Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη σε πρακτορεία διανομής τύπου
  • [02] Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο
  • [03] Προφυλάξεις από τον ήλιο
  • [04] Καλλιέργεια βιολογικού βαμβακιού

  • [01] Επίσκεψη σε πρακτορεία διανομής τύπου

    Τα πρακτορεία διανομής τύπου «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ»,θα επισκεφθεί στις 11 το πρωί, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα μιλήσει σε συγκέντρωση των εργαζομένων.

    Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ, με μακροσκελή ανακοίνωση, τονίζει ότι οι επιθέσεις κατά του κόμματος δεν θα σταματήσουν και σημειώνει ότι «η προβοκατόρικη επίθεση κατά του ΚΚΕ, σχετικά με την υπόθεση COSMOTE - "Γερμανός", είναι βέβαιο ότι θα πέσει στο κενό, ότι θα γίνει μπούμερανγκ στους εμπνευστές και πρωταγωνιστές της, όπως συνέβη και στο παρελθόν, ειδικότερα την περίοδο 1991-1992, όταν επίσης εξαπολύθηκε μεθοδευμένη επίθεση που επίσης έπεσε στο κενό και μάλιστα σε πιο δύσκολες, σε σύγκριση με σήμερα, στιγμές για το ΚΚΕ και το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα».

    Σύμφωνα με το Πολιτικό Γραφείο, «η συκοφαντική, γεμάτη ψέματα, επίθεση κατά του ΚΚΕ υπηρετεί και τον εξής στόχο: Να αδυνατίσει έως και να παραμερίσει την όποια πληροφόρηση δίνεται σήμερα για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ, να υποκατασταθεί η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ανύπαρκτη του ΚΚΕ».

    «Η δυσοσμία των σκανδάλων πνίγει τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ αποκαλύπτεται πλατειά η σήψη του αστικού πολιτικού συστήματος», υπογραμμίζει το ΠΓ του ΚΚΕ και προσθέτει ότι «η πολιτική που γεννά τα σκάνδαλα, είναι η ίδια που φέρνει την ακρίβεια, την ανεργία, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Είναι η ίδια που θα φέρει τα χειρότερα στο άμεσο μέλλον. Είναι η ίδια που κάνει το ψάρι να βρωμάει από το κεφάλι με την εξαγορά με πολιτικό χρήμα στελεχών και με την στήριξη ηγεσιών. Αυτοί που κατηγορούν το ΚΚΕ, είναι οι ίδιοι που ενθαρρύνουν μια άλλης μορφής διαφθορά: Την εξαγορά συνειδήσεων ανθρώπων που υποφέρουν από ανεργία και φτώχεια, με ταξίματα και προσωρινά ρουσφέτια, αντί ψήφου».

    Το ΠΓ του ΚΚΕ κατηγορεί το ΛΑΟΣ ότι « παίζει τη δύναμη κρούσης. Είναι το κόμμα που προσφέρεται για την ανοιχτή μεταφορά και εκτόξευση του πιο πρόστυχου και πρωτόγονου αντικομμουνισμού της εποχής των "κονσερβοκουτιών", της εποχής των στρατοδικείων και των Παρθενώνων της Μακρονήσου».

    Για το ΠΑΣΟΚ, το ΠΓ του ΚΚΕ αναφέρει ότι «ολοφάνερος είναι και ο ρόλος της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Επιβεβαιώθηκε ότι αποτελεί την βασική πηγή απβ όπου εκπορεύεται η ανήθικη επίθεση κατά του ΚΚΕ», και σημειώνει ότι «αυτά τα γνωρίζει και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όμως προτιμά να τα αποσιωπά. Προτιμά τα υπονοούμενα, επαναλαμβάνει και αυτός τα σχετικά με μια απουσία του ΚΚΕ από την επιτροπή της Βουλής. Ψαρεύει, ως συνήθως, σε θολά νερά».

    Οσον αφορά τα οικονομικά του κόμματος, το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει ότι το κόμμα αντλεί το κύριο μέρος των οικονομικών του πόρων από τους εργαζόμενους που το εμπιστεύονται, με ετήσιες οικονομικές εξορμήσεις, αλλά και μηνιάτικες συνδρομές και εισφορές των κομματικών μελών και φίλων. Εισπράττει τους μισθούς και συνολικά τις αποδοχές και τις συντάξεις των βουλευτών και ευρωβουλευτών, κομματικών μελών και όλων των μελών του που έχουν δημόσια αξιώματα. Αποζημιώνει όσα στελέχη του έχουν καταμερισθεί να είναι στη διάθεση του κόμματος όλη μέρα, χωρίς επαγγελματική υποχρέωση και για όσο διάστημα ισχύει το καθήκον αυτό, με χαμηλό μισθό και χωρίς άλλες πρόσθετες απολαβές. Όλες οι τοπικές οργανώσεις του καλύπτουν τα έξοδά τους με ένα μέρος των συνδρομών και εισφορών οπαδών και φίλων του ΚΚΕ και διαβεβαιώνει ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δημοσιοποιήσει τα ονόματα χιλιάδων και χιλιάδων μελών, φίλων και άλλων ανθρώπων του μόχθου που το στηρίζουν οικονομικά και οι περισσότεροι δίνουν από το υστέρημά τους. Πολλές φορές στο παρελθόν ενισχυτές του ΚΚΕ διώχτηκαν επειδή συνεισέφεραν έστω και λίγες δραχμές στο Κόμμα μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Το ΠΓ αναφέρει επίσης ότι το ΚΚΕ ασκεί και επιχειρηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με το άρθρο 45 του Καταστατικού του και προσθέτει ότι αυτό «ενοχλεί τους αντιπάλους του. Πρέπει βέβαια να τους υπενθυμίσουμε ότι δε θα ζητηθεί η άδεια κανενός και ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να ασκεί την ίδια δραστηριότητα, για να γίνεται πιο καλή και ισχυρή η δράση του για τα λαϊκά συμφέροντα».

    [02] Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο

    Πέντε βιομηχανικές μονάδες και αποθήκες έχουν καεί μέχρι στιγμής, από την πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο Αττικής η οποία μαίνεται από τις τρεις μετά τα μεσάνυχτα.

    Σε εξέλιξη επίσης είναι η πυρκαγιά που μαίνεται από χθες στην Οινόη Βοιωτίας, στον Άγιο Μελέτιο, καθώς επίσης στην Αριδαία, το Κιλκίς , την 'Ανδρο την Κεφαλλονιά και στη Λευκάδα.

    Πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη

    Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην περιοχή Μαρούδα, στο δήμο Αρέθουσας του νομού Θεσσαλονίκης.

    Το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι εντάσεως μέχρι 7 μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή, προκαλώντας συνεχείς αναζωπυρώσεις.

    Στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με 20 οχήματα.

    Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι κάηκαν 500 στρέμματα δασικής έκτασης, καθώς καίγονται πεύκα και χαμηλή βλάστηση.

    Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή των Ευζώνων, στο νομό Κιλκίς. Οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα με δύναμη 35 πυροσβεστών και 12 οχήματα.

    Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά στην περιοχή Σόκολο Αριδαίας, ενώ στην περιοχή επικρατεί χαμηλή νέφωση δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην περιοχή έχει αναπτυχθεί δύναμη 28 πυροσβεστών, με 5 οχήματα. Οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες καθιστούν δύσκολη την επέμβαση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

    Κίνδυνος για πυρκαγιές

    Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται σήμερα για τις περιοχές : Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Άγιον Όρος, Πέλλης, Κιλκίς, Σερρών, Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ιθάκης, Ζακύνθου, Κορίνθου, Ηλείας, Αχαΐας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου και Λασιθίου.

    [03] Προφυλάξεις από τον ήλιο

    Τη λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία από τον ήλιο συνέστησαν στους παραθεριστές οι Επίτροποι της ΕΕ για την Υγεία και για θέματα Καταναλωτών σε μια προσπάθεια περιορισμού της ανόδου των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος, κυρίως μεταξύ των παιδιών.

    Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου είναι η κύρια αιτία πρόκλησης καρκίνου του δέρματος σε μία στις τρεις περιπτώσεις που γίνεται διάγνωση κάποιας από τις μορφές του καρκίνου αυτού, σύμφωνα με το Ίδρυμα Καρκίνου του Δέρματος.

    "Το μήνυμά μας προς τους καταναλωτές αυτό το καλοκαίρι είναι πολύ σαφές: προφυλαχθείτε έξυπνα από τον ήλιο αυτό το καλοκαίρι και προστατευτείτε", σημειώνει η Επίτροπος για την Υγεία Ανδρούλα Βασιλείου σε ανακοίνωσή της.

    Η Επίτροπος συμβουλεύει τους γονείς να μην επιτρέπουν την άμεση έκθεση των βρεφών και των παιδιών στον ήλιο καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία εγκυμονεί αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης καρκίνου του δέρματος.

    Υπάρχουν δύο είδη υπεριώδους ακτινοβολίας --η UVA, η οποία ευθύνεται για το μαύρισμα και η UVB που προκαλεί τα ηλιακά εγκαύματα.

    Σύμφωνα με το κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο στη Βρετανία, ο αριθμός των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος στη χώρα έχει υπερδιπλασιαστεί από τις αρχές της δεκαετίας του '80, ενώ περισσότεροι από 2.000 θάνατοι προκαλούνται ετησίως από τη μορφή αυτή καρκίνου.

    Η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων καρκίνου του δέρματος που προκαλείται από την έκθεση στον ήλιο ώθησε πέρυσι τις Βρυξέλλες να εισαγάγουν αυστηρότερους κανονισμούς για τις ετικέτες που φέρουν τα αντηλιακά προϊόντα, απαγορεύοντας σημάνσεις όπως "100% προστασία από τον ήλιο".

    "Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως 100% προστασία από τον ήλιο, ή ασφαλές μαύρισμα", δήλωσε η Επίτροπος για θέματα Καταναλωτών Μέγκλενα Κούνεβα.

    "Το πιο σημαντικό είναι οι παραθεριστές να γνωρίζουν ότι τα αντηλιακά φίλτρα προστασίας είναι μόνο ένα από μια σειρά μέτρων απαραίτητων για την αποτελεσματική προστασία από τον ήλιο", σημείωσε η ίδια.

    Τα μέτρα που συστήνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τα εξής:

    -αποφύγετε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο τις ώρες υψηλής ακτινοβολίας, συνήθως από τις 11:00 ως τις 15:00 στις περισσότερες χώρες

    -όταν δεν είναι δυνατό να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, φροντίστε να είστε καλά καλυμμένοι

    -καπέλα και γυαλιά ηλίου μπορούν να προσφέρουν επιπλέον προστασία

    -αποφύγετε την άμεση έκθεση στον ήλιο των βρεφών και των μικρών παιδιών

    -χρησιμοποιείτε αντηλιακά προϊόντα που προστατεύουν και από τις δύο μορφές υπεριώδους ακτινοβολίας, τη UVB και τη UVA

    -βάζετε τακτικά αντηλιακό και σε επαρκή ποσότητα. Για την προστασία όλου του σώματος ενός ενήλικου μετρίου αναστήματος χρειάζεται η χρήση 35 γραμμαρίων αντηλιακού.

    Οι παραθεριστές θα πρέπει επίσης σύμφωνα με την Επιτροπή να γνωρίζουν ότι:

    -το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου διαπερνά τα ελαφρά σύννεφα επομένως μπορεί κανείς να υποστεί ηλιακά εγκαύματα ακόμη και μια συννεφιασμένη καλοκαιρινή ημέρα

    -το νερό προσφέρει ελάχιστη προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και οι αντανακλάσεις από το νερό μπροεί να εντείνουν την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία

    -η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία λειτουργεί αθροιστικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επομένως τα τακτικά διαλείμματα κατά την ηλιοθεραπεία δεν έχουν ως αποτέλεσμα και ένα χαμηλότερο ποσοστό συνολικής έκθεσης.

    [04] Καλλιέργεια βιολογικού βαμβακιού

    Σε χίλια ανέρχονται τα στρέμματα στο νομό Καρδίτσας στα οποία θα καλλιεργηθεί πιλοτικά βιολογικό βαμβάκι, όπως αναφέρθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας στην περιοχή Λεονταρίου.

    Η ημερίδα ξεκίνησε με εισήγηση του καθηγητή Βιολογικής Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημ. Μπιλάλη ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε ο νομός Καρδίτσας για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος καλλιέργειας βιολογικού βαμβακιού μετά την σύνταξη σχετικής μελέτης την οποία ανέθεσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η βιολογική καλλιέργεια βαμβακιού γίνεται σύμφωνα με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προβλέπει να μη επιβαρύνεται με χημικά πρόσθετα το χωράφι. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ζήτηση διεθνώς για βιολογική καλλιέργεια βαμβακιού, για την οποία μάλιστα ενδιαφέρονται μεγάλες εταιρείες ενδυμάτων. Υπάρχουν, ανέφερε στην ομιλία του, προβλήματα και αδυναμίες σε πολλά επίπεδα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν ως ένα βαθμό αρνητικά, αν δεν γίνει προσεκτική ανάλυση της πορείας και της εξέλιξης της καλλιέργειας, για να εξηγήσει:

    "Το βιολογικό βαμβάκι στο νομό μπορεί με ανάλογη πιστοποίηση & τυποποίηση να αποκτήσει όνομα προέλευσης δίνοντας στο τελικό προϊόν προστιθέμενη αξία & ανταγωνιστικότητα. Μάλιστα για το σκοπό αυτό μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι 60 β¬/στρέμμα Επιπλέον μπορεί να συμβάλλει στην μείωση όλων των εισροών (λιπασμάτων, φυτοφαρμάκων κ.α.) ακόμη και των ποτισμάτων σε δύσκολες περιόδους λειψυδρίας όπως η φετινή".

    Ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος δήλωσε ότι "η πραγματοποίηση τέτοιων ενημερωτικών εκδηλώσεων και η ανάπτυξη επίκαιρων αγροτικών θεμάτων από εξειδικευμένους επιστήμονες, βοηθά τους αγρότες του νομού μας στην αναζήτηση νέων προοπτικών και εμείς από την πλευρά μας, θα στηρίξουμε υλικά και ηθικά κάθε τέτοια προσπάθεια, προσθέτοντας:

    "Ήδη στην συγκεκριμένη περίπτωση χρηματοδοτήσαμε την μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για την καλλιέργεια του βιολογικού βαμβακιού στην Καρδίτσα, με σκοπό να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο παραγωγών βιολογικού βαμβακιού σε επίπεδο Νομού και εφόσον είναι συμφέρουσα, οι παραγωγοί να προχωρήσουν στην καλλιέργειά της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 16 July 2008 - 8:30:20 UTC