Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον Λ.Ζαγορίτη
  • [02] Τραπεζικές ανακατατάξεις
  • [03] Συρρικνώνονται οι πάγοι

  • [01] Συνεργασία του πρωθυπουργού με τον Λ.Ζαγορίτη

    Συνεργασία με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ., κ.Λ.Ζαγορίτη, έχει από τις 11 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου,ο πρωθυπουργός κ.Κ.Καραμανλής.

    Μια ώρα αργότερα θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Στο μεταξύ ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσιος Παπαληγούρας.

    Την ορκωμοσία τέλεσε ο πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός.

    Ο κ. Παπαληγούρας μετά την ορκωμοσία εμφανίστηκε ικανοποιημένος και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ουσιαστικά παρέπεμψε στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής.

    "Η πρόταση του πρωθυπουργού με τιμά και ενισχύει την αποφασιστικότητά μου να συμβάλλω ξανά ως μέλος της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φέρει εις πέρας το αναμφίβολα δύσκολο έργο της", δήλωσε ο νέος υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

    Ο πρωθυπουργός, όπως δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Θόδωρος Ρουσόπουλος, αποδέχθηκε την παραίτηση του κ.Βουλγαράκη και τον ευχαρίστησε για το σημαντικό πολιτικό έργο, που προσέφερε από το 2004 στα υπουργεία Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού και Ναυτιλίας.

    "Ιδιαίτερα δε για την αποτελεσματική δουλειά, που επιτέλεσε στη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών, μία μεταρρύθμιση που καθιστά τη χώρα σημαντικό κόμβο της διεθνούς εμπορικής ναυτιλίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης", υπογράμμισε ο κ.Ρουσόπουλος.

    Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Βουλγαράκης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε συνεχώς από το 2004 μέχρι σήμερα, με την ανάθεση σημαντικών κυβερνητικών θέσεων. "Όλα αυτά τα χρόνια, αναφέρει ο κ. Βουλγαράκης, εργάστηκα σκληρά προκειμένου να υλοποιήσω το κυβερνητικό πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κόμματός μας".

    Σημειώνει ακόμα ότι είναι υπερήφανος για το έργο και τα αποτελέσματα, που επιτεύχθηκαν στα υπουργεία που υπηρέτησε.

    Ο κ. Βουλγαράκης προσθέτει "το τελευταίο χρονικό διάστημα επιχειρείται να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης της ΝΔ και να επιβληθούν συνθήκες πολιτικής αναταραχής στον τόπο. Με καταιγισμό ψεμάτων και λάσπης, που δημιουργούν εντυπώσεις, επιχειρείται η εν ψυχρώ δολοφονία της πολιτικής μου οντότητας, η σπίλωση της τιμής και της υπόληψής μου. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοστατεί σε αυτή την ανήθικη και συκοφαντική τακτική ενεργοποιώντας τις παλιές τακτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα μικροκομματικά του συμφέροντα.

    Την επίθεση αυτή θα μπορούσα να την αντέξω, όπως άντεξα και τις τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μου. Εκείνο που δεν δέχομαι, είναι η επίθεση αυτή να πλήτει την παράταξη, το κυβερνητικό έργο και εσάς προσωπικά.

    Είμαι από παιδί στη ΝΔ. Αγωνίστηκα για τις ιδέες της στα αμφιθέατρα, τη νεολαία, τη Βουλή, την κοινωνία και έμαθα να βάζω πάντα το συμφέρον της πάνω από το προσωπικό μου. Χρωστώ πολλά στον κόσμο αυτής της παράταξης για να τους υποχρεώσω να περιμένουν τη δικαίωσή μου. Όλοι γνωρίζουν ότι απ΄οπου και αν πέρασα δεν υπήρξε τίποτα μεμπτό. Όσο και αν προσπάθησαν δεν έχουν βρεί τίποτα να με κατηγορήσουν γι΄αυτό έχουν βάλει στο στόχαστρο την οικογένειά μου. Λειτούργησα πάντοτε με πλήρη διαφάνεια και ειλικρίνεια. Ποτέ δεν έκρυψα τίποτα.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η απόπειρα σπίλωσης θα καταρρεύσει. Την πραγματική μάχη εναντίον των δυνάμεων του παρελθόντος και της διαπλοκής θα την κερδίσουμε. Αυτή τη μάχη θα συνεχίσω να τη δίνω μέσα στη Βουλή στηρίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις το κυβερνητικό έργο και τη μεταρρυθμιστική μας προσπάθεια. Είτε το θέλουν, είτε όχι, η κυβέρνηση, υπό την καθοδήγησή σας, θα προχωρήσει απερίσπαστη στο έργο της για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και μας αξίζει".

    Ο κ. Βουλγαράκης, τέλος, ευχαριστεί τον πρωθυπουργό για τη στήριξη που του περείχε στο διάστημα της "συντονισμένης αυτής επίθεσης" και τον παρακαλεί να κάνει αποδεκτή την παραιτησή του από την θέση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

    [02] Τραπεζικές ανακατατάξεις

    Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lehman Brothers θα κηρύξει πτώχευση εντός της ημέρας, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, "ώστε να προστατεύσει τους πιστωτικούς της λογαριασμούς και να μεγιστοποιήσει την αξία της μετοχής της".

    Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι "η κήρυξη πτώχευσης της τράπεζας εγκρίθηκε από το διευθυντήριό της και θα κατατεθεί σήμερα στο Αμερικανικό Πτωχευτικό Δικαστήριο για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης.

    "Οι πελάτες της Lehman Brothers, συμπεριλαμβανομένων των πελατών της θυγατρικής της κατά 100% Neuberger Berman Holdings θα μπορούν να συνεχίσουν να διαπραγματεύονται τους τίτλους τους ή να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση κρίνουν απαραίτητη όσον αφορά τους λογαριασμούς τους", υπογραμμίζεται.

    Η επενδυτική τράπεζα σημείωσε απώλειες σχεδόν 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του έτους.

    Η κήρυξη πτώχευσης Lehman Brothers είναι η συνέπεια της αδυναμίας της να βρει αγοραστή ή στρατηγικό επενδυτή, με την αποχώρηση χθες, Κυριακή, της τελευταίας ενδιαφερόμενης τράπεζας Barclays.

    H Bank of America (BofA) θα εξαγοράσει την αμερικανική τράπεζα επενδύσεων Merrill Lynch αντί του ποσού των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε σήμερα η BofA.

    Η εξαγορά αναμένεται να εγκριθεί από τα διοικητικά συμβούλια των δύο ομίλων και κατόπιν από τους μετόχους τους για να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009.

    "Η απόκτηση ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους διαχείρισης κεφαλαίων συνιστά μεγάλη ευκαιρία για τους μετόχους μας", σχολίασε ο Κεν Λιούις, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BofA, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

    Ο Τζον Δέιν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Merrill Lynch δήλωσε ότι η προοπτική μιας συνεργασίας με την Τράπεζα της Αμερικής που εξαγόρασε τον όμιλό του θα δημιουργήσει "αυτό που θα γίνει τον πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα στον κόσμο".

    Στο μεταξύ δέκα μεγάλες διεθνείς τράπεζες ανακοίνωσαν χθες τη δημιουργία ενός ταμείου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το οποίο θα μπορούν να αντλούν αν κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα ρευστότητας.

    Καθεμιά από τις τράπεζες που συμμετέχουν θα συνεισφέρει 7 δισεκατομμύρια δολάρια και καθεμιά θα μπορεί να λαμβάνει ως το ένα τρίτο του ποσού του ταμείου σε περίπτωση που αντιμετωπίζει δυσκολίες, αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

    Σ' αυτό το ταμείο "αντι-πτώχευσης" συμμετέχουν οι αμερικανικές τράπεζες Bank of America, Citibank, Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Merrill Lynch, Morgan Stanley, η βρετανική Barclays, η γερμανική Deutsche Bank και οι ελβετικές Credit Suisse και UBS.

    [03] Συρρικνώνονται οι πάγοι

    Οι πάγοι στον Αρκτικό κύκλο δεν είχαν ποτέ άλλοτε συρρικνωθεί όσο εφέτος ,προειδοποίησε η διεθνής οικολογική οργάνωση WWF,καλώντας την παγκόσμια κοινότητα να κινητοποιηθεί αποτελεσματικά για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

    "Η συρρίκνωση των πάγων στον Αρκτικό κύκλο δεν ήταν ποτέ άλλοτε τόσο μεγάλη με αποτέλεσμα ο συνολικός όγκος της περιοχής να έχει μειωθεί στο μικρότερο επίπεδο στην ιστορία" αναφέρει η WWF σε ανακοίνωσή της.

    Με βάση τα στοιχεία τού αμερικανικού Κέντρου Πάγων και Χιονιού (NSIDC), η WWF εκτιμά ότι η επιφάνεια των πάγων στον Αρκτικό κύκλο πλησιάζει τα 4,13 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα,που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο που είχε καταγραφεί πέρυσι.Τα ακριβή στοιχεία για την συρρίκνωση των πάγων στον Αρκτικό κύκλο θα δοθούν στη δημοσιότητα σε λίγες ημέρες,τονίζει η διεθνής οικολογική οργάνωση.

    "Η επιφάνεια των πάγων μειώθηκε κατά 56% από το 1985 ως το 2007" σημειώνει η WWF .

    Οι πάγοι θα εξαφανίζονται πλήρως τα καλοκαίρια από το 2013 ως το 2040 ,υποστηρίζει ο εκπρόσωπος της WWF για την Αρκτική .

    Η κλιματική υπερθέρμανση στον Αρκτικό Κύκλο είναι δυό φορές ταχύτερη από ότι στον υπόλοιπο κόσμο και απειλεί σοβαρά πλέον το τοπικό οικοσύστημα.

    "Η διεθνής κοινότητα διαπραγματεύεται μιά νέα συμφωνία για τις κλιματικές αλλαγές που θα τεθεί σε ισχύ το 2013 όταν εκπνεύσει η πρώτη φάση του Πρωτοκόλλου του Κυότο "τονίζει ο εκπρόσωπος της WWF Μάρτιν Σόμερκομ,καλώντας τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τις συνομιλίες για να υπάρξει μιά νέα συμφωνία για το κλίμα στη σύνοδο της Κοπεγχάγης,τον Δεκέμβριο του 2009.

    Η συρρίκνωση των πάγων στον Αρκτικό κύκλο έχει διευρύνει επίσης τις προοπτικές εκμετάλλευσης των τεραστίων πηγών υδρογοναθράκων της περιοχής και αναμένεται να ανοίξει νέες θαλάσσιες οδούς ανάμεσα στην Αμερική, την Ασία και την Ευρώπη. Συμφωνα με αμερικανούς γεωλόγους,στον Αρκτικό κύκλο υπάρχουν το 13% των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου και το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί στον πλανήτη.

    ΜΨΥ


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 September 2008 - 8:30:24 UTC