Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας
  • [02] Συνεχίζονται οι καταθέσεις
  • [03] Δράσεις στον τομέα του τουρισμού
  • [04] Υποψηφιότητες για τα Όσκαρ

  • [01] Μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας

    Την εισήγηση του υπουργείου Εσωτερικών για την πολιτική Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας από το 2008 έως το 2010, η οποία τίθεται σε νέες βάσεις ενόψει και της νέας δομής του υπουργείου Εσωτερικών, ενέκρινε σήμερα ομόφωνα η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Το περιεχόμενο της πολιτικής θα ανακοινωθεί το επόμενο 10ήμερο, πάνω στους άξονες που τέθηκαν σήμερα από την Κυβερνητική Επιτροπή.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε και τα αποτελέσματα της επιχείρησης της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή του Ρεθύμνου και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μυλοποτάμου. Είπε ότι προσήχθησαν σήμερα ως ύποπτοι έξι άτομα για την αιματηρή ενέδρα της 5ης Νοεμβρίου, η οποία είχε θύματα και ιδίως τον ειδικό φρουρό, ο οποίος ακόμη νοσηλεύεται. Εκτενέστερες ανακοινώσεις θα υπάρξουν από τις αρμόδιες αρχές της Κρήτης.

    Αναφερόμενος στους άξονες της πολιτικής δημόσιας τάξης και ασφάλειας, που εγκρίθηκαν σήμερα, ο κ. Παυλόπουλος αφού τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σήμερα σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Έλληνα αστυνομικό, δήλωσε ότι οι άξονες αφορούν πρώτον ότι ο αστυνομικός είναι κοντά στην κοινωνία και πρέπει να είναι. Συνεπώς σε ένα κόσμο δύσκολο και ανασφαλή στον οποίο ζούμε, η κοινωνία, και ιδίως οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας ζητούν πλέον τη συμπαράστασή του, γιατί ο αστυνομικός πρέπει να λειτουργεί στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αρχής της νομιμότητας. "Και έχει τεράστια διαφορά ο ρόλος αυτός να αποτυπώνεται πάνω στην πολιτική την οποία ασκούμε", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

    Δεύτερον, στο υπουργείο Εσωτερικών, η συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας - ως τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας που υπάγεται στην αρχή της νομιμότητας - με άλλους φορείς της δημόσιας τάξης είναι ευχερέστερη κυρίως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που έχει ευρεία δημοκρατική νομιμοποίηση και μπορεί να αποδώσει πολλά.

    Τρίτον, πρέπει να αξιοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία ώστε η Ελληνική Αστυνομία να κάνει καλύτερα τη δουλειά της, αλλά πάντοτε με πρώτιστο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου. "Δηλαδή, η σύγχρονη τεχνολογία για την αντιμετώπιση, την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας πρέπει να αξιοποιείται πάντοτε με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

    Είπε, ακόμη, ότι με βάση αυτούς τους τρεις άξονες καθορίζεται και η πολιτική σε επίπεδο πρόληψης και καταστολής, την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια. Στόχευσή της είναι η πάταξη της εγκληματικότητας γενικότερα και ιδίως η εγκληματικότητα που έχει μεγαλύτερη ηθική και κοινωνική απαξία. Η εγκληματικότητα ιδίως που πλήττει τον κοινωνικό ιστό, γι' αυτό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η πάταξη της εγκληματικότητας που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία, η εγκληματικότητα που αφορά τους ανηλίκους, η εμπορία ανθρώπινων οργάνων, η οποία εξελίσσεται σε σύγχρονη μάστιγα, η λαθρομετανάστευση και το ηλεκτρονικό έγκλημα.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι η χώρα μας συμβαδίζει με την προσπάθεια που γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. "Γιατί η τεχνολογία έχει δύο όψεις. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης συγκεκριμένων εγκληματικών τάσεων και τότε καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνη", ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος και επανέλαβε ότι στο επόμενο δεκαήμερο θα ανακοινωθεί η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση, βασισμένη στους τρεις αυτούς άξονες.

    Τηλεφωνική επικοινωνία Κ. Καραμανλή με τον Ολλανδό ομόλογό του

    Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ολλανδό ομόλογό του Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε και συζήτησαν για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και ειδικότερα, για το θέμα της εκκρεμούσας υπογραφής της συμφωνίας σταθεροποίησης και σύνδεσης της ΕΕ με τη Σερβία.

    [02] Συνεχίζονται οι καταθέσεις

    Με συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα του 2ου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου για την υπόθεση Ζαχόπουλου.

    Περισσότερο από πέντε ώρες διήρκεσε χθες η κατάθεση του Θέμου Αναστασιάδη, ενώ σήμερα κατέθεσε ο δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Δημήτρης Καμπουράκης.

    Ο κ. Αναστασιάδης προσήλθε στις 9 το πρωί της Δευτέρας συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του Δημήτρη Τσοβόλα και Αλέξανδρο Κατσαντώνη.

    Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε: "Τρία πράγματα έχω μόνο και μου επιτρέπεται να πω, το ένα είναι ότι η ίδια η Τσέκου μας δήλωσε ότι είχε σταλεί το υλικό και το dvd στο Μαξίμου, μέσω μιας φίλης της που δουλεύει στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Δεύτερο, σε απάντηση σε σχετικά δημοσιεύματα για τα πέντε εκατομμύρια, τα λεφτά αυτά τα μάζεψα από δικούς μου πόρους για να εμποδίσω τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο να πουλήσει το 51% της εφημερίδας σε έναν εφοπλιστή της δεξιάς και φίλο του κ. Καραμανλή.

    Και το τρίτο που έχω να πω είναι ότι έχω στοιχεία και προσκόμισα και στοιχεία ότι στο Mega είχαν δει το βίντεο και τόσο καιρό λένε ψέματα".

    Κατάθεση Δ.Καμπουράκη

    Ο δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Δημήτρης Καμπουράκης κλήθηκε για κατάθεση, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Espresso" που τον έφερε να λέει ότι στο κανάλι έχουν δει το επίμαχο DVD.

    Μετά την κατάθεσή του στον κ. Δ.Οικονόμου, ο κ. Καμπουράκης δήλωσε ότι επανέλαβε στον ανακριτή πως ουδέποτε στο Mega υπήρξε DVD και ουδέποτε είδαν τέτοιο υλικό.

    Οπως είπε ο δημοσιογράφος, το επίμαχο δημοσίευμα στηρίζεται σε μια συζήτηση "χαβαλέ και πλάκας" και προκάλεσε το δημοσιογράφο της εφημερίδας να προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν όσα έγραψε.

    Ο κ. Καμπουράκης προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για το δημοσίευμα αυτό.

    Δήλωση κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ερωτηθείς αν κυβέρνηση πήρε το dvd από τον Θ. Αναστασιάδη, μετά και τις δημόσιες δηλώσεις του ίδιου ότι ούτε έδωσε, ούτε πήρε dvd, ο υπουργός Επικρατείας κ. Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε πως ό,τι είχε να πει το έχει πει και ότι είπε και κάποια πράγματα και χθες.

    Όσο για το ποιος ευθύνεται για τη δημιουργία νοσηρού κλίματος για το οποίο έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός ήταν αναλυτικός και σαφής σβαυτό το θέμα και χθες και την περασμένη εβδομάδα μιλώντας στη Βουλή.

    Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση φωτογραφίζει, τον κομιστή του dvd, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι έχει απαντήσει, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε και ερωτηθείς αν διαψεύδει ή επιβεβαιώνει τον κ. Αναστασιάδη που λέει ότι δεν πήρε, ούτε έδωσε το dvd. Κληθείς να σχολιάσει τον "εμφύλιο" μεταξύ Μ. Τριανταφυλλόπουλου και Θ. Αναστασιάδη, ο κ. Ρουσόπουλος σημείωσε ότι ουδέποτε έχει σχολιάσει θέματα που έχουν σχέση με εφημερίδες, δημοσιογράφους κλπ. Σε ερώτηση αν κατά την άποψη της κυβέρνησης υπάρχει σύνδεση των χρημάτων που βρέθηκαν στο λογαριασμό του κ. Αναστασιάδη με την ουσία της υπόθεσης Ζαχόπουλου, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν μηχανισμοί του κράτους που λειτουργούν όπως η Δικαιοσύνη και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. «Ούτε έχω, ούτε ζήτησα να έχω ενημέρωση από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων. Θα περιμένω την ολοκλήρωση της έρευνας», συμπλήρωσε.

    Επίσης είπε ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Μ. Κεφαλογιάννη, μετά τις καταγγελίες του πρώην υπουργού, ενώ ανέφερε ότι έχει δώσει απάντηση και για το βουλευτή της Ν.Δ που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του λογαριασμού του κ. Αναστασιάδη και στο ερώτημα αν θα καλέσει γιβαυτό το θέμα ο πρωθυπουργός τον κ. Μ.Τριανταφυλλόπουλο.

    Σε ότι αφορά δημοσίευμα του "Έθνους" σύμφωνα με το οποίο πολλοί από όσους είχαν πάρει μέρος στο διαγωνισμό του ΥΠ.ΠΟ που ακυρώθηκε, έχουν προσληφθεί με υπουργική απόφαση, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι έχει βγει αναλυτική απάντηση.

    Δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης της κ. Τσέκου

    Με δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης κατηγορουμένης για την εκβίαση σε βάρος του κ. Ζαχόπουλου, κ. Κώστας Χρυσικόπουλος, αναφέρει για λογαριασμό της εντολέως του τα εξής: "Διαψεύδω κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του κ. Θέμου Αναστασιάδη ότι δήθεν κάποια γυναίκα έδωσε το dvd στο Μαξίμου. Ο ισχυρισμός αυτός είναι μία ύστατη προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και όχι μόνο".

    [03] Δράσεις στον τομέα του τουρισμού

    Η ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τίθεται στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, και ο υπουργός Αρης Σπηλιωτόπουλος, σε σημερινή συνέντευξη, παρουσίασε τις δρομολογούμενες δράσεις για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

    Ο στόχος για τη νέα τουριστική χρονιά, σύμφωνα με τον κ.Σπηλιωτόπουλο, είναι κυρίως η μείωση της διαφοράς που εμφανίζεται ανάμεσα στις αφίξεις και τα τουριστικά έσοδα και όχι τόσο η ποσοτική αύξηση των τουριστών χωρίς αντίστοιχη άνοδο των εσόδων. Εξάλλου ένα αίτημα των φορέων του τουρισμού, αυτό του δορυφόρου λογαριασμού, λαμβάνει σάρκα και οστά. Το 2008, τόνισε ο υπουργός, θα ξεκινήσει η αντικειμενική καταγραφή των επιδόσεων του ελληνικού τουρισμού, που ως στόχο θα έχει την σαφή αποτύπωση των τουριστικών αφίξεων και συναλλαγματικών εσόδων, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας. Απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες του κλάδου, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι από τις 6/8/2007 διεξάγεται πλέον έρευνα ταξιδιών εσωτερικού τουρισμού, ενώ το Παρατηρητήριο Τουρισμού, με τα στοιχεία που θα συγκεντρώνει και θα επεξεργάζεται, θα είναι πηγή αξιόπιστων και κρίσιμων πληροφοριών.

    Με στόχο τη βελτιστοποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, το υπουργείο θα διεξάγει σειρά ελέγχων που θα αφορούν στα τουριστικά καταλύμματα, ενώ στην πρώτη γραμμή θα τεθεί και η εμπέδωση της τουριστικής συνείδησης σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά πράγματα.

    Μέχρι το τέλος του 2008 εξάλλου θα έχει ολοκληρωθεί, όπως είπε ο υπουργός, η καταγραφή όλων των καταλυμάτων στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη πιστοποίηση σε "αστέρια" και "κλειδιά". Ερωτώμενος ο κ.Σπηλιωτόπουλος για τις πολεοδομικές παραβάσεις που εμφανίζουν ορισμένες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, επεσήμανε ότι τον ΕΟΤ τον ενδιαφέρει η λειτουργική διάσταση των εγκαταστάσεων, ενώ το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι αρμόδιο για τις όποιες πολεοδομικές εκρεμμότητες.

    Αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου για την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ο υπουργός έδωσε έμφαση στην εξωστρέφειά του, σημειώνοντας ότι ο ΕΟΤ φέτος θα συμμετάσχει σε 125 διεθνείς εκθέσεις (από 114 πέρυσι). Η καμπάνια της Ελλάδας στο εξωτερικό περιλαμβάνει την προβολή σε γνωστά διεθνή μέσα ενημέρωσης (CNN, BBC World), ενώ ξεκινάει η συνεργασία με τα Travel Channel, Euronews, Eurosport, μεγάλα ειδησεογραφικά Sites, περιοδικά κύρους κ.α. Ιδιαίτερης σημασίας, όπως είπε, είναι και η συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Euroleague για τους τέσσερις επόμενους μήνες που διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ.

    Στον άξονα των επενδύσεων, η συνολική απορρόφηση των κονδυλίων από το Γ'ΚΠΣ έφθασε το 2007 στο 86,6%, τη στιγμή που το Μάρτιο του 2004 το ποσοστό απορρόφησης ήταν μονοψήφιο. Το υπουργείο, μέχρι και τις 31/12/2007, στον τομέα Τουρισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα διαχειρίστηκε έργα συνολικού προϋπολογισμού 690 εκατ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο, ο υπουργός επανέλαβε ότι εγκρίθηκαν 1.057 επενδύσεις, προϋπολογισμού 3,65 δισ. ευρώ, δημιουργώντας 7.500 νέες θέσεις εργασίας.

    Για την περίοδο 2007-2013 (Δ' ΚΠΣ) το συνολικό ποσό που θα διαχειριστεί το υπουργείο και οι εποπτευόμενοι φορείς, θα ανέρχεται και για τις 13 περιφέρειες στο ύψος των 564 εκατ. ευρώ. Για τις οκτώ περιφέρειες μη μεταβατικής στήριξης οι παρεμβάσεις θα ανέλθουν σε 320 εκατ. ευρώ δημόσιας δαπάνης, ενώ οι υπόλοιπες πέντε περιφέρειες μεταβατικής στήριξης θα ενισχυθούν από τα ΠΕΠ με συνολικό ύψος παρεμβάσεων 244 εκατ. ευρώ.

    Στην Εταιρία Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ), η "επιχείρηση συμμαζέματος" συνεχίζεται με σκοπό την ακριβή καταγραφή της δημόσιας περιουσίας και την οργανωμένη παρακολούθησή της. Αυτή τη στιγμή το υπουργείο μελετά την αξιοποίηση των τριών ξενοδοχείων Ξενία στην Κύθνο, τον Πλαταμώνα και το Παλιούρι, των τουριστικών περιπτέρων του Αγίου Λουκά στους Δελφούς και του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαρδιάρη, αλλά και μεγάλων εκτάσεων στο Παλιούρι της Χαλκιδικής και στον Αγιο Ιωάννη Νικήτης. Οι πρόσφατες παρεμβάσεις του υπουργείου στον Παρνασσό και συγκεκριμμένα στο χιονοδρονικό κέντρο, απέδωσαν καρπούς και στο διάστημα των Χριστουγέννων (20-12-2007 έως 21-01-2008) πραγματοποιήθηκε ρεκόρ 67.890 επισκέψεων.

    Στην Αθήνα, όπως είπε ο κ.Σπηλιωτόπουλος, προχωρά η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του εκθεσιακού Κέντρου Ελληνικού, ώστε να αναδειχθεί σε ουσιαστικό εργαλείο προώθησης του συνεδριακού τουρισμού και ανάδειξη της Αθήνας σε προορισμό για σύντομα ταξίδια (City Break).

    Η εμπέδωση της τουριστικής συνείδησης περνάει μέσα από τους "άρχοντες" της τοπικής αυτοδιοίκησης και για το λόγο αυτό ο υπουργός έχει προγραμματίσει συνάντηση με όλους τους περιφερειάρχες για τις 6 φεβρουαρίου και ακολουθούν συναντήσεις με Δημάρχους και Νομάρχες. Παράλληλα, και για φέτος θα ισχύσουν προγράμματα επιμόρφωσης των οδηγών ταξί.

    Τέλος, στο αμέσως προσεχές διάστημα ο υπουργός θα υπογράψει την υπουργική απόφαση για την ολοκλήρωση του κανονισμού λειτουργίας των υδροθεραπευτηρίων και για τη χορήγηση σήματος λειτουργίας, καθώς και θαλασσοθεραπείας και Spa.

    Αύριο ο υπουργός φεύγει για το Παρίσι, όπου η Ελλάδα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση "Spa and Wellness". Επίσης ο κ.Σπηλιωτόπουλος θα προεδρεύσει στη συνάντηση των διευθυντών των Γραφείων Εξωτερικού του ΕΟΤ, που γίνεται στη γαλλική πρωτεύουσα.

    [04] Υποψηφιότητες για τα Όσκαρ

    Οι ταινίες "No Country For Old Men" των αδερφών Κοέν και "There Will Be Blood" του Πολ Τόμας Άντερσον συγκέντρωσαν τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα Βραβεία Όσκαρ, από οκτώ η καθεμία, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές της 80ης ετήσιας τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων.

    Επτά υποψηφιότητες για Όσκαρ συγκέντρωσαν η βρετανική ταινία "Εξιλέωση" του Τζο Ράιτ και το θρίλερ "Μάικλ Κλέιτον" του Τόνι Γκιλρόι.

    Και οι τέσσερις ταινίες είναι υποψήφιες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, όπως και η ταινία "Τζούνο" του Τζέισον Ράιτμαν.

    Την ίδια στιγμή "Ο Ρατατούης" του Μπραντ Μπερντ συγκέντρωσε πέντε υποψηφιότητες, καθώς οι ταινίες "Τζούνο" και "Το Σκάφανδρο και η Πεταλούδα" του Τζούλιαν Σνάμπελ από τέσσερις έκαστη.

    Υποψήφιοι για το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου είναι ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την ερμηνεία του στην ταινία "Μάικλ Κλέιτον", ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις για την ταινία "There Will Be Blood", ο Τζόνι Ντεπ για την ερμηνεία του στην ταινία "Σουίνι Τοντ: Ο Φονικός Κουρέας της Οδού Φλιτ", ο Τόμι Λι Τζόουνς για την "Κοιλάδα του Ηλά" και ο Βίγκο Μόρτενσεν για τις "Επικίνδυνες Υποσχέσεις".

    Η αυστραλή ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ: μία για Α' Γυναικείου Ρόλου για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ταινία "Ελισσάβετ: Η Χρυσή Εποχή" και μία για Β' Γυναικείου Ρόλου για την ενσάρκωση του Μπομπ Ντίλαν στην ταινία "I'm Not There".

    Υποψήφιες για Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου είναι επίσης η Βρετανίδα Τζούλι Κρίστι για την ταινία "Away From Her", η γαλλίδα ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία ενσαρκώνει την Εντίθ Πιάφ στην ταινία "Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο", η Λόρα Λίνεϊ για την ταινία "The Savages" και η καναδή Έλεν Πέιτζ για την ταινία "Τζούνο".

    Η 80η τελετή απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί στο Χόλιγουντ στις 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο οι σεναριογράφοι του Χόλιγουντ, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στην 12η εβδομάδα της απεργίας τους, μπορεί να αναγκάσουν τους διοργανωτές να αλλάξουν το πρόγραμμα αν δεν λήξει η απεργία έως τότε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 22 January 2008 - 17:30:18 UTC