Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
  • [02] Κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αγορά
  • [03] Χαμηλές θερμοκρασίες

  • [01] Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο είχε ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κ. Χατζηδάκη.

    Ο κ. Παυλόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε πως ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την έναρξη εφαρμογής του επιχειρησιακού σχεδίου για τη δημόσια διοίκηση. Σημείωσε πως θα αφορά πολλούς τομείς αλλά ο πρώτος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών, καθώς ενόψει και της οικονομικής κρίσης πολλά θα κριθούν, ιδίως σε επίπεδο ανταγωνισμού και καλύτερης λειτουργίας από τις απλοποιήσεις.

    Αυτό φάνηκε, πρόσθεσε, και στα θέματα που αφορούν την επανόρθωση από τις πρόσφατες καταστροφές.

    Επίσης ο κ. Παυλόπουλος τον ενημέρωσε για την πορεία εφαρμογής των θεμάτων, που σχετίζονται με τη μεταρρύθμιση για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ανέφερε ακόμη ότι το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο θα αφορά και τον εκσυγχρονισμό πολλών θεμάτων που άπτονται της δημόσιας τάξης και όπως είπε, είναι απαραίτητο να γίνουν, ενώ ένα άλλο θέμα το οποίο άπτεται του σχεδίου είναι η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία έχει προχωρήσει πολύ σημαντικά σε αρκετούς τομείς.

    Συνάντηση με Κων.Μητσοτάκη

    Το πρωί, ο κ. Κώστας Καραμανλής συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

    Ο κ.Μητσοτάκης στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ανέφερε ότι η παγκόσμια οικονομία, ολόκληρος ο κόσμος και η Ελλάδα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα σημειώνοντας πως είχε με τον κ.Καραμανλή μια άνετη ανταλλαγή απόψεων. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, είπε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να δούμε το πρόβλημα με υπευθυνότητα και να εκτιμήσουμε την πραγματική κατάσταση και να μην κινούμαστε εκτός πραγματικότητας.

    Πρέπει να υπάρξει, πρόσθεσε, μια έντιμη ανταλλαγή απόψεων και δημοκρατικός διάλογος, ο οποίος έχει λείψει, όπως ανέφερε, από τη χώρα μας.

    Η ΝΔ έχει τρία χρόνια μπροστά της να κυβερνήσει και οφείλει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για το οποίο την ψήφισε ο ελληνικός λαός, είπε ο κ.Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχει μια ισχνή αλλά έχει σταθερή πλειοψηφία.

    Ολοι ,τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, πρέπει το κατά δυνατόν να κινηθούν υπεύθυνα και τα κόμματα και οι εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων. Δεν πρέπει, πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, να βουλιάξουμε ή να κάψουμε τον τόπο. Απαντώντας σε ερώτηση εάν η ΝΔ μπορεί να αναστρέψει προβάδισμα που έχει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι δεν θέλει να κάνει δηλώσεις και ευχήθηκε "Καλές γιορτές και ο Θεός να βοηθήσει".

    Στήριξη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Το ΕΒΕΑ επισκέφθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να αντιμετωπίσουν τη διεθνή οικονομική κρίση.

    Ο Κ. Καραμανλής υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι ολόκληρη η ΕΕ βρίσκεται ήδη σε ύφεση, σημειώνοντας ότι η κρίση πλήττει την κατανάλωση, την παραγωγή και το εμπόριο, ενώ αυξάνεται και η ανεργία.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία επιδεικνύει ακόμη αντοχές, αλλά υπογράμμισε ότι το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά για όλους.

    Στόχος μας, είπε, είναι να περιοριστούν οι επιπτώσεις και να διαφυλάξουμε, όσο είναι δυνατόν, όσα κατακτήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα να ενισχυθούν οι τομείς και οι κλάδοι της οικονομίας που δέχονται ισχυρές πιέσεις και σημείωσε πως αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως είπε, είναι γνωστό ότι δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι απο το σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας το μεγαλύτερο μέρος θα κατευθυνθεί στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά επιδοτείται μέσω του ΤΕΜΠΜΕ το επιτόκιο για κεφάλαιο κίνησης έως 350 χιλιάδες ευρώ, ενώ ενισχύονται οι επιχειρήσεις που έπαθαν ζημιές απο τους πρόσφατους βανδαλισμούς.

    Ακόμη ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα μεταφερθούν πόροι απο το Δ' ΚΠΣ προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πως θεσμοθετούνται νέες δράσεις για την επιχειρηματικότητα νέων και γυναικών, ενώ προωθείται και ένα νέο θεσμικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις.

    Η κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Καραμανλής, θα πάρει κάθε μέτρο που χρειάζεται και είναι εφικτό για να αντιμετωπιστεί η κρίση και να βγουν από αυτήν οι επιχειρήσεις με τις μικρότερες δυνατές επιπτώσεις.

    Ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι μέσα σ' αυτό το περιβάλλον καλούμαστε όλοι να κάνουμε καθοριστικές επιλογές για το μέλλον του τόπου.

    Εμείς, κατέληξε ο πρωθυπουργός, επιλέγουμε τον ανηφορικό δρόμο της υπευθυνότητας, ο οποίος είναι και η μοναδική μας επιλογή.

    Ο Κώστας Καραμανλής συνομίλησε με εμπόρους, οι οποίοι καταθέτουν τα χαρτιά τους στον ΕΒΕΑ για να ενταχθούν στα προγράμματα ενίσχυσης μετά τις ζημιές που υπέστησαν απο τους πρόσφατους βανδαλισμούς στο κέντρο της Αθήνας.

    [02] Κινητοποίηση συνταξιούχων στην Αγορά

    Συγκέντρωση και πορεία στην κεντρική αγορά της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί οι συνταξιούχοι διεκδικώντας "αξιοπρεπείς συντάξεις'' .

    Με σύνθημα "φτάνει πια" και "ανθρώπινες συντάξεις και φάρμακα φθηνά ζητάνε τα γηρατειά",εκατοντάδες συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην Πλ. Αντιστάσεως (πλ. Κοντζιά) και με πικετοφορία κατευθύνθηκαν στην Ομόνοια διαμέσου της Βαρβακείου Αγοράς και των άλλων εμπορικών δρόμων της περιοχής.

    Νωρίτερα στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου επισήμανε ότι με αυτή την πικετοφορία "Θέλουμε να αναδείξουμε, στην Πολιτεία και στον κόσμο της αγοράς , το δράμα που βιώνουμε και ότι με 400 και 600 ευρώ σύνταξη δεν τα βγάζουμε πέρα και μάλιστα αυτές τις ημέρες των γιορτών"

    Ζητάμε από την κυβέρνηση, πρόσθεσε, να τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντί μας και όχι να μας εμπαίζει μοιράζοντας σε εμάς "ψίχουλα και δισ στους τραπεζίτες και τους βιομήχανους.

    Τέλος το διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιούχων μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: Κατώτερη σύνταξη στα 1120 ευρώ, κατάργηση του ΕΚΑΣ και επίδομα θέρμανσης 600 ευρώ.

    [03] Χαμηλές θερμοκρασίες

    Μείωση των ισχυρών ανέμων και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται από σήμερα έως και τα Χριστούγεννα, με το κρύο ωστόσο, να παραμένει τσουχτερό. Τα φετινά Χριστούγεννα, μάλιστα, θα είναι από τα πιο κρύα των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

    Στην Πάρνηθα πλέον, όπου από την Κυριακή η κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος του τελεφερίκ, γινόταν με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του χιονιού, από τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας τα αυτοκίνητα κινούνται χωρίς αλυσίδες, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία.

    Σήμερα επικρατεί ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Ασθενείς βροχές ή χιονόνερο αναμένονται στο Αιγαίο, σποραδικές καταιγίδες το πρωί στην Κρήτη και χιόνια στις ορεινές περιοχές του νησιού.

    Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί από 6 έως 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία αν και θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές, θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί από -4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα μέχρι 14 βαθμούς στη Δυτική. Έως και 14 βαθμούς θα φτάσει ο υδράργυρος και στα νησιά του Αιγαίου και έως 11 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

    Αύριο -παραμονή Χριστουγέννων- στη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την περιοχή του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

    Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, ενώ παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Τσουχτερό θα είναι το κρύο και τα Χριστούγεννα, με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 5 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 December 2008 - 11:30:34 UTC