Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διπλωματικές διεργασίες για το όνομα
  • [02] Νέο ρεκόρ του πετρελαίου

  • [01] Διπλωματικές διεργασίες για το όνομα

    Η πρόταση Νίμιτς για την ονομασία της ΠΓΔΜ «παρέχει δυνατότητες για επίμονη, αλλά ουσιαστική διαπραγμάτευση στα πλαίσια της ισχύουσας διαδικασίας. Έχει σημεία που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως έχουν, άλλα που χρήζουν αποσαφήνισης και άλλα που θα μπορούσαν να γίνουν κατβ αρχήν δεκτά υπό προϋποθέσεις».

    Τα παραπάνω ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

    Η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ήδη από την αρχή της ομιλίας της, πως πάγια επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι η υιοθέτηση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων στα προβλήματα που αναδεικνύονται από τα νέα δεδομένα στην περιοχή των Βαλκανίων: Ως εκ τούτου, για την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ανέφερε σχετικά: «Δεν είμαι ευτυχής, αλλά δεν μας επιτρέπεται να αντιδρούμε με βάση το θυμικό μας, αλλά με βάση τη σκληρή πραγματικότητα».

    Η κ. Μπακογιάννη υποστήριξε τη συνυπογραφή εκ μέρους της Ελλάδας, του κοινού ανακοινωθέντος των «27» μετά το πέρας του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και Εξωτερικών Σχέσεων ΕΕ, αλλά και την παραμονή ελληνικής στρατιωτικής δύναμης στην KFOR: «Η κοινή θέση της Ε.Ε., επιβεβαιώνει ότι η περίπτωση του Κοσόβου, δεν μπορεί να αποτελέσει προηγούμενο, καθώς είναι μία sui generis περίπτωση, η μοναδικότητα της οποίας, δεν μπορεί, ούτε κατβ ελάχιστον να δημιουργήσει την παραμικρή υπόνοια πως μπορεί να αμφισβητηθεί η προσήλωσή μας στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ». Όσο για τη στάση που πρόκειται να κρατήσει η Ελλάδα απέναντι στο ανεξαρτητοποιημένο Κόσοβο, «οι όποιες αποφάσεις μας, θα ληφθούν κατόπιν ενδελεχούς εξέτασης των εξελίξεων. Κεντρική θέση κατέχει πάντως, η αναγνώριση του ρόλου της Σερβίας στην διασφάλιση της σταθερότητας στα Βαλκάνια».

    Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί κατά τις περιοδείες της το τελευταίο διάστημα, «καταφέραμε να ξεκολλήσουμε το ζήτημα από την αδράνεια, να δώσουμε στην επιχειρηματολογία της χώρας σύγχρονο περιεχόμενο, με επιχειρήματα βασισμένα στη διεθνή πολιτική και όχι στην ψυχολογία, με όρους που μπορούν να γίνουν κατανοητοί από ένα ευρύτερο ακροατήριο και όχι μόνον από εξειδικευμένους μελετητές της ιστορίας». Σχετικά με την πρόταση Νίμιτς, τόνισε πως «η όποια πρόταση θα υποστεί την βάσανο της διαπραγμάτευσης και θα κριθεί από το αποτέλεσμα - εάν υπάρξει».

    «Δεν θέλουμε τη λύση για τη λύση, για να σώσουμε απλώς τα προσχήματα. Το παλαιότερο μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, η πιο δυναμική οικονομία και ο πιο αξιόπιστος πόλος σταθερότητας και ανάπτυξης, δεν έχει τέτοια άγχη και σύνδρομα» υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, τόνισε αναφορικά με τις προτάσεις Νίμιτς, πως «επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για διπλή ονομασία. Εδώ έχουμε σαφή αλλαγή της διαπραγματευτικής βάσης - και αν υπάρχει κινητικότητα, είναι γιατί υπάρχει ουσιαστικά αλλαγή του διαπραγματευτικού κεκτημένου μετά το 1992-93».

    «Εμείς διαπραγματευόμασταν μια κοινή, ενιαία, σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις. Η ενδιάμεση συμφωνία εννοεί ακριβώς αυτό: αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων και όχι ξεπέρασμά της. Και γι αυτό, θα ήταν πολύ μεγάλο λάθος να μπούμε στα επιμέρους, καθώς το κύριο ζητούμενο της πρότασης, είναι η διπλή ονομασία που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» τόνισε ο κος Μπεγλίτης και συνέχισε: «Το 2005, ο κος Καραμανλής έδωσε ουσιαστικά το καθεστώς υποψήφιας χώρας στα Σκόπια. Θα μπορούσε να είχε συνδέσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας με το όνομα, πριν την διαπραγμάτευση. Δεν το έκανε?»

    Αναφορικά, τέλος, με το Κόσοβο, ο κος Μπεγλίτης κατηγόρησε την υπουργό Εξωτερικών ότι συναίνεσε για μιαν απόφαση της Ε.Ε. «που ξορκίζει τους φόβους για αρνητικό προηγούμενο», ενώ ο κ.Μορατίνος (Ισπανία) έδωσε μάχη για να σπάσει τη μονομερή αντίληψη περί Κοσόβου. «Έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε με έμμεση ανατροπή του ψηφίσματος 1244 του ΟΗΕ για το καθεστώς του Κοσόβου - και η αποστολή αστυνομικής δύναμης είναι παράνομη, εκτός πλαισίου ΟΗΕ. Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη έκλεισε τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου: μια Γάζα στα Βαλκάνια. Ποιες εντολές έχει η ελληνική δύναμη της KFOR;»

    «Να αποσυρθούν τα ελληνικά στρατεύματα» ζήτησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Βρεττός, ενώ ο Π. Σγουρίδης υποστήριξε πως «η Ελλάδα πρέπει μέχρι τέλους να λέει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το κράτος του Κοσόβου».

    Απαντώντας, η κα Μπακογιάννη υπενθύμισε στον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, πως «η ελληνική αποστολή βρίσκεται στο Κόσοβο με δική σας εντολή», πως «για την απόφαση που ελήφθη από τους «27», γνωρίζω εγώ και ο κος Μορατίνος τι συνέβη, αλλά όχι ο κος Μπεγλίτης» και πως «η ερμηνεία της 1244 απόφασης που δίνει το ΠΑΣΟΚ, είναι μεν υπαρκτή, αλλά δεν αποτελεί ερμηνεία καμίας από τις 27 χώρες της Ε.Ε.». Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια, η κα Μπακογιάννη παρατήρησε πως «το ΥΠΕΞ διαθέτει στοιχεία και αρχεία - και σταματώ εδώ».

    Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Σπύρος Χαλβατζής παρατήρησε πως «δεν υπάρχουν σταθερές και βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» και ζήτησε να αποσυρθούν τα ελληνικά στρατεύματα από το Κόσοβο, υποστηρίζοντας πως με την ανεξαρτητοποίησή του, «δημιουργείται αρνητικό προηγούμενο και για το Κυπριακό». «Ζητούμε να μην αναγνωρίσει η κυβέρνηση την κυβέρνηση-μαριονέτα των Αμερικάνων» ανέφερε ο κος Χαλβατζής.

    Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ υπενθύμισε τη «μοναχική» στάση που είχε επιλέξει το κόμμα του «όταν όλες οι πολιτικές δυνάμεις συμμετείχαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια με τα ράσα» και υποστήριξε πως «η πρόταση Νίμιτς δεν έχει προοπτική. Να επιμένουμε στην ίδια αδιάλλακτη θέση μας να είναι γεωγραφικός ο όρος».

    Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Θ. Δρίτσας, έψεξε την κυβέρνηση για ολιγωρία στην προσπάθεια αποτροπής της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου, στην οποία το κόμμα του στέκει κατηγορηματικά αντίθετο. Για την ονομασία δε, της ΠΓΔΜ, υπογράμμισε πως «η αμοιβαία αποδεκτή ονομασία, είναι το μεγάλο στοίχημα για την ειρηνική συνύπαρξη - όσο χρόνο και αν χρειαστεί - και καμία ξένη παρέμβαση δεν είναι αποδεκτή». Ο κος Δρίτσας πρότεινε την εξεύρεση μιας σύνθετης ονομασίας, με «απεμπλοκή των διμερών σχέσεων από το πνεύμα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών κύκλων της Ε.Ε.», αλλά και «αντιμετώπιση των εντεινόμενων εθνικισμών».

    Ο κ.Κ. Αϊβαλιώτης (ΛΑΟΣ), χαρακτήρισε «εξαιρετικά λυπηρή εξέλιξη» την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου και υπέδειξε τη δυνατότητα «να πούμε ότι η οποιαδήποτε αλλαγή στο Κόσοβο, συνδέεται με εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου στη Βόρειο Ήπειρο, όπου το ελληνικό στοιχείο καταπιέζεται πολλαπλώς." Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, επανέλαβε πως το κόμμα του τάσσεται εναντίον της διπλής ονομασίας, αλλά και της όποιας ονομασίας με παράγωγα της λέξης «Μακεδονία», και ζήτησε «δημοκρατική προσφυγή στο λαό με δημοψήφισμα» για το θέμα.

  • Στη συνεδρίαση εκφράστηκε έντονη δυσφορία από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, σχετικά με τη δημοσίευση της πρότασης Νίμιτς σε πρωινή εφημερίδα, καθώς, μόλις χθες, η υπουργός Εξωτερικών, είχε ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την πρόταση, χωρίς να την δώσει γραπτώς, λόγω του φόβου της διαρροής.

    Η κ.Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε τη δυσφορία της για τη διαρροή της πρότασης Νίμιτς στον Τύπο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. «Η διαρροή είναι επιζήμια, καταδικαστέα και λειτουργεί άκρως προβληματικά. Αναλαμβάνω την ευθύνη. Η κυβέρνηση είχε κάνει μέγιστη προσπάθεια να κρατηθεί η εμπιστευτικότητα. Έχετε δίκιο να μας ψέγετε. Καταδικάζω το γεγονός από οποιονδήποτε και αν προήλθε», ανέφερε απαντώντας στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

    Δήλωση Γ. Κουμουτσάκου

    Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών κ. Γ. Κουμουτσάκος, το απόγευμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την διαπραγματευτική διαδικασία στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ:

    «Πριν από λίγο δόθηκαν οδηγίες στον διαπραγματευτή Πρέσβυ κ. Α. Βασιλάκη να επικοινωνήσει με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, κ. M. Nimetz για να τον ενημερώσει ότι η ελληνική Κυβέρνηση μετά από ενδελεχή μελέτη έχει καταλήξει στις αντιρρήσεις, τις επισημάνσεις και τις προτεινόμενες αλλαγές επί της πρότασής του».

    Θ. Ρουσόπουλος

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, καταδίκασε τη διαρροή του εγγράφου Νίμις στον τύπο.

    Συγκεκριμένα δήλωσε ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τη διαρροή του εγγράφου από όπου και αν αυτή προήλθε και σημειώνει ότι αυτή δυσχεραίνει τη διαπραγμάτευση. "Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σ' αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση με στόχο να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση", συμπλήρωσε, ενώ μετά από άλλη ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση επισήμως και εγκύρως ενημέρωσε τον ελληνικό λαό δια των εκπροσώπων του, δηλαδή δια των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

    Σε ερώτηση αν έχει διαταχθεί έρευνα στο εσωτερικό της κυβέρνησης για τη διαρροή, είπε ότι θα υπάρξει απάντηση στο θέμα από το Υπουργείο Εξωτερικών και τόνισε ότι πρόκειται για υπόθεση που βλάπτει ουσιαστικά τη διαπραγματευτική διαδικασία, ενώ σημείωσε ότι δεν έχει να πει τίποτα περισσότερο, όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει από πού έγινε η διαρροή. Εκ νέου δε επανέλαβε ότι η διαρροή του εγγράφου βλάπτει τη διαπραγματευτική πορεία σ' αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό θέμα.

    Ερωτηθείς αν η Ντόρα Μπακογιάννη σκοπεύει να δώσει κάποια συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης -κάτι που δεν συνέβαινε συχνά στο παρελθόν- ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί και σήμερα θα ενημερωθεί και η αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση θα θέσει υπό την έγκριση του λαού καθ' όιονδήποτε τρόπο την απόφασή της, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι ισχύει η χθεσινή απάντησή του στα περί δημοψηφίσματος (είχε απαντήσει μονολεκτικά "όχι") και τόνισε ότι η κυβέρνηση εξελέγη για να χειριστεί θέματα είτε εσωτερικής είτε εξωτερικής πολιτικής.

    "Δεν τίθεται τέτοιο θέμα", τόνισε ο εκπρόσωπος κληθείς να σχολιάσει δήλωση του πρώην υφυπουργού Θ. Γιαννόπουλου ότι θα έχουμε πρόωρες εκλογών, λόγω του ζητήματος με την ΠΓΔΜ.

    Σε ερώτηση αν θα ενημερωθεί η ΚΟ της ΝΔ, το υπουργικό συμβούλιο είπε πως η διαδικασία που ακολουθήθηκε είναι γνωστή, ότι ενημερώθηκε χθες η κυβερνητική επιτροπή και ότι η κυβέρνηση μελετά και θα καταλήξει σύντομα στις επισημάνσεις της επί της πρότασης Νίμιτς, τις οποίες θα καταθέσει στον μεσολαβητή.

    Σε ό,τι αφορά αντιδράσεις βουλευτών, ο Θ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι η πρόταση Νίμιτς έχει σημεία που δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά ως έχουν, ενώ υπάρχουν άλλα σημεία που χρήζουν αποσαφηνίσεως κι άλλα που κατ' αρχήν θα μπορούσαν να γίνουν δεκτά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

    "Δεν μπορώ και δεν θα πω τίποτα περισσότερο", συμπλήρωσε και ανέφερε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο για το ενδεχόμενο αλλαγής του ονόματος του αεροδρομίου "Μακεδονία".

    Για το πότε η κυβέρνηση θα καταθέσει της απόψεις της είπε ότι θα γίνει σύντομα και κληθείς να τοποθετηθεί για όσους αντιδρούν με οξύτητα είπε ότι η οξύτητα δεν βοηθάει σε ένα εθνικό θέμα.

    Ερωτηθείς αν εγκαταλείπουμε τη θέση μας για σύνθετη ονομασία και αφήνουμε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποδεχτούμε διπλή ονομασία, είπε ότι ο πρωθυπουργός και η υπουργός Εξωτερικών έχουν τοποθετηθεί με σαφήνεια και ισχύει ό,τι έχουν πει.

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαρροής της πρότασης Νίμιτς δήλωσε πως "καταδικάζεται κάθετα οποιαδήποτε διαρροή εγγράφων, εμπιστευτικών και μη", και πρόσθεσε:

    "Το μόνο κίνητρο τέτοιων διαρροών δεν μπορεί παρά να είναι η διαιώνιση του διαπραγματευτικού αδιεξόδου 17 χρόνων στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Βλάπτεται έτσι, και υπονομεύεται η ίδια η διαπραγματευτική προσπάθεια, αλλά και η σταθερή επιδίωξη της χώρας μας να επιτευχθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα αυτό. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να επηρεάσει τη βούλησή μας να εργαστούμε αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση στο πλαίσιο της εξελισσόμενης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ διαπραγματευτικής διαδικασίας".

    Ν. Αθανασάκης

    Στο θέμα της διαρροής αναφέρθηκε και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ο οποίος αφού έκανε λόγο για δημοσιογραφική επιτυχία, στάθηκε στη χθεσινή συνάντηση Παπανδρέου-Μπακογιάννη.

    Το συγκεκριμένο κείμενο, σημείωσε, "αναγνώστηκε από το ΠΑΣΟΚ και την αντιπροσωπεία μας, αλλά ζητήθηκε να επιστραφεί για να μη διαρρεύσει, να τηρηθεί η εμπιστευτικότητα και το απόρρητο" και πρόσθεσε πως "όταν δεν δείχνεις εμπιστοσύνη στη θεσμική πολιτική εκπροσώπηση και το κείμενο διαρρέει την ίδια μέρα στον Τύπο, αυτό μάλλον συνιστά απαράδεκτη πρακτική και έχει ξαναγίνει το 2005 πάλι με επιστολή Νίμιτς". Ερωτηθείς δε σχετικά απάντησε ότι "δεν λέω ότι το κείμενο διέρρευσε από το Υπουργείο Εξωτερικών, δεν ξέρω ποιός το έδωσε στην εφημερίδα".

    Ο κ. Αθανασάκης ανέφερε επίσης ότι "χθες γινόταν πολύ συστηματική προσπάθεια προς ορισμένες εφημερίδες και Μέσα να περάσει η πληροφορία ότι εμείς είχαμε το κείμενο και άρα να χρεωθεί η διαρροή στο ΠΑΣΟΚ. Αυτά, είναι όχι μόνο μικροπολιτική και μικροκομματικά, αλλά, αστεία μεν, όμως ταυτόχρονα πολύ σοβαρά και απαράδεκτα".

  • ** Αύριο, ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής θα απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις στην "Ωρα του πρωθυπουργού" στη Βουλή και στις 14.00 θα συναντηθεί με την υπουργό Απασχόλησης κα Φ.Πάλλη-Πετραλιά.

    [02] Νέο ρεκόρ του πετρελαίου

    Η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου σημείωσε νέο ρεκόρ σήμερα κατά τις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, φτάνοντας τα 101,32 δολάρια λόγω των επίμονων φόβων σχετικά με την προμήθεια της αγοράς, σύμφωνα με τους χρηματιστές.

    Πάνω από τα 101 δολάρια εκτινάχθηκε το πετρέλαιο και στη Νέα Υόρκη καταγράφοντας νέο ρεκόρ, καθώς εκφράζονται ανησυχίες για την επάρκεια του μαύρου χρυσού στην αγορά και παράλληλα εκδηλώνεται έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον από επενδυτικούς ομίλους στον πετρελαϊκό τομέα, στον αντίποδα των επιφυλάξεων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

    Το αμερικανικό αργό έκλεισε με άνοδο της τιμής κατά 73 σεντς, στα 100,74 δολάρια το βαρέλι, αφού στη διάρκεια των συναλλαγών είχε φτάσει στην τιμή - ρεκόρ των 101,32 δολαρίων το βαρέλι.

    Το πετρέλαιο τύπου Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχώρησε κατά 14 σεντς και έκλεισε στα 98,42 δολάρια το βαρέλι.

    Τα κέρδη διευρύνουν το ράλι της τιμής του μαύρου χρυσού, που χθες είχε φτάσει στα 100,10 δολάρια το βαρέλι, καθώς εκτιμάται ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ στην σύνοδό τους, τον επόμενο μήνα, θα αποφασίσουν να διατηρήσουν την παραγωγή στα σημερινά επίπεδα, ή ακόμα και να τη μειώσουν.

    Οι αναλυτές επισημαίνουν πάντως ότι η σπουδή των επενδυτικών ομίλων να τοποθετηθούν στην πετρελαϊκή αγορά σε μία φάση που εκφράζονται φόβοι για πληθωριστικές πιέσεις, συνέβαλε στη νέα εκτόξευση των τιμών του πετρελαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 February 2008 - 17:30:14 UTC