Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δίκη του παιδοκτόνου Τζ.Χόγκαν
  • [02] Απολύσεις στο Yahoo!
  • [03] Συγκρατημένοι οι επενδυτές

  • [01] Δίκη του παιδοκτόνου Τζ.Χόγκαν

    Όταν στις 10.30 το βράδυ της 15ης Αυγούστου του 2006 ο Τζόν Χόγκαν από το Μπρίστολ της Μεγάλης Βρετανίας αποφάσισε να βάλει τέλος στην ζωη του παίρνοντας μαζί του και τα δύο του παιδιά ίσως και ο ίδιος να μην είχε καταλάβει τι ακριβώς έκανε.

    Αυτό άλλωστε είναι και το ουσιαστικό αντικείμενο της δίκης που άρχισε προχθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων και συνεχίζεται σήμερα από τις 10.30 το πρωί.

    Ο Τζον Ντέιβιν Χόγκαν που γεννήθηκε στο Μπρίστολ στις 22 Ιουλίου του 1974 διέπραξε σύμφωνα με το κατηγορητήριο το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση στις 15-9-2006 στην Ιεράπετρα Κρήτης,εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

    Έπεσε από τον τέταρτο όροφο του ξενοδοχείου "Πέτρα Μάρε" όπου βρισκόταν για διακοπές μαζί με την τότε σύζυγό του Nατάσα και τα δύο τους παιδιά. Τον Λίαμ 6 ετών και την Mία 2 ετών.

    Έκανε άλμα στο κενό από υψος 12,7 μέτρων με τραγικά αποτελέσματα.

    Το αγοράκι έχασε την ζωή του, ενώ το κοριτσάκι και ο ίδιος τραυματίστηκαν σοβαρά.

    Όπως έκανε γνωστό η τότε σύζυγος του Χόγκαν, με γραπτή της δήλωση πριν τη έναρξη της δίκης, "οι τελευταίοι μήνες υπήρξαν ιδιαίτερα δύσκολοι για την οικογένεια. Βρίσκομαι στη θέση που μπορώ να δηλώσω ότι η Mία είναι πολύ καλύτερα τώρα και έχει πλήρως αναρρώσει από τα τραύματα που είχε υποστεί εκείνη την ημέρα"

    Ωστόσο λίγο μετά και κατά την εξέτασή της στο δικαστήριο δεν άντεξε και η έδρα διέκοψε για μισή ώρα ώστε να ολοκληρωθεί η σχεδόν δύο ωρών κατάθεση της.

    Ήταν μία από 4 μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης, και κλήθηκε να περιγράψει όλες τις πτυχές της σχέσης της με τον κατηγορούμενο, να σκιαγραφήσει τον χαρακτήρα του, αλλά και να θυμηθεί τι ακριβώς προηγήθηκε της πράξης του τότε συζύγου της.

    Ο ίδιος λίγο πριν κλαίγοντας είχε πει στους δικαστές.

    "Δεν αποδέχομαι την κατηγορία, δεν γνώριζα τι έκανα".

    "Ο κατηγορούμενος δεν αποποιείται τις πράξεις του. Κατα την τέλεσή τους όμως δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθός τους", δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης Δημήτρης Ξυριτάκης.

    Ο Τζόαν Χόγκαν είχε σχέση με την Νατάσα από το 1996.

    Παντρεύτηκαν στις 9 Μαρτίου του 2002 έχοντας ήδη αποκτήσει το πρώτο τους παιδί.

    Τα προβλήματα τους άρχισαν ένα χρόνο πριν το μοιραίο ταξίδι στην Κρήτη.

    Ένα ταξίδι που αποφάσισαν να κάνουν από κοινού σε μια τελευταία προσπάθεια να σώσουν τον γάμο τους.

    Λίγους μήνες πριν οι δύο τους είχαν πάει στην Πράγα και όλα ήταν καλά.

    Ο Χόγκαν μετά την πράξη του είχε εγκλεισθεί στο ψυχιατρικό κατάστημα Κορυδαλλού.

    Κατά την κράτησή του ο συνήγορός του υποστήριξε πώς έκανε 4 φορές απόπειρα αυτοκτονίας.

    Ο καθηγητής ψυχιατρικής Ιωάννης Νέστωρος κατέθεσε στο δικαστήριο πώς ο Χόγκαν είχε ιστορικό κατάθλιψης και κρίσεων πανικού, ενώ όπως υποστήριξε την ώρα της πράξης του έπασχε από ψυχική διαταραχή

    Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα Βρετανικά ΜΜΕ κυριως, που μεταδίδουν συνεχώς ρεπορτάζ από τα Χανιά

    [02] Απολύσεις στο Yahoo!

    Το Yahoo!, ένα από τα μεγαλύτερα portals και μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι σχεδιάζει εκτεταμένες απολύσεις καθώς επιχειρεί να ανταγωνισθεί με άλλες εταιρίες του χώρου όπως το Google και το Facebook, μετέδωσαν ΜΜΕ στις ΗΠΑ.

    Σύμφωνα με το οικονομικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, τουλάχιστον 700 από τους συνολικά 14.000 εργαζομένους του Yahoo! σχεδιάζεται να απολυθούν, γεγονός που αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα στην έκδοση της τριμηνιαίας παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας, την 29η Ιανουαρίου.

    Οι πληροφορίες αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά από επτά συναπτά τρίμηνα μειούμενων κερδών. Το 2007, ο διευθύνων σύμβουλός της, Τέρι Σέμελ, αντικαταστάθηκε από τον ιδρυτή του Yahoo!, Τζέρυ Γιανγκ, ο οποίος έθεσε σε εφαρμογή μια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της επιχείρησης σε μια προσπάθεια ανάκτησης του πάλαι ποτέ κυρίαρχου ρόλου της στην αγορά του Διαδικτύου.

    Η εταιρία δεν σχολίασε άμεσα τις πληροφορίες αυτέςΒ· ανακοινωθέν της σημειώνει ότι "σχεδιάζει να επενδύσει σε ορισμένες περιοχές, να μειώσει την έμφαση σε άλλες και να εξαλείψει ορισμένα πεδία επιχειρηματικής δραστηριότητες που δεν υποστηρίζουν τις προτεραιότητές της".

    [03] Συγκρατημένοι οι επενδυτές

    Ανακάμπτουν σήμερα τα ασιατικά χρηματιστήρια μετά την αιφνιδιαστική μείωση των επιτοκίων από την αμερικανική Ομοσπονδιακή τράπεζα,αλλά οι επενδυτές εξακολουθούν να παραμένουν συγκρατημένοι λόγω της επαπειλούμενης ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

    "Ο παγκόσμιος πανικός φαίνεται να τερματίζεται προς το παρόν" τόνισε ο αναλυτής Μπένζαμιν Κόλετ της Daiwa Securities SMBC στο Χονγκ Κονγκ.

    Στο Τόκιο ,ο δείκτης Νικκέι έκλεισε ενισχυμένος κατά 2,04%,μετά την υποχώρηση κατά 9% που είχε καταγράψει στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Στη διάρκεια της συνεδρίασης μάλιστα,ο Νικκέι είχε ενισχυθεί στο 3,9%,για να υποχωρήσει στη συνέχεια.

    Στο Χονγκ Κονγκ,στα μέσα της συνεδρίασης ο δείκτης Χανγκ Σενγκ κατέγραφε κέρδη ύψους 5,29%,μετά την χθεσινή πτώση κατά 8,65%-την μεγαλύτερη στην ιστορία του.

    Στο χρηματιστήριο του Σίδνει ,ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με άνοδο 4,35%,μετά από 12 συνεχείς πτωτικές συνεδριάσεις.

    Ανοδο 1,21% κατέγραφε στο κλείσιμο το χρηματιστήριο της Σεούλ, το χρηματιστήριο της Μανίλα ενισχυόταν κατά 2,68% και της Νέας Ζηλανδίας κατά 0,23%.

    Το χρηματιστήριο της Τζακάρτα κατέγραφε επίσης κέρδη 4,61% στα μέσα της συνεδρίασης και η Βομβάη άνοδο 4,62%.

    Σε αντίθεση πάντως με τα υπόλοιπα χρηματιστήρια,η Σανγκάη κατέγραφε στα μέσα της συνεδρίασης πτώση κατά 0,58%.

    "Η κίνηση της αμερικανικής Ομοσπονδιακής τράπεζας να μειώσει κατά 0,75% τα επιτόκια δανεισμού μπορεί να επαναφέρει λίγο τη σταθερότητα στην αγορά" εκτιμά ο αναλυτής Σοϊχίρο Μόνζι της Daiwa SB Investments,στο Τόκιο.

    Η απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας έγινε δεκτή με ικανοποίηση σε όλον τον κόσμο.

    "Ελπίζω ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα στην ιαπωνική αγορά" τόνισε ο ιάπωνας υπουργός Οικονομικών,Φουκουσίρο Νουκάγκα.

    "Η μείωση κατά 0,75% των επιτοκίων ήταν σωστή και χρήσιμη" τόνισε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Μασούντ Αχμεντ.

    Οι επενδυτές παραμένουν πάντως συγκρατημένοι καθώς τα "μαύρα σύννεφα" εξακολουθούν να πλανώνται πάνω από την παγκόσμια οικονομία,όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

    "Ο εφιάλτης δεν έχει ακόμη τελειώσει" τονίζει ο Αστρο ντελ Καστίλο ,διευθυντής της First Grade Holdings στη Μανίλα.Προσθέτει μάλιστα ότι η μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ μπορεί να επιταχύνει τις πληθωριστικές πιέσεις ."Ενα πράγμα είναι σαφές: Η αβεβαιότητα παραμένει και οι εποενδυτές εξακολουθούν να είναι οχυρωμένοι",τόνισε ο Καστίλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 23 January 2008 - 7:30:14 UTC