Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Οχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα"
  • [02] "Αυξάνεται η δυναμική του ΣΥΝ"
  • [03] Με καλό καιρό τα Κούλουμα
  • [04] Ερευνα για διακοπές ρεύματος
  • [05] Νίκη Θαπατέρο στην Ισπανία
  • [06] Απώλειες για τον Σαρκοζί

  • [01] "Οχι στα νέα ασφαλιστικά μέτρα"

    Στα «Αγωνιστικά Κούλουμα» που διοργανώνει η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της «Δράσης για την Πάρνηθα», θα παραβρεθεί σήμερα η κ.Αλ.Παπαρήγα. Η εκδήλωση θα γίνει στη Λ. Πάρνηθος, στο ύψος της 16ης στάσης.

    Στο μεταξύ, τo KKE σε ανακοίνωση τονίζει πως "η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά για την απεργία στην ΔΕΗ εντάσσεται και συνεισφέρει στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία με στόχο να κάμψει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων που αντιπαλεύουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα".

    Στην εκτενή ανακοίνωσή του για το θέμα αυτό,το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι "ο τρόπος που ο Γ. Σανιδάς "οριοθετεί" το δικαίωμα στην απεργία στην ουσία ποινικοποιεί τη χρησιμοποίηση του βασικού όπλου που έχει η εργατική τάξη για να διεκδικεί τα δικαιώματά της, εφόσον κάθε απεργιακή της κινητοποιήση έχει πάντα συνέπειες, πρωτίστως για αυτούς που την εκμεταλλεύονται".

    Το ΚΚΕ σημειώνει, επίσης, ότι οι απεργίες που στρέφονται κατά των αντιασφαλιστικών μέτρων που πλήττουν το σύνολο των λαϊκών δυνάμεων είναι προς όφελος της κοινωνίας κι όχι σε βάρος της, πάρα τα όποια προσωρινά προβλήματα μπορούν να δημιουργούν.

    Τέλος το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν κάθε προσπάθεια που στρέφεται κατά των εργατικών κινητοποιήσεων και της απεργίας και καταλήγει:

    "Το ΚΚΕ καλεί σε πανεργατικό - παλλαϊκό ξεσηκωμό, σε οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο και λαϊκή συνοικία, για να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική.Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα όταν είναι συντονισμένοι και ενιαία διεκδικούν σύγχρονα ασφαλιστικά δικαιώματα για όλο το λαό στη γραμμή της λαϊκής συμμαχίας και της αντεπίθεσης σε κυβέρνηση, ΕΕ, πλουτοκρατία".

    [02] "Αυξάνεται η δυναμική του ΣΥΝ"

    Η δυναμική του Συνασπισμού οφείλεται στο ότι δεν ταυτίζεται με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, τονίζει σε συνέντευξή του στον "Ελεύθερο Τύπο" της Κυριακής, ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας. Εκπροσωπούμε, επισημαίνει, τον βαθύ πόθο της κοινωνίας για αλλαγή. Έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και πολύ πιθανό να τα ξεπερνάμε όλο και περισσότερο. Ο κ.Τσίπρας, θεωρεί επίσης θετικό να μη προκύψει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές και υπογραμμίζει ότι η ψήφος στην Αριστερά δεν σημαίνει ακυβερνησία.

    Συνάντηση Α.Τσίπρα με προεδρείο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

    Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης γιατί ακολουθεί "επιθετική πολιτική που διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή και βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι", διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ.

    Ο κ.Τσίπρας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού και πρόσθεσε ότι αυτή η τακτική, όμως, δεν θα περάσει, διότι ο κόσμος αναγνωρίζει πια ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να πλήξει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

    Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο κ.Τσίπρας τόνισε ότι είναι ένας αγώνας και για λογαριασμό αυτών των κοινωνικών ομάδων που δεν έχουν τη δύναμη να αντιδράσουν, που δεν έχουν τη δύναμη να αντισταθούν και πρόσθεσε ότι ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ είναι "ένας αγώνας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου, την υπεράσπιση των ασφαλιστικών κεκτημένων όλης της κοινωνίας".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Τσίπρας είπε ότι μέχρι αυτή τη στιγμή βλέπαμε ότι τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ρεύμα στους νέους ανθρώπους. Με τις κινητοποιήσεις, με τους αγώνες που γίνονται και όπως λένε πολλοί με την επίθεση της κυβέρνησης σε πολλά κεκτημένα βλέπουμε ότι ο ΣΥΝ απευθύνεται πλέον και σε μεγαλύτερες ηλικίες και σε μεγαλύτερους ανθρώπους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε επίσης ότι ακριβώς επειδή έχει ρεύμα στην κοινωνία η προοπτική της αντίστασης, έχει ρεύμα κι η δική μας πολιτική παρουσία, έχει ρεύμα και ο αγώνας των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

    Στην ερώτηση αν συμμερίζεται τα σενάρια για συνεργασία με στόχο να υπάρξει κυβέρνηση, ο κ. Α. Τσίπρας είπε ότι δεν γνωρίζει τέτοια σενάρια και σημείωσε ότι αντίθετα υπάρχουν σενάρια για τη συνεργασία όλων των κοινωνικών δυνάμεων, των κοινωνικών ομάδων, που αντιστέκονται για να μην περάσει αυτή η επιθετική κυβερνητική πολιτική.

    Σχετικά με τις διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,ο κ.Τσίπρας είπε ότι με βάση όσα του είπαν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, "εδώ υπάρχει μια μεγάλη κοινωνική απάτη. Διότι η διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να εφαρμόσει μέσα στην κοινωνία αυτή τη λογική της αντίθεσης στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, επιχειρεί να κλείνει το ρεύμα για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αυτό δεν είναι αναγκαίο".

    Πρόσθεσε ότι θα μπορούσε με μια άλλη τακτική, όπως έχει προτείνει κι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, να έχουμε ελάχιστες έως και καθόλου διακοπές ρεύματος.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί το κατά πόσο η διοίκηση της ΔΕΗ με αυτή την τακτική της και προκειμένου να φέρει την κοινωνία σε αντίθεση με τον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΗ, κλείνει τους διακόπτες δημιουργώντας πολύ μεγάλα προβλήματα στους καταναλωτές και σε όλη την κοινωνία.

    Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Ν.Φωτόπουλος δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση δεν κατεβάζουν τους διακόπτες οι εργαζόμενοι. Αυτό, πρόσθεσε, είναι αποκλειστική ευθύνη και δικαίωμα της διοίκησης της ΔΕΗ και του ΔΕΣΜΗΕ.

    Η ΠΓ του ΣΥΝ για το ασφαλιστικό

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ στη συνεδρίασή της συζήτησε "το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει από την προκλητική στάση της κυβέρνησης" καθώς "η κατάθεση του νέου νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση, ως προς το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα, αλλά κυρίως ως προς το περιεχόμενο του, συνιστά επί της ουσίας κοινοβουλευτική εκτροπή".

    Σύμφωνα με τον ΣΥΝ, η κυβέρνηση "υποθηκεύει την κοινωνική ασφάλιση βάζοντας στο στόχαστρο για άλλη μια φορά τους νέους, τις γυναίκες και τους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά".

    Η ΠΓ του ΣΥΝ επισημαίνει πως για το κόμμα και για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ "η μάχη για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θα συνεχίσει να βρίσκεται σε απόλυτη προτεραιότητα το επόμενο διάστημα".

    "Δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, μαζί με όλες και όλους τους εργαζόμενους, μαζί με όλους εκείνους τους πολίτες που συνεχίζουν να πιστεύουν στη νίκη του αγώνα για τα αυτονόητα δικαιώματα μας. Με τη δύναμη του δίκιου μας, όπως έγινε και με το άρθρο 16, έτσι και σήμερα η κυβέρνηση θα μας βρει στους δρόμους. Πιστεύουμε πως θα βγούμε νικητές στον αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αξιοπρέπεια", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΝ.

    Επίσης, στη συνεδρίαση της η Π.Γ. συζήτησε τον καταμερισμό αρμοδιοτήτων των μελών της. Κατέληξε σε μια πρώτη πρόταση κι η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στην επόμενη συνεδρίασή της. Στην επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθούν και οι προτάσεις για τις αρμοδιότητες των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και τα όποια νέα όργανα, επιτροπές ή ομάδες δουλειάς αποφασισθούν.

    [03] Με καλό καιρό τα Κούλουμα

    Με τα καθιερωμένα σαρακοστιανά νηστίσιμα, κρασί και το πέταγμα του χαρταετού, γιορτάζονται σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, σε όλη τη χώρα τα πατροπαράδοτα Κούλουμα. Σε όλους τους δήμους της χώρας διοργανώνονται εκδηλώσεις, με μουσική, νηστίσιμους μεζέδες και χορό.

    Στην Αθήνα, όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι ο λόφος του Φιλοπάππου, όπου ο δήμος έχει διοργανώσει σειρά εκδηλώσεων. Χτες ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

    Η κεντρική αγορά της Αθήνας θα είναι ανοιχτή έως τις 12 το μεσημέρι, ώστε και οι καταναλωτές να προμηθευτούν, έστω και την τελευταία στιγμή τα απαραίτητα για το Σαρακοστιανό τραπέζι.

    Γενικά καλός καιρός θα επικρατεί σήμερα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, διευκολύνοντας όσους θα ταξιδέψουν, όχι όμως και εκείνους που θα πετάξουν χαρταετό.

    Για τη διευκόλυνση της επιστροφής των εκδρομέων η Τροχαία έχει λάβει σειρά μέτρων, αλλά δεν έχει απαγορευτεί η κίνηση των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Στους οδηγούς προτείνεται να επιλέξουν για την μετακίνησή τους ημέρες και ώρες με μικρότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

    [04] Ερευνα για διακοπές ρεύματος

    Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται το πόρισμα της έρευνας που διενεργεί η εισαγγελία, για τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν ήδη καταθέσει στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ, αλλά και του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

    Η έρευνα γίνεται ύστερα από παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδά, προκειμένου διερευνηθεί αν διατίθεται το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας και αν γίνονται εσκεμμένες περικοπές φορτίων, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές.

    Χτες η κατάσταση είχε σχεδόν ομαλοποιηθεί πλήρως, καθώς υπήρχε επάρκεια φορτίων, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα. Το ερώτημα όμως είναι τι θα γίνει από αύριο, καθώς θα επαναλειτουργήσουν οι χιλιάδες επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

    Στο μεταξύ, συνεχίζεται μέχρι και την Τετάρτη η απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, το διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

    [05] Νίκη Θαπατέρο στην Ισπανία

    Ο σοσιαλιστής ηγέτης και πρωθυπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης Χοσέ Λουΐθ Ροντρίγκες Θαπατέρο, τόνισε ότι "χωρίς καμία νευρικότητα, οι Ισπανοί άνοιξαν ένα νέο κεφάλαιο" υπερψηφίζοντας το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Πρόσθεσε ότι "πριν από οποινδήποτε, εμείς θα σκεφθούμε καθέναν Ισπανό, που δεν τα έχει όλα".

    Στο μεταξύ, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων στο νέο 350 μελές κοινοβούλιο οι Σοσιαλιστές θα έχουν με 44% των ψήφων 169 έδρες (είχαν 164) και το "Λαϊκό Κόμμα" του Μαριάνο Ραχόϊ με 40% των ψήφων 154 έδρες (από 148).

    Κυβέρνηση συνασπισμού

    Προκειμένου να κυβερνήσουν, οι Σοσιαλιστές χρειάζονται συμμαχία ή με αριστερά κόμματα, ή με κόμματα των περιφερειών. Παραδείγματος χάρη, το εθνικιστικό κόμμα της Καταλωνίας (CiU) θα διαθέτει 10 έδρες στη νέα βουλή, τις ίδιες με το 2004. Το εθνικιστικό κόμμα της Βισκαΐας (PNV) θα διαθέτει έξι έδρες, το Δημοκρατικό Κόμμα της Καταλωνίας (ERC) τρείς έδρες, ενώ μόνον δύο (από 5) έδρες θα έχει το αριστερό κόμμα "Izquierda Unida".

    Η τελευταία ανακοίνωση ανέφερε ότι η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου στο 76% --ελαφρά κατώτερη του 2004, οπότε οι κάλπες είχαν στηθεί πολύ λίγο μετά την πολύνεκρη επίθεση (191 οι νεκροί) στο σιδηροδρομικό δίκτυο στην περιοχή της Μαδρίτης. Ψηφίζουν περίπου 35 εκατομμύρια εκλογείς.

    Γερουσία

    Κατά τη χθεσινή διαδικασία, εξελέγησαν και οι 208 από τους 264 συνολικώς Γερουσιαστές. Το Λαϊκό Κόμμα εξέλεξε χθες 101 Γερουσιαστές, ενώ οι Σοσιαλιστές 89 με καταμετρημένο ποσοστό 93% αυτών των ψήφων. Ετσι, το Λαϊκό Κόμμα θα πλειοψηφεί στη νέα Γερουσία, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο.

    Διαφαίνεται ότι η δολοφονία στη Χώρα των Βάσκων ενός σοσιαλιστή πρώην δημοτικού συμβούλου την Πέμπτη, κινητοποίησε τους σοσιαλιστές ψηφοφόρους.

    Είναι η δεύτερη διαδοχική εκλογή, που χάνει ο Μαριάνο Ραχόϊ.

    Οι Συντηρητκοί όλη την παρελθούσα 4ετία κατηγόρησαν τους Σοσιαλιστές για ατελέσφορο διάλογο με την βασκική ΕΤΑ. Δέκα εκατομμύρια Ισπανοί είδαν δύο τηλεοπτικές μονομαχίες των Θαπατέρο-Ραχόϊ, που αλληλοκατηγορήθηκαν ότι "λες ψέμματα", ιδίως στο πεδίο της τρομοκρατίας.

    Η πρώτη κυβέρνηση Θαπατέρο υιοθέτησε μία σειρά νομοθετημάτων που βελτίωναν τα γυναικεία πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ετσι, σε αυτές τις εκλογές πήραν μέρος 75% περισσότερες γυναίκες σε σχέση με το 2004. Την 4ετία που τελείωσε εγκρίθηκε νόμος, με τον οποίο ο γάμος ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος. Με άλλες νομοθετικές διατάξεις διευκολύνθηκε η έκδοση διαζυγίου και με άλλες μειώθηκε ο εποπτικός ρόλος της Καθολικής Εκκλησίας στην Παιδεία. Τέλος εγκρίθηκε και άλλος ένας νέος νόμος, που αφορά νέες ρυθμίσεις γιά μία σειρά ποινικών αδικημάτων.

    [06] Απώλειες για τον Σαρκοζί

    Σημαντικές απώλειες έχει το κεντροδεξιό κόμμα του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία, που διεξήχθησαν πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ανάδειξη του Σαρκοζί στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών στη Γαλλία θα διεξαχθεί στις 16 Μαρτίου.

    Οι εκτιμήσεις των αναλυτών δείχνουν ότι οι Σοσιαλιστές και τα αριστερά κόμματα θα εξασφαλίσουν το 47,5% των ψήφων, ενώ τα δεξιά κόμματα μόλις το 40%.

    Ετσι, στην Ρουέν της Νορμανδίας ο ιστορικός δήμος περιέρχεται --σύμφωνα με την ανταπόκριση του Γαλλικού Πρακτορείου μετά τις 23.00 ώρα Ελλάδας-- από τον πρώτο κιόλας γύρο στους Σοσιαλιστές, ηττάται δηλαδή ο υποψήφιος που πρόσκειται και έτυχε της υποστήριξης της κυβέρνησης στο Παρίσι. Στο Στρασβούργο, θα χρειαστεί δεύτερος γύρος, αλλά το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου έχει ο σοσιαλιστής υποψήφιος, απέναντι στον υποψήφιο της "Ενωσης για το Λαϊκο Κίνημα".

    Αντιθέτως, στο Μπορντό (νοτιοδυτική Γαλλία) ο πρώην πρωθυπουργός Αλέν Ζιπέ που ανήκει στη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία επανεξελέγη "ανέτως" δήμαρχος από τον πρώτο κιόλας γύρο της αναμέτρησης επικρατώντας του σοσιαλιστή υποψηφίου. Προβάδισμα στην Τουλούζη έχει ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος, νυν δήμαρχος, έναντι του σοσιαλιστή υποψήφιου.

    Ομως, αληθινή "μάχη" αναμένεται να γίνει στον δεύτερο γύρο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, την Μασσαλία, όπου οι παρατηρητές διαβλέπουν ότι ο σοσιαλιστής Ζαν-Νοέλ Γκουερινί θα "δυσκολέψει" την επικράτηση του νυν δήμαρχου, που στηρίζεται από το κυβερνών κόμμα, Ζαν-Κλοντ Γκοντέν.

    Στο Παρίσι προηγούνται, στα δημοτικά διαμερίσματα τα ψηφοδέλτια του νύν σοσιαλιστή δημάρχου Μπερτράν Ντελανοέ, έναντι εκείνων της δεξιάς υποψήφιας Φρανσουάζ ντε Παναφιέ.

    Στην Λιον στην κεντροανατολική Γαλλία --τρίτη σε μέγεθος πόλη της χώρας-- εκ μέρους του σοσιαλιστή νυν δημάρχου Ζεράρ Κολόμπ ανακοινώθηκε η επανεκλογή του. Ο υποψήφιος που πρόσκειται στην κυβέρνηση είναι ο κ. Ντομινίκ Περμπέν.

    Στη Λίλλη (βορράς) θα χρειαστεί δεύτερος γύρος. Η σοσιαλίστρια Μαρτίν Ομπρί συγκέντρωσε σήμερα (τελικά αποτελέσματα) 46,02% των ψήφων (για να εκλεγεί όμως απαιτείτο το 50,01%), ενώ ο υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος το 21,64% των ψήφων.

    Πιθανότατα δεύτερος γύρος δεν θα χρειαστεί στη Νάντη (δυτικά), όπου θα επανεκλεγεί από σήμερα, καθ'όλες τις ενδείξεις, ο σοσιαλιστής Ζαν-Μαρκ Αϊρό.

    Επανεκλέγεται στην Ντιζόν (κεντροανατολική Γαλλία) άνευ δεύτερου γύρου ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ρεμπσαμέν, προβεβλημένο κομματικό στέλεχος.

    Στην ιστορική Διέππη (βορειοδυτικές ακτές) με την υποστήριξη των Σοσιαλιστών οι Κομμουνιστές κέρδισαν από τον πρώτο κιόλας γύρο την Δημαρχία, απ'όπου απομακρύνθηκαν στη διάρκεια του 2001.

    Στο Ενίν-Μπομόν, στο βορρά, ο κοινός υποψήφιος πολλών συνδυασμών της Αριστεράς προηγείται άνετα στο τέλος του πρώτου γύρου του ψηφοδελτίου όπου δεύτερη στη σειρά εκτίθεται η κόρη του Ζαν-Μαρί Λεπέν, Μαρίνα, ψηφοδέλτιο όμως που διατηρεί δικαίωμα της συμμετοχής του στον τελικό γύρο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 March 2008 - 7:30:29 UTC