Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Κοζάνη η Αλ. Παπαρήγα
  • [02] Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα
  • [03] Σε Σκόπια και Αθήνα ο Μ. Νίμιτς

  • [01] Στην Κοζάνη η Αλ. Παπαρήγα

    Η Κοζάνη και η Πάτρα, όπου θα βρεθεί το Σαββατοκύριακο, είναι οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας που πραγματοποιεί η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, συνεχίζοντας έτσι "την πορεία του ΚΚΕ στο λαό", όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Η κα Παπαρήγα θα βρίσκεται αύριο στην Κοζάνη όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Ξενοδοχείο "Αλιάκμονας", ενώ λίγο αργότερα (1.30 μ.μ.) θα έχει συνάντηση στη Σιάτιστα με το σωματείο γουνεργατών - γουνεργατριών. Το ίδιο βράδυ (8 μ.μ.) θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

    Την Κυριακή, η ΓΓ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί την Πάτρα και θα μιλήσει σε εκδήλωση της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου, αφιερωμένη στο Νίκο Μπελογιάννη, στο Κλειστό Θέατρο (Λαδόπουλου) στην Ακτή Δυμέων.

    Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να μην δώσει καμία σημασία στις κυβερνητικές εξαγγελίες για την κάθαρση στον αθλητισμό, καθώς: "Λειτουργούν υπέρ της συγκάλυψης ενός σάπιου κατασκευάσματος που δεν παίρνει καμία γιατρειά. Κάθαρση του αθλητισμού και αποβολή του ντόπινγκ δεν μπορεί να γίνει με νέα αυστηρότερα μέτρα ελέγχου, όπως δεν έγινε και με το σημερινό αυστηρό θεσμικό καθεστώς που συνδιαμόρφωσαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ".

    Όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση, για την κάθαρση στον αθλητισμό χρειάζονται: "Ριζικές αλλαγές που το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει με την παρέμβασή του να επιβάλει. Χρειάζεται πλήρης κατάργηση της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του ελέγχου του αθλητισμού από τις πολυεθνικές. Ο αθλητισμός δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα του λαού και της νεολαίας. Πρέπει να παρέχεται δωρεάν, με σύγχρονες υποδομές και οργανωμένο δίκτυο γυμναστών, γιατρών στο σχολείο, στο εργοστάσιο, στη συνοικία, με μοναδικό σκοπό τη βελτίωση της υγείας και της ευεξίας".

    [02] Περιοδεία Αλέξη Τσίπρα

    Περιοδεία σε γειτονιες της Δυτικής Αθήνας θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, υλοποιώντας το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που έχει καταρτιστεί, "προκειμένου να δοθεί έμφαση στα σοβαρά προβλήματα ανεργίας και περιβάλλοντος που βιώνουν οι περιοχές αυτές" όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

    Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Τσίπρα θα είναι στις 10 το πρωί τα γραφεία του ΟΑΕΔ και του ΙΚΑ στο Περιστέρι. Στις 6 το απόγευμα θα επισκευτεί τις υποδομές Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης» και θα ενημερωθεί για τη δράση της οργάνωσης στο Πάρκο, ενώ στις 6.30 θα απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση που οργανώνουν δημοτικές κινήσεις της περιοχής στην πλατεία Αγίων Αναργύρων σχετικά με την κατάσταση στο Πάρκο. Στις 8 το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση που οργανώνει η Ν.Ε. του Συνασπισμού στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγάλεω.

    Την Κυριακή το πρωί, σε ξενοδοχείο της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί η 2η Πανελλαδική Σύσκεψη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ. Θέμα της σύσκεψης, όπως αναφέρει ανακοίνωση, θα είναι η συζήτηση γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις και η αποτίμηση της μετασυνεδριακής πορείας του ΣΥΝ.

    [03] Σε Σκόπια και Αθήνα ο Μ. Νίμιτς

    O προσωπικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, θα επισκεφθεί τα Σκόπια την ερχόμενη Πέμπτη και την επομένη θα βρίσκεται στην Αθήνα, για να επανενεργοποιήσει τη διαδικασία για το ζήτημα της ονομασίας.

    Αυτό ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν κατόπιν, πιθανώς στη Νέα Υόρκη. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι τίποτα δεν αναμένεται να συμβεί τη Δευτέρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 April 2008 - 18:30:23 UTC