Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-04-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Επιτυχημένη η μάχη στο Βουκουρέστι»

  • [01] «Επιτυχημένη η μάχη στο Βουκουρέστι»

    Ο δρόμος για την οριστική λύση του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων,είναι ακόμη μακρύς και δύσκολος, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας σήμερα, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ.

    Περιγράφοντας τον πολιτικό στόχο της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι η αμοιβαία αποδεκτή, βιώσιμη και διαρκείας λύση στο ζήτημα, που θα ενισχύει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα διασφαλίζει σχέσεις καλής γειτονίας.

    Ο Κώστας Καραμανλής έκανε αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι ήταν μια επιτυχημένη μάχη,που δόθηκε με αποφασιστικότητα και σύνεση και με σωστούς χειρισμούς και πολιτικές κινήσεις.

    Εμείς λέμε όχι στην αντιπαλότητα, τόνισε ο Κ.Καραμανλής και πρόσθεσε, ότι πιστεύει πως η ηγεσία της γείτονος οφείλει, με νηφαλιότητα, να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Η συμμετοχή στο διεθνές γίγνεσθαι προϋποθέτει την εκπλήρωση υποχρεώσεων και σεβασμού των κανόνων που το διέπουν, είπε.

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση έκανε μια κορυφαία μεταρρύθμιση, αναγκαία και οφειλόμενη στη νέα γενιά, μια ουσιαστική μεταρρύθμιση, με ήπιες παρεμβάσεις, που διορθώνει στρεβλώσεις του χθες, θέτοντας αξιόπιστη βάση για ένα σύστημα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο.

    Η κυβέρνηση είναι συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις,ανέφερε ο κ. Καραμανλής και συνέχισε λέγοντας ότι τολμάμε μεταρρυθμίσεις ουσιαστικές και αναγκαίες που τελικό στόχο έχουν το όφελος των πολιτών.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το ασφαλιστικό, λέγοντας ότι η κυβέρνηση επιχείρησε συνεννόηση και έκανε διάλογο, αλλά, όπως σημείωσε, δυστυχώς αντιμετώπισε κόμματα που διαγκωνίζονται στην υπερβολή, στο μηδενισμό, στην αντίδραση. Είμαστε η παράταξη που παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις,ανέφερε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε ότι, παρά το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος, είναι αποφάσεις για το καλό του τόπου, αφού εγγυώνται μόνιμο εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

    Ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε γενικότερα στις μεταρρυθμίσεις, κάνοντας αναφορά στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και σημειώνοντας ότι ένας από τους στόχους είναι η υλοποίηση του σχετικού νόμου.

    Μιλώντας πάντα για τις μεταρρυθμίσεις,αναφέρθηκε στο εθνικό χωροταξικό και τα ειδικά χωροταξικά σχέδια, καθώς και στις μεταρρυθμίσεις που θα γίνουν στα λιμάνια και στην Ολυμπιακή.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει τη μεγάλη μεταρρύθμιση στη διοικητική δομή της χώρας με λιγότερες, ισχυρότερες και αποτελεσματικότερες μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Τέλος, ο πρωθυπουργός μίλησε για τη συνεργασία κόμματος - κυβέρνησης, κάνοντας θετική αποτίμηση των σχέσεών τους κι εξήρε το ρόλο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του κόμματος στη στήριξη των μεταρρυθμίσεων. Ζήτησε δε να βρεθούν τρόποι στενότερης συνεργασίας με ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες στα κοινωνικά θέματα και τα θέματα των πολιτών.

    Δηλώσεις γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής κ. Λ. Ζαγορίτη

    Εξαιρετικό χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ σε ό,τι αφορά τις ελληνικές θέσεις, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης κι εξήρε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του ΠΣ της ΝΔ, ο κ. Ζαγορίτης σημείωσε ότι η χώρα μας βρήκε συμπαράσταση και το σημαντικότερο ότι υιοθετήθηκαν οι θέσεις της από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ,που σημαίνει ότι πρώτα θα βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας και μετά θα ανοίξει ο δρόμος της ένταξης για τα Σκόπια.

    Ο Λ. Ζαγορίτης ανέφερε ακόμη ότι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν οι μεταρρυθμίσεις κι αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά κι εκείνες οι οποίες θα έλθουν.

    Οι μεταρρυθμίσεις είναι πολύ σημαντικές κι υπάρχει πάντα έδαφος για περαιτέρω ενημέρωση της κοινής γνώμης, είπε.

    Ειδικά για το ασφαλιστικό, ανέφερε ο κ. Ζαγορίτης, η προσπάθεια συνεχίζεται, το υπουργείο Απασχόλησης έχει δουλειά μπροστά του με τις ενοποιήσεις των ταμείων που θα γίνουν, αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών.

    Στη συνεδρίαση του ΠΔ, είπε ο Λ. Ζαγορίτης, συζητήθηκαν οι νέες προοπτικές του κόμματος που σχετίζονται με την ανάπτυξή του και την επαφή του με την ελληνική κοινωνία.

    Βρισκόμαστε συνέχεια κοντά στον κόσμο και θα αναπτύξουμε δράσεις για σημαντικά θέματα, ανέφερε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής.

    Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ευχήθηκαν να ολοκληρωθούν ομαλά οι φοιτητικές εκλογές.

    Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης και η κα Μαριέτα Γιαννάκου, για την οποία ο κ. Ζαγορίτης ανέφερε ότι βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορία και την περιμένουμε όταν αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 9 April 2008 - 12:30:22 UTC