Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας
  • [02] "Εναλλακτική διέξοδος"
  • [03] Ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων

  • [01] Επέτειος αποκατάστασης της Δημοκρατίας

    Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα εορτάζεται σήμερα, με την καθιερωμένη δεξίωση που θα παραθέσει το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κ.Παπούλιας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

    Μήνυμα Κ.Καραμανλή

    "Η Ελλάδα σήμερα έχει τις δυνατότητες να στοχεύσει ακόμη πιο ψηλά, να πάει πιο μπροστά. Τις δημιουργήσαμε τα χρόνια που πέρασαν, όλες και όλοι μαζί με σκληρή προσπάθεια και θυσίες αντιμετωπίζοντας προβλήματα που έμοιαζαν άλυτα. Σήμερα και τα χρόνια που έρχονται συνεχίζουμε στο δρόμο που μαζί ανοίξαμε και σταθερά ακολουθούμε. Το δρόμο της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας.Το δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Το δρόμο της προοπτικής, του μέλλοντος.Το δρόμο που οδηγεί αποδεδειγμένα στην Ελλάδα των κοινών οραμάτων μας".

    Τις ανωτέρω επισημάνσεις κάνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε μήνυμά του για την 34η επέτειο από την αποκάτασταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, παράλληλα δε τονίζει πως πρέπει να καταδικάσουμε κάθε επιχείρηση αναβίωσης πρακτικών οξύτητας, πόλωσης και διχασμού και ακόμη να εργαζόμαστε "συνθέτοντας γόνιμες ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις, απβ όπου κι αν προέρχονται για τη συνεχή εμβάθυνση της δημοκρατίας, την περαιτέρω θωράκιση της διαφάνειας, την αδιάλειπτη ενίσχυση της ποιότητας του πολιτεύματος".

    Στο μηνυμά του ο Κώστας Καραμανλής τονίζει:

    "Η 24η Ιουλίου, όπως κάθε ιστορική επέτειος, είναι ημέρα μνήμης και απόδοσης τιμής. Είναι, ταυτόχρονα, ημέρα προβληματισμού για το δικό μας χρέος.

    Τιμούμε σήμερα τους πολλούς γνωστούς και τους πολύ περισσότερους αφανείς αγωνιστές του αντιδιδακτορικού αγώνα. Τους πολίτες του κόσμου που στάθηκαν στο πλευρό της Ελλάδας στα δύσκολα χρόνια. Τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης. Θυμόμαστε πάντα και τιμούμε τα θύματα της Κυπριακής τραγωδίας. Υπογραμμίζουμε ότι σταθερός στόχος μας είναι η επανένωση της Κύπρου και το ευρωπαϊκό μέλλον για όλους τους κατοίκους της.

    Τον Ιούλιο του β74, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σήκωνε στους ώμους του τις προσδοκίες των Ελλήνων και τις προκλήσεις των καιρών, η χαώδης εσωτερική κατάσταση καθιστούσε τις δυνατότητες της Ελλάδας ουσιαστικά ανύπαρκτες. Όλες και όλοι μαζί, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις, με εθνική υπευθυνότητα και πολιτική ωριμότητα, με πίστη στις δυνατότητές μας και εμπιστοσύνη μεταξύ μας, με συλλογική προσπάθεια, τα καταφέραμε. Αποκαταστήσαμε τη Δημοκρατία. Χτίσαμε στέρεες θεσμικές βάσεις, που την καθιστούν ακλόνητη και διασφαλίζουν πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα. Συγκροτήσαμε μια σύγχρονη συντεταγμένη και ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία. Βγάλαμε την χώρα από την διεθνή απομόνωση και την καταστήσαμε ισότιμο μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αναδείξαμε την Ελλάδα σε χώρα - υπόδειγμα για όλους τους γείτονές της σε παράγοντα ειρήνης, συνεργασίας, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας.

    Σήμερα, με βάση και εφαλτήριό μας το πολύτιμο κεκτημένο των 34 χρόνων δημοκρατικού βίου, σε μια συγκυρία δύσκολη για ολόκληρο τον κόσμο, σε μια κρίσιμη καμπή για τον Τόπο και την ελληνική κοινωνία, καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε στην πράξη τη βούλησή μας να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά. Να παραμερίσουμε οτιδήποτε δημιουργεί προσκόμματα στην κοινή μας πορεία. Να καταδικάσουμε κάθε επιχείρηση αναβίωσης πρακτικών οξύτητας, πόλωσης και διχασμού.

    Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες,διαχειριστές της πολύτιμης παρακαταθήκης που μας κατέλιπαν οι αγωνιστές της Δημοκρατίας, γνωρίζουμε ότι οι ακρότητες, οι απόπειρες αμφισβήτησης των θεσμών και ισοπέδωσης των πάντων, οι λογικές της απαξίωσης και του μηδενισμού, μόνον κινδύνους επιφυλάσσουν.

    Η ιστορική μνήμη και διδαχή μας προτρέπουν να προκρίνουμε πάντα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών. Να εργαζόμαστε, συνθέτοντας γόνιμες ιδέες και ρεαλιστικές προτάσεις, απβ όπου κι αν προέρχονται για τη συνεχή εμβάθυνση της δημοκρατίας, την περαιτέρω θωράκιση της διαφάνειας, την αδιάλειπτη ενίσχυση της ποιότητας του πολιτεύματος".

    Μήνυμα Δ.Σιούφα

    "Κοινή υποχρέωση είναι η έμπρακτη συνδρομή στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινή υποχρέωση είναι η δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο. Πανβ απβ όλα, να δώσουμε στη νέα γενιά τα εφόδια που χρειάζεται για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα".

    Αυτά τονίζει σε μήνυμά του για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

    Στο μήνυμά του ο Δ. Σιούφας επισημαίνει:

    "Η 24η Ιουλίου είναι Ημέρα της Δημοκρατίας. Τιμούμε τους πρωταγωνιστές της Μεταπολίτευσης, τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης, τους πεσόντες στις μάχες της Κύπρου.

    Ανανεώνουμε, ταυτόχρονα, τη δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας, περαιτέρω εμπέδωση της διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο, διαρκή ενδυνάμωση της εθνικής συνεννόησης, της εθνικής ενότητας, της εθνικής ομοψυχίας.

    Στα 34 χρόνια που πέρασαν, η Ελλάδα πέτυχε την ένταξή της στην τότε Ε.Ο.Κ., την ένταξή της στην Ο.Ν.Ε., τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, τη σφυρηλάτηση της εθνικής συμφιλίωσης.

    Στο διάστημα που διανύουμε κοινή υποχρέωση είναι η συνένωση των δυνάμεών μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης, τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, την περαιτέρω ενδυνάμωση των θεσμών, την προστασία του περιβάλλοντος.

    Κοινή υποχρέωση είναι η έμπρακτη συνδρομή στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Κοινή υποχρέωση είναι η δημιουργία των όρων και των προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο. Πανβ απβ όλα, να δώσουμε στη νέα γενιά τα εφόδια που χρειάζεται για να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

    Η ιστορική εμπειρία καταδεικνύει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι Έλληνες, ενωμένοι και αποφασιστικοί, μπορούμε να βάζουμε υψηλούς στόχους και να τους πετυχαίνουμε.

    Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής επετείου. Μήνυμα Δημοκρατίας. Μήνυμα συμπόρευσης για το εθνικό, το κοινωνικό και συλλογικό συμφέρον. Μήνυμα ενότητας γύρω από αρχές, αξίες και ιδανικά".

    Μήνυμα Γ. Παπανδρέου

    "Οι πολίτες ζητούν σήμερα ηγεσία. Κυβέρνηση, που με αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας και σοβαρότητας, θα αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους, και θα ξαναφέρει εμπιστοσύνη, ελπίδα και προοπτική στη χώρα".

    Αυτά αναφέρει σε μήνυμά του για την 34η επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    Στο μήνυμά του ο Γ.Α. Παπανδρέου τονίζει:

    "Σαν σήμερα πριν από 34 χρόνια, υπό το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας, έπεσε η χούντα των συνταγματαρχών.

    Σήμερα τιμούμε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν, αντιστάθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία και την Δημοκρατία. Τους τιμούμε για όσα έκαναν για να είναι σήμερα η Ελλάδα μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα.

    Στα χρόνια που ακολούθησαν, χρόνια δημιουργικής και δημοκρατικής πορείας η χώρα μας άλλαξε ριζικά. Διαμορφώσαμε ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Ενισχύσαμε το κύρος και την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την περιοχή μας.

    Σήμερα όμως, η χώρα μας βιώνει μία κρίση, τη μεγαλύτερη κρίση που πέρασε από τη μεταπολίτευση. Κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. Η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, στη δικαιοσύνη, και στο πολιτικό σύστημα κλονίζεται. Και την ίδια ώρα οι πολίτες δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις υποχρεώσεις τους, νοιώθουν απροστάτευτοι.

    Οι πολίτες ζητούν σήμερα ηγεσία. Κυβέρνηση, που με αίσθημα ευθύνης, αξιοπρέπειας και σοβαρότητας, θα αντιμετωπίζει τα προβλήματά τους, και θα ξαναφέρει εμπιστοσύνη, ελπίδα και προοπτική στη χώρα.

    Είναι χρέος μας μαζί με όλες τις υγιείς, παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις και την νέα γενιά του τόπου, να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές, που κρατούν τη χώρα και την ελληνική κοινωνία σε ομηρεία, να αγωνιστούμε για να διευρύνουμε τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα.

    Η Ελλάδα πρέπει να είναι δυνατή, με ισχυρούς θεσμούς, με ανάπτυξη, πρόοδο, ευημερία και κοινωνική συνοχή. Την ελπίδα αυτή, την προοπτική αυτή, ενσαρκώνει το Κίνημά μας".

    Μήνυμα ΚΚΕ

    Αποτελεί πρόκληση και εμπαιγμό να τιμάται η πτώση της χούντας, όταν στην Ελλάδα σήμερα συμβαίνουν ανάμεσα σε άλλα: Κηρύσσονται παράνομες εννέα απεργίες στις δέκα. Βασιλεύει η τρομοκρατία που ασκούν η εργοδοσία και το κράτος στους τόπους δουλειάς. Έχει καταργηθεί κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα και έχει αντικατασταθεί με τον όρο ευκαιρία. Θωρακίζονται συνεχώς οι κρατικοί μηχανισμοί ιδεολογικής και πολιτικής καταστολής. Οξύνεται ο αντικομμουνισμός, τονίζει το ΚΚΕ.

    Το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει φάει προ πολλού τα ψωμιά του. Η αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα είναι άμεση. Για να ανοίξει ο δρόμος των ριζικών αλλαγών, κόντρα στη διαχείριση και το μασκάρεμα του πολιτικού συστήματος, αναφέρει.

    Μήνυμα Συνασπισμού

    Η μέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας δεν είναι άλλη μια επέτειος που πρέπει να τιμήσουμε τυπικά. Είναι, πάνω από όλα, μια μέρα απόδοσης φόρου τιμής στους χιλιάδες ανθρώπους που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν και θυσιάστηκαν για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την δημοκρατία.

    Το δικό μας χρέος ως Αριστερά είναι, όπως και τότε, να απελευθερώσουμε τις κοινωνικές εκείνες δυνάμεις που θα παλέψουν για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο.

    Ειδικά αυτή την εποχή, όπου η πολιτική και η δημοκρατία πλήττονται και απαξιώνονται και λόγω της διαπλοκής και της διαφθοράς, είναι η στιγμή που η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά οφείλει να διαμορφώσει νέα αξιακά προτάγματα, που θα έχουν ως στόχο την διεύρυνση της δημοκρατίας, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την βελτίωση των όρων και της ποιότητας ζωής μας και την προστασία του περιβάλλοντος.

    Μήνυμα Γ.Καρατζαφέρη

    "Όχι ξανά άλλοθι, για ένα ενδεχόμενο νέο εξοβελισμό της Δημοκρατίας από ξένους και ενδεχομένως ημέτερους σφετεριστές,όχι ένστολους αυτή τη φορά", τονίζει στο μήνυμά του για την επέτειο της αποκατάστασης της δημοκρατίας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Στο μηνυμά του ο κ. Καρατζαφέρης σημειώνει:

    "Είναι σίγουρο ότι όσοι, 34 χρόνια πριν, τέτοια ημέρα, έβγαιναν στους δρόμους, με αναμμένα κεριά να υποδεχτούν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και λίγο αργότερα τον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν περίμεναν 34 χρόνια μετά, ο πολιτικός κόσμος να έχει περιπέσει σε τόσο μεγάλη ηθική κατάπτωση, που μοιραίως και δυστυχώς, αντανακλάται στη Δημοκρατία.

    Είναι χρέος όλων και ιδιαίτερα των Νέων πολιτικών και των Νέων κομμάτων, να αποδράσουν από το νοσηρό πολιτικό περιβάλλον και με συντονισμένες προσπάθειες, να απαλλάξουν την πολιτική ζωή από παρασιτικές πράξεις και να αναλάβουν την υψίστη τιμή της Ανελίξεως της Δημοκρατίας, στο βαθμό τουλάχιστον, που είχαμε οραματιστεί όλοι ή σχεδόν όλοι, εκείνο το ΜΕΓΑΛΟ βράδυ, των ΜΕΓΑΛΩΝ Προσδοκιών της 23ης προς 24ης Ιουλίου 1974.

    Όχι ξανά άλλοθι, για ένα ενδεχόμενο νέο εξοβελισμό της Δημοκρατίας από ξένους και ενδεχομένως ημέτερους σφετεριστές, όχι ένστολους αυτή τη φορά".

    [02] "Εναλλακτική διέξοδος"

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας μαζί με τους Στ. Παπά και Κ. Ήσυχο, μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ, συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία του Ενοποιημένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας, αποτελούμενη από τους Νταρίο Βίβας, βουλευτή και μέλος της ηγεσίας του κόμματος και τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Ροντρίγκο Τσάβες.

    "Οργανώνουμε στη χώρα μας, ως κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στις 12 Οκτώβρη, μια συνάντηση αριστερών κομμάτων από την Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική, ανιχνεύοντας δρόμους, εναλλακτικές διεξόδους και συζητώντας για την ανάγκη βαθιών αλλαγών και μετασχηματισμών στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της δημοκρατίας και του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού στον 21ο αιώνα. Για μας, αυτές οι συναντήσεις αλλά και η παρακολούθηση των εξελίξεων είναι κάτι πολύ σημαντικό και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανιχνεύσουμε εναλλακτική διέξοδο στην κρίση που περνάει σήμερα η χώρα", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο Αλέξης Τσίπρας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το Εθνικό Πρακτορείο και ενημερώθηκε από το Γενικό Διευθυντή του Πρακτορείου Γιώργο Ταμπακόπουλο και τους επιτελείς του ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις νέες πολυμεσικές υπηρεσίες και για το πρώτο ιντερνετικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που μεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εδώ και ένα χρόνο.

    Ο κ.Τσίπρας υπογράμμισε μετά την ξενάγηση και την ενημέρωση που είχε στους χώρους του ΑΠΕ:

    "Διαπίστωσα ότι υπάρχει ένας πυρήνας δημοσιογράφων, ανθρώπων που έχουν έμπνευση και μεράκι για τη δουλειά τους. Υπάρχει δουλειά που είναι χρήσιμη και αξιόλογη, χρήσιμη πάρα πολύ στις δύσκολες μέρες της δημοσιογραφίας, όχι μόνο για το χώρο της δημοσιογραφίας, αλλά και για κάθε πολίτη που θέλει να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση. Πληροφορήθηκα ιδιαίτερα για τις νέες τεχνολογίες και την ιδιαίτερη πρόνοια των αθρώπων του ΑΠΕ, να επενδύσουν και να αναπτύξουν τις νέες τεχνολογίες, την ιντερνετική τηλεόραση και το ιντερνετικό ραδιόφωνο, πράγματα τα οποία είναι πάρα πολύ χρήσιμα, γιατί το ΑΠΕ έχει προβλέψει το μέλλον και έχει κάνει ένα άλμα προς το μέλλον, πολύ σημαντικό κατά τη γνώμη μου".

    [03] Ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων

    Σε κοινή συνέντευξη Τύπου των υπουργών Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλου και Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι, ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι από 1ης Νοεμβρίου του 2008 ξεκινάει η δοκιμαστική περίοδος ψηφιακής εκπομπής, ενώ η καταληκτική συμφωνία λήγει το 2015 αλλά όπως ανέφερε, η Ευρωπαϊκή Ενωση προτρέπει τα κράτη-μέλη να έχουν ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση των συχνοτήτων μέχρι το 2012.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι με το χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων ολοκληρώνεται μια σειρά πρωτοβουλιών που στόχο έχουν να βάλουν μια τάξη στο σημερινό άναρχο τοπίο.

    Είπε ότι εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας έναντι της Ευρωπαϊκής Ενωσης η οποία έχει ζητήσει μέχρι το 2012 να έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ακόμη ότι ο χάρτης ψηφιακών συχνοτήτων εστάλη για διαβούλευση στην ΕΕ, η οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

    Τόνισε επιγραμματικά τα βήματα που έγιναν μέχρι την ολοκλήρωση του χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων και είπε ότι πριν βγουν οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα ρυθμίζουν τις προϋποθέσεις, θα προηγηθεί διαβούλευση με όλους τους ενδιαφερόμενους.

    Τέλος, ευχαρίστησε την επιστημονική ομάδα του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου που ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε με επιτυχία τη δημιουργία του χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων.

    Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του, ανέφερε ότι το σχέδιο που στηρίζεται στο χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων αφορά ''την επόμενη μέρα'', όταν θα έχουμε μόνο ψηφιακή τηλεόραση και ραδιόφωνο και θέτουμε τις προϋποθέσεις για να περάσει στην ψηφιακή εποχή η ελληνική τηλεόραση.

    Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα υπάρχει πλέον βελτιωμένος τρόπος μετάδοσης και πως απαιτούνται λιγότερα μέσα για τη μετάδοση αυτή. Και ανέφερε ότι κάθε δίαυλος θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και τέσσερα προγράμματα αντί ενός που είναι σήμερα.

    Επίσης, τόνισε ότι θα καταργηθούν τα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην αναλογική τηλεόραση και θα υπάρχει η δυνατότητα τηλεοπτικής μετάδοσης και από φορητές συσκευές.

    Τέλος, ο καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου Χρήστος Καψάλης που ηγήθηκε του σχετικού εγχειρήματος, ανέλυσε τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χάρτη ψηφιακών συχνοτήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 July 2008 - 12:30:19 UTC