Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Ανάπτυξης
  • [02] ΠΑΣΟΚ:Προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη
  • [03] "Διαιρούν τους εργαζομένους"
  • [04] "Απαξίωση του ΟΣΕ"

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με υπουργό Ανάπτυξης

    Συνεργασία με τον υπουργό Ανάπτυξης κ.Χρ.Φώλια θα έχει ο πρωθυπουργός στις 11.00 στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ θα παραθέσει δείπνο στους βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στο Α' και Β' θερινό τμήμα της Βουλής.

    Για θέματα λειτουργίας της Βουλής και του Κοινοβουλευτικού έργου, ενημέρωσε τον κ. Κ.Καραμανλής ο πρόεδρος της Βουλής, σε συνάντηση που είχαν χθες το Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε στον ''επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο λειτούργησε ο αναθεωρημένος κανονισμός", ενώ ανέφερε ότι "με την ολοκλήρωση της εφαρμογής των νέων διατάξεων η Βουλή θα αναβαθμιστεί όπως και ο ρόλος των βουλευτών".

    Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αυτοδυναμία των κομμάτων και την επιφυλακτικότητα των βουλευτών, ο κ. Σιούφας είπε πως "οι πολίτες, για ορισμένες πλευρές λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, εκφράζουν επιφυλάξεις και κάνουν κριτική. Γενικά αυτό που μπορώ να πω ως πρόεδρος της Βουλής είναι ότι την πορεία του κοινοβουλευτισμού ,που αποτελεί την καρδιά της δημοκρατίας, οφείλουμε όλοι να την προσέχουμε και να την στηρίζουμε. Γιατί η δημοκρατική λειτουργία και η μεταπολίτευση όπως λειτούργησε είναι ο θεσμός που έδωσε τη σταθερότερη και καλύτερη περίοδο και ειρήνης και ανάπτυξης και ευημερίας, αλλά κυρίως πολιτικής σταθερότητας. Πολιτικής σταθερότητας η οποία προήρχετο και αυτή είναι η εκτίμησή μου και για το μέλλον μέσα από αυτοδύναμες και ισχυρές κυβερνήσεις".

    [02] ΠΑΣΟΚ:Προτεραιότητα η καθημερινότητα του πολίτη

    Με την υπουργό Απασχόλησης κ.Φ.Πετραλιά, με την ιδιότητά της ως αντιπροέδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θα συναντηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στις 10.30 το πρωί.

    Σήμερα είναι η ώρα της νεολαίας να γράψει τη δική της σελίδα στην ιστορία του Κινήματος τόνισε ο κ.Γ.Παπανδρέου, μιλώντας στην έναρξη της συνεδρίασης της εθνικής αντιπροσωπείας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και ζήτησε από τους νεολαίους του κόμματός του να μπουν στην εμπροσθοφυλακή της μεγάλης αλλαγής.

    Το Κίνημά μας, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν ηττάται από την αθλιότητα, την απάθεια και την αδιαφάνεια που θέλει να επιβάλλει η συντήρηση. Και δεν θα αφήσει την πατρίδα έρμαιο στα χέρια συμφερόντων ή όσων τα εξυπηρετούν αντί να εξυπηρετήσουν το έθνος.

    Ο κ. Παπανδρέου έδωσε τρία μηνύματα στη νεολαία του κόμματός του. Το πρώτο μήνυμα, όπως είπε, είναι ότι ήρθε η ώρα της νεολαίας, που λέει ένα βροντερό όχι σε όσους στερούν την ελπίδα από τη νέα γενιά, που συντηρούν την ανομία και τη μίζα, που εξευτελίζουν τους θεσμούς και δεν θέλουν φως.

    Λέμε ένα βροντερό όχι σε όσους δημιουργούν μια γενιά με μισούς μισθούς, μισά δικαιώματα και μισή ζωή.

    Λέμε ναι, πρόσθεσε, στη γενιά που είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει και να κερδίσει το δικαίωμα στο μέλλον.

    Το δεύτερο μήνυμα προς τη νεολαία του Κινήματος ήταν αυτό που φέρνει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ ότι δηλαδή υπάρχει άλλος δρόμος. Κανείς, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, δεν μπορεί να μας στερήσει την ελπίδα να αλλάξουμε τη χώρα και να σταματήσουμε την κατήφορο.

    Δεν πρόκειται να μας σταματήσει τίποτα απολύτως, προχωράμε ασυμβίβαστα χωρίς να βάζουμε νερό στο κρασί μας, με μόνο γνώμονα το συμφέρον του πολίτη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το Κίνημα αρνείται τη λογική της φθηνής εργασίας και της ανασφάλειας και εγγυάται τη σιγουριά και την ασφάλεια των εργαζομένων μέσα από μια γενναία αναδιανομή του εισοδήματος υπέρ των ασθενέστερων στρωμάτων. Και στην προσπάθεια αυτή, ο ρόλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ θα είναι καθοριστικός. Σας θέλουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι σας χρειαζόμαστε διότι η αλλαγή που θα γίνει θα είναι η δική σας αλλαγή.

    Το τρίτο μήνυμα, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι το όραμα της νεολαίας και κάλεσε τα στελέχη της και όλη την ελληνική νεολαία να μην περιμένουν άλλο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και σε όσους συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια στο χώρο της νεολαίας, αναγνωρίζοντας ότι έγιναν λάθη, καθώς οι παλιές γενιές θέλησαν να κάνουν τους νέους γέρους. Και ζήτησε συγγνώμη για λογαριασμό των προηγούμενων γενεών. Τόνισε, όμως, ότι δεν έχει κανένα νόημα σήμερα να κοιτάμε πίσω.

    Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τη νεολαία του Κινήματος να αναλάβει πρωτοβουλίες, να μη μιμηθεί τα χειρότερα των παλαιότερων, αλλά να αξιοποιήσει τα καλύτερα. Συνεχίζοντας τις νουθεσίες προς τους νέους του κόμματός του, τους προέτρεψε να πετάξουν στα αζήτητα τη λογική "η εξουσία για την εξουσία", καθώς, όπως είπε, το κόμμα δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

    Κάλεσε, επίσης, τους νέους να περιφρουρήσουν τους επαγγελματίες εξουσιαστές, να ψάξουν για απελευθέρωση και χειραφέτηση, αντί για μπαμπά και προστάτη. Επίσης, τους ζήτησε να κάνουν δύσκολη τη ζωή στους ηγετίσκους, τους παράγοντες και τους εξουσιαστές. Χειραγωγήστε τους χειραγωγητές, προέτρεψε ο κ. Παπανδρέου τα στελέχη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και τους ζήτησε να μην αφήσουν τα παλαιότερα να τους ποδηγετήσουν.

    Συνεδρίαση Πολιτικού Συμβουλίου

    Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια κοινωνική έκρηξη, με πλήρη αποδυνάμωση της κυβέρνησης και των πολιτικών της.

    Η εκτίμηση αυτή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έγινε στη χθεσινή, τελευταία προ των διακοπών, συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση της σημερινής πολιτικής συγκυρίας, συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, καθώς και οι δράσεις του ΠΑΣΟΚ από το φθινόπωρο, η ρευστότητα στο πολιτικό κλίμα, η αναμονή πρωτοβουλιών ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης αλλά και οι ευρωεκλογές.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην εφ΄όλης της ύλης εισήγησή του εκτίμησε ότι η ΝΔ έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξελίξεις, υπονοώντας πρόωρες εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη.

    Επίσης ο κ.Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να διατηρηθεί στην εξουσία, πατώντας, όπως είπε, πάνω σε θεσμούς, αρχές και κανόνες.

    Ανέφερε, επίσης, ότι ενώ το ΠΑΣΟΚ εξέρχεται από μία κρίση, η ΝΔ εισέρχεται στη δική της βαθειά κρίση.

    Και πρόσθεσε ότι αντί η κυβέρνηση να ασχολείται με το πως θα βγει η κοινωνία από την κρίση στην οποία βρίσκεται, ασχολείται με τη δική της κρίση.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε εξ άλλου ομολογία αποτυχίας της πενταετούς οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τις δηλώσεις του κ., Αλογοσκούφη, για το ότι "πιάσαμε πάτο" και για την πρόταση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην κρίση στην κοινωνία, επισήμανε τα οικονομικά στοιχεία τα οποία χαρακτήρισε δραματικά, καθώς και τη μείωση της αγοραστικής δύναμης του πολίτη και την έντονη ανασφάλεια την οποία βιώνει.

    Η οικονομική δυσπραγία,πρόσθεσε, δεν σχετίζεται με τη διεθνή οικονομική κρίση και απηύθυνε στην κυβέρνηση το ερώτημα τί ακριβώς κάνει σε συνθήκες κρίσης. Επίσης ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός βρίσκεται εκτός στόχων και είναι προ των πυλών μια νέα επιτήρηση η οποία αυτή την φορά δεν θα οφείλεται στο επικοινωνιακό τρικ της απογραφής, αλλά στα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής.

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για έντονο κοινωνικό μέτωπο το οποίο αναπτύσσεται με βάση τις τροπολογίες της κυβέρνησης που δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις,την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν συντάξεις,τα προβλήματα κοινωνικών υποδομών στους δήμους και την κατάσταση στην υγεία και την παιδεία.

    Ταυτόχρονα πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ υπάρχει και κρίση θεσμών, όπως προκύπτει από το σκάνδαλο της Ζίμενς, την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, την κατάργηση της Επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος κλπ.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ, πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα, παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης της κρίσης η οποία εκφράζεται με την αμφισβήτηση από τα ίδια της τα στελέχη και πολύ περισσότερο από τους πολίτες.

    Αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα ανέφερε ότι δύο είναι οι βασικοί στόχοι: Ο πρώτος η επιμονή του Κινήματος στα ζητήματα της καθημερινότητας (οικονομία και κοινωνική ατζέντα) και ο δεύτερος να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να εκπέμπει καθαρό πολιτικό λόγο και να αναδεικνύει τα ζητήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, κυρίως τα σκάνδαλα και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα του πολίτη.

    Το ΠΑΣΟΚ,τόνισε ο κ.Παπακωνσταντίνου κερδίζει όταν πείθει για την προγραμματική του πρόταση και πρόσθεσε ότι από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να ξεδιπλώνει και να εξειδικεύει τις προτάσεις του.

    Αναφορικά με το θέμα του ασυμβιβάστου της συμμετοχής στελεχών σε περισσότερα από ένα όργανα, το οποίο αποτέλεσε σημείο τριβής στη νεολαία του κόμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι απολύτως σαφές στο Καταστατικό ότι τα στελέχη μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα όργανο.

    Και αυτό, όπως πρόσθεσε, για να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων των στελεχών στα όργανα.

    Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το Πολιτικό Συμβούλιο με εισήγηση του γραμματέα Γιάννη Ραγκούση αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στην εθνική αντιπροσωπεία της νεολαίας, η οποία εκλέγει γραμματέα και πολιτικό συμβούλιο, να αποφασίσει η ίδια, με μυστική ψηφοφορία, αν θα αρθεί η όχι το ασυμβίβαστο.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η τροποποίηση την οποία επέφερε ο κ. Αλογοσκούφης στην τροπολογία για τις ΔΕΚΟ αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση νομοθετεί.

    Αν και η τροποποίηση κινείται προς την κατεύθυνση των όσων έχει πει το ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος, εν τούτοις δεν κρίνεται αρκετή από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτυεσης, που επιμένει στην ενδυνάμωση των θεσμών διαιτησίας, στους οποίους να μπορεί να προσφεύγει ένα μέρος.

    Επίσης ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας όσα έχει πει ο κ. Αλογοσκούφης για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ και την κάλυψη των ελλειμμάτων τους,αφού επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι κάποιες ΔΕΚΟ από τη φύση τους θα είναι ζημιογόντες, ρώτησε τον υπουργό Οικονομίας αν σκοπεύει να επιβάλει αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς.

    Ερωτηθείς εξ άλλου εάν το ΠΑΣΟΚ καλύπτει ερωτήσεις βουλευτών του που εγκαλούν τον υπουργό Οικονομίας σχετικά με τις δραστηριότηττες ή την μεταχείριση συγγενικών του προσώπων, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι οι ερωτήσεις των βουλευτών είναι ερωτήσεις του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι επανειλημμένα η αξιωματική αντιπολίτευση έχει θέσει θέματα ηθικής τάξης για υπουργούς της κυβέρνησης.

    Ειδικότερα για τα θέματα που προσάπτονται στον υπουργό Οικονομίας ανέφερε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα, που τίθενται στις ερωτήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και τα οποία πρέπει να απαντηθούν.

    Σχετικά εξ άλλου με νομοθετική ρύθμιση που προωθείται για την οπλοφορία υπαλλήλων εταιριών ιδιωτικής ασφάλειας, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχει παράδοση μη χρήσης όπλων από πολίτες. Πρέπει,πρόσθεσε,να έχουμε τεράστια επιφυλακτικότητα αν πρόκειται να αλλάξει η παράδοση και υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητάει την κάλυψη των κενών θέσεων στην Αστυνομία και την παροχή όλου του απαιτούμενου εξοπλισμού. Και χαρακτήρισε εκφυλισμό την κάλυψη των αρμοδιοτήτων της Αστυνομίας από ιδιωτικές εταιρίες.

    [03] "Διαιρούν τους εργαζομένους"

    Για "αντεργατική τροπολογία που που διαιρεί τους εργαζόμενους σε «υπόγεια» και σε «ρετιρέ», κάνει λόγο το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις ΔΕΚΟ και τονίζει ότι είναι "προκλητικός ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι επιδιώκει να επιφέρει καθεστώς δικαιοσύνης ανάμεσα στους εργαζόμενους του κρατικού και του ιδιωτικού τομέα. Τα τεράστια κέρδη του κεφαλαίου, τα οποία υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση, επιτρέπουν η εξίσωση να γίνει προς τα πάνω και όχι προς τα κάτω".

    Το ΚΚΕ κατηγορεί την πλειοψηφία των συνδικαλιστικών οργανώσεων για "υποκριτικό και προκλητικό όψιμο ενδιαφέρον" για τις πρώην ΔΕΚΟ.

    "Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα αρνούνται να γράψουν στη δύναμη των σωματείων τους νεοπροσλαμβανόμενους συμβασιούχους. Είναι οι ίδιοι που έβαλαν πλάτες για να προχωρήσουν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι ίδιοι που μαζί με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αδιαφορούν για την εργοδοτική τρομοκρατία στους τόπους δουλειάς και στηρίζουν τις επαίσχυντες αυξήσεις του ενός ΕΥΡΩ την ημέρα", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

    Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και στις πρώην ΔΕΚΟ και στον ιδιωτικό τομέα "από κοινού να διεκδικήσουν την απόσυρση της αντεργατικής τροπολογίας και, αν ψηφιστεί, να την αχρηστέψουν στην πράξη, μέσα από τον ενιαίο αγώνα που ταυτόχρονα θα αλλάζει τους συσχετισμούς των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα".

    [04] "Απαξίωση του ΟΣΕ"

    "Οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων χρόνων απαξίωσαν τον ΟΣΕ, διόρισαν διοικήσεις οι οποίες μεγιστοποίησαν τα έξοδα, μεγιστοποίησαν τις ζημιές και σήμερα η κυβέρνηση του κ. Κ. Καραμανλή έρχεται να ζητήσει τα ρέστα από τους εργαζόμενους", δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος συναντήθηκε με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

    Ο κ.Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση "αντί να δει ποιοι φταίνε που όλα τα προηγούμενα χρόνια μεγιστοποιήθηκαν οι ζημιές, αντί να δει πώς είναι δυνατόν να υπήρχαν μισθοί - και να υπάρχουν ακόμα - διευθυνόντων συμβούλων, προέδρων των θυγατρικών εταιριών ή συμβούλων των διοικήσεων, που είναι έξω από τα πραγματικά όρια, θέλει να συρρικνώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών".

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε πως "έχουμε μια κυβέρνηση η οποία δεν τολμά να δει τον εαυτό της στον καθρέφτη γιατί φοβάται με αυτό που θα αντικρίσει. Οι περίφημες μεταρρυθμίσεις, που με πομπώδες ύφος εξήγγειλε ο πρωθυπουργός προεκλογικά, έχουν μετατραπεί σε θερινά πραξικοπηματάκια. Κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, που για να πραγματοποιηθούν χρειάζεται η αντικατάσταση βουλευτών στο θερινό τμήμα. Το δυσάρεστο, όμως, είναι ότι όσο αυτή η κυβέρνηση καταρρέει, τόσο διακατέχεται από την εκδικητική μανία να θέλει να συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.Πρέπει όμως να την σταματήσουμε».

    Ο Πρόεδρος των σιδηροδρομικών τόνισε σε δηλώσεις του ότι η τροπολογία Αλογοσκούφη για τις ΔΕΚΟ "είναι πραξικοπηματική ως προς το χρόνο που γίνεται και αντισυνταγματική. Θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας και με τις άλλες ΔΕΚΟ με πρώτη τη ΓΣΕΕ για να αντιπαλέψουμε αυτή την τροπολογία».

    Συνάντηση με ΓΕΣΑΣΕ

    Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία της ΓΕΣΑΣΕ, επισημαίνοντας τη μεγάλη ανάγκη για εθνική στρατηγική για την αγροτική πολιτική της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η έλλειψη της τόσα χρόνια, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους αγρότες και στη σταδιακή ερημοποίηση της υπαίθρου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ συζήτησε με τους εκπροσώπους της ΓΕΣΑΣΕ τα προβλήματα και την κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό χώρο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς και αναφέρθηκε στην παντελή αδιαφορία της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την αγροτική οικονομία της χώρας, η οποία θα έπρεπε να είναι, όπως ανέφερε, προτεραιότητα της ελληνικής οικονομίας.

    Ο κ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη για ενότητα του αγροτικού συνδικαλιστικού χώρου, καθώς και την αξία της ανασυγκρότησης του Συνεταιριστικού κινήματος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 31 July 2008 - 4:30:26 UTC