητήσαμε, είπε, ιδιαίτερα τις ευρωατλαντικές σχέσεις, τα Βαλκάνια και τις σχέσεις μας με τους ανατολικούς μας γείτονες στην Ευρώπη και πρόσθεσε: "Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεννόηση και την αμοιβαία κατανόηση των θέσεων των εταίρων στο πλαίσιο της ΕΕ κι είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε την τσεχική προεδρία στο έργο της".

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι με τον Τσέχο ομόλογό του αντάλλαξαν απόψεις για τη διεύρυνση της ΕΕ και για την κατάσταση στα Βαλκάνια, με έμφαση στη Σερβία και στις εξελίξεις στο Κόσοβο.

    Και τόνισε πως επιβεβαιώθηκε ότι προτεραιότητα παραμένει η ασφάλεια και η σταθερότητα στην περιοχή.

    Ο Κ.Καραμανλής ανέφερε επίσης ότι τη συνάντηση απασχόλησε η ανάπτυξη και η προώθηση των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και εξετάστηκαν οι προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης στον οικονομικό τομέα, στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα των επενδύσεων και της έρευνας και τεχνολογίας.

    Εξ άλλου, ο Τσέχος πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Αθήνα είναι ο πρώτος σταθμός των επίσκεψεών του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες πριν την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ και επεσήμανε τον συμβολισμό αυτής της επίσκεψης.

    Ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Κ. Καραμανλή για τις προτεραιότητες της τσεχικής Προεδρίας στην ΕΕ, ενώ αναφέρθηκε στην ενεργειακή πολιτική λέγοντας ότι τάσσεται υπέρ της ασφαλούς και ενιαίας ενέργειας.

    Είπε ότι κατά τη διάρκεια της τσεχικής Προεδρίας στην ΕΕ θα εφαρμοστεί η Συνθήκη της Λισαβόνας, ενώ αναφέρθηκε στην ενίσχυση της εξωτερικής πολιτικής στην ΕΕ προς τα δυτικά Βαλκάνια, λέγοντας ότι θέλει μια Ευρώπη χωρίς εμπόδια και φραγμούς για τις ευρωπαϊκές χώρες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2008 - 12:30:17 UTC