Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία
  • [02] Ασκούνται διώξεις
  • [03] Αναταράξεις στα χρηματιστήρια

  • [01] Επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία

    Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός. Το απόγευμα ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη και της Τουρκίας Ali Babacan.

    Συνέντευξη Κ. Καραμανλή στο πρακτορείο "Ανατολού"

    Βασικό κριτήριο για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας είναι η αναγνώριση της Κύπρου, τονίζει ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής και αναφέρεται στην επίλυση των διαφορών με βάση τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο.

    Σε συνέντευξή του προς το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Αναντολού", ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι "η συνεργασία εξελίχθηκε κατά τα τελευταία δέκα χρόνια" και επισήμανε ότι έχουν γίνει βήματα στον οικονομικό τομέα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι "ο όγκος των διμερών συναλλαγών από τα 200.000 δολάρια το 1999, ανήλθε στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2007".

    Ωστόσο, ο πρωθυπουργός είπε πως "υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Επιπρόσθετα, πρέπει να επιλυθεί το Κυπριακό, το οποίο σκιάζει τις διμερείς σχέσεις, με μόνιμη λύση που θα προβλέπει τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία. Η ελληνική κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, είμαστε έτοιμοι να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την ουσιαστική βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας".

    Ερωτηθείς για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, ο Καραμανλής είπε πως "η Ελλάδα πιστεύει ότι η εναρμόνιση της Τουρκίας προς το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα πρέπει να ανοίξει το δρόμο για την πλήρη ένταξη" και πρόσθεσε: "Περιμένουμε από την Τουρκία, να προχωρήσει με αποφασιστικότητα για την υλοποίηση των όρων που θέτει η ΕΕ. Ένα βασικό κριτήριο, είναι να βελτιώσει η Τουρκία τις σχέσεις της με την Κύπρο που είναι χώρα μέλος της ΕΕ και να την αναγνωρίσει".

    Κληθείς να δώσει ένα μήνυμα προς την τουρκική κοινή γνώμη, ο πρωθυπουργός είπε ότι "ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στην πράξη για την ειρηνική επίλυση των διαφορών, με σεβασμό προς τους διεθνείς κανόνες και το διεθνές δίκαιο, προκειμένου να επενδύσουμε στην ειρήνη και την ευημερία, για να προσφέρουμε στις δύο χώρες ευκαιρίες και να έχουμε καρπούς στο χώρο της ειρήνης και της σταθερότητας".

    Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι το μήνυμα που θέλει να δώσει προς την τουρκική κοινή γνώμη με την επίσκεψή του στην Άγκυρα, σχετίζεται με την επιθυμία για εργασία προς την κατεύθυνση "της επικράτησης μιας πλήρους τάξης στις σχέσεις μας, έτσι ώστε οι δύο χώρες να μπορέσουν να εισέλθουν στην τροχιά της ανάπτυξης".

    Ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει: "βεβαίως, ούτε τον εαυτό μου ξεγελώ, ούτε και έχω ψευδαισθήσεις. Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα χρονοδιάγραμμα μακροπρόθεσμο, δύσκολο και κουραστικό. Όπως και αν έχουν τα πράγματα δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στα προβλήματα να συνεχιστούν εσαεί και να πολλαπλασιαστούν. Η ακινησία είναι ένα τέλμα και είναι αναμφισβήτητο ότι αυτό θα είναι επιβλαβές και για τις δύο χώρες".

    Ο πρωθυπουργός, σημειώνει επίσης ότι με επενδύσεις στην ειρήνη και την ευημερία μπορούμε να εξασφαλίσουμε πηγές και ευκαιρίες στους λαούς μας και συμπληρώνει "πιστεύουμε ότι έχει φθάσει ο καιρός να περάσουμε από τα λόγια στη δράση για την εξασφάλιση αποτελέσματος, σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, το Διεθνές Δίκαιο και την εξασφάλιση λύσης με ειρηνικό τρόπο. Αυτό είναι το διακύβευμα της επικείμενης συνάντησής μας".

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρει ότι το κοινό όφελος έχει ισχυρό δεσμό με την περαιτέρω ανάπτυξη της ειρήνης, που είναι υπεράνω όλων, της σταθερότητας και της οικονομικής συνεργασίας σε όλους τους τομείς, καθώς οι λαοί μας διεκδικούν αυτό, αποδεικνύοντας στην πράξη την αμοιβαία κατανοησή τους, το ενδιαφέρον τους και την αλληλεγγύη τους.

    Ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι "η Ελλάδα τείνει χέρι φιλίας και ελπίζω και οι Τούρκοι φίλοι μας να ανταποκριθούν σε αυτό".

    Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Έλληνας πρωθυπουργός μετά από 48 χρόνια στην Αγκυρα.

    Ο Πρόεδρος της Κύπρου για την επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ελληνα πρωθυπουργού στην Αγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση, δήλωσε ότι κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία η οποία βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σίγουρα έχει και ευεργετικές επιπτώσεις στο Κυπριακό.

    Ο κ. Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Καραμανλή και ότι σε πλήρη συνεννόηση ο Ελληνας Πρωθυπουργός προωθεί τις γνωστές θέσεις της ελληνικής πλευράς.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για αξιοποίηση οποιασδήποτε κίνησης γίνει από τον κύριο Καραμανλή προς τον κ. Ερντογαν, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε πως για να υπάρξει πρόσφορο έδαφος χρειάζεται η θέληση και των δυο.

    "Η θέση μας είναι απλή και σαφής, ότι δηλαδή κάθε ενέργεια, κάθε πρωτοβουλία η οποία βελτιώνει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος- Τουρκίας σίγουρα έχει και ευεργετικές επιπτώσεις και στο Κυπριακό", είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος για την επίσκεψη Καραμανλή στην Τουρκία

    «Μακάρι η επικείμενη επίσκεψις του πρωθυπουργού της Ελλάδος, του κυρίου Καραμανλή, και οι συνομιλίες που θα έχει με τον Τούρκο ομόλογό του, τον κύριο Ερντογάν, να βοηθήσουν προς την κατεύθυνση της επιλύσεως των προβλημάτων μας», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ιεραρχώντας ως κεντρικό πρόβλημα την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

    «Δυστυχώς, τα τελευταία τριάντα επτά χρόνια αυτό το Παλλάδιον των Ιερών Γραμμάτων, το φυτώριον της παιδείας του Γένους μας και της Εκκλησίας είναι κλειστό με εντολή της τουρκικής κυβερνήσεως, για την οποία πάντοτε λέγω ότι ήταν μία άδικος απόφασις, άδικος εντολή, η οποία εστέρησε το Πατριαρχείο μας από την δυνατότητα να εκπαιδεύει τα καινούρια στελέχη του», είπε ο Πατριάρχης.

    Απευθυνόμενος σε όμιλο προσκυνητών από το Λόφο Κατερίνης ο Πατριάρχης συνέχισε ότι «αγωνιζόμεθα όλα αυτά τα χρόνια να μεταπεισθεί η τουρκική κυβέρνησις και να μας επιτρέψει την επαναλειτουργία της Σχολής μας».

    Ο Πατριάρχης ενημέρωσε τους προσκυνητές ότι την Πέμπτη το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Φανάρι και την επομένη θα επισκεφθεί τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και την ηγεσία της Ομογένειας.

    «Επαναλαμβάνω την ευχήν η παρουσία του ανάμεσά μας, η επίσημος επίσκεψίς του εις την Τουρκίαν, να βοηθήσει να λυθούν τουλάχιστον ορισμένα από τα προβλήματά μας, και να αναπνεύσουμε, διότι έχουμε πολύ βάρος, πολλούς περιορισμούς, πολλά προβλήματα», είπε ο Πατριάρχης.

    «Η Μητέρα Εκκλησία έχει να επιτελέσει μίαν μεγάλην οικουμενικήν αποστολήν και δεν είναι δίκαιον να έχει περιορισμούς σε αυτήν την ευεργετική για τους ανθρώπους δραστηριότητά της. Πρέπει να έχει ελευθερίαν κινήσεων. Δεν κάνουμε πολιτική. Ασχολούμεθα μόνον με τα εκκλησιαστικά, τα πνευματικά, τα θρησκευτικά και τα πολιτισμικά θέματα και πρέπει να είμαστε ελεύθεροι σε αυτήν την πολυσχιδή κοινωφελή δραστηριότητά μας χωρίς περιορισμούς, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς απειλές», κατέληξε ο Πατριάρχης.

    [02] Ασκούνται διώξεις

    Ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου άσκησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κα Ελένη Ράικου, με βάση στοιχεία που έχει συλλέξει ο δεύτερος ειδικός ανακριτής κ. Οικονόμου για την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του κ. Χρήστου Ζαχόπουλου.

    Η δίωξη είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορά το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης απο κοινού σε βάρος του κ. Ζαχόπουλου και της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων απο κοινού και κατά μόνας.

    Στο μεταξύ, με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα του 2ου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Σήμερα θα καταθέσει ο δικηγόρος Χρ.Νικολιτσόπουλος.

    Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Μαρία Γκανέ, κατέθεσε ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, για τις καταγγελίες του σε τηλεοπτική του εκπομπή ότι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος προσήλθε ως διαμεσολαβητής του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών κ. Κλαδά, προκειμένου να ζητήσει την "κάτω από το συρτάρι διευθέτηση" της υπόθεσης των 5,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στο λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη.

    Μετά την κατάθεση ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε τα εξής: "Θεωρώ ότι ο βουλευτής δεν εμπλέκεται υπό την έννοια του μεσολαβούντος στη διαπραγμάτευση. Απλώς μετέφερε την παράκληση από την άλλη πλευρά, χωρίς να γνωρίζει λεπτομέρειες για την υπόθεση των 5 εκατ., η οποία, όπως γνωρίζετε, δεν ήταν τότε στα πάνω της. Και εν πάση περιπτώσει μπορούσε να μην γνωρίζει λεπτομέρειες".

    Διευκρινίζοντας τη λέξη παράκληση, ο κ.Τριανταφυλλόπουλος τόνισε, "η παράκληση ήταν, εσύ δεν θα πεις τίποτε, δεν θα δημοσιεύσεις για την πιθανή εμπλοκή μου, την οποιαδήποτε σε σχέση με την υπόθεση Ζαχόπουλου και η υπόθεση του Θέμου θα πάει.... Αυτός (ο βουλευτής) δεν ήξερε ποια υπόθεση και ρώταγε από εμένα να μάθει. Πώς να ξέρει για τα 5 εκατ. τότε; Ο βουλευτής πώς να το γνωρίζει; Εγώ γνώριζα από τα τέλη Νοεμβρίου τι ακριβώς συνέβαινε με τα 5 εκατ., αλλά δεν γνωρίζαμε από πού, πώς και λεπτομέρειες".

    Αναφερόμενος στο όνομα του βουλευτή, το οποίο δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ.Τριανταφυλλόπουλος δήλωσε ότι επικαλέστηκε το δημοσιογραφικό απόρρητο, αλλά παράλληλα σχολίασε "το θεωρώ ανόητο ότι από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν μέσα στην κυβέρνηση ποιος πράγματι είναι ο βουλευτής, να ταλαιπωρούμε και τους δικαστές και τους δημοσιογράφους. Θεωρώ ότι είναι ολίγον υποκριτικό".

    [03] Αναταράξεις στα χρηματιστήρια

    Ανέκαμψαν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική Ομοσπονδιακή τράπεζα, αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν συγκρατημένοι λόγω της επαπειλούμενης ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

    Αντίθετα, σε αρνητική περιοχή επέστρεψαν οι δείκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από δηλώσεις του προέδρους της ΕΚΤ Ζαν-Κλοντ Τρισέ οι οποίες κατάφεραν πλήγμα στις προσδοκίες για το ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα θα ακολουθούσε το παράδειγμα της Fed για μείωση των επιτοκίων.

    Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 14.00 η ώρα, ο γενικός δείκτης βρισκόταν στις 4.258,51 μονάδες παρουσιάζοντας οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,12%,

    Με θεαματική άνοδο ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Ο δείκτης Hang Seng ενισχύθηκε κατά το κλείσιμο κατά 10,72% και διαμορφώθηκε στις 24.090,17 μονάδες, καλύπτοντας τις χθεσινές απώλειες, έπειτα από την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας για τη σημαντική μείωση των επιτοκίων.

    Με μεγάλη άνοδο έκλεισε και το χρηματιστήριο της Σανγκάης, καθώς ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε ενισχυμένος κατά 3,14% στις 4.703,05 μονάδες. Χθες ,το χρηματιστήριο της Σανγκάης είχε κάνει "βουτιά" κλείνοντας με απώλειες 7,22% στις 4.559,75 μονάδες.

    Στο Τόκιο , ο δείκτης Νικκέι έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,04%, μετά την υποχώρηση κατά 9% που είχε καταγράψει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Στη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα, ο Νικκέι είχε ενισχυθεί στο 3,9%,για να υποχωρήσει στη συνέχεια.

    Στο χρηματιστήριο του Σίδνει , ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 4,35%, μετά από 12 συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις.

    Ανοδο 1,21% κατέγραφε στο κλείσιμο το χρηματιστήριο της Σεούλ, το χρηματιστήριο της Μανίλα ενισχυόταν κατά 2,68% και της Νέας Ζηλανδίας κατά 0,23%.

    Το χρηματιστήριο της Τζακάρτα κατέγραφε επίσης κέρδη 4,61% στα μέσα της συνεδρίασης και η Βομβάη άνοδο 4,62%.

    Σε αρνητική τροχιά οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

    Σε αρνητική περιοχή επέστρεψαν οι δείκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τη θετική εκκίνηση των σημερινών συνεδριάσεων, στον απόηχο των δηλώσεων Τρισέ οι οποίες κατάφεραν πλήγμα στις προσδοκίες για το ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ακολουθούσε το παράδειγμα της Fed που προχώρησε χθες σε αιφνιδιαστική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 0,75% στο 3,50%. Το ευρώ εξασθένησε έναντι του δολαρίου και του γεν, ενώ η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε και πάλι κάτω από τα 89 δολάρια το βαρέλι.

    Μιλώντας σε ευρωβουλευτές, ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της ΕΚΤ σε περιόδους χρηματοοικονομικών αναταράξεων πρέπει να είναι η ανάσχεση του πληθωρισμού, παίρνοντας αποστάσεις από τη χθεσινή σημαντική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στην οποία προχώρησε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μειώνοντας το βασικό επιτόκιό της στο 3,5%. Το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης στην ευρωζώνη είναι 4%.

    "Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά ακόμη περισσότερο σε δύσκολες περιόδους σημαντικών αναπροσαρμογών και αναταράξεων, ευθύνη της κεντρικής τράπεζας είναι να προσηλωθεί στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ώστε να αποφευχθεί μεγαλύτερη αστάθεια στις αγορές", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε ευρωβουλευτές.

    Στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου της ΕΚΤ, πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωπαϊκές μετοχές, με αποτέλεσμα, γύρω στις 13.00 ώρα Ελλάδος, στη χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE να υποχωρεί σε ποσοστό 0,86%, στη χρηματιστηριακή αγορά του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 να σημειώνει απώλειες 1,38% και στη χρηματιστηριακή αγορά της Φρανκφούρτης, ο δείκτης Dax να καταγράφει πτώση 2,10%. Λίγο μετά την έναρξη της των σημερινών συνεδριάσεων, το χρηματιστήριο του Λονδίνου κέρδιζε 0,8%, το χρηματιστήριο του Παρισιού 1% και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης επίσης 0,8%.

    Στην αιχμή της πτωτικής τάσης έχουν τεθεί οι μετοχές των εταιριών του μεταποιητικού τομέα λόγω φόβων για επιβράδυνση των κεφαλαιουχικών δαπανών, μετά τη δημοσιοποίηση του προκαταρκτικού PMI για τη μεταποίηση και των τομέα υπηρεσιών στην ευρωζώνη που έδειξε επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των νέων παραγγελιών.

    Παράλληλα, η πτώση των τιμών των βασικών μετάλλων και του πετρελαίου πυροδότησε πιέσεις στις μετοχές των εταιριών εκμετάλλευσης ορυχείων - η τιμή της μετοχής της BHP Billiton χάνει 1,9% - και των πετρελαϊκών εταιριών - η τιμή της μετοχής της ιταλικής Eni καταγράφει πτώση 2,4% και της βρετανικής BP 2%.

    Πτώση 1,9% καταγράφει και ο δείκτης συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ, μετά τη λιγότερο αισιόδοξη εκτίμηση για τις προοπτικές της που ανακοίνωσε η Apple μετά την επίσημη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης στη Γουόλ Στριτ, παρέχοντας ένδειξη για αρνητική εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης.

    Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, η ισοτιμία του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος με το αμερικανικό νόμισμα εξασθένησε στα 1,4560 δολάρια ανά ευρώ, από 1,4619 δολάρια ανά ευρώ χθες βράδυ και με το ιαπωνικό νόμισμα στα 154,180 γεν ανά ευρώ, από 155,790 γεν ανά ευρώ. Το γεν ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου στα 105,880 γεν ανά δολάριο, από 106,560 γεν ανά δολάριο.

    Στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, τέλος, οι τιμές του αργού δεν κατάφεραν να παγιώσουν ανάκαμψη, μετά τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε, το μεσημέρι, 85 σεντς στο βαρέλι, με την τιμή του να υποχωρεί στα 88,36 δολάρια. Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου του αργού τύπου μπρεντ υποχωρούσε στα 87,41 δολάρια, χάνοντας 1,04 δολάρια στο βαρέλι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2008 - 13:30:17 UTC