Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-01-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ

  • [01] Πρωτοβουλίες αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ

    Στη Βουλή θα φέρει το ΠΑΣΟΚ την υπόθεση Ζαχόπουλου όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συντονιστικό Όργανο του κινήματος που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Ραγκούσης το ΠΑΣΟΚ από την προσεχή Δευτέρα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Θα ζητήσει κατά πρώτον τη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στην οποία θα ζητήσει να κληθούν οι διατελέσαντες υπουργοί Πολιτισμού από το 2004 μέχρι σήμερα. Επίσης θα κατατεθεί πρόταση σύγκλησης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας στην οποία θα ζητηθεί να καταθέσει ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός.

    Ειδικότερα ο κ. Ραγκούσης στη δήλωσή του τόνισε ότι για το ΠΑΣΟΚ υπάρχει θέμα διαφάνειας και δημοσίου χρήματος καθώς για την αξιωματική αντιπολίτευση το δημόσιο χρήμα είναι ιερό από τη στιγμή που προέρχεται από το υστέρημα του ελληνικού λαού.

    Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να κουκουλώσει και να συγκαλύψει την υπόθεση και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε αυτήν την προσπάθεια. Επίσης ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου την οποία χαρακτήρισε μεγάλο σκάνδαλο.

    Επίσης όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης από την επόμενη εβδομάδα το ΠΑΣΟΚ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε μια σειρά θεμάτων όπως είναι η ακρίβεια, οι ΔΕΚΟ, το ασφαλιστικό, τα λιμάνια και το χωροταξικό.

    Ειδικότερα για την ακρίβεια ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι μαζί με τον πληθωρισμό και τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών λειτουργεί σαν μια ασφυκτική θηλιά στο λαιμό μιας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού. Την προσεχή Δευτέρα εξάλλου το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινώσει με λεπτομέρειες την πρότασή του για τον εκλογικό νόμο .

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος ανέφερε σχετικά ότι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική μεταρρυθμιστική και ανατρεπτική πρόταση για το πολιτικό σύστημα, όπως λειτουργεί σήμερα και μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά στοιχεία της λειτουργίας του. Τόνισε επίσης ότι η απόρριψη αυτής της πρότασης από την κυβέρνηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία μεταρρυθμιστική διάθεση και καμία μεταρρυθμιστική βούληση.

    Σχετικά εξάλλου με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποφασίστηκε η μικρή αναβολή του και η διεξαγωγή του στο διάστημα από 13 έως 16 Μαρτίου.

    Επίσης αποφασίστηκε να ζητηθεί από την υπουργό Εξωτερικών, ενόψει και της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

    Απάντηση Κυβερνητικού Εκπροσώπου

    «Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ της μικροπολιτικής, η Κυβέρνηση λειτούργησε και λειτουργεί πάντα στο πλαίσιο του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της κείμενης νομοθεσίας», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Ραγκούση.

    Συνέντευξη κ. Χ.Πολυζωγόπουλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τυπικοί και τεχνικοί είναι οι λόγοι της αναβολής, για λίγο διάστημα, του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, επικεφαλής της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του Κινήματος, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    Ο κ. Πολυζωγόπουλος αναφέρεται στην προσυνεδριακή διαδικασία και τονίζει ότι δεν ασχολείται με τον έλεγχο της σύνθεσης του Συνεδρίου, όπως του έχει καταλογιστεί, αλλά με την καλύτερη δυνατή διοργάνωσή του, ώστε να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το Κίνημα και την ελληνική κοινωνία.

    Ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ τονίζει ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι προωθεί τη "δήμευση" των αποθεματικών υγιών Ταμείων.

    Θεωρεί "μονοσήμαντη επιλογή" τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στους κοινωνικούς αγώνες, ενώ παραμένει υποστηρικτής των "ευρύτερων κεντροαριστερών συνεργασιών".

    Η συνέντευξη του Χρήστου Πολυζωγόπουλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και το Βασίλη Μούρτη έχει ως εξής:

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι αυτό που οδήγησε στην αναβολή του Συνεδρίου; Δεν νομίζετε ότι έτσι δίνετε όπλα σε εσωκομματικούς και άλλους αντιπάλους να σας κατηγορήσουν; Ήδη ακούγεται ότι το Συνέδριο τείνει να γίνει μια τυπική διαδικασία, χωρίς ουσία και περιεχόμενο.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:Πρώτα πρώτα καλή χρονιά. Το συνέδριο αναβάλλεται για τρεις και μόνο εβδομάδες και θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ταε Κβον Ντο. Η αναβολή γίνεται για καθαρά τεχνικούς λόγους καθότι οι πιο πάνω εγκαταστάσεις δεν ήταν διαθέσιμες για τις 22 Φεβρουαρίου. Άλλος χώρος δεν ενδείκνυται καθότι θα συμμετέχουν σε αυτό 6.000 περίπου σύνεδροι των οποίων η συμμετοχή θα πρέπει να υποστηριχθεί και με παράλληλες υποδομές για θεματικές συνεδριάσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν κοινωνικές και παραγωγικές δυνάμεις και φορείς πέρα του οργανωμένου ΠΑΣΟΚ. Επελέγη αυτή η διαδικασία γιατί θέλουμε να συζητήσουμε προσυνεδριακά αλλά και κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για τα μεγάλα θέματα της κοινωνίας όπως για παράδειγμα το ασφαλιστικό, τα θέματα της παιδείας, του περιβάλλοντος, των εισοδημάτων, της ακρίβειας και του πολιτικού μας συστήματος, συμμετέχοντες σε αυτό το διάλογο και φορείς πέραν του ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνονται οι όροι συμπαράταξής μας με αυτές τις δυνάμεις που εμπλέκονται και δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους θεματικούς τομείς. Έτσι υποστηρίζεται η κεντρική μας επιλογή για πρωτοβουλίες ώστε να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο πάνω στο οποίο θα δομηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και αναπτυξιακή συμφωνία ανάμεσα στις παραγωγικές και κοινωνικές δυνάμεις και το ΠΑΣΟΚ που ως κυβέρνηση της χώρας, μετά τις επόμενες εκλογές, θα κληθεί να αντιμετωπίσει οξυμένα προβλήματα τα οποία διογκώθηκαν υπέρμετρα από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

    Τα περί εσωκομματικών αντιπάλων, τυπικές λειτουργίες κ.λ.π., θεωρώ ότι είναι έννοιες και λέξεις που δεν χωρούν και δεν ενδιαφέρουν το ΠΑΣΟΚ σε αυτή την νέα δυναμική του πορεία

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας καταλογίζουν και προσωπικά, ότι, ως επικεφαλής της οργάνωσης του Συνεδρίου και "έμπιστος" του κ. Παπανδρέου, ενδιαφέρεστε περισσότερο για τον "έλεγχο" της σύνθεσης του Συνεδρίου και λιγότερο για έναν ουσιαστικό διάλογο. Τι από τα δύο είναι, κατά τη γνώμη σας, το πιο σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Υποστήριξα και υποστηρίζω τον Γιώργο Παπανδρέου όχι ως "έμπιστος" αλλά γιατί πιστεύω βαθύτατα ότι είναι ένας καινοτόμος προοδευτικός και κοινωνικά ευαίσθητος πολιτικός με πολύ μεγάλες ικανότητες να ηγείται του Κινήματός μας και της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης, την οποία θα οδηγήσει σε νέους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες και νίκες. Νίκες που θα ανατρέπουν τα "κακώς κείμενα" στο πολιτικό σύστημα της χώρας και στην κοινωνία μας. Νίκες που θα διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις για άρση των πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων που έχει επιφέρει η πολιτική της ΝΔ. Δεν με απασχολεί κανένας έλεγχος τις σύνθεσης του συνεδρίου γιατί γνωρίζω πολύ καλά και από την μακροχρόνια κοινωνική μου δράση ότι αυτό δεν ενδιαφέρει την ελληνική κοινωνία και δεν λύνει κανένα πρόβλημα του λαού και της χώρας. Με απασχολούν μόνο οι αρχές οι αξίες και οι πολιτικές του κινήματός μας. Για αυτές αγωνίστηκα και για αυτές θα συνεχίσω να εργάζομαι, αυτό θεωρώ ότι είναι και η μεγάλη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ ώστε να εκφράσει επ΄ ωφελεία του λαού και της χώρας την μεγάλη κοινωνική, πολιτική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Δύο μήνες μετά τις εσωκομματικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ δείχνει να είναι "δύο κόμματα σε συσκευασία ενός". Σε όλες τις διαδικασίες, εντός ή εκτός Βουλής, δραστηριοποιούνται μόνο οι "παπανδρεϊκοί". Υπάρχει τρόπος να ξαναενωθεί το Κίνημα και ποιος είναι αυτός;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είναι πολύ νωρίς για να βγουν τέτοια συμπεράσματα. Με την ευκαιρία όμως της ερώτησής σας θέλω να πω τα εξής. Στις 11 Νοέμβρη εκλέχτηκε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τέσσερα χρόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου. Ισχυρός Πρόεδρος δίνει δύναμη και δυναμική στο ΠΑΣΟΚ. Ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει με αυθεντικό τρόπο τα οράματα, τις αναζητήσεις της κοινωνίας και δίνει λύσεις στα μεγάλα και μικρά προβλήματα των ανθρώπων του μόχθου και της δημιουργίας. Νικηφόρο ΠΑΣΟΚ είναι εκείνος ο πολιτικός οργανισμός που του δίνουμε υγεία και δύναμη. Υγεία με την ανιδιοτελή συμμετοχή μας και δράση και δύναμη με την ζωντάνια των αρχών, των αξιών και της δίψας για να προσφέρουμε στην παράταξη και στη χώρα. Αυτό απαιτεί από εμάς ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από όλους μας να το κάνουμε πράξη χωρίς διαχωρισμούς, αποκλεισμούς και άγονες εσωστρεφείς συμπεριφορές. Επομένως, όλοι οφείλουμε να στηρίξουμε τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί είναι ο Πρόεδρός μας και πρέπει να αποβάλλουμε από τη σκέψη μας άλλου είδους διαχωρισμούς. Όλοι οφείλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές σε αυτή τη προσπάθεια με διαρκή δράση ώστε να παρέμβουμε καταλυτικά στις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις ώστε μέσα από νίκες που θα είναι νίκες του λαού μας να οδηγήσουμε τη χώρα και τους πολίτες της σε νέες κατακτήσεις. Από αυτή την προσπάθεια δεν δικαιούται κανένας μας να απέχει. Όποιοι το πράξουν θα κριθούν αυστηρά από τον κόσμο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Είδαμε, στη Βουλή, μετά την ομιλία του κ. Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης να είναι ο μόνος που μένει καθιστός στη θέση του και να μη χαιρετάει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που πέρασε δίπλα του. Πιστεύετε ότι αυτές πρέπει να είναι οι σχέσεις μεταξύ του πρώην και του νυν Προέδρου του Κινήματος;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Γνωρίζω ότι ο κ. Παπανδρέου σέβεται τον κ. Σημίτη, αναγνωρίζει το έργο του, που είναι εξάλλου έργο ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη διαχρονική θετική συμβολή του στην παράταξή μας. Γνωρίζω ακόμη ότι και λόγω χαρακτήρα αλλά κυρίως λόγω ευθύνης που απορρέει από τη θέση που έχει στο Κίνημά μας, την ιστορία που έχει και ως πολιτικό στέλεχος έναντι όλων που ίδρυσαν και αγωνίστηκαν από τις γραμμές του Κινήματος, δεν υπάρχουν περιθώρια για να αιωρούνται τέτοιες υπόνοιες. Νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις πολιτικές σχέσεις μεταξύ των δύο ανδρών οι οποίοι, εξ άλλου, έχουν συνεργαστεί άριστα προς όφελος της χώρας μας στα εθνικά ζητήματα στο παρελθόν. Θεωρώ ότι ο χρόνος θα αποδείξει ότι θα συμπαραταχθούν και στη νέα προσπάθεια του Κινήματός μας.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Υποστηρίζετε ότι είσαστε το μόνο κόμμα που έχει θέσεις για το Ασφαλιστικό. Αλλά δεν έχετε απαντήσει πειστικά, γιατί η πρότασή σας για την ενοποίηση σε τρία Ταμεία είναι καλύτερη από την πρόταση της κυβέρνησης για πέντε Ταμεία και ίσως, τώρα, για επτά. Έχετε την απάντηση;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχω όχι μόνο την πεποίθηση αλλά και την γνώση ότι, αν υπάρχει κοινωνική ασφάλιση στη χώρα μας, αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και σε αυτόν τον τομέα. Αν δει κανείς μία προς μία τις ρυθμίσεις από τη 10ετία του '80 μέχρι σήμερα, ποια ήταν η κατάσταση τότε και πως είχε διαμορφωθεί το 2004, θα βγάλει εύκολα αυτό το συμπέρασμα. Όσον αφορά στο θέμα των ενοποιήσεων των Ταμείων, το ΠΑΣΟΚ έχει σαφή θέση η οποία διαφέρει στην ουσία της από την πρόταση της κυβέρνησης. Αυτή η θέση έχει αποτυπωθεί τόσο στον νόμο 3029 /2002 όσο και στο πρόσφατο πρόγραμμά μας, προβλέπονται ενοποιήσεις με μια σταδιακότητα μετά από απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων των οποίων την πλειοψηφία θα έχουν οι κοινωνικοί εταίροι. Απόφαση που θα τη συνοδεύει αναλογιστική μελέτη που θα προβλέπει και την οικονομική υποστήριξη αυτής της επιλογής ώστε να διασφαλίζεται η πλεονασματική λειτουργία των ασφαλιστικών οργανισμών και η κοινωνική τους αποτελεσματικότητα. Η κυβέρνηση έχει δείγμα γραφής επί αυτού με την πρόσφατη ένταξη των ταμείων των τραπεζοϋπαλλήλων στο ΙΚΑ. Κάνει επιλογές όπου φορτώνει τα βάρη στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και απαλλάσσει αυτής της ευθύνης τους τραπεζίτες. Το ίδιο θέλει να κάνει στην συνέχεια απειλώντας με "δημεύσεις" των αποθεματικών και της περιουσίας διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας το ρόλο της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να ωριμάσουν οι συνθήκες για ιδιωτικές ασφαλίσεις ώστε να υποστηριχθούν συμφέροντα εταιριών σε βάρος του κόσμου που μοχθεί και παράγει σε αυτή τη χώρα.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου στη Βουλή να μιλάει για αγώνα ακόμα και στο πεζοδρόμιο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε αποφασίσει να δώσετε κάλυψη στις συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις, την οποία δεν δίνατε μέχρι τώρα;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή αποτελεί συστατικό κεντρικό στοιχείο της ίδρυσης του Κινήματός μας και εμπεριέχεται ως διακηρυκτική αρχή στο ιδρυτικό κείμενο του Κινήματός μας. Όσες φορές αυτό το ξεχάσαμε το πληρώσαμε με αποστασιοποίηση ζωτικών κοινωνικών δυνάμεων από το Κίνημά μας. Επομένως, με το να κάνουμε στροφή στις ρίζες μας, να τις δυναμώσουμε και να αναζωογονούμε τις σχέσεις μας με το λαό και τους αγώνες του, αυτό αποτελεί μονοσήμαντη επιλογή για να μπορούμε να παράγουμε ένα πολυδιάστατο έργο για το καλό του κάθε πολίτη και φυσικά της χώρας μας. Επομένως το πρόβλημα θα υπήρχε αν απουσιάζαμε από τους κοινωνικούς αγώνες.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Που πιστεύετε ότι θα κριθεί η επιρροή του ΠΑΣΟΚ. Στα λαϊκά κοινωνικά στρώματα ή στα μεσαία; Και τι θα σημάνει, πολιτικά και ιδεολογικά, η μία ή η άλλη επιλογή, από πλευράς πολιτικού φορέα;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα κριθεί από τη νέα κοινωνική συμμαχία που θα την αποτελούν οι δημιουργικές δυνάμεις με κορμό τα μεσαία στρώματα και οι δυνάμεις που σε αυτή τη φάση είναι αδύναμες και απαιτείται να ενισχυθούν μέσα από μια δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου. Αυτή η συμμαχία που θα αποτελεί τη μετεξέλιξη της συμμαχίας των "μη προνομιούχων" θα δώσει και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στο κίνημά μας.

    ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι σχέσεις σας με τον ΣΥΝ δείχνουν να ψυχραίνουν. Φοβάστε διαρροές ενόψει της πιθανολογούμενης εκλογής Τσίπρα στην ηγεσία του;

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο ΣΥΝ είναι ένας άλλος πολιτικός φορέας που προσπαθεί να βρει ζωτικό, ιδεολογικό και πολιτικό χώρο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Μας απασχολεί επομένως και μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στο εσωτερικό του, ως όμορο πολιτικό χώρο και η πλευρά που αφορά την διαμόρφωση προϋποθέσεων μια πλατειάς συμμαχίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Γι αυτό έχουμε κατά καιρούς προτείνει διαφόρων μορφών συνεργασίες σε διάφορα επίπεδα (τοπική αυτοδιοίκηση, συνδικαλισμός, κ.λ.π.), χωρίς αυτές να έχουν πάντα ευοδωθεί. Οι επιλογές μας αυτές είναι στρατηγικού χαρακτήρα και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως έκφραση αδυναμίας όπως έχει συμβεί μερικές φορές. Αποτελεί στάση ευθύνης από μέρους μας και θα συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση αναζητώντας και επιδιώκοντας θετική ανταπόκριση και εκ μέρους του ΣΥΝ . Αυτή την ευθύνη νομίζω ότι πρέπει να την αναλάβει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι δυνάμεις μας από κοινού να συμπαραταχθούν και να αγωνιστούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του λαού και της χώρας με συμμαχίες και συνεργασίες.

    Η όποια επιλογή από τη μεριά τους, διατήρησης της δήθεν καθαρότητας στο χώρο της αριστεράς που ανταγωνίζεται το ΚΚΕ και αντιπολιτεύεται το ΠΑΣΟΚ για να αντλεί δυνάμεις από αυτό θεωρώ ότι μπορεί να φέρει πρόσκαιρα θετικά εκλογικά αποτελέσματα αλλά κινείται στην τροχιά του στρατηγικού αδιεξόδου. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα των ευρύτερων κεντροαριστερών συνεργασιών αυτό επιθυμεί ο κόσμος της κεντροαριστεράς προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε. Το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΝ είναι καθαρά δικό τους θέμα. Εμείς έχουμε σταθερό προσανατολισμό για συνεργασίες. Εάν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση η κρίση θα ανήκει στον κόσμο της αριστεράς ο οποίος δεν θέλει να κυβερνάται η χώρα από την "νεοδεξιά" με τις γνωστές συνέπειες που βιώνει ο λαός μας σήμερα σε όλα τα επίπεδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 3 January 2008 - 19:30:12 UTC