Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-02-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας
  • [02] Δεν επετράπη η είσοδος
  • [03] Κλήσεις σε απολογία

  • [01] Μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή και εξέτασε θέματα του Υπουργείου Ανάπτυξης, ιδιαίτερα δε ζητήματα που αφορούν τον καταναλωτή και την ακρίβεια στην αγορά.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση ανέφερε ότι η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε μία δέσμη μέτρων και δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς.

    "Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε για τον καταναλωτή, ιδιαίτερα για τους πολίτες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, αυτούς που έχουν την αδυναμία, μια καλύτερη λειτουργία στην αγορά, με έναν υγιέστερο ανταγωνισμό, στην οποία θα διασφαλίζεται η διαθεσιμότητα προϊόντων και υπηρεσιών με ασφάλεια και σε προσιτές τιμές.

    Ο Χρήστος Φώλιας δήλωσε ότι τα επιμέρους μέτρα θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες λεπτομερώς και θα ξεκινήσει η εφαρμογή τους για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της αγοράς.

    Απαντώντας σε ερώτηση τι μέτρα θα προβλέπονται για τους παραβάτες, ο κ. Φώλιας μίλησε για σκληρές ποινές, σε άλλη δε ερώτηση αν καθυστέρησε η κυβέρνηση τόνισε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την αποτελεσματικότητα και όχι να παίρνει μέτρα - πυροτεχνήματα, μόνον για εντυπώσεις.

    Εμάς μας ενδιαφέρουν, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, τα μέτρα που θα έχουν αποτελεσματικότητα, σημειώνοντας ότι οι δράσεις που θα γίνουν και τα μέτρα που θα ληφθούν έχουν μελετηθεί, γίνονται για να εφαρμοστούν και για να δώσουν την δυνατότητα στον πολίτη να νιώθει ασφαλής όταν βγαίνει στην αγορά.

    Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα με τα καύσιμα και τις αντιδράσεις παραγόντων της αγοράς για το πετρέλαιο θέρμανσης, ο κ. Φώλιας είπε ότι είναι θέμα που αφορά το υπουργείο Οικονομίας.

  • ** Πριν τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ κ.κ.Προκόπη Παυλόπουλο και Γιώργο Σουφλιά. Το αντικείμενο της συνεργασίας του κ. Καραμανλή με τους υπουργούς ήταν για θέματα αρμοδιοτήτων και των δύο υπουργείων, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.

    Επίσης, ο κ.Ρουσόπουλος αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δήλωσε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης λαμβάνει σειρά μέτρων για να περιορίσει το κύμα ακρίβειας, μέτρα τα οποία θα παρουσιαστούν στις αρχές τις επόμενης εβδομάδας σε συνέντευξη τύπου.

    Ερωτηθείς αν υπάρχουν καρτέλ, ο κ.Ρουσόπουλος ανέφερε ότι υπάρχουν διαδικασίες, που τηρούνται πιστά από την κυβέρνηση, όπως η επιτροπή Ανταγωνισμού και οι νόμοι.

    "Η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς να ενισχύσει τους ελέγχους για να καταπολεμηθεί η κερδοσκοπία. Δεν είπαμε ποτέ ότι είναι εύκολο έργο", τόνισε.

    Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί (στις 10.00) με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, μετά από σχετικό αίτημα του επιτίμου προέδρου της ΝΔ.

  • ** Το απόγευμα θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση της Ζίμενς.

    [02] Δεν επετράπη η είσοδος

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος αποχώρησε σήμερα από τα κεντρικά γραφεία του ΟΤΕ επειδή, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος, εμποδίστηκε από τη διοίκηση η είσοδος στην αντιπροσωπεία του κόμματος και στα ΜΜΕ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να συναντήσει και να συζητήσει με τους εργαζόμενους για θέματα «"ελαστικής εργασίας" και "ενοικιαζόμενων εργαζομένων" και να τους καλέσει στη γενική απεργία της Τετάρτης.

    Στην είσοδο του ΟΤΕ και πριν αποχωρήσει, ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε πως μετέβη στον ΟΤΕ για να συναντήσει τους 3ωρίτες και 4ωρίτες εργαζόμενους στον οργανισμό, αλλά, πρόσθεσε, «παρόλα αυτά, η Διοίκηση του ΟΤΕ εμποδίζει την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων, εμποδίζει την είσοδο της αντιπροσωπείας μας. Δεν μας αφήνει να έρθουμε σε επαφή με τους εργαζόμενους».

    «Αν ήταν καμία αντιπροσωπεία της SIEMENS, η Διοίκηση του ΟΤΕ θα έσπευδε να τους προϋπαντήσει, να τους υποδεχθεί και να τους φέρει σε επαφή και με τους εργαζόμενους αλλά και με τις προμήθειες του Οργανισμού», σημείωσε και συμπλήρωσε λέγοντας πως «δεν θα εμποδίσουν μ΄ αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα που έχουμε να επικοινωνούμε με τους εργαζόμενους και να αποτελούμε μια νέα ελπίδα για τους αγώνες τους. Τους καλούμε αύριο να δώσουν μαζική απάντηση στην κυβερνητική πολιτική, με τη συμμετοχή τους στην απεργία, με τη μαζική συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα».

    Σε ερώτηση ότι το ίδιο έχει συμβεί και με αντιπροσωπείες άλλων κομμάτων της Αριστεράς και αν θεωρεί ότι πρέπει ο υπουργός να απαντήσει καθώς ο ΟΤΕ είναι εποπτευόμενος οργανισμός ο πρόεδρος του ΣΥΝ απάντησε:

    «Οι δημόσιες επιχειρήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν σαν το τσιφλίκι κανενός. Πόσο δε μάλλον, τα πολιτικά κόμματα πρέπει να είναι πάντα ευπρόσδεκτα όταν ζητάνε να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους. Είναι αδιανόητο σήμερα να συζητάμε για την ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών, για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, της ενέργειας. Είναι περίπου σαν να θέλει κανείς να πουλήσει το ασανσέρ της πολυκατοικίας του με το πρόσχημα ότι δεν έχει τη δυνατότητα να το συντηρήσει. Αυτή η πολιτική όμως θα ανατραπεί μέσα στους κοινωνικούς αγώνες. Και θα το δούμε σύντομα αυτό».

    Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει την επίσκεψή του στον ΟΤΕ, διότι «η απάντηση της Διοίκησης ήταν ότι πρέπει να μην συνοδεύομαι από την αντιπροσωπεία μου και από τα ΜΜΕ, πράγμα το οποίο θεωρώ ιδιαίτερα προσβλητικό».

    [03] Κλήσεις σε απολογία

    Κλήση σε απολογία για τρία αδικήματα απέστειλε ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Δ. Οικονόμου στον εργατολόγο, το όνομα του οποίου έχει εμπλακεί στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Ο ανακριτής καλεί το δικηγόρο να απολογηθεί ενώπιόν του για τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, της απόπειρας εκβίασης και παραβίασης προσωπικών δεδομένων και για την πλημμεληματικού βαθμού συμμετοχή σε αυτοκτονία, αδικήματα που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εργατολόγος διέπραξε από κοινού με την 35χρονη και δυο ακόμη πρόσωπα.

    Για τις ίδιες κατηγορίες καλείται από τον ανακριτή σε συμπληρωματική απολογία τη Δευτέρα το πρωί και η 35χρονη προφυλακισμένη για την υπόθεση.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η ημέρα που θα προσέλθει προς απολογία ο εργατολόγος.

    Σύμφωνα με τον συνήγορό του Μάκη Τζίφρα, ο κατηγορούμενος, πλέον, εργατολόγος, είναι έτοιμος να απολογηθεί, εφ όσον συναινέσουν οι δυο πανεπιστημιακοί γιατροί που τον παρακολουθούν.

    Στο μεταξύ, την κασσέτα με τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή του κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλου -όπου ακούστηκε η συνομιλία του με τον κ. Κώστα Κουκοδήμο- ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Π. Πούλιος.

    Ο κ. Πούλιος, αφού δει το υλικό, θα αποφασίσει αν και σε ποιές περαιτέρω ενέργειες θα προβεί.

    Δηλώσεις Α. Λυκουρέζου

    Με αφορμή ρεπορτάζ στον Τύπο σχετικά με τα τηλεφωνήματα του κ. Χρήστου Ζαχόπουλου ο συνήγορος πολιτιικής αγωγής της οικογένειας κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Επιθυμώ να κάνω κάποιες διευκρινήσεις για να διαλυθεί αυτός ο μύθος περί σκοτεινών και περίεργων τηλεφωνικών κλήσεων του κ. Ζαχόπουλου την τελευταία μέρα, δηλαδή τη μέρα που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Με τις καταστάσεις που δόθηκαν από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας τις οποίες μελετήσαμε και διασταυρώσαμε προκύπτει ότι το τελευταίο τηλεφώνημα που κάνει ο κ. Ζαχόπουλος είναι προς τον φίλο του Γιώργο Μυλωνά. Λίγα λεπτά πριν, γιατί κανείς δεν ξέρει πότε ακριβώς έγινε η απόπειρα, που του λέει (σ.σ. του Μυλωνά) σε ευχαριστώ πολύ για ό,τι έκανες για μένα. Ενα λεπτό πριν στέλνει ένα μήνυμα που επίσης έχει βεβαιώσει στον γιο του. Και περίπου στη 1.30 δέχεται τηλεφώνημα από ένα κινητό που ο συνδρομητής του φαίνεται να είναι κάποια κυρία Γιαννοπούλου. Είναι δικό της μεν, αλλά το έχει ο γιος της επί πέντε χρόνια, ο Θανάσης Γιαννόπουλος. Εχω εξουσιοδοτηθεί εκ μέρους του. Ο κ. Γιαννόπουλος ήταν από το 2004 μόνιμος υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού, από τον Ιανουάριο του 2005 συνεργάτης του κ. Ζαχόπουλου και τον κάλεσε γιατί είχε μάθει ότι είχε παραιτηθεί και είχε πληροφορηθεί το πρόβλημα υγείας του για να του ευχηθεί περαστικά. Οπως μου είπε ο κ. Γιαννόπουλος, σε μια τηλεφωνική συνομιλία που διαρκεί ένα με ενάμισι λεπτό του μιλάνε και άλλοι δύο συνεργάτες του. Η κυρία Μαλέσιου, νομίζω, και ο κ. Μπλάτσιος. Του ευχήθηκαν περαστικά και ήταν πράγματι, όπως μου είπε ο κ. Γιαννόπουλος, αγχωμένος. "Προσπαθώ, προσπαθώ",τους έλεγε. Πριν απ΄αυτό υπάρχουν δύο κλήσεις που του κάνει ο Μυλωνάς, υπάρχουν κάποιες κλήσεις του κ. Ζαχόπουλου προς την γραμματέα του στο υπουργείο και υπάρχουν και δύο κλήσεις στην κ. Σπηλιωπούλου η οποία είναι διευθύντρια διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου, η οποία, όπως μου είπε, γιατί έκανα διασταύρωση, φρόντιζε εκείνη την ημέρα να εκδώσει καινούργιο βιβλιάριο ασθενείας, διότι ο κ. Ζαχόπουλος είχε πει ότι το είχε χάσει. Και συνεννοούνταν γι΄αυτήν την εργασία".

    Οπως είπε ο κ. Λυκουρέζος, το πρωΐ της ίδιας ημέρας, από το κινητό του συζύγου της, η κα Ζαχοπούλου είχε τηλεφωνήσει στο υπουργείο Παιδείας προκειμένου να ενημερώσει ότι δεν θα πήγαινε στην εργασία της, καθώς θα έπαιρνε εξιτήριο από το νοσοκομείο "Ερρίκος Ντυνάν" ο σύζυγός της.

    Επίσης, όπως είπε ο κ. Λυκουρέζος, από τα στοιχεία των εταιριών κινητής τηλεφωνίας προκύπτει ότι το πρώτο τηλεφώνημα που γίνεται μετά την απόπειρα από το κινητό του κ. Ζαχόπουλου είναι προς τον φίλο του κ. Μυλωνά και προς την γραμματέα του υπουργείου που μέσα στην απελπισία της είχε καλέσει η κα Ζαχοπούλου.

    Σε ερώτηση για τα στοιχεία που προκύπτουν από την άρση απορρήτου της 35χρονης κατηγορουμένης, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε τα εξής: "Στις 17, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, εκείνο το τετραήμερο από το ένα από τα τηλέφωνά της η 35χρονη ανταλλάσσει πάρα πολλά μηνύματα με κάποια καρτοτηλέφωνα στα οποία εμφανίζεται ως συνδρομητής όνομα που πρέπει να είναι ψευδώνυμο. Είναι δύο - τρία νούμερα καρτοτηλέφωνα. Το όνομα είναι ένας Ιωαννίδης. Στις 17 δέχεται πέντε μηνύματα και στέλνει εφτά. Στις 18 δέχεται 12 μηνύματα και στέλνει 28. Στις 19 δέχεται τρία και στέλνει 10 και στις 20 δέχεται εφτά και στέλνει 17. Γίνονται επίσης κι ορισμένες τηλεφωνικές κλήσεις που είναι λιγότερες. Αυτά έχουμε απο τον πρώτο έλεγχο που κάναμε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 12 February 2008 - 13:30:14 UTC