Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της κρίσης"
  • [02] "Επίκαιρα όσο ποτέ τα ανθρώπινα δικαιώματα"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 19/12/2008

  • [01] "Προτεραιότητα η αντιμετώπιση της κρίσης"

    "Η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην χώρα είναι η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης", τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ανακοινώνοντας σειρά μέτρων για τη στήριξη του τουρισμού, καθώς όπως σημείωσε σε αυτή την προσπάθεια ο τουρισμός έχει "μεγάλο ειδικό και ουσιαστικό βάρος", αποτελεί "στρατηγικό τομέα" στην ανάπτυξη.

    "Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να διασφαλίσουμε ό,τι με θυσίες πετύχαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Καραμανλής ανακοίνωσε ότι θα αυξηθούν οι δαπάνες προβολής της χώρας κατά 50%, ενώ θα μειωθεί το ΕΤΑΚ σε 0,33 τοις χιλίοις για τα κτίρια και τα οικόπεδα για τα έτη 2009 και 2010.

    Επίσης αναστέλλεται για ένα έτος η εισφορά δανείων τουριστικών επιχειρήσεων.

    Ακόμα ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενισχυθούν μέσω του προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας της Οικονομίας και μέσω του Δ' ΚΠΣ.

    Επίσης θα μειωθεί το τέλος επιβάρυνσης παρεπιδημούντων σε 0,5% και οι ΟΤΑ θα αντικαταστήσουν αυτούς τους πόρους με αύξηση κατά 20% από το κονδύλι για τα τέλη κυκλοφορίας των οχημάτων.

    Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι θα επιστραφεί άμεσα ο οφειλόμενος ΦΠΑ από τις ΔΟΥ προς τουριστικές επιχειρήσεις και πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ για ποσά έως 350 χιλιάδες ευρώ.

    Ακόμη, θα μπουν σε άμεση προτεραιότητα για την καταβολή επιχορηγήσεων από τα κοινοτικά προγράμματα, ενώ θα αντιμετωπιστεί άμεσα το ζήτημα της λειτουργικής τακτοποίησης των ξενοδοχειακών μονάδων.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως το εποχικό επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα ανεργίας, πως θα αυξηθεί ο αριθμός των δικαιούχων του ΟΕΚ για τουριστικά προγράμματα, σημειώνοντας ότι πέρυσι ήδη είχε αυξηθεί κατά 41%, ενώ οι τουριστικές μονάδες στο πρόγραμμα κατάρτισης προσωπικού θα υποχρεούνται να απορροφούν το 30%.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση των ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η διεθνής κρίση επηρεάζει άμεσα την οικονομία, αλλά σημείωσε ότι μέχρι τώρα οι επιπτώσεις είναι μικρές, τονίζοντας, όμως, ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται έξω και πέρα από τον κόσμο.

    Ο πρωθυπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν και συμπληρωματικά μέτρα εάν χρειαστεί, ενώ τόνισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί το κεκτημένο από το 2004, όπου η Ελλάδα ήταν και είναι ασφαλής και φιλόξενος προορισμός.

    Προτάσεις για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την ενίσχυση του τουριοσμού είχε παρουσιάσει νωρίτερα στην Κυβερνητική Επιτροπή ο αρμόδιος υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    Δηλώσεις Πρ.Παυλόπουλου

    Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνεδρίαση, αναφέρθηκε στο τραυματισμό μαθητή, χθες το βράδυ, στο Περιστέρι, εκφράζοντας τη συμπάθεια και τη συμπαράσταση της κυβέρνησης στο νεαρό και την οικογένειά του.

    Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε πως το παιδί είναι καλά, ότι ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς και σημείωσε ότι η υπόθεση ερευνάται και θα διερευνηθεί ταχύτατα και σε βάθος και θα υπάρξει ανακοίνωση της αστυνομίας.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι "και αυτό το περιστατικό πρέπει να μας οδηγήσει να αναλογιστούμε πόσο εύθραστο και πολύτιμο αγαθό είναι η κοινωνική ειρήνη, η κοινωνική γαλήνη. Οφείλουμε όλοι τούτες τις κρίσιμες ώρες να την υπερασπιστούμε και να αναλογιστούμε επίσης πού μπορούν να οδηγήσουν πράξεις ωμής βίας. Πρέπει όλοι να υπερασπιστούμε την κοινωνική γαλήνη που ανήκει σε όλους αλλά και καθένας έχει την ευθύνη προς αυτή την κατεύθυνση και πρώτα απ' όλα η κυβέρνηση".

    [02] "Επίκαιρα όσο ποτέ τα ανθρώπινα δικαιώματα"

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Γιώργο Βέη θα έχει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στις 2μ.μ. στο γραφείο του στη Βουλή.

    "Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι όσο ποτέ επίκαιρα, από τις ζωές των συμπολιτών μας, μέχρι βεβαίως και τις περιουσίες τους, σε μια ευνομούμενη Πολιτεία" δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποδεχόμενος τον Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος υπενθύμισε ότι ο Γ. Παπανδρέου ίδρυσε την Επιτροπή.

    Αναφερόμενος στην σημερινή Ημέρα των Μεταναστών, ο κ.Παπανδρέου είπε ότι "και εδώ έχουμε τεράστιες ελλείψεις, ιδιαίτερα σε σχέση με την υπηκοότητα των μεταναστών. Έχουμε φτάσει τις 200 χιλιάδες, που ουσιαστικά στερούνται δικαιωμάτων" και πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, καθώς κάποιοι θεωρούν τους μετανάστες περιθώριο.

    "Θεωρώ ότι είναι στο επίκεντρο των μεγάλων μας πολιτικών προβλημάτων ως χώρα όταν στερούμε σε πολίτες μας δικαιώματα, όταν δεν αισθάνονται ότι προστατεύονται τα δικαιώματά τους. Και η αντίδρασή τους, είναι εκ των πραγμάτων μία αντίδραση που θα δημιουργήσει κοινωνικά προβλήματα, κοινωνικές εκρήξεις. Και βεβαίως, δικαιολογημένα θα αντιδράσουν", επισήμανε ο κ. Παπανδρέου.

    Απαντώντας σε επισήμανση μέλους της Επιτροπής ότι η Ημέρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων "πέρασε αθόρυβα", ο κ.Παπανδρέου είπε ότι "πέρασε αθόρυβα, λόγω των άλλων θορύβων, αλλά γι' αυτό ήθελα να το αναδείξουμε και εμείς όσο μπορούμε, ως βασική προϋπόθεση για τη χώρα μας και για κάθε ευνομούμενη Πολιτεία".

    "Θεωρώ ότι με τις διεθνείς εξελίξεις και τις εντάσεις που θα υπάρξουν λόγω και των οικονομικών προβλημάτων, θα έρθει ακόμα περισσότερο στο επίκεντρο το ζήτημα αυτό, ως ανάγκη για να διατηρήσουμε τον πολιτισμό και όχι τη βία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, την κοινωνική δικαιοσύνη, μια άλλη μορφή ανάπτυξης, που είναι και το δικαίωμα σε ένα ποιοτικό περιβάλλον, απέναντι σε μια βαρβαρότητα στην οποία σε άλλη περίπτωση, θα οδηγηθεί ο πλανήτης. Και νομίζω, είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα αυτό. Η Ελλάδα θα έπρεπε να πρωτοπορεί", υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι "εμείς στηρίζουμε και τις δικές σας προσπάθειες, και της Διεθνούς Αμνηστίας.Και βεβαίως, ήταν σύμμαχος όλων των κινημάτων ενάντια στη δικτατορία. Βοηθούσε πάρα πολύ η Διεθνής Αμνηστία. Ήταν τότε απ' τις πρώτες Μη Κυβερνητικές Διεθνείς Οργανώσεις, που συνέβαλαν στο στάδιο αυτό".

    Συνέντευξη Τύπου για την Απασχόληση

    Οι πολιτικές της κυβέρνησης υπονομεύουν το κοινωνικό κράτος και την απασχόληση και καθιστούν τους πολίτες ευάλωτους στην δίνη της επερχόμενης οικονομικής κρίσης, υπογράμμισαν οι Ε. Χριστοφιλοπούλου, Χ. Χαϊδος και Μ. Τομοσίδης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου με θέμα: «Απασχόληση, Κοινωνική Ασφάλιση και Προϋπολογισμός». Κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι και στον προϋπολογισμό του 2009 αποτυπώνεται η αδυναμία της να χαράξει και να υλοποιήσει ένα στρατηγικό σχέδιο για την απασχόληση με στοχευμένες πολιτικές για τους νέους και τις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία. Το ΠΑΣΟΚ προτείνει την κατάργηση των stage, την θεσμοθέτηση ενός ετήσιου πολυμορφικού διαγωνισμού προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ ήδη έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Ειδική αναφορά έγινε στην τραγική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και την αύξηση των ελλειμμάτων τους που στο ΙΚΑ μόνον από 1,35 δισ.ετήσιο πλεόνασμα ανήλθε σε 1,5 δισ.ευρώ ετήσιο έλλειμα.

    Υπάρχουν εκτιμήσεις για την ανεργία και την απασχόληση που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας καθώς παρουσιάζουν μια μαγική μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης όταν όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτερεύουν, ανέφερε η κ. Χριστοφιλοπούλου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι 74.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καθεστώς ημιαπασχόλησης από το 2004 και μετά. Μεταξύ 2003 και 2006 οι συμβάσεις με μπλοκάκια σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 77%.

    Η κ.Χριστοφιλοπούλου ανέφερε ότι έχει γίνει καθεστώς η καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας και τόνισε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας που ιδρύθηκε επί ΠΑΣΟΚ είναι σήμερα πλήρως απαξιωμένο. Επισήμανε, επίσης, ότι το 2009 θα είναι "χρονιά τσεκούρι" για την κοινωνική ασφάλιση καθώς αρχίζει η εφαρμογή του Νόμου Πετραλιά. Το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει τις άδικες ρυθμίσεις του συγκεκριμένου Νόμου και ειδικότερα εκείνους που αφορούν την πρόωρη συνταξιοδότηση, την αύξηση των ορίων ηλικίας και του περιορισμού της επικουρικής σύνταξης.

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    "Ο προϋπολογισμός είναι αναξιόπιστος γιατί βασίζεται σε ψευδή στοιχεία και επικίνδυνος γιατί θα επιβαρύνει την ελληνική οικονομία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι "η αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας χάθηκε την τελευταία πενταετία".

    Επιπλέον, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι ο προϋπολογισμός, διευρύνει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, προχωρά σε άδικη κατανομή των φορολογικών βαρών και άνιση "κατανομή" των επιπτώσεων της κρίσης, περιορίζει τα αναπτυξιακά οφέλη, ενώ βαθαίνει και επεκτείνει χρονικά τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι όπως όλες τις φορές, έτσι και τώρα "η ψήφος στον προϋπολογισμό συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση".

    Αναφερόμενος στη θεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Μονή Βατοπαιδίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "ο πρωθυπουργός φυγομάχησε", καθώς δεν προσήλθε στην συζήτηση, παρά το γεγονός ότι τη σύσταση της Επιτροπής είχε προτείνει η ίδια η κυβέρνηση. "Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει πράξεις, όπως οι παραιτήσεις των εμπλεκομένων υπουργών και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής" πρόσθεσε.

    "Αφού η υπόθεση Βατοπαιδίου είναι σκανδαλώδης, γιατί ο πρωθυπουργός αρνείται την σύσταση Προανακριτικής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης;", διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας επίσης λόγο για "τσάμπα ανάληψη πολιτικής ευθύνης", και προσθέτοντας ότι "η κοινωνία δεν χειροκροτεί, αλλά αισθάνεται ότι εμπαίζεται".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν εξαρχής η συγκάλυψη της υπόθεσης και επικαλούμενος αποστροφές του πρωθυπουργού στις 26 Σεπτεμβρίου στην ΚΕ της ΝΔ και στις 4 Οκτωβρίου στην ΟΝΝΕΔ ότι "έχω πλήρη επίγνωση και καθαρή εικόνα για όλα", είπε ότι χθες στην ΚΟ της ΝΔ ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι "δεν είχα πλήρη εικόνα" και έθεσε το ερώτημα:"Ποιόν Καραμανλή να πιστέψουμε;"

    "Προφανώς γνώριζε και κάλυπτε, όπως και στις υποθέσεις των ομολόγων και του Ζαχόπουλου", είπε ο κ.Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι "ο πρωθυπουργός διαχρονικά καλύπτει και αποκαλύπτει όταν δεν υπάρχει άλλη λύση".

    Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ δέχεται σε ενδεχόμενο σύστασης Προανακριτικής και την εμπλοκή των ονομάτων των πρώην υπουργών του Γ. Δρυ και Α. Φωτιάδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "ο κ.Δρυς έχει δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια, ενώ ο κ. Φωτιάδης έκανε ένα λάθος αρχικά με την αρχική αποδοχή της ομόφωνης γνωμοδότησης για να το διορθώσει στη συνέχεια με την αναπομπή, στην οποία αν δεν είχε προχωρήσει θα είχε βαρύτατες πολιτικές ευθύνες".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ "παρέλαβε μια κατάσταση όπου η Βιστωνίδα δεν ανήκε στην Μονή Βατοπαιδίου και αυτό μετεβλήθη όταν με υπογραφές υπουργών της ΝΔ διεκόπη η δίκη που είχε κερδίσει το ελληνικό δημόσιο".

    "Αν ο κ.Καραμανλής είναι ειλικρινής με τις πολιτικές ευθύνες ας κάνει ακόμα ένα βήμα και για να μην νομίζει ότι εμείς επιχειρούμε να κλείσουμε οποιοδήποτε ζήτημα που αφορά δικές μας ευθύνες, ας βάλει όποιον θέλει στο αίτημα για Προανακριτική", είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι επιθυμεί να "κλείσει την υπόθεση με ένα «συγγνώμη»".

    "Αλίμονο αν συμμετείχαν και στην κυβέρνηση", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ικανοποιημένο από αποκλεισμό των εμπλεκομένων υπουργών σε ενδεχόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, ενώ σε ό,τι αφορά το ερώτημα "γιατί θα έπρεπε να ασκηθούν και ποινικές διώξεις" είπε ότι το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής είναι σαφείς όταν προβλέπουν πως σε περίπτωση εμπλοκής πολιτικών προσώπων πρέπει να υπάρχει περαιτέρω διερεύνηση.

    Τέλος, ερωτηθείς αν μετά την υποδοχή της ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΟ της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ "φοβάται ανάκαμψη της κυβέρνησης", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "μας ανησυχεί η κατάσταση της χώρας", προσθέτοντας ότι "ανακουφίστηκαν οι εμπλεκόμενοι υπουργοί και οι βουλευτές της ΝΔ γιατί απόκτησαν κάποια επιχειρήματα".

    Σχολιάζοντας τα μέτρα για τον τουρισμό, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, είπε ότι «το πρόβλημα του τουρισμού είναι πρόβλημα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» και πρόσθεσε:

    «Και 45 μέτρα να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, αυτό που βλέπουν οι ξένοι να συμβαίνει στην Ελλάδα, φοβούμαι ότι θα λειτουργήσει αποτρεπτικά».

    Ευθύνες στις πολιτικές της κυβέρνησης «που μας έφεραν ως εδώ», καταλόγισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στον τραυματισμό μαθητή στο χέρι από πυροβολισμό, χθες βράδυ, σε κεντρικό σημείο του Περιστερίου.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι αυτήν την φορά «δεν ήταν ούτε δυσάρεστο συμβάν, ούτε θλιβερό περιστατικό» και πρόσθεσε ότι μέσα σε 10 μέρες υπήρξε ενδεχόμενο απώλειας ζωής και δεύτερου μαθητή από πυροβολισμό.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την ηγεσία της αστυνομίας για «αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εξέταση του γεγονότος, την ίδια στιγμή, που επέδειξε εξίσου αδικαιολόγητη σπουδή να κάνει λόγο για "αεροβόλο όπλο", επισήμανση που διαψεύσθηκε πολύ γρήγορα».

    «Το ΠΑΣΟΚ ζητά πλήρη διελεύκανση της υπόθεσης», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Ο θεσμός μέσα από τον οποίο εκφράζονται οι κοινωνικοί εταίροι είναι κατάκτηση της δημοκρατίας μας και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργούν ανεμπόδιστα και δημοκρατικά. Η ανεμπόδιστη λειτουργία των θεσμών εγγυάται την ελεύθερη και ανεμπόδιστη διατύπωση οποιασδήποτε άποψης για την ελληνική κοινωνία και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι και να αναλάβουν τις ευθύνες τους σχετικά με αυτή την κατάληψη».

    Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία «αποκλιμάκωσης της κρίσης», απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε από την πρώτη στιγμή σαφώς λέγοντας "όχι στη βία", κάτι που επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα».

    «Είμαστε αντιπολίτευση, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση, ας γίνουν εκλογές και τότε θα αναλάβουμε και εμείς τις δικές μας ευθύνες για τη διακυβέρνηση της χώρας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ζητά «εκλογές εδώ και τώρα, έστω και υπο το βάρος της παραγραφής», ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντηση: "Θα καταθέσουμε αίτημα για σύσταση Προανακριτικής και εκεί η κυβέρνηση θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα εξηγήσει στον ελληνικό λαό τη στάση της απέναντι στο αίτημα για την διαλεύκανση του σκανδάλου».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε επίσης ότι «από τη στάση του πρωθυπουργού διακρίνεται σαφέστατα ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση αποκάλυψης και διαλεύκανσης».

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 19/12/2008

  • Συνεδρίαση όλων των εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Πανεπιστημιακοί, κλπ) για να εξετάσουν τους τρόπους που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις - 11:00:00, Αθήνα/Ερμού και Κορνάρου.

  • Απονομή από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλαφάτη των πρώτων πιστοποιητικών διαπίστευσης, στους πρώτους Έλληνες Διαμεσολαβητές - 12:00:00, Αθήνα/Υπουργείου Ανάπτυξης.

  • Συνάντηση ΥΠΕΞ Μπακογιάννη με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ - 12:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Εξωτερικών.

  • Παράδοση πλατεία Μοναστηρακίου από τον υπ. Πολιτισμού Μ. Λιάπη, το δήμαρχο Αθηναίων, Ν. Κακλαμάνη, και τον πρόεδρο της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθήνας, Κ. Γριβέα - 12:00:00, Αθήνα/Μοναστηράκι.

  • Συλλαλητήριο μαθητών, εκπαιδευτικών και κατοίκων του Περιστερίου με αφορμή το περιστατικό με τον πυροβολισμό του μαθητή το βράδυ της Τετάρτης - 12:00:00, Αθήνα/Σταθμός Μετρό Αγ. Αντωνίου.

  • Παρουσίαση του Προγράμματος «Ισες ευκαιρίες για όλους τους νέους στον πολιτισμό» - Θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας - 12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής.

  • Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. - 13:00:00, Αθήνα/Γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

  • Συνάντηση υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Σπηλιωτόπουλου με την Ενωση Χιονοδρομικών Κέντρων - 13:00:00, Αθήνα/Υπουρ.Τουρ.Ανάπτυξης.

  • Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), Γιώργο Βέη - 14:00:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό. - 15:00:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Συναυλία καλλιτεχνών για τα τελευταία γεγονότα - 15:00:00, Αθήνα/Προπύλαια.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα συναντηθεί με εθελόντριες στον Άγιο Παντελεήμονα - 17:00:00, Αθήνα/Ναός Αγίου Παντελεήμονα.

  • Ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης θα παρακολουθήσει,την επίσημη πρεμιέρα του «Ρομπέρτο Τσούκο» - 21:30:00, Αθήνα/Νέα Σκηνή-Εθνικού Θεάτρου. Ο κ. Μιχάλης Λιάπης πριν από την παράσταση θα παραδώσει στην κ. Μαριάννα Λάτση τιμητική πλακέτα στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου για την προσφορά του στην Τέχνη και στο Εθνικό Θέατρο.

  • Ενημέρωση κυβερνητικού εκπροσώπου, Αθήνα.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 γυναικών (3η ημέρα):

    Βουλιαγμένη-Εθνικός - 17:00:00, Αθήνα

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (6η ημέρα):

    Βουλιαγμένη-ΝΟ Πατρών - 19:00:00, Αθήνα


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 19 December 2008 - 5:30:45 UTC