Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μετ' εμποδίων η επιστροφή

  • [01] Μετ' εμποδίων η επιστροφή

    Ξεκίνησε, ήδη, μετ' εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων που είχαν εγκαταλείψει την Αττική για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.

    Όμως, υπάρχουν προβλήματα και όπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία, αυξημένη κίνηση επικρατεί στη σήραγγα του Αρτεμισίου, στην εθνική οδό Τριπόλεως - Κορίνθου, στα διόδια του Ρίου, στα διόδια Καλαμακίου στην Κόρινθο, καθώς και στα Τέμπη.

    Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η επιστροφή των Αθηναίων στo Πέταλο του Μαλιακού. Τα μέτρα που έχει πάρει η Τροχαία έχουν ανακουφίσει την κυκλοφορία η οποία παρουσιάζει προβλήματα μόνο για 5 χιλιόμετρα από το 200 χλμ στο ύψος των Θερμοπυλών έως το 195 χλμ της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αγίας Τριάδας που αρχίζει εκ νέου ο καινούργιος αυτοκινητόδρομος.

    Από νωρίς το πρωί της Κυριακής η Τροχαία πήρε έκτακτα μέτρα αφού παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη κυκλοφορία μετά τις 11 το πρωί. Στο ύψος της Λαμίας οι οδηγοί που κατευθύνονταν προς την Αθήνα από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Δομοκό αλλά και οι οδηγοί οι οποίοι έφταναν στη Λαμία από το Καρπενήσι ή την Δυτική Φθιώτιδα υποχρεώνονταν από τους τροχονόμους να αλλάξουν την πορεία τους και να ακολουθήσουν την Παλιά Εθνική Οδό. Κάνοντας μια μικρή παράκαμψη βρίσκονταν εκ νέου σε Εθνικό Δίκτυο στο ύψος των Θερμοπυλών για να συνεχίσουν στην Εθνική οδό. Είναι χαρακτηριστικό ότι για μεγάλα χρονικά διαστήματα σταματούσε η εκτροπή των αυτοκινήτων όταν το Εθνικό δίκτυο αποκτούσε μια ομαλή ροή. Με αυτή την κίνηση της Τροχαίας μειώθηκε αισθητά το πρόβλημα και περιορίστηκαν οι χαμηλές ταχύτητες και η ανάσχεση των αυτοκινήτων σε ένα μικρό τμήμα 5 χιλιομέτρων.

    Ωστόσο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών η επιστροφή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αφού μέχρι τις 5,30 το απόγευμα από τα διόδια της Τραγάνας είχαν διέλθει μόλις 15.000 αυτοκίνητα από τα οποία 2.000 από 4.30 έως 5.30μμ.

    Όλη η δύναμη της Τροχαίας βρίσκεται σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση όσων επιστρέφουν.

    Με λαγάνες, χαλβά και πέταγμα χαρταετού...

    Με σύμμαχο τον καλό καιρό γιορτάστηκαν φέτος σε Αθήνα και Πειραιά τα Κούλουμα.

    Τα παραδοσιακά εδέσματα, οι χοροί, το πέταγμα του χαρταετού και η αναβίωση εθίμων κυριάρχησαν σβ ολόκληρη τη χώρα.

    Στην Αθήνα πλήθος κόσμου κατέκλυσε από το πρωί τους λόφους Στρέφη, Σκουζέ και Φιλοπάππου, στο δε Πειραιά συγκεντρώθηκαν στην πλαζ της Φρεαττύδας.

    Λαγάνες, ελιές, χαλβάς και άλλα σαρακοστιανά εδέσματα κυριάρχησαν στο τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, ενώ μουσικά συγκροτήματα με παραδοσιακά τραγούδια πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις των δήμων σε Αθήνα και Πειραιά.

    Στο λόφο του Φιλοπάππου ο Δήμος Αθηναίων φιλοξένησε, σε ειδικά διαμορφωμένη σκηνή, μουσικά σχήματα, τα οποία έδωσαν παραδοσιακη ελληνική νότα στα κούλουμα του 2008, παρασύροντας τον κόσμο να γιορτάσει και να πετάξει ακόμα πιο ψηλά το χαρταετό.

    Αντίστοιχα στη Φρεαττύδα ο δήμος Πειραιά έστησε το δικό του γλέντι όπου τοπικοί σύλλογοι και παραδοσιακά συγκροτήματα έδωσαν το δικό τους τόνο στο γλέντι της Καθαρής Δευτέρας.

    Παράλληλα τα παιδιά με τους γονείς τους πέταξαν τους χαρταετούς με φόντο τον Σαρωνικό.

    Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στους Αθηναίους,τις Αθηναίες και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, τόνισε ότι φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του δήμου διοργάνωσε το γλέντι στο λόφο του Φιλοπάππου, ο δε δήμος μοίρασε 2.000 χαρταετούς με τέσσερα διαφορετικά εικαστικά θέματα.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την απεργία των εργαζομένων στους δήμους και το πρόβλημα με τα σκουπίδια που έχει προκύψει, ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «θέλω να πιστεύω ότι την Τετάρτη που θα επανεξετάσουν τη θέση τους θα πρυτανεύσει η σύνεση και η μετριοπάθεια»,επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις των εργαζομένων και των δημάρχων είναι καλές, λέγοντας ότι «δεν είναι απεργία ενάντια των δήμων».

    «Μέχρι κάποιο βαθμό, ως πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, εγώ το καταλαβαίνω, αλλά θα ήθελα να τους απευθύνω μια έκκληση να σκεφτούν από την Τετάρτη τα θέματα της δημόσιας υγείας».

    Σχετικά με την εισαγγελική παρέμβαση στο θέμα των διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ ο δήμαρχος Αθηναίων ερωτηθείς σχετικά είπε ότι «επί τρεις - τέσσερις ημέρες άκουγα την κάθε πλευρά, εργαζομένους και διοίκηση, να ρίχνουν ο ένας τα βάρη στον άλλο, για το ποιος φταίει. Από τη στιγμή που δεν μπορούσαν οι ίδιοι να μας πουν ποιος φταίει με πειστικό τρόπο, ανέλαβε η Δικαιοσύνη να βρει το ποιος φταίει».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2008 - 19:30:14 UTC