Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-06-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Εξεταστική Επιτροπή και μετά εκλογές"

  • [01] "Εξεταστική Επιτροπή και μετά εκλογές"

    Υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ.Γ.Παπανδρέου το μεσημέρι παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο Ζάππειο Μέγαρο, στην οποία παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Λουϊς Αγιάλα, καθώς παρουσιάστηκαν και τα θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (30 Ιουνίου - 2 Ιουλίου).

    Σε ερώτηση για το αν στη θα παρουσιαστεί κάποια πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει από το 2004 συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ την περασμένη εβδομάδα έχει κάνει δηλώσεις από τις οποίες συμπεραίνεται η σαφής βούλησή του να προχωρήσει μπροστά, χωρίς να χαρίζεται σε κανένα. Δεν πρέπει να υπάρχει καμμιά αμφιβολία ότι η βούληση αυτή θα μεταφραστεί και σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

    Δηλώσεις Γ.Παπακωνσταντίνου

    «Έχουν γίνει πολλές δηλώσεις στελεχών τις τελευταίες μέρες, για ένα θέμα που μας καίει όλους μας, δεν θα σχολιάσω τις δηλώσεις αυτές, ειδικά μια μέρα πριν από μια πολύ σημαντική συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και την συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το θέμα Τσουκάτου-Siemens.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ είναι σαφείς, οι συλλογικές αποφάσεις καταγεγραμμένες και τις έχει εκφέρει ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα ορισμένα στελέχη μας αισθάνονται την ανάγκη να κάνουν τις προσωπικές τους παρατηρήσεις και να εκφέρουν την προσωπική τους γνώμη. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο και όλοι μας χρειάζεται να έχουμε ψυχραιμία και ένα υψηλό αίσθημα ευθύνης».

    Ερωτηθείς ο κ. Παπακωνσταντίνου αν η τελευταία αποστροφή του «αφορά τους κ.κ. Α. Λοβέρδο και Ε. Βενιζέλο οι οποίοι φέρονται να έχουν κάνει δηλώσεις οι οποίες τουλάχιστον δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για το πώς οδηγεί το Κίνημα στην επόμενη μέρα», είπε ότι «δεν έχω να προσθέσω κάτι».

    Απαντώντας σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης για «αιτιάσεις στελεχών για την στρατηγική που οδηγεί σε ένα «καθαρό», αλλά «μικρό» ΠΑΣΟΚ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ήμουν απολύτως σαφής, ισχύει η αρχική μου απάντηση».

    «Ότι είχα να πω για το ζήτημα αυτό, το έχω πει» ήταν η απάντηση του κ. Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση αν «οι δηλώσεις που αποκλίνουν από την επίσημη κομματική γραμμή εμπίπτουν στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» του κ. Παπανδρέου».

    Τέλος κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα για «αλλαγή ονόματος του ΠΑΣΟΚ» και ερωτηθείς αν «υπάρχει πρόθεση στο ΠΑΣΟΚ για αλλαγή ονόματος ή και συμβόλων» ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «το κόμμα μας ανανεώνεται κάθε μέρα, κάθε μέρα προσπαθούμε να είμαστε και πιο πειστικοί, κάθε μέρα προσπαθούμε να ανανεώνουμε τις προτάσεις μας, να βελτιώνουμε τον αντιπολιτευτικό μας λόγο και να φέρουμε στο προσκήνιο νέα στελέχη».

    Αναφερόμενος στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις τάσεις του τελευταίου εξαμήνου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η Ελλάδα του 2004 ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, η Ελλάδα του 2008 είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην απαισιοδοξία, καθώς 6 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι τους επόμενους 12 μήνες η οικονομική τους κατάσταση, όπως και της χώρας, θα είναι χειρότερη».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της έρευνας «κόλαφο» για την κατάσταση στη χώρα μας και για την «αξιοπιστία της κυβέρνησης Καραμανλή γιατί ανάμεσα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσιάζει την δεύτερη μεγαλύτερη μείωση αξιοπιστίας από 46% στο 34%».

    «Ο κ. Αλογοσκούφης ήλθε να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει πλήρης εκτροχιασμός του προϋπολογισμού» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, προσθέτοντας ότι οι διαθέτοντες μνήμη θυμούνται τον κ. Αλογοσκούφη σε ρόλο «κακού, στο έργο που παίχτηκε πέρσι», προετοιμάζοντας ταυτόχρονα τον «πρωθυπουργό σε ρόλο καλού που στις αρχές του φθινοπώρου ανακοινώνει δώρα και μια σειρά μέτρα που υποτίθεται ότι ανακουφίζουν τα φτωχά στρώματα».

    «Την οικονομική διαχείριση της ΝΔ πληρώνει η μέση ελληνική οικογένεια» τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε, επίσης, σε δηλώσεις του κ. Αλμούνια, σύμφωνα με τις οποίες η Eurostat «διαπίστωσε προβλήματα στα στοιχεία σε ότι αφορά το γενικό δημόσιο έλλειμμα και το γενικό δημόσιο χρέος, δηλαδή ο κ. Αλμούνια έρχεται να επιβεβαιώσει ότι το έλλειμμα στη χώρα μας έχει περάσει το 3%, το κατώφλι της Συνθήκης του Μάαστριχτ».

    «Απαιτούμε από το Υπουργείο Οικονομικών να εξηγήσει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών, να μας πει ποιοι είναι οι κρυφοί πόροι και το πραγματικό ύψος του ελλείμματος και να διαβεβαιώσει τους Έλληνες πολίτες ότι δεν θα κληθούν για άλλη μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα» υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    «Η έκθεση του ΟΟΣΑ καταρρίπτει άλλο ένα μύθο της κυβέρνησης Καραμανλή και της οικονομικής πολιτικής του κ. Αλογοσκούφη, εκείνον της Ελλάδας ως χώρας προορισμού ξένων επενδύσεων, καθώς αναφέρει ότι η Ελλάδα κατέλαβε το 2007 την 28η θέση μεταξύ των 30 χωρών-μελών του Οργανισμού σε ότι αφορά το ύψος των ξένων κεφαλαίων που εισέρευσαν, παρουσιάζοντας, σε σχέση με το 2006, μείωση κατά 60% , όταν συνολικά στον ΟΟΣΑ υπήρχε αύξηση κατά 30%» είπε, αναφερόμενος σχετικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στην έκθεση της Διεθνούς Τράπεζας για την διαφθορά σε όλες τις χώρες, λέγοντας πως «η Ελλάδα από την 19η θέση πέφτει στην 20η θέση το 2007 και υπάρχει μια εξαιρετικά σημαντικά μείωση των ποσοστών που παίρνει η χώρα σε ζητήματα όπως η αποτελεσματικότητα του κράτους, η ποιότητα τηλεπικοινωνιών, ηλεκτρικής ενέργειας κλπ και στον έλεγχο της διαφθοράς».

    «Η κυβέρνηση που ήλθε στην εξουσία υποσχόμενη την επανίδρυση του κράτους, το μόνο που έχει καταφέρει να επανιδρύσει είναι ένα κομματικό κράτος που ο πολίτης κάθε μέρα βρίσκει μπροστά του και η χώρα συνολικά υποφέρει» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 June 2008 - 14:30:12 UTC