Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου»
  • [02] Σταθερή η ελληνική θέση
  • [03] Οικολογική στροφή στον τουρισμό

  • [01] «Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου»

    Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την κοινωνική ασφάλιση ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε σημερινή εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "ντεμέκ μεταρρύθμιση" που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και το ασφαλιστικό σύστημα.

    Επίσης έκανε λόγο και για ακρίβεια η οποία ξεπερνά κατά πολύ τις αυξήσεις της τιμής του πετρελαίου ενώ μίλησε και για πανάκριβη "δήθεν δωρεάν παιδεία" η οποία επιβαρύνει κατά πολύ τις τσέπες των εργαζομένων.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την εκλογή της ΝΔ στην κυβέρνηση και είπε ότι εκεί "μπορεί να σβήνουν κεριά αλλά σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έσβησαν και οι ελπίδες του ελληνικού λαού για μια νέα πορεία της χώρας". Τόνισε ότι η πορεία της ΝΔ αυτά τα τέσσερα χρόνια είναι ένας συνεχής κατήφορος ο οποίος παρασύρει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα στην κρίση, απότοκο της οποίας θεώρησε και την πτώση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις.

    Αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι με αυτό το Κίνημα περνά σε μία νέα φάση, είπε ότι υπήρξε κρίση η οποία "πόνεσε και δημιούργησε ρωγμές και πληγές", οι οποίες όμως, υπογράμμισε, ότι επουλώνονται. Και πρόσθεσε ότι στόχος και του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ είναι να γίνει το πρώτο βήμα για τη δημιουργία μιας νέας αυτοπεποίθησης για τον ελληνικό λαό καθώς, όπως είπε, η πολιτική της κυβέρνησης μαζί με την αδιαφάνεια και την παραγωγή σκανδάλων οδηγούν σε δημόσια κατάθλιψη και απαισιοδοξία και ένας από τους στόχους του Κινήματος είναι να αντιστρέψει το κλίμα απαισιοδοξίας.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις τομές στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου είπε ότι έχει δεσμευθεί ώστε το Κίνημα να προχωρήσει σε τομές και υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν αλλαγές. Και θα υπάρξει νέα ισχυρή ενότητα, ενώ απαντώντας στο αν διαχειρίστηκε σωστά τη νέα εντολή είπε ότι αυτή δεν είναι για τρεις μήνες.

    Αναφερόμενος στα βήματα εξόδου του ΠΑΣΟΚ από την κρίση είπε ότι κύριος στόχος είναι η διαμόρφωση μιας νέας αυτοπεποίθησης η οποία θα οικοδομηθεί βήμα-βήμα και με συστηματικό τρόπο.

    Ερωτηθείς για "εκκρεμότητες" σε θέματα διαφάνειας στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είμαι δικαστής, εγγυώμαι τη διαφάνεια και τις αξίες στο ΠΑΣΟΚ και επέκρινε την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που αρνείται τη διαφάνεια και παράγει σκάνδαλα.

    Σε ό,τι αφορά τη νέα πολιτική ενότητα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή απαιτεί να δουλέψουμε όλοι μαζί και τόνισε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν μοιράζουμε αξιώματα, αλλά δουλειά.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν τον στηρίζουν τα στελέχη του Κινήματος ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι δημοκρατικό δικαίωμα καθενός σε ένα δημοκρατικό κόμμα να έχει τις απόψεις του. Επισήμανε ότι η μάχη της 11ης Νοεμβρίου δόθηκε και έκλεισε και υπογράμμισε ότι τώρα έχουμε να δώσουμε τη μάχη της Ελλάδας και θα τη δώσουμε όλοι μαζί.

    Σε ερώτηση αν το "εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι εφεύρημα κάποιων κέντρων" ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι ο καθένας κοιτάζει τη δουλειά του, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τον κ.Σημίτη και την ενδεχόμενη απουσία του από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "τον σέβομαι πάντα, τον θέλουμε κοντά μας, αυτός αποφασίζει για τις προτεραιότητές του".

    Ερωτηθείς για τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που θα διαμορφώνει ευρύτερες συναινέσεις, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα απαιτεί να αναδειχθεί πρώτο κόμμα αυτό που έχει εναλλακτική πολιτική για τη χώρα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε επίσης ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων ενώ ανέφερε ότι οι κ.κ. Τσίπρας και Αλαβάνος θα προσκληθούν να μιλήσουν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

    Απαντώντας στην ερώτηση αν "η συνταγή Τσίπρα είναι συνταγή επιτυχίας" είπε ότι δεν ψάχνουμε συνταγές και μαγικά ραβδιά αλλά ψάχνουμε πολιτικές, ενώ πρόσθεσε ότι υπάρχει διάθεση του κόσμου για ανανέωση και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πολλές νέες δυνάμεις.

    Σε ερώτηση για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι η ΝΔ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ επί συγκεκριμένων θεμάτων, αποκλειόμενης της κυβερνητικής συνεργασίας, σε περιπτώσεις όπως η εξωτερική πολιτική, η πάταξη της διαφθοράς και το ασφαλιστικό. Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις στον πρωθυπουργό, τόνισε ότι απάντηση δεν έλαβε και επέρριψε στον πρωθυπουργό την ευθύνη. "Ποτέ δεν ήθελα καρέκλες" είπε απαντώντας σε ερώτηση αν είναι υπό προθεσμία και τόνισε ότι είναι "αποφασισμένος να πετύχει το στόχο του όσο χρόνο και αν χρειάζεται".

    Τον δικομματισμό και τον διπολισμό αφορούσε η επόμενη ερώτηση στην οποία ο κ. Παπανδρέου είπε ότι κάθε κόμμα ζητά τη μεγαλύτερη υποστήριξη του λαού και στόχος είναι να αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα και να κατακτήσει την απόλυτη πλειοψηφία. Ενώ απαντώντας και πάλι σε ερώτηση περί διαρροών στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πορεία του Κινήματος το οποίο πέρασε εσωτερική δοκιμασία είναι ανοδική και το πρώτο βήμα θα γίνει στο συνέδριο.

    Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ και αυτό να γίνει Ένωση Κέντρου, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "στόχος μας είναι να ξαναδώσουμε προοδευτική εναλλακτική πολιτική. Αυτή είναι η εντολή που έχουμε πάρει και αυτό θα κάνουμε και στο Συνέδριο" τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να γίνει Ένωση Κέντρου γιατί οικοδομεί την ενότητά του στη βάση πολιτικών θέσεων.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε σε κάποιο σημείο της ομιλίας του και στη σημερινή επέτειο θανάτου της Μελίνας Μερκούρη και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου που υπενθύμισε ρήση της Μερκούρη προς τον Ανδρέα Παπανδρέου ότι "δεν αρέσουμε πλέον", είπε ότι θα πάρουμε την κυβέρνηση στις επόμενες εκλογές και θα αρέσουμε από το έργο μας.

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι κοινοκτημοσύνη του ελληνικού λαού" είπε απαντώντας σε ερώτηση περί ιδιοκτησίας στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας και πάλι ότι η σημερινή Ελλάδα είναι γονατισμένη από τη Νέα Δημοκρατία και "θα την ξανασηκώσουμε στα πόδια της".

    Αναφερόμενος στις σχέσεις με τους εκδότες ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "δεν έχω προσωπικά με κανέναν, θέλω ανεξάρτητα ΜΜΕ και σχέσεις σεβασμού ΜΜΕ-πολιτικής και όχι χειραγώγηση".

    Ερωτηθείς για το θέμα του Κοσόβου και της ΠΓΔΜ ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για αποκλεισμό της διπλής ονομασίας και για γεωγραφικό προσδιορισμό του ονόματος ενώ εκτίμησε ότι το Κόσοβο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Επίσης είπε ότι ελπίζει πως σύντομα θα χρειαστεί Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ενώ έκανε λόγο για διπλωματικές ήττες όταν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη η Κίνα και η Ρωσία αναγνώρισαν την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα και τούτο έπραξαν και οι ΗΠΑ επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, χαιρέτισε την σημερινή θέση της κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, υιοθέτησε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ ωστόσο επισήμανε ότι το Κίνημα δεν απεμπολεί την κριτική του για όσα προηγήθηκαν.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ σε αποστολές στο Κόσοβο είπε ότι ποτέ δεν θεώρησε τις δυνάμεις αυτές ως δυνάμεις κατοχής και τόνισε ότι η Ελλάδα συμμετείχε μετά από αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ανθρωπιστικές αποστολές.

    Ερωτηθείς σχετικά με την απεργία της ΔΕΗ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να λοιδορήσει τον εργαζόμενο και το συνδικαλιστικό κίνημα, έκανε λόγο για "διακόπτη" που κατεβάζει η κυβέρνηση και ρέουν δισεκατομμύρια ευρώ προς τις τράπεζες και πρόσθεσε ότι είμαστε κοντά στον εργαζόμενο που έχει δικαίωμα να αντιδράσει σε όλα αυτά.

    Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα με δείτε και σε συλλαλητήρια και σε κινητοποιήσεις, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ σέβεται την αυτονομία του εργατικού κινήματος και δεν ταυτίζεται πάντα με τις διεκδικήσεις κάθε συνδικάτου και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ξεπουλά τα κερδοφόρα φιλέτα και χρεώνεται το Δημόσιο τα προβληματικά.

    Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό o κ. Παπανδρέου είπε ότι ο λαός βαρέθηκε να συζητάμε για το παρελθόν τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι υπεύθυνη για την πορεία της χώρας και υπογράμμισε ότι: "ανέλαβα το ΠΑΣΟΚ για το αύριο και όχι για το χθες. Ερωτηθείς αν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστο να βλέπει να καταρρέει η χώρα και πρόσθεσε: "όλα στην ώρα τους. Μπορεί να έρθει και αυτή η στιγμή".

    Ερωτηθείς πως θα χαρακτήριζε ο ίδιος την πορεία του, είπε ότι απαιτείται βαθιά τομή στην αντίληψή μας και υπογράμμισε ότι πήρα ένα εκατομμύριο "δαχτυλίδια" το 2004 και εκατοντάδες χιλιάδες μετά, "το δαχτυλίδι το πήρα από τον ελληνικό λαό και από κανέναν άλλο". Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα εκδώσει εφημερίδα ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι προς συζήτηση στο συνέδριο και επανέλαβε τη θέση του ότι ζητάμε καθαρή σχέση ΜΜΕ και κομμάτων, ενώ απαντώντας σε άλλη ερώτηση αναφορικά με την δική του εικόνα στις δημοσκοπήσεις είπε ότι λαμβάνουμε όλα τα μηνύματα και τα αξιολογούμε όμως δεν καθορίζουμε την πορεία μας με τις διακυμάνσεις των δημοσκοπήσεων.

    Τέλος απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε το Κυπριακό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα είμαι κοντά στο Δημήτρη Χριστόφια ενώ θα συμβάλλει στη δίκαιη λύση του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια του ΟΗΕ και με την ιδιότητά του ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

    [02] Σταθερή η ελληνική θέση

    Τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει θετικά το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ της ΠΓΔΜ εξέθεσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η Ντόρα Μπακογιάννη, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ατλαντικής Συμμαχίας.

    Η υπουργός Εξωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά πως τόνισε στους συμμάχους ότι «δυστυχώς η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της γειτονικής μας χώρας στις σχέσεις της με την Ελλάδα, αφενός με αδιαλλαξία, αφετέρου με ενέργειες εθνικιστικής και αλυτρωτικής λογικής άρρηκτα συνυφασμένης με το ζήτημα της ονομασίας» δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να πει το «ναι» στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ. Ένα «ναι» το οποίο είπε η Ελλάδα στις περιπτώσεις της Κροατίας και της Αλβανίας, οι οποίες ως γνωστόν έχουν επίσης ζητήσει να ενταχθούν στις ατλαντικές δομές.

    «Η έως χθες επίμονη αδιαλλαξία στο πλαίσιο της επί 15 χρόνια συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που μάλιστα συνδυάζεται με ενέργειες, αποφάσεις και πολλές φορές προσβλητικές δηλώσεις, ακόμη και με αναφορές στην εσωτερική ελληνική πολιτική δεν μας άφησε άλλη πολιτική», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    «Δεν είμαστε ευτυχείς γι αυτό» αφού «σε κανένα δεν αρέσουν τα βέτο», συνέχισε η υπουργός Εξωτερικών απευθυνόμενη προς τους ομολόγους της. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την ελπίδα «ότι υπάρχει ακόμα χρόνος να επιτευχθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου μια αμοιβαία αποδεκτή, πρακτική και άμεσα εφαρμόσιμη λύση στο πλαίσιο των προσπαθειών του προσωπικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Νίμιτς», τις οποίες, όπως υπογράμμισε, η Ελλάδα «στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει».

    Η Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται με εποικοδομητικό πνεύμα για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, υπογράμμισε ακόμη η υπουργός Εξωτερικών η οποία ανέφερε ότι αν χρειαστεί, οι προσπάθειες θα μπορούσαν να συνεχισθούν και μετά την επικείμενη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

    «Οσο όμως δεν υπάρχει μια τέτοια λύση, θα παραμένει ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική φιλοδοξία της ΠΓΔΜ», τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων «να κάνει το βήμα που με ευθύνη, πολιτικό θάρρος αλλά και πολιτικό ρίσκο έχει ήδη κάνει η ελληνική κυβέρνηση». Αν το κάνει, συνέχισε η υπουργός, τότε η ΠΓΔΜ «θα προσεγγίσει και εκείνη το σημείο της αμοιβαίας αποδοχής» και «θα κερδίσει το μέλλον. Ένα ευρωπαϊκό μέλλον, ένα μέλλον σταθερότητας, ειρήνης και οικονομικής ανάπτυξης».

    Η υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα «μετά από 55 χρόνια πολύμορφης και πολυσήμαντης συμμετοχής στις συμμαχικές προσπάθειες» υποστηρίζει την πολιτική «ανοικτών θυρών» που ακολουθεί το ΝΑΤΟ. Παράλληλα, όμως, επισήμανε ότι πολιτική ανοικτών θυρών δεν σημαίνει και «πολιτική παράκαμψης αρχών» και υπογράμμισε ότι «μια Συμμαχία πρέπει να είναι κατ' εξοχήν οργανισμός ελεύθερων, ειρηνικών και δημοκρατικών χωρών με ισχυρούς δεσμούς αλληλεγγύης και ενότητας».

    Τόνισε δε ότι στον πυρήνα της λογικής της κάθε Συμμαχίας βρίσκονται δύο βασικές αρχές: η πολιτική των σχέσεων καλής γειτονίας που πρέπει να εφαρμόζεται ιδίως μεταξύ τρίτων χωρών, οι οποίες αιτούνται την ένταξη και κρατών που είναι ήδη μέλη της και η ομοφωνία στις διαδικασίες υιοθέτησης των κοινών αποφάσεων.

    [03] Οικολογική στροφή στον τουρισμό

    Την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης και γενικότερα την οικολογική στροφή στον ελληνικό τουρισμό ανέδειξε ως πυρήνα της πολιτικής που ακολουθεί, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, στο πλαίσιο της 42ης Διεθνούς Εκθεσης Τουρισμού (ΙΤΒ) που πραγματοποιείται στο Βερολίνο, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε μία συνολική στρατηγική για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αλλά και εξειδικευμένες δράσεις τουριστικής αναβάθμισης.

    Ο απεγκλωβισμός από το στερεότυπο "ήλιος-θάλασσα", η πολυμορφία των δυνατοτήτων και της προσφοράς εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σε συνδυασμό με την αύξηση της ποιότητας, αποτελεί τη "γραμμή πλεύσης" του ελληνικού τουρισμού, που με το κεντρικό σλόγκαν "The True Experience" (Η αληθινή εμπειρία)- όπως είπε ο υπουργός - "ανταποκρίνεται στο ζητούμενο του σύγχρονου ταξιδιώτη να αποκομίσει εμπειρίες διαφορετικές από την καθημερινότητά του, είτε αυτό σημαίνει ήλιο και θάλασσα, είτε νυχτερινή ζωή, είτε περιήγηση στη φύση, είτε γαστρονομική απόλαυση, είτε καταδύσεις..."

    Ο κ.Σπηλιωτόπουλος - που συνοδευόταν από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, Αθανάσιο Οικονόμου και Ηρακλή Βάλβη αντίστοιχα, καθώς και από άλλους παράγοντες - τεκμηρίωσε τις προόδους που έχουν σημειωθεί, αναφερόμενος σε έρευνα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Tour Operators, σύμφωνα με την οποία "μεταξύ 80 προορισμών η Ελλάδα έχει κατακτήσει την δεύτερη θέση ως προς το ενδιαφέρον και τις προτιμήσεις που εκφράζουν οι επισκέπτες".

    Αναφέρθηκε επίσης, ειδικά για την γερμανική αγορά, σε έρευνα της TUI, σε δείγμα 3.500 γερμανών επισκεπτών, σύμφωνα με την οποία "οι γερμανοί επισκέπτες θεωρούν την Ελλάδα ως την πιο ελκυστική χώρα στον κόσμο". Επανέλαβε εξάλλου τα ευρήματα της έκθεσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ για τους δείκτες τουριστικής ανταγωνιστικότητας, σύμφωνα με τα οποία αφενός μεν η Ελλάδα βελτίωσε τη θέση της ως τουριστικός προορισμός ανεβαίνοντας από την 24η στην 22η θέση διεθνώς και, αφετέρου, κατατάσσεται στην πρώτη θέση, μεταξύ όλων των χωρών, ως προς την προτεραιότητα που προσδίδει η κυβέρνηση της χώρας στον τουριστικό τομέα.

    "Σήμερα πλέον έχει ωριμάσει η στιγμή ο προορισμός Ελλάδα να εδραιωθεί μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως", είπε ο κ.Σπηλιωτόπουλος προσθέτοντας - με αφορμή μία ερώτηση - ότι "στόχος είναι η Ελλάδα να γίνει "μόδα", "trendy", ένα "must" για όλους όσους θέλουν να ξεκουραστούν και να περάσουν καλά..."

    "Η Ελλάδα είναι ιδανική χώρα προσέλκυσης και των πιο απαιτητικών επισκεπτών", είπε ο υπουργός, ενώ στο ερώτημα "αν πέρα από τα επιτεύγματα και τις φωτεινές πλευρές στον ελληνικό τουρισμό, υπάρχουν ελλείμματα και σκοτεινές πλευρές που θα έπρεπε να διορθωθούν και ποια είναι αυτά", ο κ.Σπηλιωτόπουλος απάντησε ότι "θεωρητικά, για να υπάρχει μία συνολική εικόνα, θα έπρεπε να αναφερθεί κανείς και στα αρνητικά, αλλά δυσκολεύομαι να τα βρώ..."

    Ο υπουργός και οι άλλοι παράγοντες που τον συνοδεύουν, επισκέφθηκαν στη συνέχεια μια διαφημιστική φωτογραφική έκθεση για την τουριστική προβολή της Ελλαδας, στο Sony Center, στο κέντρο του Βερολίνου, ενώ αργότερα το απόγευμα προβλέπεται συνάντηση με την υπουργό Εκπαίδευσης και Ερευνας, Ανέτε Σαβάν, η οποία είναι και εκ των αντιπροέδρων της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU).

    Χθες υπήρξε συνάντηση και με τον Κυβερνήτη-Δήμαρχο του Βερολίνου, Κλάους Βόβεράιτ, όπου εξετάστηκε η προοπτική κοινών πολιτιστικών-τουριστικών προγραμμάτων για την Αθήνα και το Βερολίνο. Απόψε το βράδυ ο κ.Σπηλιωτόπουλος θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης για το Μουσείο της Ακρόπολης, που θα γίνουν επισήμως από τον υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, ενω αργότερα θα δώσει δεξίωση για τους συνεκθέτες του ελληνικού περιπτέρου στην ΙΤΒ, Tour Operators και γενικότερα τουριστικούς φορείς.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 6 March 2008 - 19:30:23 UTC