Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια»
  • [02] ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική Επιτροπή
  • [03] Εντείνονται οι έρευνες
  • [04] Στην Αίγυπτο ο Μπους

  • [01] «Δεν θα θιγούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια»

    Συνεργασία με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και τον ενημέρωσε για την έγκριση της διακήρυξης από τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία ξεκινά διεθνής διαγωνισμός, ώστε να παραχωρηθούν δραστηριότητές τους σε ιδιώτες με στόχο να μπορέσει η χώρα να μπει στο επίκεντρο του διεθνούς συστήματος μεταφορών.

    Πρόκειται είπε ο κ. Βουλγαράκης για μια εξαιρετικής σημασίας μεταρρύθμιση, η οποία βάζει την Ελλάδα σε αυτό το επίκεντρο και πρόσθεσε ότι σε περίπου 50 ημέρες θα υπάρξει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού.

    Ο κ. Βουλγαράκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα πλειοδοτικό διαγωνισμό και συμπλήρωσε ότι όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι κατοχυρωμένα.

    Οι εργαζόμενοι είπε ο κ. Βουλγαράκης δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα, ούτε θέσεις εργασίας ούτε εργασιακά δικαιώματα, αντιθέτως είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, μιλούμε για μετατάξεις, για εθελουσία έξοδο και για συμμετοχή των εργαζομένων στην υπεραξία με παραχώρηση κάποιων μετοχών.

    Ο κ. Βουλγαράκης κατέληξε λέγοντας ότι μιλάμε για πλήρη εξασφάλιση των εργαζομένων και ταυτόχρονα τη συμμετοχή της χώρας στο τεράστιο κεφάλαιο των διεθνών μεταφορών μέσω της θάλασσας. Εγινε, είπε ο κ. Βουλγαράκης, ένα αποφασιστικό βήμα προκειμένου η Ελλάδα να συγκροτήσει επιτέλους μια σοβαρή λιμενική βιομηχανία και να παίξει τον καθοριστικό ρόλο που της αξίζει.

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

    Για τα τρέχοντα θέματα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και για το πρόγραμμα ανάπτυξης των υποδομών στον αγροτικό τομέα, ενημέρωσε το πρωί τον πρωθυπουργό ο κ.Αλ.Κοντός.

    Πρόκειται για το δεύτερο πρόγραμμα ύψους 6 δισ. ευρώ, όπως είπε ο υπουργός, που εγκρίνεται στην ΕΕ, από όλες τις χώρες της Ένωσης. Κύριες δράσεις του είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, οι αναδασμοί, ο εμπλουτισμός του δασικού πλούτου της χώρας και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού αγροτικού τομέα.

    Επίσης ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πρόσφατη πολιτική συμφωνία που υπήρξε στην ΕΕ για τη μεταρρύθμιση του αμπελοοινικού τομέα, η οποία, όπως ανέφερε, κρίθηκε ως πολύ θετική από τους εκπροσώπους του τομέα αυτού.

    Πρόκειται, ανέφερε, για μία μεταρρύθμιση, η οποία βάζει διαφορετικές βάσεις για ουσιαστική ανάπτυξη του αμπελοοινικού τομέα στον τόπο μας και με βάση την οποία θα χαράξουμε μία πολιτική που θα στηρίξει τους Ελληνες αμπελουργούς και θα κάνει πολύ πιο ανταγωνιστικότερο το ελληνικό κρασί.

    Αυτή την ώρα, ο κ. Κ.Καραμανλής παρίσταται στην 6η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής.

  • ** Aύριο στις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο νέο κτίριο του Υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι.

    [02] ΣΥΡΙΖΑ: Εξεταστική Επιτροπή

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική γραμματεία του Συνασπισμού θα ζητήσουν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να χυθεί φως σε όλο το πρόβλημα, που έχει προκύψει με την υπόθεση Ζαχόπουλου, το οποίο, όπως τόνισε, "δεν είναι πρόβλημα με προσωπική διάσταση, αλλά έχει σχέση με την όλη διακυβέρνηση και τη δημόσια διοίκηση στη χώρα".

    Ο κ.Αλαβάνος τόνισε ακόμα ότι "αναρωτιέται κανείς στην Ελλάδα, αν υπάρχει κράτος, ή ζούμε σε μια εποχή πλήρους παρακράτους", και εξέφρασε τους φόβους του ότι "η διαπλοκή οικονομικών, εκδοτικών, πολιτικών συμφερόντων, οι μαύρες σακούλες, οι μυστικές συμφωνίες, η διαχείριση χωρίς καμιά νόμιμη προϋπόθεση τεράστιων χρηματοδοτήσεων του ελληνικού και του κοινοτικού προϋπολογισμού, οι μυστικοί λογαριασμοί, οι προσλήψεις των δικών μας ανθρώπων, δείχνουν ότι έχουμε καταλήξει σε συνθήκες πλήρους παρακράτους".

    Υπενθύμισε εξάλλου, ότι ήδη από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει δύο μεγάλα ζητήματα, πρώτο το θέμα των ειδικών λογαριασμών και της κατάργησής τους και δεύτερον το θέμα των κανόνων για τις προσλήψεις.

    Ανέφερε ακόμη ότι εκκρεμεί η ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό στη Βουλή, η οποία θα εξεταστεί την Παρασκευή, προκειμένου ο πρωθυπουργός να τοποθετηθεί σε όλα αυτά τα ζητήματα και εξέφρασε την ελπίδα να είναι παρών στη συζήτηση ο κ.Καραμανλής.

    Ακόμα υπογράμμισε, ότι "το ζήτημα είναι να αλλάξουμε το τοπίο και αυτό το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται κατανοητό, πλατιά πια σήμερα, και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας στο να προβάλουμε μια αξιόπιστη, εναλλακτική λύση, έξω από αυτά τα νοσηρά και παθολογικά πλαίσια που έχει διαμορφώσει στην Ελλάδα το σύστημα του δικομματισμού".

    Χαρακτήρισε δε, σημαντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι "μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η νεολαία βλέπουν πια στο μέλλον και όχι στο παρελθόν και τις προσδοκίες τους τις συνδυάζουν με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ".

    [03] Εντείνονται οι έρευνες

    Την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, θα ενημερώσει σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης. Στην επιτροπή έχουν κληθεί να καταθέσουν όλοι όσοι διετέλεσαν υπουργοί Πολιτισμού από το 1996 μέχρι σήμερα.

    Στον ειδικό ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου που διενεργεί την έρευνα για την υπόθεση Ζαχόπουλου κατέθεσε χθες για περίπου δύο ώρες, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου. Προχθές είχε καταθέσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργικού Γραφείου, Γιάννης Ανδριανός . Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς παρήγγειλε στον ανακριτή τη διεξαγωγή κατ' απόλυτη προτεραιότητα της ανάκριση για την υπόθεσης Ζαχόπουλου.

    Το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για να διερευνήσει την υπόθεση Ζαχόπουλου. Η υπεύθυνη του Τομέα Παιδείας και Πολιτισμού του Κινήματος Άννα Διαμαντοπούλου συνέδεσε την κατάθεση της πρότασης με την «άρνηση του Πρωθυπουργού να απαντήσει στα μεγάλα ζητήματα που προκύπτουν». Τόνισε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχτεί οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης.

    Σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Ναυτιλίας και πρώην υπουργός Πολιτισμού, Γ. Βουλγαράκης, απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση είναι όμηρος της ιστορίας Ζαχόπουλου, είπε ότι έχει κληθεί στη Διαρκή Επιτροπή της Βουλής και πρόσθεσε "εκεί θα απαντήσω σε ο,τιδήποτε υπάρχει. Πρέπει να ξέρετε πώς οτιδήποτε έγινε στο υπουργείο Πολιτισμού ήταν πεντακάθαρο και διαυγές".

    Χθες 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με αίτησή τους, ζήτησαν να κατατεθούν στη Βουλή,οι έξι επιστολές του πρώην Υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη, προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού , με τις οποίες,σύμφωνα με δημοσιεύματα,καταγγέλλει συγκεκριμένες δραστηριότητες του τότε γενικού γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου,

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του και ζητώντας να διερευνηθούν οι καταγγελίες για προνομοιακές χρηματοδοτήσεις, αλλά και παράνομες προσλήψεις από το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο κ. Αλαβάνος το μεσημέρι θα προβεί σε δηλώσεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά με αφορμή τις αναφορές του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή του, υπέβαλε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρος Κλαδάς.

    Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος υποστήριξε στην εκπομπή του ότι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος του είχε προτείνει να μην εμπλακεί το όνομα του κ. Κλαδά στην υπόθεση Ζαχόπουλου με αντάλλαγμα να λυθούν οικονομικές εκκρεμότητες που είχε ο κ. Αναστασιάδης με την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων.

    Για την υπόθεση έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Π. Πούλιος, την οποία ανέθεσε στην εισαγγελέα πρωτοδικών κ. Μαρία Γκανέ. Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη για «ανάμειξη του γραμματέα της ΥΠΠΕ και βουλευτή» στην υπόθεση Ζαχόπουλου κατέθεσαν 33 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών με ανακοίνωσή της εκφράζει την έντονη αγανάκτηση του δημοσιογραφικού κόσμου και της κοινής γνώμης για τα όσα διαδραματίζονται σε τηλεοπτικά παράθυρα και πρωτοσέλιδα εφημερίδων, με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση Ζαχόπουλου και τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που την πλαισιώνουν.

    Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ είναι προφανής ο στόχος μετακύλησης των ευθυνών στον δημοσιογραφικό κλάδο. Αυτό είναι και το αντικείμενο της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης της ΕΣΗΕΑ , στην οποία έχει κληθεί να παραστεί και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

    Αναφερόμενος στην κατάθεση του Γιάννη Ανδριανού στον ανακριτή και στους λόγους που δεν δίνει η κυβέρνηση το όνομα του δημοσιογράφου που παρέδωσε το dvd στο διευθυντή του Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει σαφή, δημόσια θέση για το θέμα. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει τις καταγγελίες του κ.Τριανταφυλλόπουλου περί συναλλαγής βουλευτή της ΝΔ με τον κ.Κλαδά.

    Κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Π. Αθανασίου που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για υποθέσεις που χειρίστηκε ο κ.Ζαχόπουλος, έδωσε ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης.

    Ο κ. Τατούλης παρέμεινε επί τρεισήμισι ώρες στο εισαγγελικό γραφείο και εξερχόμενος μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του δήλωσε:

    "Επί δύο χρόνια που ήμουν στο υπουργείο Πολιτισμού δεν δίστασα να συγκρουστώ για να επικρατήσει η νομιμότητα και η διαφάνεια. Βρίσκομαι εδώ για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, που συνταράσσει το πολιτικό σύστημα και την ελληνική κοινωνία".

    Δηλώσεις Θ. Ρουσόπουλου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε να πληροφορηθεί το όνομα του βουλευτή της ΝΔ που φέρεται να μεσολάβησε στον κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο παρέπεμψε στη χθεσινή του δήλωση, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να συμπληρώσει κάτι περισσότερο και ότι περιμένει να ακούσει ολοκληρωμένη την καταγγελία.

    Όσο για τον αν ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με τον εν λόγω βουλευτή,δήλωσε ότι επικοινωνεί με όλους τους βουλευτές που ζητούν να μιλήσουν μαζί του και σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος είναι ο συγκεκριμένος βουλευτής και κατά συνέπεια δεν έχει να πει κάτι περισσότερο.

    Σε άλλο σημείο της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο Θ. Ρουσόπουλος κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν το συνάδελφό τους "που έκανε ημιτελή καταγγελία" και ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έριξε καμία σκιά εναντίον κανενός.

    Ερωτηθείς για το αν ο κ. Γιάννης Ανδριανός έχει στη διάθεσή του ή έχει δώσει στη Δικαιοσύνη φωτογραφίες που αποδεικνύουν με ποιον συναντήθηκε στο Χίλτον για να παραλάβει το dvd,ο εκπρόσωπος είπε ότι ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή και ό,τι είχε, δηλαδή το dvd, το είχε στείλει στην Εισαγγελία το Δεκέμβριο, την επομένη της απόπειρας αυτοκτονίας του κ. Χ. Ζαχόπουλου.

    Σε άλλη σχετική ερώτηση απάντησε ότι "δεν είναι αυτές μέθοδοι με τις οποίες εργάζεται το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού".

    Για το λόγο που ο κ. Ανδριανός παρέλαβε το dvd, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε πως είναι σαν να τον ρωτούν το λόγο επειδή δημοσιογράφοι του ζητούν να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει πληροφορίες.

    "Υπάρχουν αυτές οι σχέσεις δημοσιογράφων - πολιτικών εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Μιλάω για σχέσεις όπου ανταλλάσσονται πληροφορίες. Δεν είναι ανταλλαγή πληροφορίας καθ' οιονδήποτε τρόπο για να συμβεί το οτιδήποτε ύποπτο. Μη φτιάχνουμε τέτοια σενάρια πάντα στο μυαλό μας",σημείωσε και συνέχισε:

    "Αν έρθει ένας δημοσιογράφος και μου πει ότι έχει μια καταγγελία κατά πάσα πιθανότητα σκοπεύει να τη δημοσιοποιήσει. Αν ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού ή άλλο στέλεχος δεν τον δεχτεί τι θα πει; Τι θα δημοσιεύσει; Θα πει ότι ούτε καν δέχτηκαν να με ακούσουν. Μη δαιμονοποιούμε τα πάντα".

    Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κυβέρνηση που δεν δέχεται καταγγελίες ή πληροφορίες, ενώ σε ερώτηση για το τι έδωσε η κυβέρνηση τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με κανέναν και ότι αυτό αποδεικνύεται εδώ και τέσσερα χρόνια και θα αποδειχθεί κι από την έρευνα της Δικαιοσύνης και σε αυτή την υπόθεση.

    Σχετικά με τις πληροφορίες που μιλούν για εκκρεμότητες που έχει με την υπηρεσία ειδικών ελέγχων ο φερόμενος ως κομιστής του dvd, ο κ. Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν συναλλάσσεται με κανέναν, επισημαίνοντας ότι ουδείς είναι υπεράνω του νόμου.

    Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εκτίμησε το προιόν του dvd,ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Ανδριανός πληροφορήθηκε όταν πήρε το dvd την υπόθεση.

    "Άκουσα από την τηλεόραση ότι κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία. Δεν έτυχε να το μάθουμε καθόλου. Ουδείς δημοσιογράφος μας το είχε πει νωρίτερα", συμπλήρωσε, ενώ απέναντι στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική επιτροπή σημείωσε ότι είναι πάγια τακτική της κυβέρνησης όταν ένα θέμα ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, να την αφήνουν να κάνει απρόσκοπτα τη δουλειά της.

    "Στη συνέχεια είμαστε ανοικτοί σε οτιδήποτε",συμπλήρωσε ενώ ερωτηθείς αν έχει καταθέσει κάποιος από την ασφάλεια του κ. Γ. Ανδριανού είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει,όχι.

    "Όλοι περιμένουμε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα από την έρευνα της Δικαιοσύνης", είπε σε άλλο σημείο ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση δέχθηκε πολιτικό εκβιασμό είπε ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανένα.

    Σε διαδοχική ερώτηση αν υπήρξε απόπειρα εκβιασμού της κυβέρνησης σημείωσε ότι δεν έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή του.

    Για το λόγο που έμεινε δύο ώρες ο κ. Γιάννης Αγγέλου στον ανακριτή, ο εκπρόσωπος κάλεσε τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ανακριτή.

    Ερωτηθείς αν υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στα όσα έχει πει στην κατάθεσή του ο Γ. Αγγέλου και σε όσα ο κ.Ρουσόπουλος έχει πει για τους λόγους της παραίτησης του κ. Ζαχόπουλου,ο εκπρόσωπος τόνισε ότι η ανάκριση είναι μυστική.

    "Την γνωρίζει ο κ. Αγγέλου,ο ανακριτής και ο εισαγγελέας που ήταν παρών. Οι αόριστες δικαστικές πηγές υποτιμούν τη Δικαιοσύνη. Είναι σαν να λέμε ότι ο ανακριτής ή ο εισαγγελέας διοχετεύει πληροφορίες στους δημοσιογράφους. Επιτρέψτε μου να μην το πιστεύω αυτό",συμπλήρωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Ερωτηθείς για τη συνομιλία που είχε ο κ. Αγγέλου με τον κ. Ζαχόπουλο, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν δημοσιοποιεί τις συζητήσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού με οποιοδήποτε στέλεχος.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν υπήρξε κάποιο τηλεφώνημα από τη Μόσχα - κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού - στον κ.Ζαχόπουλο, ο εκπρόσωπος είπε ότι σέβεται όλα τα ερωτήματα, αλλά δεν δύναται να απαντά σε κάθε τι που γράφεται ή λέγεται, ενώ σε άλλη σχετική ερώτηση,δήλωσε ότι δεν γνωρίζει να συμμετείχε στην αποστολή κάποιος από το ΥΠ.ΠΟ.

    "Αυτά ανακοινώνονται. Δεν θυμάμαι να υπεγράφη συμφωνία τέτοιου είδους. Δεν θυμάμαι να ήταν κάποιο πρόσωπο από το ΥΠ.ΠΟ",πρόσθεσε.

    Σε ερώτηση αν ανησυχεί η κυβέρνηση για αποκαλύψεις περί οικονομικών ατασθαλιών επί Ζαχόπουλου στο ΥΠΠΟ - μετά και από σχετική τηλεοπτική εκπομπή στον Άλφα- ο κ. Ρουσόπουλος αφού διευκρίνισε ότι δεν είδε τη συγκεκριμένη εκπομπή, συμπλήρωσε πως "αν υπάρχει το οτιδήποτε μεμπτό, για το οποίο ακούω εδώ και ένα μήνα αλλά δεν το έχω δει,ο ανακριτής θα τα βρει, καθόσον η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει και παρέχει όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα".

    Αναφερόμενος στο αν και κατά πόσο έχει επηρεαστεί το κυβερνητικό έργο από την υπόθεση Ζαχόπουλου, με δεδομένο ότι είχαν σχεδιαστεί για τους δύο πρώτους μήνες του χρόνου μια σειρά από μεταρρυθμίσεις,ο Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε πως η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της και σημείωσε ότι "1ον το δίμηνο δεν τελείωσε ακόμα, 2ον προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις,προχωρά η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό,προχωρά η μεταρρύθμιση για τα λιμάνια".

    [04] Στην Αίγυπτο ο Μπους

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους τόνισε σήμερα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου ότι η Συρία και το Ιράν πρέπει να σταματήσουν την ανάμειξή τους στα πολιτικά πράγματα του Λιβάνου και κάλεσε τις χώρες της περιοχής να υποστηρίξουν τον λιβανέζο πρωθυπουργό Φουάντ Σινιόρα.

    "Συμφωνήσαμε ότι είναι σημαντικό οι χώρες της περιοχής αυτής να υποστηρίξουν τον πρωθυπουργό Σινιόρα", είπε ο Μπους στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο αιγυπτιακό αυτό θέρετρο με τον αιγύπτιο ομόλογό του Χόσνι Μουμπάρακ.

    "Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε την άμεση και άνευ όρων προεδρική εκλογή σύμφωνα με το λιβανικό σύνταγμα. Και να καταστήσουμε σαφές προς τη Συρία, το Ιράν και τους συμμάχους τους ότι πρέπει να σταματήσουν την ανάμειξή τους και τις προσπάθειες υπονόμευσης της διαδικασίας αυτής", κατέληξε.

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έφθασε σήμερα στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή και τις χώρες του Κόλπου.

    Ο Μπους εξέφρασε την ελπίδα για αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους εξέφρασε την "ελπίδα" ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ) να αποφασίσει να αυξήσει την παραγωγή του, μετά τη συνομιλία του χθες βράδυ με τον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ντάνα Περίνο.

    Ο πρόεδρος Μπους παρέμβη άμεσα χθες βράδυ στον βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου οι χώρες του ΟΠΕΚ να προβούν σε μια κίνηση για τη συγκράτηση των τιμών του πετρελαίου, είπε η αμερικανίδα εκπρόσωπος που συνοδεύει τον πρόεδρο Μπους στην περιοδεία του.

    "Έθεσε το θέμα" των τιμών κατά τις επαφές με τον μονάρχη της πρώτης πετρελαϊκής δύναμης παγκοσμίως κοντά στο Ριάντ, πρόσθεσε από το Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου ο πρόεδρος Μπους έφθασε νωρίτερα σήμερα από τη Σαουδική Αραβία.

    Ο Τζορτζ Μπους είχε δηλώσει πριν από τη συνάντησή του με τον βασιλιά Αμπντάλα ότι θα συζητούσε μαζί του για τις "πολύ υψηλές τιμές του πετρελαίου που δυσκολεύουν την οικονομία μας", είπε η αξιωματούχος.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο Μπους, "ο βασιλιάς κατανοεί την κατάσταση. Ανησυχεί για τις υψηλές τιμές και την αρνητική επίδραση που μπορεί να έχουν στις οικονομίες του κόσμου".

    "Ο πρόεδρος επανέλαβε το πρόβλημα μιας περιορισμένης προσφοράς και μιας πολύ υψηλής ζήτησης και ανάπτυξης, όχι μόνο στην Αμερική αλλά σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ινδία και την Κίνα", πρόσθεσε.

    Η Περίνο αρνήθηκε να προβεί σε περισσότερες δηλώσεις επικαλούμενη τον "ιδιωτικό χαρακτήρα" των συνομιλιών αυτών.

    Ο πρόεδρος Μπους είχε επίσης την πρόθεση να εκφράσει την ελπίδα κατά τη διάρκεια της συνάντησης ότι ο ΟΠΕΚ κατανοεί πως "αν η οικονομία μιας από τις μεγαλύτερες καταναλώτριες χώρες υποφέρει", τα μέλη του επίσης θα υφίστανται τις συνέπειες γιατί θα πωλούν λιγότερους υδρογονάνθρακες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 January 2008 - 13:30:21 UTC