Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ
  • [02] Εγκαίνια πλάζ Βουλιαγμένης
  • [03] Προηγείται σταθερά ο Ομπάμα

  • [01] Κόντρα στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ

    «Το καθεστώς προστασίας που έχουμε στον ιδιωτικό τομέα είναι επαρκές - από τα καλύτερα στην Ε.Ε.. Αυτό το καθεστώς που είναι καλό στον ιδιωτικό τομέα, είναι καλό και τις ΔΕΚΟ» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για τους νεοεισερχόμενους στις ΔΕΚΟ.

    «Από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, για να διασφαλίσουμε ότι στη χώρα μας θα διασφαλιστεί και η πτωτική τάση της ανεργίας. Με την πολιτική που εφαρμόσαμε, η ανάπτυξη συνοδεύτηκε με μείωση της ανεργίας. Αυτήν την πολιτική είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε, γιατί η ανεργία είναι η πρώτη μορφή κοινωνικής αδικίας», συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομικών.

    Προηγουμένως, οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, επέκριναν την επίμαχη τροπολογία, για την οποία ζητήθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ονομαστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα.

    «Αν θέλει η κυβέρνηση, ας ελέγξει τους διοικητές που δίνουν αυξήσεις υπό τη μορφή του bonus και των πλαστών υπερωριών» παρατήρησε ο Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και συμπλήρωσε: «Χτυπήστε τα προνόμια, χτυπήστε τα κυκλώματα, συγκρουστείτε με τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλάξτε τις διοικήσεις. Όμως εσείς δήθεν θέλετε να δείξετε πυγμή. Πού; Στον άνεργο, τον εργαζόμενο, τον άνθρωπο που θέλει να βρει το μέλλον του?»

    «Η αντεργατική τροπολογία, δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι ένας κρίκος μιας αλυσίδας που ξεκινά από το Μάαστριχτ και τις αποφάσεις της Λισαβόνας» παρατήρησε ο Α. Σκυλάκος (ΚΚΕ). «Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως προνόμιο ο κοινωνικός ρόλος των ΔΕΚΟ. Σ' αυτό όμως, έχουν ευθύνες και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η συμπίεση του εργατικού κόστους στο όνομα του ανταγωνισμού, είναι στη λογική της Ε.Ε.» πρόσθεσε.

    Το μέτρο για τις ΔΕΚΟ, δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της ΝΔ, τόνισε ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ). «Η κυβέρνηση, δεν πείστηκε από κανένα επιχείρημα δικό μας, αλλά ούτε από τους δικούς της βουλευτές και υπουργούς ακόμα που δεν στήριξαν την διάταξη. Δεν άκουσε, ούτε τα επιχειρήματα της ΔΑΚΕ και του κ. Πουπάκη. Θα πειστεί όμως από το μεγάλο κύμα αντίδρασης που θα υπάρξει. Θα υποστεί οδυνηρή έκπληξη ο κ. υπουργός κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ» ανέφερε ο βουλευτής.

    Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος παρατήρησε πως «τώρα δεν θα έχουμε μόνον πάλη των τάξεων, αλλά και πάλη των εργαζομένων στον ίδιο φορέα».

    «Γιατί δεν έχετε μια ενιαία πολιτική για όλους τους εργαζόμενους; Να πείτε, ότι για ίδια εργασία στο Δημόσιο θα δίνετε τα ίδια λεφτά. Δεν μπορεί ο μισθός του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι 62% μεγαλύτερος εκείνου του διοικητή των ΗΠΑ. Μήπως δεν χρειάζονται αυξήσεις ο δικαστικός, ο γιατρός, ο δάσκαλος, οι αστυνομικοί, οι πιλότοι;» παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Καρατζαφέρης τους είπε πως δεν μπορεί να έχουν ελευθερία του λόγου: «Ο κ. Μανόλης αντικαταστάθηκε από έναν βουλευτή μιας χρήσεως. Αυτή είναι η δυνατότητα που παρέχει η πολιτική της αγέλης, του μαντριού. Αυτή δεν είναι πολιτική βουλευόμενου ανθρώπου».

    Από τη ΝΔ, ο Ιορδάνης Ταμτζής, υπενθύμισε χαρακτηριστικά, πως επί ΠΑΣΟΚ «ούτε έξω από τις ΔΕΚΟ δεν πέρναγες αν δεν ήσουν βαμμένος πράσινος», ενώ ο Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε πως «ο λαός έχει κουραστεί να πληρώνει υπέρογκους μισθούς στις ΔΕΚΟ για υπηρεσίες που δεν αντιστοιχούν στα χρήματα αυτά». Ο Σταύρος Κελέτσης σημείωσε πως «σε μία επιχείρηση που καθημερινά βουλιάζει, οι εργαζόμενοι οφείλουν να συμμετέχουν στη διάσωσή της», ενώ η Φ. Πατριανάκου, σημείωσε πως «οι εργαζόμενοι είναι υπόλογοι και υπεύθυνοι, όταν σύρονται πίσω από συνδικαλιστικές ηγεσίες με παράλογες διεκδικήσεις». Η Ν. Ράγιου, όπως και ο Χ. Σταϊκούρας αναγνώρισαν την ανάγκη «να μπει ένα τέλος στη συσσώρευση των χρεών».

    Ψηφίστηκαν οι αυξήσεις των δικαστικών

    Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του νομοσχεδίου στο όποιο έχει συμπεριληφθεί η τροπολογία για τους δικαστικούς, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης είπε ότι αυτή είναι αποτέλεσμα «πολύ εποικοδομητικής συζήτησης της κυβέρνησης με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

    Από την πλευρά της η αντιπολίτευση αντέδρασε. Για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ, ο Ε. Βενιζέλος, παρατήρησε πως το κόμμα του «δεν μπορεί να ψηφίσει μια τροπολογία σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, που συμπιέζεται ανάμεσα στην κατάργηση του αυτοδιοίκητου της Δικαιοσύνης και την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ και που έρχεται ως αντιπερισπασμός για τα όσα ειπώθηκαν για τον κ. Ζορμπά και τις εισαγγελικές αρχές».

    Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, έκριναν πως δεν αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά ο κίνδυνος να συμπαρασύρουν οι αυξήσεις στους δικαστικούς, τους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών. Ο Α. Σκυλάκος (ΚΚΕ), δήλωσε πως πρόκειται να καταψηφίσει την τροπολογία «διότι προκαλεί», ενώ ο Ν. Τσούκαλης (ΣΥΡΙΖΑ) έκρινε πως η κυβέρνηση «χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη με τακτική μαστίγιου και καρότου» και δεσμεύτηκε «κανείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να μην εισπράξει οιαδήποτε αύξηση αποφασιστεί από δικαστήριο». Από πλευράς ΛΑΟΣ, ο Αθ. Πλεύρης χρέωσε την ευθύνη άστοχων χειρισμών στο υπουργείο Οικονομικών, που, όπως είπε, «πρώτο ενέκρινε αυξήσεις σε προέδρους ανεξαρτήτων αρχών».

    Η τροπολογία για τα μισθολογικά των δικαστικών, ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

    [02] Εγκαίνια πλάζ Βουλιαγμένης

    Τα εγκαίνια της ανανεωμένης πλαζ Βουλιαγμένης πραγματοποίησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο υπουργός υπογράμμισε ότι η ανανεωμένη ακτή Βουλιαγμένης θα είναι ξανά το κόσμημα του ελληνικού τουρισμού, προσελκύοντας την πλειονότητα των επισκεπτών της Αθήνας, όντας ανοικτή για το κοινό με πολύ χαμηλό κόστος. Όπως είπε ο υπουργός ο εκσυγχρονισμός της συγκεκριμένης παραλίας, αφενός μεν αποδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο του τουρισμού, αφετέρου αποδεικνύει ότι όταν το κράτος θέλει μπορεί να κάνει περισσότερα. Και σημείωσε ότι το κράτος δεν θέλει να εκποιεί τα πάντα με στόχο την αποκρατικοποίηση ή την εκχώρηση περιουσίας του σε ιδιώτη. "Μας ενδιαφέρει ο τουρισμός να έχει κοινωνικό πρόσωπο" σημείωσε με έμφαση ο υπουργός. Σε ό,τι αφορά τις παροχές ενδιαφέρον αποκτά το γεγονός ότι είναι η πρώτη παραλία που μπορεί να εξυπηρετήσει άτομα με ειδικές ανάγκες.

    Η Ακτή Βουλιαγμένης, την οποία διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, απέκτησε νέο πρόσωπο. Για το σκοπό αυτό η ΕΤΑ, επενδύοντας περισσότερα από 600.000 ευρώ, προχώρησε στον εκσυγχρονισμό, στην αναβάθμιση και ανακαίνιση των υποδομών της Ακτής.

    Συγκεκριμένα, στις νέες υποδομές περιλαμβάνονται 1.000 νέες καινούριες ξαπλώστρες, 500 ομπρέλες και 500 πολυθρόνες, οι οποίες διατίθενται χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. Στις εγκαταστάσεις της εξυπηρέτησης λουομένων περιλαμβάνονται: τρία κυλικεία, συγκροτήματα αποδυτηρίων, ντους και τουαλετών, πέντε γήπεδα (τένις, βόλεϊ και μπάσκετ), συνολικού εμβαδού 4.500 τ.μ., γήπεδο μπιτς βόλεϊ και beach soccer.

    Επίσης, στην Ακτή Βουλιαγμένης λειτουργεί πλήρως εξοπλισμένη παιδική χαρά και παιδότοπος, ενώ για την υγεία και ασφάλεια των λουομένων, η ακτή διαθέτει εξοπλισμένο ιατρείο με γιατρό και νοσηλευτές, καθώς και ναυαγοσώστες, καθβ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

    Η Ακτή Βουλιαγμένης είναι η μοναδική οργανωμένη ακτή της Αττικής που έχει ειδική ράμπα για πρόσβαση στη θάλασσα για ΑμΕΑ. Επιπλέον, οι επισκέπτες και φίλοι της σύγχρονης τεχνολογίας έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματης σύνδεσης. Παράλληλα διαθέτει δωρεάν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων χωρητικότητας 160 θέσεων.

    Το ωράριο λειτουργίας της ακτής είναι 12ωρο, από τις 8.00 έως τις 20.00, καθημερινά. Η Ακτή διατηρώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της, έχει τις χαμηλότερες τιμές εισόδου από όλες τις οργανωμένες ακτές της Αττικής. Το εισιτήριο κοστίζει:

    -Καθημερινές: 5 ευρώ για τους ενήλικες και 3 ευρώ για τα παιδιά και τους υπερήλικες,

    -Σαββατοκύριακο: 6 ευρώ για τους ενήλικες και 4 ευρώ για τα παιδιά και τους υπερήλικες.

    [03] Προηγείται σταθερά ο Ομπάμα

    Ο δημοκρατικός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με διαφορά επτά μονάδων του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Τζον Μακέιν, όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση, που έφερε χθες στη δημοσιότητα το τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Ο Γερουσιαστής του Ιλινόι πιστώνεται με το 51% της πρόθεσης ψήφου των ερωτηθέντων, έναντι 44% που συγκεντρώνει στις προτιμήσεις ο Μακέιν. Τον προηγούμενο μήνα, η δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας έδινε 50% στον Ομπάμα και 45% στον Μακέιν.

    Η σφυγμομέτρηση είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την επιστροφή του Ομπάμα στις ΗΠΑ έπειτα από την 8ήμερη περιοδεία του στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

    Ο Ομπάμα θεωρείται από τους ψηφοφόρους ιδανικότερος υποψήφιος για να επιλύσει θέματα που άπτονται της οικονομίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της φορολογίας, της ανεργίας και της ανόδου των τιμών των καυσίμων, που βρίσκονται στο επίκεντρο της ανησυχίας των Αμερικανών. Από την πλευρά του, ο Μακέιν θεωρείται ικανότερος σε ζητήματα που αφορούν την τρομοκρατία, την λαθρομετανάστευση, τον πόλεμο στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, το Μεσανατολικό και το θέμα του Ιράν.

    Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 27-29 Ιουλίου, με δείγμα 1.041 ενηλίκους και περιθώριο αστοχίας συν/πλην 3% .

    Στο μεταξύ, ο Τζον Μακέιν κυκλοφόρησε ένα νέο αρνητικό τηλεοπτικό διαφημιστικό μήνυμα κατά του δημοκρατικού αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα, στο οποίο ο Γερουσιαστής του Ιλινόι γίνεται αντικείμενο σύγκρισης με τις βστάρλετβ Μπρίτνι Σπίαρς και Πάρις Χίλτον.

    «Είναι η μεγαλύτερη διασημότητα στον κόσμο. Είναι όμως έτοιμος να πάρει τα ηνία;», τονίζει υποβλητικά μία γυναικεία φωνή στο ηχητικό μέρος του βίντεο, το οποίο παρουσιάζει εικόνες του Ομπάμα στο Βερολίνο, στις οποίες παρεμβάλλονται διαρκώς εκείνες των Μπρίτνεϊ Σπίαρς και Πάρις Χίλτον.

    Άλλη αρνητική διαφήμιση κατηγορεί εμμέσως τον Ομπάμα γιατί δεν επισκέφθηκε τραυματίες στο Ιράκ σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην πρόσφατη περιοδεία του στη Γερμανία, με την πρόφαση ότι δεν μπορούσε να επισκεφθεί τους τραυματίες με τις τηλεοπτικές κάμερες να τον συνοδεύουν, ενώ στο παρελθόν έχει επισκεφθεί τραυματίες με πλήθος τηλεοπτικά συνεργεία.

    «Ο Τζον Μακέιν είναι ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, ο οποίος επιδίδεται σε μία όλο και περισσότερο αναξιοπρεπή προεκλογική εκστρατεία», σχολίασε το εκλογικό επιτελείο του Ομπάμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2008 - 6:30:23 UTC